С Дюкан начело килата падат смело - 251

  • 35 196
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 158
 rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao  


Ill    4470 smile3558 smile3532


EDIT:  newsm10 smile3508 newsm47

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 18:04 от zorita

# 586
  • Мнения: 208
zorita  Laughing Laughing Laughing

Аз този твоя втория ред пък ако знаеш как  го тълкувам.... Rolling Eyes Laughing Rolling Eyes

"Айде петък идва, срам не срам, кокона съм аз щото ще си ближа кожения термометър. Ха сега да видим кой е по по-най"

 smile3533 сори за Офф-а ама не са сдържах Embarassed

# 587
  • Испания
  • Мнения: 37 503
а зеленчуков или пилешки бульон на прах.


Не знам как е в България, но тук точно те са зверрррррски солени и бъкани с Е-та.  Thinking Сигурно и неготвената храна е причината, щом ядеш по-сухо напоследък.

Зорииииииии,   love001

Днес петък ли е?  newsm78


Упс! ОбъркаФ сЯ!  newsm43  Joy

# 588
  • Мнения: 24
ANNAFACE е те за това никога не съм харесвала форумите.
Не че не ми изнася мнение,но нещо като грамаж не видях.
Сега ако ползвам на ден една с.л. и ти ми кажеш намали и аз намаля с 1/3 това означава ли че влизам в нормата на допустимо?
Не сте отворени към новите/някой де/,давате отговор като че ли сте политик и после навиквате.
Никой не ви е сложил пистолет да отговаряте,но когато го направи човек го прави на добра воля с желание и не натяква. Peace
Нова тема ли да си отворим"Започнали през юни Дюкан"??
 Щом дразня,ще пиша на лични,на хората които ми отговориха човешки.

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 19:31 от lout

# 589
  • Испания
  • Мнения: 37 503
lout, никой не може да ти каже колко сол да използваш на ден. Колкото по-малко, толкова по-добре! Ако е съвсем безсолно, още по-добре. Ако я заместиш с други подправки /черен пипер, кимион, червен пипер, дижонска горчица/, пак е вкусно.

От стр. 1:

Други препоръки:
 Въоръжете се с търпение. Режимът действа стъпаловидно – редуват се периоди на спад на теглото и задържане на теглото.
 Освен кантара, хубаво е да измервате и със сантиметърче топящите се телеса. Характерното за режима е, че сваля по-бързо мерки, отколкото килограми.
 Слушайте тялото си. При някой действа едно, при друг друго. Много често премахването на някои видове млечни продукти, ускорява свалянето. Последното за изключване е киселото мляко.
Внимавайте със солта. Води до задържане на течности в организма и много забавя нещата.
 Внимавайте, какво си купувате. Често в магазинно приготвени кайми има много соя и сол. Аналогично за колбаси. Кренвиршите изключете, като източник на белтъчини

От блога: http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/10/18/%d0%b8%d0%bd%d1% … 0%b0%d0%b4%d1%8a/


Не сте отворени към новите/някой де/,давате отговор като че ли сте политик и после навиквате.
Никой не ви е сложил пистолет да отговаряте,но когато го направи човек го прави на добра воля с желание и не натяква. Peace


Нека не слагаме етикети! Търсите помощ, после се сърдите, после сме били не знам какви... Не знам дали старите не сме отворени към новите, защото отговаряме, или новите са затворени към старите, та ни критикуват въпреки всичко. По-спокойно и по-ведро гледайте на нещата!  Simple Smile И... четете, момичета!  Simple Smile Колкото и да се сърдите, че го повтарям непрекъснато. Ровя из дюканските материали, за да ви постна тук нещо, което го има вече написано. Никой не ми опрял пистолет, да, ама смея ли да не отговаря?  Wink Има текст на всяка първа страница, има линкове.

ЕДИТ: В книгата на Дюкан има специална глава "Диетата трябва да е бедна на сол" с подзаглавия: "Бедната на сол диета не е опасна", "Прекалено солената храна задържа водата в тъканите", "Солта изостря апетита, а липсата й го убива".

