Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 776
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
Не, заплахата не са починалите деца, а факта, че повече оживяват отколкото в болниците. Затова ако почине някое дебнат цяла глутница платени агенти из форуми и медии, които да подемат воя до небесата, удобно пропускайки всички случили се по същото време смърти в болници, на деца, които е нямало да загинат ако не бяха увредени от ненужни медицински интеревенции. Интересното ми е как спят тия, които им се плаща за да пишат и говорят нещо някъде...Ама какво се чудя, то е станало ясно как става тая работа още по време на нюрнбергския процес-ако има висшестоящ, който казва както да се прави, така че съществото да си представя, че то не носи отговорност и не взима решения, а само изпълява указания, и ако тече заплатка, всичко е наред. Логиката е-"ако аз не го направя, друг ще го направи". Слава Богу, хората се събуждат все повече и във все по-големи бройки не само у нас, но и по цял свят. Домашните раждания са във възход навсякъде, алтернативната медицина е във възход също, ваксините стават все по-непопуларни и намаяват хората, които ги слагат, хората си избират храната по-внимателно и т.н. Деструктивните и деградивни елементи ще си отмрат от самосебе си. Нямам съмнение!

Ясно, че публичната позиция на медко-фармацевтичния бизнес комплекс ще е против всичко, което не носи пари за системата. С алчността не може  да се спори с доводи. Тя може просто да бъде заобикаляна с подходящи действия, които не и дават да се реализира. Ние това и правим, колкото и да ви е мъчно. Peace

Преди зададох въпроса каква точно "изключителна заплаха" за лекарите и "медико-фармацевтичния бизнес" могат да бъдат децата, починали при експеримента, наречен неасистирано домашно раждане?

# 706
  • До хладилника, който обичам
Сега пък платени агенти ли станаха всички, които не са на твоето мнение?!

# 707
Christian ,
пишеш някакви неща, с повечето от които не съм съгласна, а и виждам достатъчно отклоняване от темата.
казвам го без заяждане, а с молба да помислиш.

Не съм Кристиян, но твоя пост ми се стори абсурден, без да се обиждаш, не се заяждам. Shocked Кристиян да помисли понеже пише неща, с които не си съгласна и са ти странни?! Може би трябва да помисли, този, за когото нещо е толкова ново и странно, че не го разбира, пък ако пак не се съгласи, няма проблем. Но да се подбуждат хората да не пиша неща, с които не сме съгласни...някак си...не ми става ясно какво трябва да значи това.

# 708
Не, не всяка жена- само жените като цяло. Природата не я е грижа за отделните случаи, тя е заложила много резерви за бракуване.

Но човек е успял да надмине природата. Затова не можем да приравняваме естествено с нормално. Естествено за човешкото животно е да има много голяма майчина и детска смъртност. Нормално за хомо сапиенс сапиенс в 21 век е да има много малка майчина и детска смъртност.

Идеалният кандидат е обратното на лош кандидат. А лоши кандидати има много- с много ситуации, в които наистина само лекар може да помогне.

Резерва за бракуване би била жена без репродуктивни органи.
Всичко останало е причинено от обкрьжението.

Цитат
човек е успял да надмине природата
За прьв пьт го чувам от някого.Не го очаквах,признавам.Сьжалявам,аз не мисля така.

За удебеления текст ще кажа,че за пореден пьт говориш/те за зло и добро.
Точно както ви учат от векове да разсьждавате.
В природата няма зло и добро.Всичко се случва по необходимост.
Но понеже нашите представи за живота са много жалки и повьрхности се опитваме да си ги обясняваме с по простички и достьпни за нас неща.
Сьжалявам,но за мен вече е кьсно да се вьрна в тази религия,а и не искам.
Виждам нещата по друг начин.

