Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 787
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
Напротив, темата е как да се подобри майчината грижа в БГ - узаконяване на домашното раждане и подобряване на практиките в болницата. Написала съм в първия си пост.

Ти като модератор ми кажи колко мнения видя по темата тук?

# 166
  • До хладилника, който обичам
Явно не ме разбираш добре. Темата умишлено не се модерира. Постът на Щайн, за който тя се оплаква, е някакъв форумен хумор тип какви хора пишат по форумите.
Аз като модератор и като потребител видях достатъчно мнения не по темата, както и чат и спам в предишни теми (по-предишни, ако ме разбираш). И все пак, въпреки че е прекрасно да се ползва функцията информирай модератор, дори когато "свой" спами и чати, тази дискусия няма да се модерира за момента, освен при ексцесии, каквито се надявам да няма. Културен диалог явно може да има, колкото и да не искат да признаят хора и от двете страни.

# 167
А може ли да попитам защо умишлено не се модерира?

Какъв е проблемът да има спамо/чат темичка, за тези, които искат просто да си пишат по темата и друга, за тези, които искат да направят нещо конструктивно? Нали затова има Клюкарник?
Има ли някакво предимство двете теми да са смесени?
С това нямам предвид да се разделяме на лагери, но тук някои хора ясно изразиха, че нямат намерение да помогнат с нещо, а просто им се чати. За тях трябва да има възможност да изразят мнението си, без да пречат на останалите, които искат с нещо да помогнат.

# 168
Да Атти,от форума е историята  Cry
Тук се модерира избирателно,имаше постове
Цитат
ivonska  Hug
,
Цитат
делфини
и един куп простотии не по темата.Тях никой не ги изтри .
Само няколко поста нагоре е поста на някаква оприличавща себе си като Бандитка ,не е по темата ,но като гледам никой не го трие.

# 169
Не е ли очевидно? Защото темата на домашното раждане точно в момента е твърде щекотлива. Не е тайна, че сега бг-мамма остана единствената платформа за тази дискусия. И не мисля, че който и да е разумен човек ще желае да поеме обвинения в "тук нещо има трито" - вярвам, звучи познато. Изчезнаха неща от други места, неусетно някак, между другото... Не. Стои видимо - и похвалното, и оаканото. Това не значи, че темата не се следи изкъсо, но няма да се модерира за момента.
Спамо-чат тема в Клюкарника има, и там има точно спамо-чат. Не мога, обаче, да се съглася, че това, че някой изказва мнение, без да се ангажира лично да отиде и да накара някого да направи нещо, го прави по-маловажен и да не трябва да пише, защото на някого не му допада. Това не е частен затворен клуб.
Достатъчно ли обясних?

# 170
Не казвам, че не трябва да пише, даже напротив, трябва да му се даде възможност да си изрази мнението. Но и тези, които искат да направят нещо, трябва да могат да пишат свободно. Затова предлагам две паралелни теми - може и в този форум, ако е най-подходящ, може и в друга част, защото тук става дума за много по-сериозни проблеми от алтернативните. Едната тема ще е за изрзяване на мнение, а другата работна, за постигане на някакъв резултат.

# 171
За момента темата е една. Може би ще е практично да се отделят "работните" идеи в друг файл на друг носител.

# 172
Може би ще е практично наистина, ти имаш ли възможност да го направиш?
Много ценни неща се губят в дискусията в сегашната си форма и е страшно трудно да се следи, камо ли да се обсъжда.

# 173
Честно казано, аз успявам да извличам.
Съгласна съм с Бу и напълно я разбрах още в началото.
Отсявам.  Отделяне/разделяне в момента няма да ми помогне, напротив. Не бих желала "отгоре" да се правят цедки в момента.
За мен при настоящите обстоятелства, темата в такъв формат - нецензуриран и едностранчиво манипулиран ме ориентира в повече аспекти, отколкото предполагах. И ми е полезно. Има  инфо и попадения, с които съм напълно съгласна и които сама трудно бих могла да формулирам.
Спамът ще отпадне постепенно.
Пластовете ще се пренаредят с времето.

# 174
Защото може да се окаже и че грешка няма-примерно и това бебе е решило да хване небесния път.Между другото ако някой знае причината,заради която така става,ще ми е интересно да я науча.Тогава какво ще разисквате?

