Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 745
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
Май, на всички ни е нужна една "душевна почивка".
Мисля за Цвети, дали ще намери такава...?

# 721

Така е, да. За добро или за лошо - успял е. Щом мога да стигна до Щатите за 14 часа или да говоря в реално време с приятелката си в Еквадор, значи човекът Е успял да надмине природата.

То и аз не гледам телевизия, но ти явно много бързо забрави какво стана в Япония, Крайст Чърч, Чили и т......Забравила си и за вулкана, дето спря възможността да ходиш до щатите за 14 часа. За огромна част от болесите хабер си нямаме какво да правим, а за тия, които имаме, познанията ни се състоят в откритие на средства да махнем изкуствено някой симптом, за сметка на създадени 5 нови. Общо взето, хората, които не се занимават с ествени науки, имат склонността да си представят, че всичко е вече ясно и "природата е победена", което е просто абсурдно мнение.

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 21:49 от persimon

# 722
  • София
Къде прочете, че съм забравила? И къде прочете, че според мен "природата е победена"? Ако ти виждаш битка между човекът и прородата, аз не я виждам.

Christian, определено имаш нужда от душевна почивка, но може би повече имаш нужда да спреш компютъра или поне интернета си - по-лесно ще си повярваш тогава. Другия път като искаш да ми кажеш нещо, пусни ми писмо по бързоходец, използвай природните методи.

Виждам, че за теб е много, много важно да си вярваш. Така че няма да те смущавам повече.

# 723
Задавала ли си си въпроса защо ли Цвети е хукнала с бебето си, за съжлаение твърде късно, към болницата? Защо ли не е звъннала на Миглена, защо ли не е оставила прородата да си свърши работата? Ти на нейно масто как би постъпила?

Най-малкото лекарите са тези, които могат да констатират смърт - поне в България... Ти какво щеше да направиш - да го заровиш някъде и все едно не е било!?  Tired   С живо или с починало бебе, точно в болница трябва да отидеш или лекар да извикаш у дома си... Иначе от къде си толкова сигурна, че не е звъннала на Миглена?  Thinking

# 724
  • София
А, не съм сигурна, питам. Щото за да хукне към болницата с непрерязана пъпна връв на бебето, явно се е надявала на чудо жената (всеки би се чувствал така на нейно място). Ама чудото го чакаме от болницата - явно разговорът с Миглена, ако е имало такъв, не е успял да съживи бебето.

# 725
А защо не питаш нея, а нас?

При много успешни домашни раждания, родителите също не режат пъпната връв - не искат дори да знаят как става това, просто решават след раждането да отидат в болницата и там да свършат тази работа...

# 726
Много бих искала един ден самата Цвети да събере сили и да разкаже какво точно се е случило.

Нейният случай е първия сред домашните раждания. Опитът в тази изключително трагична ситуация ще бъде доста показателен.

# 727
Щом не съм изтълкувала правилно израза "човекът е надминал природата" и той не е равнозначен на "победил е природата", кажи ми за какво става дума.

Къде прочете, че съм забравила? И къде прочете, че според мен "природата е победена"? Ако ти виждаш битка между човекът и прородата, аз не я виждам.

# 728
Природата е победена, така е. Ин-витро  и сурогация, само това ще кажа и млъквам.

# 729
  • Куциндрел
Аз пък си мисля, че Природата НЕ е победена.
Просто всичките тези научни постижения са си част от природата. Просто сега се откриват.
Плюс това термина Природа е много обширно понятие, не е само природните явления.
Щом нещо става, то това е природно.
Ин-витро и сурогация, интернет, телевизия, радио и т.н. не е неприродно. Това са закони и начини, които съществуват в Природата.
Ади, стига с отклоненията. Mr. Green

# 730
Природата е победена, така е. Ин-витро  и сурогация, само това ще кажа и млъквам.
 Laughing
човек никога не може да предполага какво може да чуе

каква е успеваемостта на ин витро? природата в някакъв процент ли е "победена" или как?
защо изобщо се налага ин-витро и природата ли е 'виновна' за инфертилността?
има ли нелечимо заболявания? има ли катаклизми за които и най-развитата нация нищо не може да направи?
какво точно значи "да победиш" това, в което живееш и без което не можеш? рибата като победи океана какво ще стане?

ooooh! Crazy

# 731
 Laughing

каква е успеваемостта на ин витро? природата в някакъв процент ли е "победена" или как?
има ли нелечимо заболявания? има ли катаклизми за които и най-развитата нация нищо не може да направи?
какво точно значи "да победиш" това, в което живееш и без което не можеш? рибата като победи океана какво ще стане?

ooooh! Crazy

Тук направо избиха рибата девойките....

# 732
Дъждът не е зло, но аз съм осъзнато същество и нося чадър или дъждобран.

Само по себе си задушеното бебе не е зло, то е факт от природата. Но като осъзнато същество разбирам причинно-следствените връзки и избирам да не допусна това.

Отново задавам въпроса към привърженичките на домашното раждане:

Колко време сте готови да оставите плода да се мъчи, за да имате желаното преживяване?

Колкото до надминаване на природата: това е философски въпрос по-скоро. Да, вярно е, че дори технологиите са безсилни пред природните бедствия. Обаче също така е вярно, че човекът е единственото животно с толкова способна нервна тъкан.

Човекът вижда причинно-следствените връзки, прави си изводи и успява да промени природата. На нас ни се вижда малко, но най-близките висши бозайници не могат да се доближат и на десетохилядна от способностите на човека да управлява природните сили в своя полза- или вреда. Надминаването на природата също е вид съжителство с природата. Не е казано, че за да сме природни, трябва да не променяме и да не пипаме нищо. Напротив, да се стремим да пипаме отговорно. Идеята, че да пипаш природата е винаги грешно е клише, целящо спирането на мисленето.

# 733
рибата като победи океана какво ще стане?

ooooh! Crazy

Е, как какво...  Laughing  Не си ли учила еволюция...  Whistling  Всичко от океана е тръгнало, даже и хората - един вид победили сме океана и глей кви убавци сме станали...  Mr. Green  Сега остава да победим и водата, и въздуха - демек да можем да си минаваме и без тях и нямаме грешка...  Whistling

# 734
Природата е победена, така е. Ин-витро  и сурогация, само това ще кажа и млъквам.
 Laughing

ooooh! Crazy

Стига с тези проценти  /така, вече ги оплети, че направо ги заплети/. Peace
           И, стига със спама.

Природата се развива и ние като част от природата също се развиваме /изучавайки нейните закони/. Но, като същества, на които им е даден Разум, не можем да стоим в начална поза - Пещерата.

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 22:50 от inna-bubulina

Общи условия

Активация на акаунт