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 20:15 от smileys

# 590
  • София
  • Мнения: 7 247
Привет, момичета. Аз продължавам да си свалям. Вече съм - 26 кг  Grinning  Започнах да приличам на човек. То било голям кеф по магазините да ти стават дрехите и да можеш да се изкиприш с нещо, което не само ти е по мярка, но и ти харесва.
Сега с риск много да ме отсвирите, но ми се струва, че чак такава стриктност и буквално изпълнение на всичко, написано от Дюкан, не е необходимо. Аз не спазвам точно П и ПЗ дни, а карам по усет - има дни, в които не ми се ядат зеленчуци, но и други, в които усещам, че просто трябва да ги ям. На три пъти съм нарушавала диетата за по 7- 10 дни, но без да се "освинвам'. Качвала съм по някой и друг килограм, но после не само, че съм си го връщала, а и съм сваляла още. Ще кажете, че това не е Дюкан. Може и прави да сте, но ако не беше той, нямаше да постигна такива резултати. От него възприех да ям предимно протеинова храна, да пия много вода, да не пропускам ядене и да закусвам трици с мляко. Отделно си набих в главата, че и да 'кривна от правия път", важното е да спра навреме и да продължа  Grinning

# 591
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Сега с риск много да ме отсвирите, но ми се струва, че чак такава стриктност и буквално изпълнение на всичко, написано от Дюкан, не е необходимо.

 ooooh! Темата е за спазващите режима на Дюкан, а не за свободно-интерпретиращите режима му.  ooooh!

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 23:52 от smileys

# 592
  • София
  • Мнения: 7 247
Сега с риск много да ме отсвирите, но ми се струва, че чак такава стриктност и буквално изпълнение на всичко, написано от Дюкан, не е необходимо.

 ooooh! Темата е за спазващите режима на Дюкан, а не за свободно-интерпретирещите режима му.  ooooh!
Тъй, де. Аз и затова не пиша много тук  Wink. Но е факт, че вие, с вашите резултати и Дюкан с част от препоръките си сте "виновниците" да сваля толкова, колкото иначе не бих могла. А струва ми се крайната цел на всички ни е тази   bouquet И тъй като няма тема "Диета по собствено усмотрение" или от сорта, а и сте доста строги с някои от по-новите, които признават "прегрешения", реших да споделя. Рядко съм правила нещо буквално, защото някой така е казал, написал, решил. обикновено извличам, това което смятам, че е добро за мен. Та така и с диетата Grinning Нам да спамя повече Peace

# 593
  • Пловдив
  • Мнения: 14 748
Има две спамо-чат теми - "Рицарки на бялото кантарче" и "Дневникът". Там всеки пише как отслабва - някои са по режими, други без режими, та там може да се споделят всякакви видове диети и диетки. Останалите теми, които са за различни режими и диети следва да бъдат точно за тях, а не вариации по тях.

# 594
  • Мнения: 144
Вещи , това може да го постнеш на първа страница , обаче с мнооооого големи букви !!!

Дано някои от по-новите момичета не решат , че могат да си похапват от време на време каквото си искат, пък ако решат ще разберат за себи си дали им се отразява или не. И също дали си струва да платиш тази цена - след дълги усилия за сваляне да имаш дъъъългооо задържане или още по-зле - покачване !
Радвам се поне , че мен такива постове ме карат да бъда още по-стриктна и да достигна целта !

# 595
  • Мнения: 208
от няколко дни търся съвети,а вие само мрънкате срещу нас новите,без да получавам реално съвети.ОК познавате се,срещате се,близки сте и т.н. но нали за това е форум,да има дискусия,спор,скубане на коси ,но в крайна сметка полезност.Никой не ми обръща внимание,а най-любезно моля за съдействие.Отговорите са да чета.Е...чета...и какво от това,пак има неща които не са ми ясни.Моля някой който е в час, има желание да ми съдейства да откликне на невежеството ми и да разясни това което ме интересува.....................
1 – кой мрънка не можах да разбера от поста ти??? Ти или някой друг?  newsm78
2 – Погледни си последните публикации в тази тема и виж колко си била полезна, ползотворна или както ти харесва го наречи
3 – Ами или не ти достига нещо щом не можеш да разбереш, или четеш м/у редовете колкото да се отбие номера, или просто четеш избирателно – само това което ти оттърва.

ANNAFACE е те за това никога не съм харесвала форумите.
Не че не ми изнася мнение,но нещо като грамаж не видях.
Сега ако ползвам на ден една с.л. и ти ми кажеш намали и аз намаля с 1/3 това означава ли че влизам в нормата на допустимо?
Не сте отворени към новите/някой де/,давате отговор като че ли сте политик и после навиквате.
Никой не ви е сложил пистолет да отговаряте,но когато го направи човек го прави на добра воля с желание и не натяква. Peace
Нова тема ли да си отворим"Започнали през юни Дюкан"??
 Щом дразня,ще пиша на лични,на хората които ми отговориха човешки.
1 -  Ами другите как са преценили според теб??? Всеки според вкуса си – всеки има различно разбиране за солено, сладко, кисело и прочие... ooooh!
2 – Колко?  - проба, опит, грешка, после проба, опит, грешка......докато намериш точното количество за теб. И нали не си мислиш че някъде в рецепти – не говоря за само за Дюкански, а изобщо ще срещнеш количество, и то количество изразено в грамажи за СОЛ (най много да има нещо от сорта на щипка, което пак си е относително щото моята, твоята на мъжа ми, на шуринайка му щипките са ни различни мерителни единици).
3 – Какво? – нали и тук не очакваш че някой ще седне да ти изрежда марки сол,  съответно и състава им – ти купуваш една, аз друга щото твоята я няма в моя магазин, пък на Смайлчето в Испания хептен, и тя си ползва пък друга която ти няма да намариш, ама видиш ли Tqna в щати може и да я намери , ако се поразрови......
Просто ако си погледнеш въпросите от страни, преосмилиш ги и ще разбереш колко са тъпи и несмислени!  ooooh!
И ако наистина търсиш ЗАДОВЛЯВАЩИ и КОНКРЕТНИ отговори си задавай въпросите КОНКРЕТНО!!! Ето ти е най-тъпия пример в твоя случай „В къщи имам обикновенна трапезна сол – мога ли да я ползвам за режима или не? Ако да – какво мерителна единица ползвате, пред вид факта че е препоръчително да се ограничи/намали употребата на сол -1гр, 2гр, 5гр....1 щипка, 1к.л. и за какво приблизително количество овкусяване. Забелязах на пазара различни видове нискойодирана сол – Калас, Lo Salt...и др. Някой ползвал ли такива или други марки и ако може да сподели мнение?.............................. Ако си зададеш така въпроса, човек би си помислил брей тя сериозно се вълнува от това, ама дали не мога да и помогна, и видиш ли тя се запознала и е прочела че трябва да намали солта.....
От тук насетне сядаш, въоръжаваш се с търпение, тропай си крак в къщи, но не размахвай пръст в темата, хвърли един боб ако щещ, постели килимчето на изток и се моли някой друг да си задал същия въпрос и да му е дошло на ум да си притегли „неговата” си щипка сол и да ти каже колко е  Mr. Green

А относно харесването на форумите – ми изниква другата питанка на първо чете  ...е аджаба що дириш тук  newsm78 и на ква подкрепа и съвети се надяваш, след като от втория си пост показваш високомерие, надменност, некомпетентност, неначеност, неграмотност, нетактичност и куп още други НЕ-та!

И за новата тема – пак може сама да си отговориш на въпроса – погледни кои са новите момичета през юни, прочети им питанките, кое не им е било ясно и защо не им е станало -явно те са чели, поинтерусвали са се от външни източници, знаят нещо от някъде (съответно ще можеш да намериш и отговори на въпроси които и теб те вълнуват) и после виж твоите.

Стига толкова от мен – то и да говориш, ако няма кой да те чуе....

От всичко това се надявам не да съм била полезна и да съм ти дала конкретен отговор за грамаж сол, а за това какво е туй животно форумски етикет Naughty
Ай със здраве не всички – утре след П, Ч и Л само с хубави неща да се хвалите  Peace

# 596
  • Мнения: 207
Анна ти що не спиш  Hug
Айде сега отпусни парата и ми кажи как сготви сърчицата, че и аз извадих снощи едни и не стига, че не ги облизах  Joy , ами и не ми идва на ума дюкански как да ги сготвя  Grinning
Не се ядосвай и на мен ми е странен въпроса за солта и бях се засилила да пиша "една суп. лъжица с връх"  Joy  Joy

# 597
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Анна ти що не спиш  Hug
Айде сега отпусни парата и ми кажи как сготви сърчицата, че и аз извадих снощи едни и не стига, че не ги облизах  Joy , ами и не ми идва на ума дюкански как да ги сготвя  Grinning
Не се ядосвай и на мен ми е странен въпроса за солта и бях се засилила да пиша "една суп. лъжица с връх"  Joy  Joy

Не съм Ана, ама няма да ми се разсърдиш, наллли?  smile3534 smile3534
 

У нас ги правим на сух тефлонов тиган. Правила съм ги и на фалшива шкембе чорба. Вариш с черен пипер, много джоджен и прибавяш прясно мляко и червен пипер като за шкембе чорбата. Аз слагам много лют червен пипер или стрити сухи люти чушки, защото обожавам лютото, а и то засилва метаболизма.  Hug

Друга рецепта: заедно с дробчета ги варя, после слагам в тавичка, подправям с черен пипер и кимион, заливам с разбито яйце и кисело мляко и запичам като мусака.  Hug

И от блога изрових една моя рецепта: http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/08/29/%d0%bf%d0%b0%d1% … 1%80%d1%86%d0%b0/

Там има и други рецепти: http://dukanskirecepti.wordpress.com/?s=%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5 … D1%80%D1%86%D0%B0

ЕДИТ: Ама мъж ти може да е модерните дюканци!  Wink Я, колко "дюканки" отслабнаха кой с бира, кой с вино, кой с по някоя чашка твърд алкохол. Знаеш ли!  newsm78 Ние нали сме зомбирани, според Байкова и някои съфорумки, караме по библията Дюканска.  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 00:59 от smileys

# 598
  • Мнения: 207
Смайлиии   love001
Много мерси  Heart Eyes и дроб4етата са размразени, но първата с лютичкото по-ме блазни каточели  Grinning Ще пробвам и двете  Peace
А какви големи пуешки бутове пека малее...Нали стана време за моренце и мъжо и той взе да се притеснява за снагата, че сега малко по Дюки ще го караме  Laughing Аз като отслабвах и той се втали бая и сега не се понася с малко повече килца отгоре.Непрекъснато иска съвети само като му кажа да спре биричката се завърта и изчезва  Joy Joy Joy

Посипвам си главата с пепел  Mr. Green и мен ме домързя да търся  Laughing вие сте ми по на чалъм  Heart Eyes

Остана точно една седмица до ваканцията  newsm44 Бургазлийки, Смайли, Аннафейс и за всички на които им е любопитно (пък знаели се може нейде да ме срещнете  Wink малко снимчици не съвсем пресни, ама съм си все такава.Каточели има поокръгляне по личицето, но така се харесвам повече, щото не съм първа младост и бръчките не прощават   Laughing
http://tqnaus.snimka.bg/daily/az-s-m-si.426831.23833347 само тричките докрая не сте виждали  Simple Smile П 1706

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 01:29 от tqna

# 599
  • Мнения: 208
ЕЕЕййй  
Mr. Green и мен ме домързя да търся  Laughing вие сте ми по на чалъм  Heart Eyes
..аман от готованки бееее Laughing Laughing Laughing

И аз подобно на Смайлито втората рецепта - но принципно ги правя в П ден и гледам да са макс. изчистени. Посварявам ги малко 20-30мин, докато измия дробчетата и нарежа лука. После в тавичка - лук, дробчетата (сурови обаче не сварени - явно наште в БГ са от други пилета  Whistling и стават за около 15 мин), съчица и отгоре пак лук, подправки на вкус - сол (може и 1 с.л с връх  Laughing ама после не нося моралната отговорност що ти е станала безсолна манджата да знаеш, щото наште лъжици не са като вашите там  hahaha), чер. пипер, червен пипер, люто, какво то ти дойде на акъла и ти е вкусно, мерките са по осмотрение на клиента, заливам с бульончето от сърчицата, завивам с фолио и във фурната. Опитваш до готовност. 5 мин. преди финала махам фолиото и пърасвам обилно  ситно нарязан магданозец- около 1-2 шепи, ама мои. Като ги ям си изтисквам и лимонче  Peace

П.П. От сега предупреждавам, че няма да давам разяснения каква марка лъжи ползвам за мерене на солта, от къде съм ги купила, препълвам ли ги, колко е голям върха, къв цвят са и прочие  ooooh!

Това с мусаката от дробчета и сърчица ще се пробава друтага седмица Peace

Пък не спя щото до сега си вадих де що имах във фризера, близах рафтовете във върховно блаженство, понамокрих пликове, кутии и прочие и пак обратно във фризера, че да стегнат пак лед за утре вечер Whistling Whistling Whistling

Общи условия

Активация на акаунт