Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 757
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
     Извинявай Клеми, не разбрах. С кое точно смяташ, че се шегувам, или си ми отговорила преди да видиш поправката?
     Простете ми, боли ме глава и бавно схващам, днес. Peace

# 406
  • София
Мхм...ще отидеш, казваш. Но едно време, баба ти, или прабаба ти не е ходила. Раждала е по 4 дни, без да ходи да й видят тонове, разкритие... newsm78

Какво искаш да ми кажеш с това? Обясни, моля.

Не е ли ясно?
Искате да раждате "естествено". Без намеса. Както природата повелява. Без лекарска намеса, нез уреди, без УЗИ, без доплер.
Както бабите преди 100 години. макар, че повечето са раждали с помощ на "баба"(акушерка). Която най-вероятно е проверявала разкритие! АНАТЕМА!
Значи хем като бабите, хем ако се 'закучи' - бегом за проверка в болницата...
Хайде, моля, изяснете се!

# 407
За кое се шегувам? В Германия не насочват жените за секцио само заради диоптъра. Абсолютните показаия за секцио са разоложение на плацентата на входа на матката, врастване на плацентата и напречно подлежание на плода.

# 408
  • София
    Извинявай Клеми, не разбрах. С кое точно смяташ, че се шегувам, или си ми отговорила преди да видиш поправката?
     Простете ми, боли ме глава и бавно схващам, днес. Peace
Явно не си чела внимателно предните теми.
Достатъчно е да си правилно разположена, да си енергийно заредена, да си изгледала N на броя клипчета в интернет - и си готова. Да родиш безпроблемно и безопасно вкъщи. Независимо кой лекар какво смята по въпроса. Акушер-гинеколог, неонатолог, офталмолог...Всички са шайка измамници!  Wink

# 409
Мхм...ще отидеш, казваш. Но едно време, баба ти, или прабаба ти не е ходила. Раждала е по 4 дни, без да ходи да й видят тонове, разкритие... newsm78

Какво искаш да ми кажеш с това? Обясни, моля.

Не е ли ясно?
Искате да раждате "естествено". Без намеса. Както природата повелява. Без лекарска намеса, нез уреди, без УЗИ, без доплер.
Както бабите преди 100 години. макар, че повечето са раждали с помощ на "баба"(акушерка). Която най-вероятно е проверявала разкритие! АНАТЕМА!
Значи хем като бабите, хем ако се 'закучи' - бегом за проверка в болницата...
Хайде, моля, изяснете се!

Аз така родих - без УЗИ, без преглед, без окситоцин, магретин (не съм сигурна в името), с една акушерка, чиято основна роля беше да казва какво не искам да ми се прави. Simple Smile
Нали ти е ясно, че ако бабата е проверявала едно време разкритието, смъртността при родилки и бебета щеше да е била в пъти по-голяма? Нали знаеш какви са рисковете при този преглед?

# 410
  • София
 Shocked
И какви са рисковете при проверка на разкритието?
Държа да знам!!!
Метергин е името! Хубаво е, ако се смяташ за осведомена да бъдеш наистина такава. Иначе олекваш...и всяко твое мнение и позиция също.  Wink

# 411
За кое се шегувам? В Германия не насочват жените за секцио само заради диоптъра.

Хайде и аз съвсем сериозно. В Испания, където е разрешено "домашното раждане" и не са нарушени правата на жените. Едно от изричните показания за секцио и невъзможност за раждане в домашни условия е точно заради проблеми със зрението. Моя позната, роди със секцио една седмица преди термина, за да се избегнат ненужни опасности, според лекарите там.

Така, че може нали, да кажа какво има и в другите бели страни, зачитащи правата на жените. Peace

# 412
За кое се шегувам? В Германия не насочват жените за секцио само заради диоптъра. Абсолютните показаия за секцио са разоложение на плацентата на входа на матката, врастване на плацентата и напречно подлежание на плода.

Хайде сега да цъкнеш на един от линковете на първа страница и да прочетеш, че имало "техника" за домашно раждане, независимо, че плацентата е на входа/изхода на матката! Tired ooooh!
Лекарите са некомпетентни - О.К.
Кой обаче е компетентният тук - майката, гледала клипчета в НЕТ- а или Бащатко, дето се чеше по главата и се чуди какво да направи? (Това е произволен пример, говоря по принцип).
И това ако не е малоумие, не знам кое е, съжалявам!
 Crossing Arms

# 413
Klemy, хи-хи Simple Smile) Това ли измисли да ми кажеш? Simple Smile
 Аз казах, че не съм се подготвяла за неасистирано раждане. Имах си акушерка, която знаеше точното наименование на нещата, които не исках и защо не ги искам. Така добре ли е? Simple Smile

инфекция, отлепване на мехура, т.н.

Джуличка, не намирам такъв линк.

# 414
Явно не си чела внимателно предните теми.
Достатъчно е да си правилно разположена, да си енергийно заредена, да си изгледала N на броя клипчета в интернет - и си готова. Да родиш безпроблемно и безопасно вкъщи. Независимо кой лекар какво смята по въпроса. Акушер-гинеколог, неонатолог, офталмолог...Всички са шайка измамници!  Wink
Вярно е, не съм  Peace но и си коригирах, поста  така:
Цитат
Много моля подготвените потребители на тема "Естествено активно раждане", да ми съобщят позицията си, ако такъв избор е направен от майки, които имат сериозен проблем със зрението.  

Въпросът не е обвързан с мястото на раждане, а само с вида му. Peace

ПП Извинете ако го повтарям.

# 415
  • София
Berend Botje , за мое щастие не ми се налага да измислям какво да кажа.

Информирала съм се далеч преди първото раждане какво може да се случи, какво може да се наяложи и дори (представи си!) името на медикаментите! Не ме е изненадало ИС, както много други тук пищялки. не съм го подписала на сляпо, а с пълна отговорност. И с пълна вяра на на екипа, който е поел мен и детето/децата ми.
За това, че много жени отиват неподготвени да родят, без никаква информация, подписват документ, който не са прочели и т.нат. аз не мисля да нося отговорност. Не носи и никой друг, освен тях. Като се научите да си носите отговорност за собственото си здраве и това на децата си  - тогава ще си говорим.

# 416
Много ме учудва това, понеже аз има друг нагледен пример пред себе си, именно тук, в Германия. Rolling Eyes
и именно за диоптри.

# 417
  • София
По цял свят има абсолютни и относителни показания за секцио. Вярвам знаете. Или поне се надявам.

# 418
Klemy, Кои сме тези НИЕ които трябва да се научим?
Съмнявам се да си подписала по-смислено ИС от мен. В моето ИС за бебето пишеше, че трябва да се съглася с лумбална пункция Simple Smile) И рисковете от това мероприятие са ми известни.
Вместо да се хапем по глезените, би било много по-конструктивно, да обединим енергията си и да направим нещо по въпроса наистина да подобрим родилната помощ.

realist, информацията ми е от лекар със стаж в немско родилно отделение.

# 419
Джуличка, не намирам такъв линк.

Е, запозната си с темата, пък не намираш.
Ето ти един, сега ще ти дам още един, само да го намеря.

http://www.unhinderedliving.com/previa.html

Общи условия

Активация на акаунт