Кан, Ница, Монако ...

• 155 035
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Tatjana- Златна си Simple Smile Като зададох адреса на картата видях, че къмпинга е на 100 м от плажа Juan les Pins  който казваш че е хубав пясъчен.

Предполагам има наблизо супермаркети от където можем да пазаруваме за барбекюто на къмпинга? Wink. Знам че не е най-добрата почивка да си приготвяш сам храната, но пък така ще компенсираме и ще можем да разгледаме фр.ривиера и още няколко Европейски градове.

# 106
Ще сме в началото на сезона 01-07 Юли, дано да няма много навалица и задръствания.

там навалица е от на4алото/ средата на май до края на септември. Средата на миналия септември уж е края на сезона, а цялата ревиера беше пренаселена.

Иска ми се и тая година да изкарам няколко дни по тея места. Прекрасни са. Ама 30дни по4ивка за къде по-напред- Италия ли, Испания ли, Франция ли.. ?!

zayo, ти от Монпелие до Барса ли мислиш да ходиш, или отделна екскурзия ще си правиш?

# 107
Точно около Жуан ле Пен и на влизане в Антиб стават едни от най-големите "тапи" и задръстванията са чудовищни по това време на годината.
Нормално Ница-Кан тогава си отнема едно 1.15-2 часа...

# 108
Не, най-кофти задръстването е Ст. Максим-> Ст. Tропе. Едни 14 км се вземат за поне 2h.  #CrazyВсъщност подготовката запо4ва още с изхода от магистралата А8  Mr. Green И няма друг път, а при Ница -> Кан можеш да вземеш или пътя край морето, или магистралата.

# 109
Не, най-кофти задръстването е Ст. Максим-> Ст. Tропе. Едни 14 км се вземат за поне 2h.  #CrazyВсъщност подготовката запо4ва още с изхода от магистралата А8  Mr. Green И няма друг път, а при Ница -> Кан можеш да вземеш или пътя край морето, или магистралата.

Права си , че  Ница-Кан може и по магистралата.
До Сен Тропе бяхме с лодка и си спестихме задръстването Simple Smile
Това за мен е най-добрия вариант ако се ходи само до Сен Тропе  - колата се оставя на паркинг в Кан и оттам с яхта до Сен Тропе.

# 110
zayo, ти от Монпелие до Барса ли мислиш да ходиш, или отделна екскурзия ще си правиш?

мисля, надявам се  newsm78...ние принципно сме много бързи в обиколките, стигат ни няколко часа прекарани на дадено място, не обикаляме музеи и подобни...и мислех да отскочим за 1 ден..но домашните сметки...кой знае... Rolling Eyes

# 111
аз в музеи влизам при лошо време и то не винаги- била съм в 7 големи музея (British Museum, Pergamon- Berlin, Rijksmuseum- Amsterdam, Louvre, MoMA, Albertina- Vienna, Prado- Madrid) и това ми е достатъ4но.
Но 1 ден за Барселона... много малко, много на бегом ще ви се полу4и.
Явно аз много оби4ам да се мотам, да се шляя из ули4ките, да пия кафе и да зяпам местните, да "флиртувам" с тях. Последно в Сицилия и италиански проговорих, особено след 1-2 4аши от хубавото им вино. Embarassed

да, това с кораб4ето Кан -> St. Tропе или Ст. Максим-> Ст. Тропе е умна идея, оба4е ние искахме да видим port Grimaud и нямаше как да стигнем без кола. Но и не о4аквахме такова голямо задръстване. Хубавото е, 4е пътят върви все край морето и винаги можеш да направиш пауза, да поплуваш или полежиш на плажа и после пак продължаваш. Но то4но в тоя район задръстването спирка няма- по всяко време на деня, дори и доста късно ве4ер.

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 11:39 от Azalee

# 112
Предполагам има наблизо супермаркети от където можем да пазаруваме за барбекюто на къмпинга? Wink. Знам че не е най-добрата почивка да си приготвяш сам храната, но пък така ще компенсираме и ще можем да разгледаме фр.ривиера и още няколко Европейски градове.

Там има малки филиали. Най-добре е веднъж да си напазарувате от Карфур, той е близо до изхода на магистралата в Антиб  Peace

# 113
И аз с нетърпение чакам 20-27 май, защото си запазихме апартамент в Антиб , но смятаме да посетим фестивала в Кан и финала на формула 1 в Монако. Горе долу програмата ми е ясна, но ако може някой да каже колко ще струва корабчето от Ст.Максим до Сен Трепе и колко често пътува. И другото което ме интересува е дали в Сен Тропе има колелета под наем, за да се стигне до хубавите плажове, или има автобучета...

# 114
И аз с нетърпение чакам 20-27 май, защото си запазихме апартамент в Антиб , но смятаме да посетим фестивала в Кан и финала на формула 1 в Монако. Горе долу програмата ми е ясна, но ако може някой да каже колко ще струва корабчето от Ст.Максим до Сен Трепе и колко често пътува. И другото което ме интересува е дали в Сен Тропе има колелета под наем, за да се стигне до хубавите плажове, или има автобучета...

http://www.trans-cote-azur.co.uk/cannes-saint-tropez.php

Ааа извинявай  ти питаш за това от  Ст.Максим :

http://www.bateauxverts.com/gb/navettes/2007/gb-stemaxime/hor2-stmax.html
http://www.bateauxverts.com/pdf/horaires_annuels_navettes.pdf

# 115
Проверих че от Антиб има влак до Сейнт Рафайл и от там ако има корабче ще е супер. Ама като гледам май бая път да отидем до Сен Тропе , а мненията са че не е кой знае какво.

# 116
Не им вярвай.
Струва си пътя Simple Smile

От Кан с корабчето е час и 15 минути до Сен Тропе , а Антиб ти е много близо до Кан.
Още по хубаво е от Ница , защото погледа към крайбрежието откъм морето е доста впечатляващ.
На Ривиерата сте - не се стискайте (приеми го като шега)  Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 19:16 от mallkata

# 117
Мерси . Значи ще се ходи в Сен Тропе. Остава ми да си изясня и как се стига до хубавите плагове и съм ОК. Мерси за инфото.   bouquet  bouquet  bouquet

# 118
След голямото търсене на транспорт Антиб- Сен Тропе нехме рент а кар  за 4 дни и ще обиколим -Сен Тропе, Грасс, и Ментон . Решихме проблема с транспорта. Ако някой има инфо за Грасс и Ментон да казва, че много наближи. Joy

# 119
Kaкво по-точно инфо ?
Няма някакви специални музеи или такива неща - просто места за лежерна разходка.
Е в Грас разбира се парфюмериите...
Щом имате кола лесно ще стигнете хубавите плажове Wink

Общи условия

Активация на акаунт