Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 765
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
Цитат
Чудесен пост, да, само че девойчето е пропуснало да забележи/отбележи как трагедията у дома е само трагедия с НЕвиновни, но същото развитие в болница се нарича убийство, а лекарското съсловие - касапи
Разбира се.Това произлиза от това,че лекарите и акушерките се намесват.Ако стоят встрани и само следят за развитие на раждането без да се намесват,никой няма да ги обвини ,че са касапи.
А ако има усложнение и се намесят и спасят детето,това им е задьлжението все пак!
Ако се намесят и не могат да спасят детето,както писах и преди...родилката сама си е виновна (според актуалното мислене в медицината).

Една бременна жена няма как да се намеси срещу себе си и да си навреди.Няма как да се бьрка за разкритие,не може да си скача на корема,не си слага сама окситоцин,антибиотици и тн.Освен,ако не е психично болна и не знае какво вьрши.

Мулти,
Точно затова говоря.В БГ лекарското лоби диктува в момента всичко.Законите се приемат при зелен светофар от лекари и фармаиндустрия.
Цитат
Но пък в момента, който е по-млад, има амбиции и малко авантюризъм, се пробва в чубина и остава там да живее и работи.

Ще знам да предупреждавам работодателите. Peace

# 571
  • София
Идеално.
Най-върлите защитници са или мъже, или жени нямащи намерение да раждат вкъщи...и една две Мег и Росица, на които им се е разминало по тъча и сега могат да агитират по 1л. ед.число.
 Rolling Eyes
Другите от кликата са родили секцио, но много добре агитират за домашно, неасистирано, естествено раждане!  ooooh!
Опротивяха ми всички здравословни и естествени неща от вас. Сериозно.

# 572
Това обаче не пречи на акушерките да асистират по над 500 раждания годишно (за Австрия-данните са ми от преди години,сега не знам колко са годишно).

Аз не намериг въобще подобна статистика - дали ти се намира линк?
Е там не е равнинен терена, като в Холандия, сигурно е изпаднала някъде по мрежата докато дойде до твоя монитор.

# 573

Е там не е равнинен терена, като в Холандия, сигурно е изпаднала някъде по мрежата докато дойде до твоя монитор.

Някой те излъга, че имаш чувство за хумор ли?  Naughty

# 574
Идеално.
Най-върлите защитници са или мъже, или жени нямащи намерение да раждат вкъщи...и една две Мег и Росица, на които им се е разминало по тъча и сега могат да агитират по 1л. ед.число.
 Rolling Eyes
Другите от кликата са родили секцио, но много добре агитират за домашно, неасистирано, естествено раждане!  ooooh!

А пък трета е родила у дома след секцио  Shocked

# 575
  • София
Идеално.
 Rolling Eyes

И???
То не всеки път стават катастрофи като караш с 200 в насрещното. Но това не е довод, за да агитираш такова поведение. Поправи ме, ако греша.

# 576

Разбирам забележките ти, но също и че те касаят само теб. Аз бих имала други забележки, защото сме ралични хора, с различен житейски опит и разбирания. Не те упреквам за мнението ти, пак повтарям - всеки може и трябва да избира единствено за себе си. Кой както го рабира и спрямо информацията, която сам намира за достоверна, нужна и достатъчна.  Peace

Дотук добре. Simple Smile

Нека да те попитам нещо. Вярваш ли, че всички хора взимат важни решения, базирани на обективна информация и рационални аргументи? Вярваш ли, че хората виждат нещата, които не искат да видят? Вярваш ли, че едно общество или група не влияе на вижданията на хората в нея?

Какво значи обективна? Няма такава когато се отнася за субекти, т.е. отделни хора. Simple Smile
Рациото е част от човешкото мислене, но има и по-съвършени варианти за избор. Виж, набирането на информация също е в съответствие с конкретния човек. Аз чета много, но като попадна на нещо, което съм надскочила, пропускам го. Била съм някога на тази позиция, но поради ред причини и обстоятелства, смятам че не влизам в определни категории. Колко обективно може да е за мен? Може да е обективно за някой друг обаче, за това спор няма. Simple Smile Както се казва - всеки си заслужава съдбата. Това аз приемам като висша форма на справедливост, чисто философски. Личният избор не е изключение.

Обществото е друга тема. Ние българите не сме се научли да бъдем толерантни, някой трябва непрекъснато да ни сръчква и да ни повтаря, че всеки човек е личност и има права. Философски, граждански, религиозни и всякакви убеждения трябват да бъдат уважавани, освен ако не засягат други личности. Прочети Конституцията. Макар да не е съвършена, там има написани не по буква, но по дух, доста правила и възможно най-обективно (за нашата действителност). Simple Smile

# 577
Това обаче не пречи на акушерките да асистират по над 500 раждания годишно (за Австрия-данните са ми от преди години,сега не знам колко са годишно).