Christian ,
пишеш някакви неща, с повечето от които не съм съгласна, а и виждам достатъчно отклоняване от темата.
Ще помисля,и ти помисли. Wink

# 709
Сега пък платени агенти ли станаха всички, които не са на твоето мнение?!

О не:) Но има един ник, който се ползва от платени служители на дадени интереси тук, няма да го споменавам;). Такива като него съм засичала и в други форуми, много е интересно да се говори с тях, ако си говорил вече с един, защото всички до един имат абсолютно еднакъв маниер на общуване, еднакви до точката, аргументи, еднаква опозиция , еднакво се ползват със заплахи и изнудване, опити за издирване на имена, адреси и личности на хора и т.н. Очевидно имат 'манюъл' по който се водят, направо мога да го пренапиша водейки се по рекациите им. Те не са чак толкова чести, слагат ги в големите форуми или групи по интернет. 99.99% от хората които не са съгласни с дадена теза, обсъждана във даден форум са си просто обикновени юзери, но има тук-таме единични индивиди, които вече ги надушвам безпроблемно.Simple Smile Може да ти се струва като някаква конспиративна идея, но е съвсем реален факт. Eто ти интерсено нещо за информация по въпроса: http://youtu.be/jhlsegIE9a4
Ето още едно: http://www.youtube.com/watch?v=sOfQ_v_9sj0&NR=1

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 20:35 от persimon

# 710
Christian, знам, че ги виждаш нещата по друг начин, отдавна го знам, по един много друг, много несвързан с реалността начин. Даже цяла система, има я в подписа ти. Няма да я коментирам.

Да, мога философски да си представя, че да загине едно дете при раждане не е зло, а природа. Да, ама човек има начини да заобиколи природата, дори ако е част от нея. Това значи да надминеш природата- да видиш зад нещата, да видиш взаимовръзките и да се намесиш в процеса. Това значи да не си животно и да имаш разум. Според мен няма нищо лошо едно животно с разум да определи категории като добро и зло и да се бори срещу злото.

Ако не си го чувал преди аргумента за това как човек е част от природата, но е и над нея- явно не си разгърнал страниците на нито един философ. Пробвай с Ерих Фром. Може и The Analysis of Mind на Ръсел, но няма да ти е лесно да го разбереш и свържеш.

# 711
Christian ,

Не съм Кристиян, но твоя пост ми се стори абсурден, без да се обиждаш, не се заяждам. Shocked Кристиян да помисли понеже пише неща, с които не си съгласна и са ти странни?! Може би трябва да помисли, този, за когото нещо е толкова ново и странно, че не го разбира, пък ако пак не се съгласи, няма проблем. Но да се подбуждат хората да не пиша неща, с които не сме съгласни...някак си...не ми става ясно какво трябва да значи това.
не, мила, не ми е "толкова ново и странно". Къде съм написала такова нещо?  Simple SmileСъвсем не.....
и защо реши,че не съм разбрала.  Rolling Eyes

Има някои твърдения, които са като лозунги. И са просто неверни. /хайде да не уточнявам Wink/ И са далеч от конкретиката на темата Wink

# 712
С други думи, ако провокираме още малко Christian, може и да ни разкаже как с прилагането на Германската нова медицина няма да има ни секцио, ни смъртност, ни епизиотомии, даже няма да има и безплодие, и пърхут, и враснали нокти на краката.

Това, което бих искала да кажа на жените: раждането и видът раждане не са най-голямото постижение в живота. Не е провал, ако не отговорите на нечии стандарти, дори и на своите.

Цитат
Слава Богу, хората се събуждат все повече и във все по-големи бройки не само у нас, но и по цял свят. Домашните раждания са във възход навсякъде, алтернативната медицина е във възход също, ваксините стават все по-непопуларни и намаяват хората, които ги слагат, хората си избират храната по-внимателно и т.н. Деструктивните и деградивни елементи ще си отмрат от самосебе си. Нямам съмнение!

Всъщност домашните раждания намаляват, появява се критика срещу тях, Хулда Кларк умря, оттеглиха пейпърите на Ендрю Уейкфийлд. В България пак следваме някакви алафранги, този път с десетилетия закъснение чакаме Ерата на Водолея.

Нищо, 2012 г. е зад ъгъла, скоро ще си раждаме по поляните и сред делфините.

