Кан, Ница, Монако ...

• 156 834
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Ах какви италиански хиени... Напълниха набързо терасата.  Laughing
Спрете се, бре!  hahaha

Аз много харесвам френския...особено, когато говорят мъже.  Sunglasses
Днес в самолета имаше до нас голяма група, мъжка при това, от французи! Кеееееф.  Joy

Стенк, на мен ми харесаха тениските.   Embarassed

Понеже поспамих доволно, да кажа на Роже, че разписанието за автобуса е за седмица, но часа е 17,20.  Simple Smile

# 466
  • София
хахаха, и Стенк, ако лети разбира се най-късно до 13 ти юли за Ница, а не след това, и Regina,и Asia_Asia са добре дошли Hug И не се притеснявайте: на терасата освен ракийка, мента и втората съставка на облака Joy, има и розе, и бяло вино Peace А за готвачите има напълно оборудвана кухня, добре са дошли Hug
А на всичкото отгоре както може и да се очаква собственичката на апартамента е италианка от Генуа Grinning
Тя ще дойде в Ница след 5 юли, така че може и нея да поканим на терасата Simple Smile
Мимиии, благодаря за автобуса Peace! В 16,30 сме на Порт Майло, да не тръгне без нас Simple Smile

# 467
Щом е от Генуа, трябва да е много отзивчива. Това е града, в който само да извадиш картата и някой те пита имаш ли нужда от помощ. Включително възрастни хора и то на английски.  Simple Smile

# 468
  • София
Да, изключително е отзивчива. Работи в Генуа, в театъра Simple Smile
Търпеливо ни изчака преди да платим апартамента да променим няколко пъти датите на престоя ни Simple Smile
Мимиии, ама Вие не спите ли Joy в Париж е 6 часа още newsm78
Абе, 6 часа ама в Париж Simple Smile

# 469
Ох, обърнахме го на чат, обаче е много яко това.
Не спя. Отворила съм прозореца и от буланжерията до хотела идва един неустоим аромат на...кроасани! Не е човешко това.  hahaha

# 470
  • София
Сприиии Grinning Знаеш ли къде е чак петък вечерта Joy
И без това в последно време все парижки кроасани сънувам Simple Smile
На всичкото отгоре собственика на апартамента на Шанз Елизе втори ден не отговаря на емейлите ми къде ще ни чака в 21,30 вечерта, за да ни даде ключовете Simple Smile Ще го чакам още ден и почвам да му звъня по телефоните. Кой знае къде се е запил из Парижките кабарета и не си отваря пощата...

# 471
Може да е във ваканция! Днес тук е почивен ден!

# 472
Аз току що сдъвках един "7 Days"  , вие ми  говорите за топли френски кроасани ...мммаслени нали ?
Сгъвам ги по 3-4 на хапване Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 12:17 от stenk

# 473
Маслени разбира се! И то с ароматно френско масълце.  Joy
Стенк...ще хапна един кроасан заради теб.  hahaha

# 474
  • Milano
Майтап, майтап, но сега погледнах апартамента на Роже...да видя ще ни събере ли всички терасата  Laughing и много ми хареса гледката...та ако и в тази част на Франция кроасаните и сладкишите са толкова вкусни...направо ще си го отбележа в календара. Laughing

Аз много харесвам френския...особено, когато говорят мъже.  Sunglasses

Днес в самолета имаше до нас голяма група, мъжка при това, от французи! Кеееееф.  Joy

Laughing
Свободна интерпретация.  hahaha

# 475
Чак сега разбрах че в най-голямата жега ще ходи Роже в Ница,то там е голяма задуха по това време ,и много народ има .Аз се самопоканих само на думи,няма да му развалям почивката на човека разбира се.
Роже спомням си че с влак щеше да ходиш,аз не бих повторила честно казано.С кола са пак 4 часа но е по-приятно.Не е фреча роса влака .

# 476
  • София
Цитат
Много неприятно е, че на Лазурния бряг почти не говорят различен език от френски и руски, но след като сме решили да ги посетим трябва да се съобразим с начина на живот.
Пожелавам на всеки да има възможност да посети този район от Франция, определено има какво да е разгледа.

Точно пък в Ница италианския е доста разпространен ... особено Старият град да не забравяме , чe много дълго време е част от Италия. Ментон пък си е направо италиански Wink  Нещо като Западните покрайнини за България. Имах интересно преживяване там - един път бях с тениска на  Il Padrino  и явно долових много неодобрителни погледи из Ментон. Бях доста изненадан , но явно италианците са чуствителни на тази тема.
Няколко пъти са ме заговаряли на италиански в Ница , явно има нещо в мен предполагам в погледа и гарвановочерните ми коси  Laughing
Моето поколение имаме и добрия късмет да поназнайваме руски което също помага май вече в половината свят , или поне там докъдето достигат туристи  Sunglasses

Тази година за първи път посетих Лазурния бряг, за първи път бях и в Ница.  Simple Smile Не бях предупредена за езиковата бариера, за руския език разбрах "в движение", а когато опитах на няколко места с италиански определено нямах успех  Simple Smile
Относно поколенията сигурно сме близки на възраст, защото моя набор учеше руски и имахме час на класния на този език  Simple Smile
А за италианските тениски, надписите са закачливи за нас, но не и за т.нар. европейци  #Crazy

# 477
  • София
Чак сега разбрах че в най-голямата жега ще ходи Роже в Ница,то там е голяма задуха по това време ,и много народ има .Аз се самопоканих само на думи,няма да му развалям почивката на човека разбира се.
Роже спомням си че с влак щеше да ходиш,аз не бих повторила честно казано.С кола са пак 4 часа но е по-приятно.Не е фреча роса влака .
Азия, всички са добре дошли на терасата Peace Без майтап Simple Smile Какво разваляне на почивка е да изпиеш по едно или няколко питиета с други хора... то си е удоволствие Simple Smile
Колкото до жегата, това търсим. И от твоите уста, в... ушите на времето Simple Smile
Ние отиваме на двуседмична почивка на море там, а не на екскурзия. И ако не е жега, как ще се къпем в морето Grinning
Regina, супер е терасата нали Simple Smile Става идеално за купон.
Направо си отбелязвай в календара тази част на Франция Simple Smile
Така както ние си отбелязахме да останем в Милано преди Ница и след Ница Simple Smile
Нищо че за някои е индустриален град, на нас си ни харесва много...

# 478
Цитат

Генуа - Ница  и Ница- Милано си остават едни от най-неприятните ми пътувания , но в моите дни всичко вървеше наопаки - огромни закъснения , катастрофа объркала цялото разписание за часове , страшна жега , влак без климатик , типични италиански скандали ...  Laughing

Иначе до морето времето си е баш приятно - 30-35 градуса , но не се усещат като по плочниците на Париж или Рим в това време Simple Smile

# 479
  • Milano
Леле, оспамихме темата със софри. Laughing

Не обърнах внимание дали в делничен ден ще пътува Роже натам.

Уикенд през лятото с кола към морето е кошмар, така че по-добре влака.

Ние сме се връщали ок. 5 часа от Варацце (освен че са кът местата за паркиране).

Роже, по-скоро ще пием нещо в Брера, отколкото в Ница. Grinning

Аз съвсем сериозно харесвам големи индустриални градове. Малки китни селца и градчета не могат да ме ''грабнат'', не са моят тип туризъм.

Общи условия

Активация на акаунт