Лятото на БЪДЕЩИТЕ ШЕСТОКЛАСНИЦИ наближава......

• 32 572
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, във вашите деца появили се настроение за новата учебна година?
И започнахте ли да купувате консумативи или не?
Аз тази година ще изчакам, защото миналата година бяхме купили 2 стека с тетрадки от ,,Метро,, от по 60 листа, после се оказа, че имали изисквания за 80 листа. На лице ни е единствено един спортен екип и елегантна спортна ризка с дълъг ръкав.
И ...само това засега Grinning На 10-ти септмеври се връщаме в София и тогава ще търсим дънки, защото се оказа, че доста е пораснал нагоре Rolling Eyes

# 676
  • Майничка
Ха, настроение, още не е преполовила домашните за ваканцията.
Но пък взеха да се събират надвечер да играят в училищния двор и все повече съученици се присъединяват.
Всичко е купено малко по малко, много мразя юруша в последния момент, а и тази година дребната тръгва на градина, та около 15-ти ще обръщаме повече внимание на нея. Само бележник и карта няма още по книжарниците. И не се е снимала, мислех, че има още снимки от миналата година, но е останала само една, та и това ще свършим другата седмица.
За късмет, въпреки видимото издължаване, основните елементи на униформата още й стават, даже й стоят по-добре.

# 677
  • София
никакъв зор за училище. Нищо не съъм купувала, като започнат училище и получат списъка с изискванията за тетрадки, ще си напазаруват дружно. Аз вече не им се меся, а  само го играя човека с парите.

# 678
  • София и там където не се пуши
Аз само попълних картите за прегледите и днес ходих при личната и се оказа че няма да мога да я видя до 8 септември. За бележници също проверих, но нямат още.

# 679
  • 1st floor
Купила съм повечето неща, остава само да ги снимам /имам първолак тази година  Grinning/ и да минат на профилактичните прегледи, защото после там е лудница...Естествено, очаквам след 15-ти още много разходи...Изненадващо за малчо на родителската решиха да се събират само по 5 лв. за някакви евентуално възникнали нужди на класа... Shocked...Това ми се случва за първи път Laughing...
Относно дрехите на петокласничката - избира си ги сама , аз само налагам вето и плащам... Mr. Green Примирих се вече , че си има някакъв си неин вкус  Tired и се намесвам само в много краен случай...Пада си по масовките и не мога да я убедя, че не е нужно всички в класа да са с еднакви кецове... Thinking  Не пожела да й купя нова раница , харесвала си старата...Тя на външен вид е ОК, но от вътре черното мушамено нещо се е прокъсало на дъното и не съм убедена колко още ще издържи...Но, слушам и изпълнявам... Mr. Green
 Dorothy , аз вчера купих бележник и лична карта от една книжарница...
А да ви питам, подвързвате ли учебниците и тетрадките с картони или само с найлонови подвързии? Аз до миналата година подвързвах всичко и с двете , но сега мисля само учебниците да опаковам  newsm78 ...а на тетрадките само етикети да лепя... newsm78

# 680
  • Майничка
От миналата година и у нас само учебниците се подвързват с кадастрон, тетрадки и помагала - само с етикет, независимо че повечето стават на мекица. 100гр. да смъкнем от теглото, пак е кяр. Laughing

Дрехи все още си позволявам да й купувам сама, докато се придържам основно към черно, бяло и деним, няма възражения. Добре че е униформата, да вкара малко цвят. Laughing

# 681
Аз с найлонови обвивки обвивам учебниците. Тетрадките само с етикет.

# 682
  • София и там където не се пуши
Аз с найлонови обвивки обвивам учебниците. Тетрадките само с етикет.
И аз така правя.

# 683
  • София
Никога не съм подвързвала, само в първи клас настояваха за бели подвързии, ама те толкова бързо ставаха на г*з, че престанах. Във втори клас се прежалих да купя найлонови подвързии, но и тях бързо зарязахме. Сега само слагаме етикети, ако се налага. Подготовката за училище ми е едно от най-омразните занимания. Тетрадки лесно се купуват, обаче трябва да подновяваме гардероба, а това е абсолютна мъка. Хлапето вече е с размерите на средновисока жена, а акълът й си остава същият, съответно и вкусът й към дрехите. Това не й харесвало, онова не й харесвало, това нямало да го обуе за нищо на света, всичко било старческо и демоде  Rolling Eyes

# 684
  • в един топъл дом
До 4 клас включително и аз подвързвах само с найлонови облекла и етикети всичко. Но в 5 клас учебниците, които получи в началото на годината, бяха в безобразен вид. Наложи се да ги подреждаме по страници и да ги зашиваме- прошнуроваме, да ги лепим с широко тиксо. За това  подвързахме с хартия и найлонови облекла учебниците. Тази година може би пак така ще направим.
Купих само нова раница, но без ученика, и вкъщи като я сравних със старата, ми се вижда доста по-голяма. Моят син е слабичък и не много висок / още не е навлязъл в периода на бърз растеж/ и ми се струва, че новата раница няма да му е удобна. Ако каже, ще купим друга по негов избор.
Вече нищо няма да купувам сама- нито дрехи, нито пособия за училище. Макар че е момче, винаги има претенции.

# 685
  • София
Децата си преценяват сами, но като цяло предпочитат учебницитеда са в хартия, за да не им гледат омърляната корица. Всеки предмет е в различен цвят хартия, явно се забавляват с шарениите. На мен малко нанагорно ми идва това подвързване, защото им омръзва сами и аз също трябва да се включа в манифактурата от първия ден.

# 686
Ние само в първи клас подвързвахме с картон, а от горе с найлонови обложки. След това всички деца от класа предпочитаха само второто. 
През лятото при почистването на бюрото се оказа, че имаме около 30 нови тетрадки по 60 и 80 листа, 4 нотни и 5 скицника. За момента баба му е купила една раница от OMV, която е хубава и качествена. Помагала мисля да купувам след като ни раздадат учебниците и видя на кои издателства са. А дрехи ще купуваме точно преди 15 -ти, защото той тъкмо се върна от морето и веднага замина на планина. Видя ми се пораснал, което означава, че нищо няма да му става.         

# 687
  • Варна
Винаги съм подвързвала само с найлонка и етикет под нея.Налага се по средата на годината да сменям найлонките де,че голямо драскане пада по тях и се накъсват. Crazy
Не съм ги подготвила мойте ученици напълно още.С униформите са готови и двамцата.Панталони и дънки имат,маратонки днес им закупихме.А канцелариите ще ги купя тази седмица сигурно,но ще изчакам на дребния родителската и след това. Peace
На двамата вече им се тръгва на у-ще определено,започнаха да говорят за това,все пак и забавленията омръзват. Simple Smile

# 688
Купихме тетрадки, блокчета, подвързии, химикали, цветни моливи, водни бои.Днес взех и комплект бележник+лична карта, снимките ще са на по-късен етап, в момента и се бели лицето от морето  Laughing, ще почака да и се поизравни тена.От задължителната литература и остана само "Под игото", чете и си записва на листчета, в последствие ще си попълни читателския дневник.Takaва поставка си беше измислила за книгата на плажа,  а тук пуска хвърчило.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 18:27 от Дидк@

# 689
Дидка, поставката за книгата страшно ме изкефи Joy

Общи условия

Активация на акаунт