Кан, Ница, Монако ...

• 156 834
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
Аз пък предлагам на Роже да ми погостува за една вечер в Русе и да хване дирекно самолета Букурещ - Ница.  Laughing

# 481
  • София
Аз пък предлагам на Роже да ми погостува за една вечер в Русе и да хване дирекно самолета Букурещ - Ница.  Laughing
Майче, много благодаря за поканата Hug
Но на първо четене две неща ме спират. Първото е заради куфарите. Това е поправимо, все ще ги нагласим някак си Grinning
Но второто.... съществува реална опасност като се разприказваме вечерта за последните ни/ви пътувания до две любими дестинации като Рим и Дубай да изпуснем самолета на другия ден Joy

# 482
Няма страшно той е в 18.30 Simple Smile

# 483
Роже за да отидеш в Милано трябва да кацнеш в Бергамо може би?
и тук има много приятни места само че туриста няма как да ги знае,аз ги проучвам и затвърдявам от 15 години,който разбрал разбрал.... Sunglasses

Относно Ница ако е за плаж то там е само камъни че са и  големички ,може и да има по дребни но не съм се загледала
но щом обичате море ще ви хареса,наистина е лазурно ,невероятен цвят има.
Аз там обикалям наоколо в Ез,Антиб,С.Пол и т.н толкова много има да се види в зоната че Ница някак си остава на заден план.
Един голям минус за безобразното строителство ,направили са на нищо зоната около града. Гледката е хубава гледайки към морето,като погледнеш назад..#2gunfire

# 484
  • София
Азия, това за Бергамо ми харесва Simple Smile, защото си мислех, че може на отиване да останем един ден в Милано, а на връщане един ден в Бергамо. То дори и няма да е цял ден, а следобед, при положение, че тръгнем сутринта от Ница. Хем по-близо до летището и сутринта да не ставаме в 4,30 за автобуса Simple Smile
Така ще можем да се уверим, че си права и че Бергамо има достатъчно приятни места Peace И без това при последното ни ходене през август от Бергамо видяхме... само летището...
Колкото до плажа в Ница квото е за другите това и за нас.
А иначе е ясно, че ще отидем до всички близки и по-далечни пленителни местенца на Лазурния бряг, особено Ез, Антиб и т.н.... Simple Smile

# 485
Ще те мислим много , но вярвaм ще оцелеете две седмици  Sunglasses
В Ница има точно 25 плажа и наистина всичките са каменисти.

Освен основните неща ако ви омръзне плажа ще препоръчам и разходки до които аз лично все не стигам :

train des pignes
http://www.trainprovence.com/pages/fr/236/plan-de-la-ligne.html

train des merveilles
https://www.google.bg/search?q=train+des+merveilles&espv=2&a … p;ved=0CAYQ_AUoAQ

http://www.trainprovence.com/

Това са като нашите теснолинейки с които катерите из планинските градчета над Ница.

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 23:39 от stenk

# 486
  • София
хаха, Стенк, аз затова Ви викам да идвате на помощ.
Че като ще се мре от препиване и мързелуване човек да не е сам Joy
А за разходките ти предлагам да дойдеш малко по-рано тази година. Не на 15, а на 10 примерно и ти обещавам, че лично ще те кача на трена. И аз с теб, разбира се Simple Smile

# 487
Лично аз го давам пълна леш и накрая кокалите ме болят от лежане. Единственото пътуване в годината , където не свалям и грам Simple Smile.
 Алкохола ми се свежда всичко максимум до бутилка розе или две бири дневно.
Лошото , че почти никъде няма сянка  , но купувате два плажни чадъра и забравяте.

# 488
Момчетаааа, спрете се, че да не купя и аз билети за натам.  hahaha

# 489
Я направо си стой в Париж и лятото просто хващай бързия влак на юг , защо да биеш път до БГ пък после да се връщаш ?
Ей го и roje пристига тия дни в Париж , та  все ще убиете времето до юли Wink

# 490
С най-голямо удоволствие бих си седяла в Париж, но не съм сигурна какво мисли мъж ми по въпроса.  hahaha
Той и сега мърмори, че не е с мен.  Joy
А, че не се засичаме с Роже съжалявам...

# 491
Азия, това за Бергамо ми харесва Simple Smile, защото си мислех, че може на отиване да останем един ден в Милано, а на връщане един ден в Бергамо. То дори и няма да е цял ден, а следобед, при положение, че тръгнем сутринта от Ница. Хем по-близо до летището и сутринта да не ставаме в 4,30 за автобуса Simple Smile
Така ще можем да се уверим, че си права и че Бергамо има достатъчно приятни места Peace И без това при последното ни ходене през август от Бергамо видяхме... само летището...
Колкото до плажа в Ница квото е за другите това и за нас.
А иначе е ясно, че ще отидем до всички близки и по-далечни пленителни местенца на Лазурния бряг, особено Ез, Антиб и т.н.... Simple Smile

не сте ли мислили да летите до рим,и оттам с изиджет до ница,цените са ниски и полета е около час,даже по-малко.
изиджет със сигурност са по-надеждни от трениталия,особено ако вали  hahaha
във Франция е коренно различно -безупречни са всичките им транспорти .
В Бергамо без съмнение сте benvenuti  Simple Smile

Стенк ,аз се качих на второто влакче от тези които си посочил,влакчето на чудесата,на мен ми хареса Peaceно бяха само баби туристките, видях се след еди колко си години  Sunglasses

офф топик: имам две бивши колежки,едната живее в Париж,другата в Ница заради работата на мъжете им
и двете  за мое недоумяване искат да се връщат в Бергамо,понеже там не им харесва  newsm78,явно е различно да си турист и да живееш там,но аз бих се преселила на момента в Ница,за Париж не съм сигурна и аз.Много ме разочарова този път. Cry

# 492
Цитат
не сте ли мислили да летите до рим,и оттам с изиджет до ница,цените са ниски и полета е около час,даже по-малко.

След фиаското по железниците първата година на втората аз направих точно това  Laughing
През сезона обаче и френските желзници правят много глупости разликата , че е по-комфортно от италианските.

Цитат
...аз се качих на второто влакче от тези които си посочил,влакчето на чудесата,на мен ми хареса Peaceно бяха само баби туристките, видях се след еди колко си години.

Аз затова пък не поглеждам към круизите . Просто не ми е дошло времето още  Sunglasses

Последна редакция: пт, 14 ное 2014, 19:54 от stenk

# 493
  • София

Аз затова пък не поглеждам към круизите . Просто не ми е дошло времето още  Sunglasses

stenk Приятелю, това време отдавна отмина.
С всяка измината година средната възраст на пасажерите пада доста надолу.
В момента вече статистиката показва под 50 години.
Особено в Европа, но нямам време да ти кажа повече.
Не го мисли, сменяй самолетите и с кораби.
Въобще няма да сбъркаш, повярвай ми.
С корабите виждаш много повече, самолета е от до !!!
Ползвам самолети много, на за да стигна най-вече до круиз....
Примерно...
Самолет-500 евро, пристигаш в един район и това е....плащаш и хотели и храна и ...
Кораб-500 евро, поне 10 различни, много отдалечени забележителни места !!! Лукс, нощувки, забавления, храна на корем, за дни, а не за няколко часа.
Избора е твой, поздрав от поредните емоции.....

По темата... И ние сме стигали до Digne les Bains с влакчето, препоръчвам ги и аз.
Въпреки, че района е подложен на доста природни катаклизми.
Много се чудя и как да изкараме поне една френска вечер с Роже, много ми се иска.
Особено в този район, който отдавна ми е топ.

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 12:38 от Bled

# 494
Добро утро в този зимен слънчев ден!Искам да попитам как да стигна до Авиньон да речем от Ница .Принципно спим в Италия ,но не е проблем.Моля някой да сподели цени и разписание транспорт ако знае:)

Общи условия

Активация на акаунт