Кан, Ница, Монако ...

• 156 852
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Френският ужасен ???
Мисля , че няма по- красив език след италианския Wink

# 451
Френският ужасен ???
Ха-ха, stenk, тя regina di cuori, явно затова не е харесала френския, защото за нея основен е италианския!  hahaha

roje22, честито! Казвай наздраве понякога и на нас от тази тераса.  Grinning

# 452
Ако трябва да сме честни - най-хубав е френският Wink.
А по темата, много ми се ходи пак в този район, но на островите Порк Рол....

# 453
  • София
Ако трябва да сме честни - най-хубав е френският Wink.
А по темата, много ми се ходи пак в този район, но на островите Порк Рол....

Владея на някакво ниво италиански език и много ми харесва, но определено френският е като песен и не случайно е познат като "езикът на любовта"...
За хората влаеещи различни от френския език, произношението е много трудно...
Аз мога да прочета и преведа горе-долу френски текст с познанията си от италианския, но когато се говори не успявам да "хвана" нищо...  Simple Smile
Много неприятно е, че на Лазурния бряг почти не говорят различен език от френски и руски, но след като сме решили да ги посетим трябва да се съобразим с начина на живот.
Пожелавам на всеки да има възможност да посети този район от Франция, определено има какво да е разгледа.

# 454
  • София
Френският ужасен ???
Ха-ха, stenk, тя regina di cuori, явно затова не е харесала френския, защото за нея основен е италианския!  hahaha

roje22, честито! Казвай наздраве понякога и на нас от тази тераса.  Grinning
Мимиии, всички, които са в Ница и наоколо по това време са добре дошли на тераса и ракийка Hug
Колкото до френския език, сега ще видим как ще ми дойде в Париж. Много е красив, но и ужасно труден ми се вижда. Ако не става, а почти съм сигурен в невъзможността ми да го проговоря, ще караме на руски на Лазурния бряг Joy

# 455
Цитат
Много неприятно е, че на Лазурния бряг почти не говорят различен език от френски и руски, но след като сме решили да ги посетим трябва да се съобразим с начина на живот.
Пожелавам на всеки да има възможност да посети този район от Франция, определено има какво да е разгледа.

Точно пък в Ница италианския е доста разпространен ... особено Старият град да не забравяме , чe много дълго време е част от Италия. Ментон пък си е направо италиански Wink  Нещо като Западните покрайнини за България. Имах интересно преживяване там - един път бях с тениска на  Il Padrino  и явно долових много неодобрителни погледи из Ментон. Бях доста изненадан , но явно италианците са чуствителни на тази тема.
Няколко пъти са ме заговаряли на италиански в Ница , явно има нещо в мен предполагам в погледа и гарвановочерните ми коси  Laughing
Моето поколение имаме и добрия късмет да поназнайваме руски което също помага май вече в половината свят , или поне там докъдето достигат туристи  Sunglasses

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 19:54 от stenk

# 456
Еми как да те гледат?Ил Падрино е мошенник,мафиот и т.н за който дори филм правиха,обикновенно се правят за видни личностти не за поредния сицилиански селяндур който с насилие и убийства се замогнал и корумпирал всички .Няма нищо хубаво или за пример в него ,напротив.Моите познати и роднини в Италия се срамуват от тези хора,които за съжаление държат в юмрук немалка част от страната , печелят от рекети и трафик на хора и наркотици,имат жителство в монтекарло и златни сейфове в швейцария,страни които също не будят у мен уважение поради този непукизъм спрямо произхода на парите ,но те не миришат както се знае .
Разбирам тениска с Леонардо да Винчи,Марко Поло или Колумб.....но  сицилианския  бандит  моля те Не!

# 457
Аз имам и на Да Винчи , както и доста други. Всъщност колекционирам тениски от местата които посещавам Simple Smile
Това е един от най-великите филми в киното чисто художествено и като актьорска игра.

За Монако , Швейцария , бих добавил Люксембург , Лихтенщайн и разните британски острови данъчни убежища сме абсолютно на едно мнение. Ненавиждам лицемерието и даването за пример на въпросните държави!

Tи знаеш как изглежда , но за незапознатите ето :

Поради удивителната прилика със силуета на актуален роден политик след две обличания спрях да я нося и в България , щото май отнесох много странни погледи вероятно и псувни наум . Ще си остане изпрана и изгладена за спомен от Катания  Sunglasses

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 21:44 от stenk

# 458
  • Milano
Oh Signur. Mr. Green

Тя и втората фанелка им е ...житейска философия по онези ширини.

Няма значение кой какъв език говори просто ми ''дразнят ухото'' и то страшно много френски, немски и руски.

# 459
Да по онези ширини но само на думи , за експото те най много работят по въпроса,що народ арестуваха в Милано за връзки с разни падрини....срамота!
Стенк разбира се прав си нищо лично нямах към теб,и аз си купувам тениски и суитчъри от всякъде  освен местните лакомства.

Френския на мен много ми харесва пък ,французите не са свръх любезни и няма да ви се хвърлят на врата от въодушевление но са големи родолюбци което респектирам и за съжаление не намирам в нашия и други народи които "робуват" на всичко чуждо и най вече американско.
Английския се ползва в коминикацията при бизнес ,не виждам защо трябва да го ползвам като съм в Ница и Антиб на почивка.Руснаците да не би да говорят на английски! Думичка не знаят и въобще не им пука.
Който има такива претенции да отива в англо говорящите страни .

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 23:11 от азиа_asia

# 460
А , аз ни най-малко не съм се обидил . Много съм далеч от тия среди  Simple Smile

# 461
  • Milano
Да по онези ширини но само на думи .

Аха, тимбрано ил картеллино и после... на пазар (това за държавните служители), голяма част от останалите все нещо им има...за да получават помощи от ИНПС.

Роже, ако ни поканиш на бяло вино може да отскочим някой уикенд. Laughing (майтапя се).

# 462
Аз пия само червено ама ще си го донеса ,няма проблем moscato di scanzo,много е хубаво :roll
Мъжа ми ще наготви че е достоен италианец в кухнята,много вкусно готви особено ако има повече хора  chef

# 463
Значи само аз ще опитам от ракията Wink
Те франсетата имат и едни хубави силни бири.
Вино не пия.

# 464
  • Milano
 Laughing

Няма да остане без компания. Laughing

Аз ще донеса това:

https://www.google.it/search?q=moscato+di+scanzo&biw=1024&am … si+fazi+battaglia

Много е топло през лятото за червено вино.

Имена не помня, но всички червени вина, които опитах в Париж много ми харесаха.

Общи условия

Активация на акаунт