Лятото на БЪДЕЩИТЕ ШЕСТОКЛАСНИЦИ наближава......

• 32 586
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • София и там където не се пуши
 tzarina честито. Живота е борба за оцеляване, аз не познавам живи хора, без криза.

Брокерите си търсят комисионната - не ги слушай.

Маме, на патерица честито на порасналото ти момиченце. Да има много късмет.

# 661
  • 1st floor
Честито на патерици и от мен на порасналата девойка на Мама Цоцоланка и на  tzarina за новото жилище /и аз за това се боря, пък дано успея някой ден да се похваля/...

# 662
И от мен честито на Рая, много да е щастлива и все така чаровна! Hug

tzarina , честито жилище! Да си го ползвате с кеф. И не се тревожи за парите, пари се изкарват. важното е да сме здрави и щастливи. Успех в ремонта и споделяй, да се радваме с теб. Hug

# 663
....../и аз за това се боря, пък дано успея някой ден да се похваля/...
Непокорна, благодаря ти  Hug
При нас борбата беше жестока. В буквалният смисъл, тъй като ползвахме известна сума като ипотечен кредит. Не можеш да си представиш как банката ни разкости от документи, такси, комисионни #Crazy И не вземат да си кажат изискванията наведнъж, ами през два-три дни ни сервират по нещо. И ние айде с колата до Плевен. Този месец само бензина ни е над 600 лева. Имаме си екселска таблица за семейния бюджет, та затова си зная всичките разходи. Само при нотариуската в деня на изповядване на сделката мъжа ми плати 5 000 лева Confused
Тази година за нас е повече от ясно, че море - през крив макарон Laughing Ще се утешаваме с басейна и ще правим зимнина за спестяване на частица разходи през зимния период Laughing
Купихме го повече от изгодно, но самият период за нас като семейство въобще не е изгоден. Но нямаше и за кога да отлагаме.
Сега ни предстоят най-малко 2 много трудни години. После дано пък и държавата ни вземе да се пооправи.
paleto, благодаря ти за пожеланията  bouquet

# 664
Лично аз също го играя това упражнение сега: нов апартамент - нов кредит, до сега - за трети път, първите 2 години е големият зор, после инфлацията 'изяжда; вноските, но ми остава да си мечтая, че за децата ще дойдат по-хубави години..

# 665
Жилищен кредит имаме и ние. Вече осма година. Първоначално цялата ми заплата беше по-голяма от месечната вноска. И въпреки това си позволявахме повече екстри. Сега нещата са по-различни. Месечната вноска е в пъти по-малка от заплатата ми, но въпреки това семейния ни  стандарт  е занижен.  За това е виновна голямата инфлация във всички сфери на производство и услуги. Не ме плаши кредита, плаши ме повсеместната скъпотия която яде доходите ни.
А сега по веселите теми - честито на  Тzarina - емоциите около ново жилище са несравними, и остават за цял живот - по-нататък остават само хубавите моменти.
Честито и на Рая - пожелавам и още по-прекрасни творби от керамика с които да радва мама и тати.
Моите дечица са на балкан с баба си, прекарват си много добре, запознали са се с чудесни деца и това им се отразява  положително.
Семейството ни поприключи с летните ангажименти, след седмица ще приберем децата и училищните страсти ще ни затресат отново. Тогава ще се включвам по-активно във форума.

# 666
Вие чухте ли новините за по-леките раници? Явно нас няма да ни огрее, а?

# 667
Вие чухте ли новините за по-леките раници? Явно нас няма да ни огрее, а?

http://www.btv.bg/news/bulgaria/obrazovanie/story/1460038928-Ran … hebna_godina.html

Аз не мога да разбера, защо не ни засяга  newsm78 . Какъв е проблема с 5-ти и 6 клас. Аз дори имам учебници от 6 клас от големият ми син и с удоволствие бих ги дала на училището да имат допълнителни, а бих и потърсила от приятели да си ги дадат. Ние ги купувахме за голямото дете, затова имам.

Нови учебници  newsm78 просто ми е чудно.

# 668
  • Майничка
Абе, първо да бяха въвели единни учебници за цялата страна, викам, ама хайде...

# 669
  • София
Много ми се иска да се направи и за нашите, ама... Мисля си вече дали да не предложа да направим копия на учебниците, които ще им раздадат и в клас децата да си носят няколкото листа преснимано, което ще им трябва. Като гледам, шаренията на учебниците е декоративна, а не обучителна, спокойно могат да се справят с черно-бели копия наа урока по история или математика. Аз за моите бях измислила друго миналата година - купих някои от учебниците втора употреба и ги разкъсахме и така си спестиха носенето поне на част от учебниците. Вярно, малко скъпичко ми излезе и за двамата, но поне спестихме по някой друг грам. Според мен големият проблем са допълнителните помагала, защото в клас работят повече по сборниците по български и математика, а не по учебниците.

# 670
  • Майничка
Нашите бяха направили организация по едно време по чинове - един носи два учебника за деня, друг - още два, по други предмети. За съжаление, след една грипна вълна, се разсъхна задругата.

# 671
На мен много неща не ми бяха ясни, като например какъв е проблемът да се направят високи и тесни шкафчета в коридорите, такива, които гледаме по училищата по разни филми, мисля, навремето имаше такива в съблекалните по физическо. Ама то май вече и съблекални няма.
Аз изобщо не виждам смисъл след 5-ти клас учениците да трябва да носят какъвто и да е учебник в училище, освен по литература, нали учителите преподават, а децата си водят записки в тетрадките.
Поне на сина ми миналата година не се е налагало да отваря учебник в час по повечето предмети, освен литературата и за по едно упражнение вна ден по български.
Ами да си носят само сборниците и помагалата, за какво да влачат учебниците по история, география и т.н., при положение, че те изобщо не се ползват в часовете.
Мисля, че и доста по-приличен вид ще имат в края на учебната година.
Ще има и непокътнати. Joy Joy Joy

# 672
  • Майничка
Поне в града ни, май не се сещам за училище с двусменен режим, където би имало достатъчно място да има персонално шкафче за учебници, физическо и т.н. за всеки ученик. Едно време закачахме дрехи в тях, но не оставяхме нищо извън учебно време.

# 673
Аз мисля, че не би трябвало да има кабинетна система, ако класът, не си заключва якетата в началото на учебния ден в някоя клетка да речем и ако няма такива шкафчета по коридорите да не им се позволява на училището да са на кабинетна система. То мъкнат тежки раници, дрехи зимата, абе щура работа. Хайде моите са яки, ама такива дребоси има, че ми става жал.

ПП Май тук забравих да пусна ваканциите  newsm78  http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … vreme_2011-12.pdf

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 14:56 от Dorothy

# 674
  • 1st floor
Абе, първо да бяха въвели единни учебници за цялата страна, викам, ама хайде...
Peace

Общи условия

Активация на акаунт