# 713
не, мила, не ми е "толкова ново и странно". Къде съм написала такова нещо?  Simple SmileСъвсем не.....
и защо реши,че не съм разбрала.  Rolling Eyes

Има някои твърдения, които са като лозунги. И са просто неверни. /хайде да не уточнявам Wink/ И са далеч от конкретиката на темата Wink

[/quote]

Мой беше изразът "ново и странно", но не е ли така? Думите на Кристиян са ти странни и не си съгласна с тях, а са и нови за теб-едва ли си ги чувала често в миналото.Simple Smile А кое е неверно е много спорен въпрос. Мненията на обществото и науката се менят драстично от време на време и което някога се е считало за вярно, днес се счита за глупост и обраното. Peace

# 714
Но човек е успял да надмине природата.

ooooh!

# 715

Мой беше изразът "ново и странно", но не е ли така?
ами не е така. Simple Smile

# 716
Mamacita Bandida , беше недвусмислено доказана измамата извършена срешу доктор Уейкфилд, и не само, че нищо не е оттеглено но излязоха още нови доказателства от други независими учени, които потврдиха резултатите му. И домашните раждания наистина са се увеличнили, не четеш. С около 20% за периода 2004-2008, има други излседвания, които показват различен процент, а сега са се увличили още повече. Ето ти една статия: http://pregnancy.about.com/b/2011/05/23/home-birth-on-the-rise.htm за щатите, и това е за Великобртания: http://www.dailymail.co.uk/health/article-422378/More-women-givi … g-birth-home.html

# 717

Мой беше изразът "ново и странно", но не е ли така?
ами не е така. Simple Smile

А какво е?Simple Smile Просто невярно и точка?Simple Smile)))Според кого невярно?

# 718
  • София

Така е, да. За добро или за лошо - успял е. Щом мога да стигна до Щатите за 14 часа или да говоря в реално време с приятелката си в Еквадор, значи човекът Е успял да надмине природата. В някои случаи това е вредно, в други - полезно. Това се отнася и за медицината.

Може да не ти се иска да надминаваш природата, ама ако детето си се задушава, го водиш в болница, не при гуруто си. Едва ли ще махнеш с ръка и ще кажеш "природата си знае работата", когато става въпрос за живота на теб или твой любим човек. Природните лозунги вършат работа е неприродния Интернет. В реалния живот е малко по-различно.

Задавала ли си си въпроса защо ли Цвети е хукнала с бебето си, за съжлаение твърде късно, към болницата? Защо ли не е звъннала на Миглена, защо ли не е оставила прородата да си свърши работата? Ти на нейно масто как би постъпила?

# 719
Christian, знам, че ги виждаш нещата по друг начин, отдавна го знам, по един много друг, много несвързан с реалността начин. Даже цяла система, има я в подписа ти. Няма да я коментирам.

Да, мога философски да си представя, че да загине едно дете при раждане не е зло, а природа. Да, ама човек има начини да заобиколи природата, дори ако е част от нея. Това значи да надминеш природата- да видиш зад нещата, да видиш взаимовръзките и да се намесиш в процеса. Това значи да не си животно и да имаш разум. Според мен няма нищо лошо едно животно с разум да определи категории като добро и зло и да се бори срещу злото.

Ако не си го чувал преди аргумента за това как човек е част от природата, но е и над нея- явно не си разгърнал страниците на нито един философ. Пробвай с Ерих Фром. Може и The Analysis of Mind на Ръсел, но няма да ти е лесно да го разбереш и свържеш.

Много ми е забавно,когато хората коментират,но не знаят нищо за човек,който не познават.
Аз твоята личност не коментирам,нито застьпвам ГНМ в тази тема.
Бих прочел The Analysis of Mind на Мамасита Бандида.Имаш ли такава?
Кажи ми Мамасита,дьждьт зло ли е?Защото е противоположно на сльнцегреене....

Цитат
Така е, да. За добро или за лошо - успял е. Щом мога да стигна до Щатите за 14 часа или да говоря в реално време с приятелката си в Еквадор, значи човекът Е успял да надмине природата

След това изречение ми трябва доста душевна почивка.... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт