Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 914
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
Дано всички започнат да раждат вкъщи, че да преброим жертвите за сравнение...

Не може да сте толкова промити мозъци, не може!
Нищо няма да преборим, само посочвам аз лично например защо се страхувам да раждам в болниците, по начина по който функционират сега!
А и т.нар. инциденти в болниците на мен ми изглеждат в повече и затова!

# 136
  • Boston, MA
Много тъжно. Съболезнования на майката. Дано да има разследване и съд, ако трябва, не че нещо може да промени нейната мъка.

Моля да отбележите, че ако се създаде списък от примерни условия, ВБАК също ще е контраиндикативно за домашно раждане. В тоя смисъл, стелт, ти все в болница ще трябва да раждаш.

# 137

Моля да отбележите, че ако се създаде списък от примерни условия, ВБАК също ще е контраиндикативно за домашно раждане. В тоя смисъл, стелт, ти все в болница ще трябва да раждаш.
Можеш ли да посочиш поради какви причини точно? При положение, че бременността протича нормално и е след препоръчителния период от 2 г.

# 138
А ти какво направи като съвестен гражданин?Постна го тук,за да окуражиш хората да си раждат по къщите за по-безопасно?По-добре да беше звъннала в телевизията и да пратиш журналисти.Така ще стане ясно има ли инфекция в отделението или сa борсови слухове?
Съболезнования за родителите.

[/quote]

Постнах го тук, за да видя какви са вашите реакции   и защото се замислих, че ако  болниците ни даваха усещането за сигурност, спокойствие, доверие към лекаря и увереността, че се отнасят към теб с уважение и респект, не защото си си платил, вероятно много от жените, избрали да родят вкъщи, не биха имали проблем да изберат и раждане в болница. И докато това не е така, не разбирам  кое би оправдало такъв агресивен, озлобен и менторски тон към тях.
Не мисля, че е моя работа да звъня на журналисти, за да накарат болницата да си свърши работата и да направи разследване има ли инфекция или не.  Това е станало в тяхната болница и те са длъжни да го направят. И ако нищо не предприемат, това още в по-голяма степен ще потвърди това, че твърде много неща още трябва да се променят в болниците ни и в  манталитета на лекарите ни, преди да започнат да нападат и да обвиняват жените, които са решили, че не могат да им се доверят.

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 19:53 от nellira

# 139
  • София
...
Постнах го тук, за да видя какви са вашите реакции   и защото се замислих, че ако  болниците ни даваха усещането за сигурност, спокойствие, доверие към лекаря и увереността, че се отнасят към теб с уважение и респект, не защото си си платил, вероятно много от жените, избрали да родят вкъщи, не биха имали проблем да изберат и раждане в болница. И докато това не е така, не разбирам  кое би оправдало такъв агресивен, озлобен и менторски тон към тях.
...

Дрън-дрън! Готови сте да си викнете акушерки от Австрия и Гърция, които няма да са безплатни, а мрънкате за плащането в болниците! Аз си платих в частна клиника и получих изброеното! И не мрънкям, защото всички упражняват професиите си за пари, дори вие!

# 140
  • София
tanid, поздравявам те за поста   bouquet Изразила си се безкрайно ясно и точно, и мога само да се надявам адресатите поне да положат усилия да те разберат. Вместо да се чудят за коя дума да те захпят или просто да те игнорират - както правят досега с всеки пост, който им е неудобен.

# 141
  • Boston, MA

Можеш ли да посочиш поради какви причини точно? При положение, че бременността протича нормално и е след препоръчителния период от 2 г.

Съдя по факта, че поне около мен (в североизточните САЩ, вероятно с най-много болници на глава от населението), ВБАК не се извършва в малките болници, където няма анестезиолог 24 часа на разположение.

# 142

Съдя по факта, че поне около мен (в североизточните САЩ, вероятно с най-много болници на глава от населението), ВБАК не се извършва в малките болници, където няма анестезиолог 24 часа на разположение.

Таке е например в Холандия;

Bij de volgende bevalling weer een keizersnede?
Mocht u snel opnieuw zwanger willen worden, dan is daar geen bezwaar tegen, tenzij de gynaecoloog u adviseert er nog mee te wachten.
Of bij een volgende bevalling weer een keizersnede nodig is, hangt van de reden van deze keizersnede af. Bespreek daarom bij de nacontrole hoe groot de kans is dat u een volgende keer een ‘normale’ bevalling tegemoet kunt zien. Vaak is bij een volgend kind geen keizersnede nodig. Wel krijgt u dan altijd een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen.

превод на първото и последното изречение,  че нямам време;

отново секцио при следващо раждане?
....не е нужно....
Във всички случай полу4авате медицинска индикация за болнично раждане

(и нито една акушерка няма да се навие да ви изражда у вас)

От тук;
http://europe.obgyn.net/nederland/patientenvoorlichting/sectio.htm

Флип, мерси, ама два монолога не дават диалог за жалост...

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 20:17 от tanid

# 143

А аз за какво се натискам да направят стаички в болниците, наподобяващи домашни условия...  Laughing  Въобще не би ми хрумнало домашно VBAC, ако имах горният избор...  Peace

# 144

Дрън-дрън! Готови сте да си викнете акушерки от Австрия и Гърция, които няма да са безплатни, а мрънкате за плащането в болниците! Аз си платих в частна клиника и получих изброеното! И не мрънкям, защото всички упражняват професиите си за пари, дори вие!