Аз не намерих въобще подобна статистика - дали ти се намира линк?

Тук например пише,че домашното раждане (според седемгодишно изследване) е сьщо толкова сигурно колкото и болничното.При условия,че не се очакват компликации.
http://www3.pressetext.at/news/090417003/hausgeburt-so-sicher-wie-im-spital/

Die Hausgeburtsrate in Österreich beträgt 1,5 %. (zum Vergleich: In den Niederlanden beträgt die Hausgeburtsrate 30 %.)
В Австрия е 1,5% дом.раждане с акушерка.
В Холандия са 30% домашните раждания.

http://www.geburtsallianz.at/termine/dekadederhausgeburt/

Линкове има много,но трябва да ги тьрсиш на немски.Но щом питаш,явно знаеш да го четеш.
Успех!

# 578
  • София
Сега какво излезе - до регламентиране на асистираното домашно раждане е съвсем приемливо всяка жена да експериментира с неасистирано, така ли? И виртуалните акушерки са един приятен бонус към това екстремно действие?

# 579
Цитат
Опротивяха ми всички здравословни и естествени неща от вас. Сериозно
Като ти е опротивяло тук,чудя се какво още се мотаеш,ами не хващаш пътя към някое телевизионно студио.Да се "изявиш" ,и да покажеш открито задоволството си от нещастието на хората.

# 580
  • София
Цитат
Опротивяха ми всички здравословни и естествени неща от вас. Сериозно
Като ти е опротивяло тук,чудя се какво още се мотаеш,ами не хващаш пътя към някое телевизионно студио.Да се "изявиш" ,и да покажеш открито задоволството си от нещастието на хората.

Много толерантност демонстрираш за човек обитаващ толерантна социална среда...

# 581
Идеално.
 Rolling Eyes
Другите от кликата са родили секцио, но много добре агитират за домашно, неасистирано, естествено раждане!  ooooh!

И???
То не всеки път стават катастрофи като караш с 200 в насрещното. Но това не е довод, за да агитираш такова поведение. Поправи ме, ако греша.
поправям:
Карането с 200 в БГ е забранено.
Карането в насрещното в повечето случаи е забранено е забранено.

Домашното раждане пошествам не е забранено!

# 582
Тц. Акушерките си изгубиха професията много отдавна, тя е абсолютно проформа - учиш нещо, а после те хокат и само слагаш системи или даваш хапчета по нареждане от лекар. Образованието им е под всякаква критика, по-зле са и от мед-сестрите. Има обаче още от старото поколение, които имат стаж и опит, и биха се справили. Но никой не им дава шанс. Тази професия е в много лошо положение в момента, даже не знам дали имат достатъчно кадрии желаещи да учат. Но пък в момента, който е по-млад, има амбиции и малко авантюризъм, се пробва в чубина и остава там да живее и работи.

Точно в момента в Германия е много трудно мед. сестра или акушерка да си намери работа с бг си образование.Трябва да положи  6 мес. безплатен труд към някоя клиника,след което ще си замине оттам,като на нейно място намерят друг да им работи ангария.Освен това трябва да се явят наново на изпит,който се взема лесно в малко населено място и съвсем не се взема в големия град и въпреки,че този изпит е положен на немски,за още една спънка се иска и сертификат за владeeне на езика- Б2.След като всички тези стъпки са изпълнени мед. работници или си стоят в къщите,или раздават хапове на бабички по старческите домове,защото никой не ги взема на работа.
Но като се приберат в Бг може да разказват чудеса за странстването си...

# 583
  • София
Може да не е забранено, но резултатите са също толкова отчайващи. Защото ако на всеки 34 домашни раждания едно завършва със смърт - моля някой социолог да сметне процента смъртност. И да я сравни с болничната.

# 584
Благодаря на всички за милото посрещане. Имам чувство, че познавам много от вас, защото ви следя тихо почти от самото начало. Напоследък забелязвам много нови участници, и се надявам този нещастен случай да доведе до нещо положително и да промени както ситуацията в болниците, така и възможността жените легално да раждат вкъщи и да имат право на квалифицирана помощ. И дано нито в болниците, нито вкъщи се случват такива нещастия, защото който и да виним, в крайна сметка резултатът е един и същ.
Ще продължа да ви следя, но не мисля да пиша повече - такива спорове и хули не са по вкуса ми и не мисля, че тук е мястото да съдим кой крив и кой прав.

Общи условия

Активация на акаунт