Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 664
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
  • Куциндрел
Каква медицинска дейност се извършва в естествения биологичен процес РАЖДАНЕ?
И въобще защо раждането се третира като медицински проблем.

Неестесвен процес е като отиде някой да му сложат силикон...
А, ето за това съм съгласна...  Peace  Ако извикам съседката, за да ми надуе устните със силикон в домашни условия и в резултат на тази процедура умра, тогава могат да я съдят... Но за държане на ръце, носене на топла вода и окуражаване с думи - не виждам престъпление...
Добре де, Стелт, викни съседката си да ти носи кърпи и вода. Тя таз твоята съседка голяма звезда стана в тази тема. От няколко страници насам само нея споменаваш.

# 346
Каква медицинска дейност се извършва в естествения биологичен процес РАЖДАНЕ?
И въобще защо раждането се третира като медицински проблем.

То и болките в зъба са естесвен процес, както и болестите, счупване на крак и т.н.
Неестесвен процес е като отиде някой да му сложат силикон...

Мдааа....и евтаназията излиза,че е добре да се практикува защото излиза,че и смьртта не е ествествен процес като раждането и трябва да се помага при настьпването й. Thinking

Цитат
Ние не сме 3-тия свят и не искам и да бъдем
Зависи от каква гледна точка.В родилните отделения Бьлгария не е европейска или напреднала страна.

Уасп,
Булш-т философия.
Аз просто питам.Ти като не искаш да отговориш,твоя си работа. Peace

# 347

В третия свят 90% децата се раждат без мед.помощ и много от тях умират по всякакви причини.Не защото не е имало мед.намеса.Тези жени там престьпнички ли са?Кой ги сьди?И за какво?

Господи, прости ми!!!!

И у нас /в случая Цвети/, никой не  осъжда Майката - по Закон също не може да бъде осъдена.
         Четете и не разбирате ли????

пп И за абортите /дори и Криминален/, по Закон също майката не може да бъде осъдена. Съдят се другите лица, чиято професия е Правно регламентирана .

# 348
Извинявам се ако засегна някой, ама от кого ли трябва да се поучавам?
От жена която е заченала без проблем, която е носила бебето си без проблем през проблем през цялата бременност и е родила без нужда от намеса на лекар или от жена, която не може да зачене, има два спонтанни аборта, родила със секцио.
Повтарям не искам да обидя никой!

# 349
  • Куциндрел
Цитат
Зависи от каква гледна точка.В родилните отделения Бьлгария не е европейска или напреднала страна.
Уасп,
Булш-т философия.
Не е европейска или напреднала, но не е и страна от 3-тия свят. Но 3-тия свят ни се дава все за пример, явно на някой му се иска да вървим натам (може би, защото е по природно), а не към Европа и напредналите страни.
Ти питаш, а аз си пиша, там където ме влече и каквото ме влече.  Peace

# 350
  • Куциндрел
От жена която е заченала без проблем, която е носила бебето си без проблем през проблем през цялата бременност и е родила без нужда от намеса на лекар или от жена, която не може да зачене, има два спонтанни аборта, родила със секцио.
А ти кскви поуки искаш да извлечеш от посочените примери?!?  Crazy
Ох, започвам да ти ставам фен, развличаш ме.  Peace

# 351
мулти, Хармяни ти отговори и от мое име

Не, драга. Хърмаяни не нарича никого престъпник, за разлика от теб. И разликата е огромна. Не знам колко ти е висок личния морал, но да си позволяваш да съдиш и обвиняваш някого в пресъпление.., ей така, с лека ръка.., изглежда много насериозно се вземаш. А за това също се носи морална отговорност, нали се сещаш.. Аз, с моя "нисък морал" не мога да си го позволя.

Колкото до поста на Хърмаяни, съгласна съм с него. Понятията са много разтегливи, но смятам, че е разликата е очевидна - едно е да подкрепяш някой и да му даваш съвети от личния си опит, когато той лично е взел решение да ражда неасистирано, с съвсем друго - да асистираш, практикувайки професия, за която нямаш ценз. Ако някой си позволява да го прави, носи отговорност, вкл. наказателна.

ПП. Надявам се, че правиш разлика между престъление--> вина и отговорност.

# 352

Отговорът е - и от двете. И то не конкретно от тях - защото те нямат нито заслуга, нито вина - а от факта, че една бременност и раждане могат да протекат по крайно различни начини.

И когато всичко е ок - да, лесно е да се хвалим и да поемаме отговорност. Но когато нещата се объркат, е важно да имаме набор от полезни реакции - защото последиците са просто унищожителни. Това е трудно да се разбере, ако не си преминал през него, между другото.