Thinking  И след толкова разгорещени твои постове и спекулации по темата с починалото при домашно раждане бебе само това ли можа да измислиш за този конкретен случай?

Tanid, хубаво си превела цитата, но да беше и вникнала Peace. Казва се в прав текст,че акушер-гинеколозите са за високо-рисковите бременности. Не вярвам българките да са толкова по-различни от останалите страни по света, та да са с все патологични бременности.
Колкото до неуместното ти сравнение на препоръките на СЗО за ваксините - пак опираме до същото- право на избор. Нека да имаме правото да взимаме сами решенията за нашето и на децата ни здраве, място на раждане и т.н. права, пък след това кой както го влече!

# 175
Realist дано да си права, аз съм малко скептична че нещо полезно ще излезне.

Бу и другите модератори
, знам че искате да сте максимално балансирани и давате поле за изява на всички, но в случая не сте. За страничния наблюдател изглежда, че искате да се "оттървете" от темата за домашно раждане и изобщо от дискусията за подобряване на медицинската система за раждане. Ако случаят за починалото бебе в Шейново беше пуснат за дискусия в Клюкарника, нямаше да го слеете с темата за раждане в Шейново в Здравния подфорум, нали? Поне до сега не съм виждала това да се прави.

# 176
  • София
...
Бу и другите модератори[/b], знам че искате да сте максимално балансирани и давате поле за изява на всички, но в случая не сте. За страничния наблюдател изглежда, че искате да се "оттървете" от темата за домашно раждане и изобщо от дискусията за подобряване на медицинската система за раждане. Ако случаят за починалото бебе в Шейново беше пуснат за дискусия в Клюкарника, нямаше да го слеете с темата за раждане в Шейново в Здравния подфорум, нали? Поне до сега не съм виждала това да се прави.

Кой точно е "страничният наблюдател" , който дава безпристрастния анализ???  Tired На мен ми изглежда, че си искате темата в предишния вид, за да не ви "разваляме рахата"... И да не обръщаме вниманието на широката общественост към някои слаби места в теориите ви...

# 177
Защото може да се окаже и че грешка няма-примерно и това бебе е решило да хване небесния път.Между другото ако някой знае причината,заради която така става,ще ми е интересно да я науча.Тогава какво ще разисквате?

Thinking  И след толкова разгорещени твои постове и спекулации по темата с починалото при домашно раждане бебе само това ли можа да измислиш за този конкретен случай?

Разгорещено ти се струва на теб.Виждам,че много чуствителни люде има пред мониторите,не знам как се справяте в истинския живот с хората наоколо,но това не е моя грижа.
Ако нещо друго измисля,задължително ще го напиша.Пък ти ако искаш да ми отговориш на зададения въпрос,насреща съм да те изслушам.

# 178
Прочетох пьрвия линк за починалото бебе в домашно раждане.
Пьрво детето било мьртво,после не била изрязана пьпната врьв,после се било задушил от 12 часовото раждане,което всьщност е завьршило с раждане на детето.
Кога се е задушило детето?В утробата или след раждането?
Колко неща са неясни в този случай?

И какво толкова се асистира по време на едно раждане?
Родилката извьршва цялата работа.Сьпругьт може да успокоява,да масажира,да подкрепя физически и психически.
Персональт в болницата,особено гинекологьт не извьршва нищо освен наблюдаване на раждането.

Статията е платена и завьршва с високо вдигнат прьст:

Цитат
Нямала е доверие в медиците и това е завършило фатално, коментира д-р Григорова
Който няма доверие на медиците ще умира.

А който има доверие не умира ли пак?

Бременността не е заболяване!!!!

"Когато човек се излекува,то медицината го е излекувала,ако умре(дори и лекуван от трад.медицина),сам си е виновен или Господ така е искал".
Такива са разсьжденията днес на традиционната медицина.

С това не искам да кажа,че подкрепям с две рьце домашното раждане!
Повече сьм за пьлна промяна с тотални уволнения на акушерки,сестри и медици работещи и гаврещи се с родилките.Отношението трябва да се промени,но такова нещо може да стане само с операция в мозьчната клетка....

# 179
Крис,прочети и предните теми.

Общи условия

Активация на акаунт