Е, явно не разбираш за какво става въпрос. За много от тях парите не са проблем и наистина  не раждат вкъщи, защото не могат да си позволят скъпа клиника. (сама отбелязваш, че са  готови да  платят и повече за подготвени акушерки). И това означава ли, че ако 10 или 20%  от майките могат да си позволят частна клиника, обществото ни трябва да си затваря очите и да приеме мизерните и съвсем не безопасни условия, при които са поставени останалите, както и зачестилите случаи на смъртни случаи на бебета или родилки. Липсата на пари в болниците не може да оправдае  липсата в много случаи на нормално човешко отношение и уважение към жената, която става майка.

# 145
  • София

Е, явно не разбираш за какво става въпрос. За много от тях парите не са проблем и наистина  не раждат вкъщи, защото не могат да си позволят скъпа клиника. (сама отбелязваш, че са  готови да  платят и повече за подготвени акушерки). И това означава ли, че ако 10 или 20%  от майките могат да си позволят частна клиника, обществото ни трябва да си затваря очите и да приеме мизерните и съвсем не безопасни условия, при които са поставени останалите, както и зачестилите случаи на смъртни случаи на бебета или родилки. Липсата на пари в болниците не може да оправдае  липсата в много случаи на нормално човешко отношение и уважение към жената, която става майка.

Tired Мога да си платя в частна клиника, но рискувам живота си (и този на бебето си) заради спасението на света?!  Shocked Последно, това само собствен избор ли е или е героична жертва за една кауза?!

Съвсем ми стана противоречиво...  newsm78

# 146
nellira, основателни са въпросите, които задаваш! Бог да я прости малката душичка!
Аз сега пък прочетох в темата за ОБ-София, за поредното ужасяващо болнично раждане, което, освен че поставя под въпрос професионализма на съответните лекари, ми се струва, че ако беше протекло естествено, най-вероятно майката щеше да си спести този кошмар, та това е някаква насока за размисъл на  неразбралите, защо има жени, които не искат да раждат в болница.

Да... Дано всички започнат да раждат вкъщи, че да преброим жертвите за сравнение...

Никой не с промит моzък. Или???

Както каzва neliira, тоzи случай по-малко ужасен ли е? Защо не е поне толкова раzдухан от журналисти, хора? Къде е обществото сега? Или като няма майка, която е немарлива и беzраzсъдна, всичко си е ок? И в болница може да си умират бебета и да не се раzдухва толкова случая, дето се вика, там ако е, си е в реда на нещата...
И чак пък се скараха (майче ОМ) на жената, че го постнала и тоzи раzкаz тук  ooooh! А zащо и той да не се раzтръби? Така окуражавала другите да си раждат в къщи? Нали искате гласност, яснота? Тук zащо не ги искате? Пак има zагинало детенце (съболеzнования zа блиzките, колкото и думите нищо да не струват в такива случаи...)
Ей zатова говорех наzад, ето как винаги има двоен стандарт, ама....
Но горките хора пак... и тях да дъвчем тук.... на никой такъв случай не е тук мястото, от морална гледна точка, все така си мисля.

# 147
  • Куциндрел
Ами ти изброи как стават промените и какво трябва да се направи. Кой очакваш да го направи вместо теб? Ти си много по-загрижена за майките и бебетата от много хора в държавата ни, но ако седиш и чакаш няма да се подобри нищо.
Права си, Ати!
Ей сега отивам да си разкъсам сутиена пред Григорова в знак на протест! Naughty
Очакам да ме последваш. Crossing Arms

# 148
  • София
nellira, основателни са въпросите, които задаваш! Бог да я прости малката душичка!
Аз сега пък прочетох в темата за ОБ-София, за поредното ужасяващо болнично раждане, което, освен че поставя под въпрос професионализма на съответните лекари, ми се струва, че ако беше протекло естествено, най-вероятно майката щеше да си спести този кошмар, та това е някаква насока за размисъл на  неразбралите, защо има жени, които не искат да раждат в болница.

Да... Дано всички започнат да раждат вкъщи, че да преброим жертвите за сравнение...

Никой не с промит моzък. Или???

Както каzва neliira, тоzи случай по-малко ужасен ли е? Защо не е поне толкова раzдухан от журналисти, хора? Къде е обществото сега? Или като няма майка, която е немарлива и беzраzсъдна, всичко си е ок? И в болница може да си умират бебета и да не се раzдухва толкова случая, дето се вика, там ако е, си е в реда на нещата...
И чак пък се скараха (майче ОМ) на жената, че го постнала и тоzи раzкаz тук  ooooh! А zащо и той да не се раzтръби? Така окуражавала другите да си раждат в къщи? Нали искате гласност, яснота? Тук zащо не ги искате? Пак има zагинало детенце (съболеzнования zа блиzките, колкото и думите нищо да не струват в такива случаи...)
Ей zатова говорех наzад, ето как винаги има двоен стандарт, ама....
Но горките хора пак... и тях да дъвчем тук.... на никой такъв случай не е тук мястото, от морална гледна точка, все така си мисля.

Дано mundi не ги остави на мира! Нека ги съди и предизвика проверки, пък дано и журналята погнат шейновци! Ужасна трагедия е и тази, но тя не омаловажава дискутираната тук, нали се сещате! Никой не твърди, че няма лекарски грешки, но те не са повод да се поемат излишни рискове вкъщи!

# 149
Някой може ли да даде анкетата, която ще пускат по болниците относно домашното раждане?

Общи условия

Активация на акаунт