# 353
Не знам как можа да си дадеш сметка, че домашното раждане било по-рисково като е доказано, че не е.

А горното раждане в Шейново го давам като пример не за друго, а ЗАЩО МНОГО ЖЕНИ НЕ ИСКАТ ДА РАЖДАТ В БОЛНИЦА. Жена с тежки проблеми е била претупана, оставена без помощ, но затова пък овикана и обиждана в най-тежкия и момент, и разбира се пратена да си плаща докато бебето е умирало в нея. Ей това е проблемът с болниците и някои лекари. И мисля го подчертах ясно, но който не иска, няма да разбере нищо.

С нетърпение чакам да се заемете пак с плетките си и да спрете да спамите и ровите където нямате интерес и не ви е работа, и най-вече-където никой на света не се интересува от вашето мнение. (Надявам се нямаш илюзии, че някой с интерес към домашното раждане го вълнува както е твоето или на другите от твоя род в тази тема?)

...
Впрочем това е втори случай за който чувам последните дни от този род. Другото бебе за което чух е много ужасен случай също...
...Не знам дали ако беше родила вкъщи, нямаше да се размине с това, може да, може-не. Но понеже ми изглежда, че още хора не саразбрали как така някои искали да родят в къщи.
....
Ама, кое те кара да мислиш, че тримата лекари са изиграли ролята на тримата глупаци?! Значи, при Цвети "не знаем какво точно се е случило", но в този случай знаем и сме сигурни, че именно докторята са виновни, така ли?!При Цвети бебето решило да си отиде, пък на тази жена са и го убили?! Да виждаш колко сте необективни и колко манипулативно поднасяте всичко?!

И що за статистика може да бъде тази от твоето обкръжение - тя чула за 2 случая "тези дни" (я виж колко са регистрираните потребители)! Аз пък само във форума чета за такива брутални грешки, довели до смърт и не че не ме потрисат дълбоко, но дори потресена си давам сметка, че неасистираното домашно раждане  е далеч по-рисково!!!

# 354
Цитат
Уасп,
Булш-т философия.
Не е европейска или напреднала, но не е и страна от 3-тия свят. Но 3-тия свят ни се дава все за пример, явно на някой му се иска да вървим натам (може би, защото е по природно), а не към Европа и напредналите страни.
Ти питаш, а аз си пиша, там където ме влече и каквото ме влече.  Peace

Е,добре.Втори свят или нещо между втори и трети.А накьде вьрви...ами не ми прилича да вьрви в желаната от теб посока.
Все едно.

Инна Буболина,Сьдят ги пишещите тук.

# 355
Няма смисъл да се спори има ли наказателна отговорност или не за подстрекателите/утешителите/ даващите кураж, но със сигурност е редно да поемат морална отговорност за случилото се. Сравнявате със скачането от 5-тия етаж. Наистина човек сам си е виновен и сам е взел решение, но ако докато се чуди да скочи или да се върне, а аз му държа ръката, милвам го по косата и му казвам, че ще справи, че няма страшно и всичко ще е наред, после ще чувствам вина като се пребие.
Защо обаче никой от Естетсвено и Родилница не излиза с такова изявление, а много бързо дори започват да се разграничават и да се опитват да се отърват от всякакви логични въпроси с мълчание и ограничаване на достъпа до дискусиите им преди и след нещастния случай? Защо демонстрират безчувствие към майката, която загуби детето си и заради тях?
На мен ми падат ужасно много в очите и ме е яд, че някои от добрите им идеи ще загубят и без това малката подкрепа, която имат. В крайна сметка хората са тези, които представляват идеите, не можеш да подкрепиш една идея, дори да ти харесва, ако виждаш, че зад нея стоят идиоти.

# 356
Не знам как можа да си дадеш сметка, че домашното раждане било по-рисково като е доказано, че не е.

Не, persimon, това не е вярно. Погледни статистиките за Третия свят, където домашните раждания са в изобилие. Говорят ли ти нещо?

# 357
Цитат
Не, persimon, това не е вярно. Погледни статистиките за Третия свят, където домашните раждания са в изобилие. Говорят ли ти нещо?

Хайде пак сьбираме круши с ябьлки....

# 358

А правиш ли сметка, че там жените са недояли, недоспали, болни и т.н.

# 359
Ааа, не  Naughty
    крушите и ябълките, не ги събира jp, напротив тя е права.

Общи условия

Активация на акаунт