С Дюкан начело килата падат смело - 251

  • 35 153
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 20
smiley много ти благодаря ..определено  има голям избор и от рецепти и от магазини  за трици .... .. благодаря  и за ЛС .... тогава един готварски въпрос хаха  дали може да се смени микровулновата с нормална  доста загрята фурна .... защото тази рецепта май най-много ми хареса но нямам микровулнова хахаха ... отново ти благодаря   bouquet

# 706
  • Мнения: 0
Аз пък днес закусвах с канелините бисквити на Тумбето. Голяма вкуснотийка. Пък като добавих и кисело млекце 0,1 %...Дори и щерката ги хареса. Нали ми е лакомница LaughingЗнае само "Мама, ам- ам". Щом иска постоянно ам- ам, ще ядеш Дюкан й викам аз Joy

# 707
  • Мнения: 631
Здравейте на всички!

Надявам се да ме приемете във вашия клуб. Преди 2 години с Дюкан свалих 14 кг, режимът ми се отрази страхотно. Имах нередовен цикъл, който стана като по часовник. Кожата, косата и фигурата ми буквално грееха. Нямах никаква странични ефекти. Имаше хора около мен, които твърдяха, че съм се променила по характер - станала съм била по-нервна и по-разсеяна, но близките ми бяха категорични, че няма такова нещо. Гордеех се със себе си, обичах тялото ми.
Зарязах диетата в средата на третия етап. Постепенно си върнах 8 кг. Сега имам хормонални проблеми и отново нередовен цикъл, а започнахме да бебеправим. Специалисти казват, че диетите разбъркват хормоните затова не смея да започна никакъв режим, но се чувствам ужасно с излишните тлъстини. Преди месец отидох на изследване за поносимост към храните (т.нар. Вега тест) и се оказа, че имам зелена светлина за всички храни позволени от Дюкан. Скоро ми предстои пътуване и възнамерявам след него да стартирам отново диетата и този път да бъда по-сериозна през 3-ия и 4-ия етап. Какво мислите? Дали ще се отрази негативно на процеса на бебеправене?  newsm78 В понеделник съм на преглед и ще питам доки, но ми се искаше да прочета и вашето мнение, т.к. минавате по този път.
До колкото помня режимът може да се прави максимум 2 пъти в живота - поправете ме ако греша, че вече съм забравила.

Пожелавам ви успех в борбата с килограмите. Имайте вяра и знайте, че животът след олекването е значително по-добър.  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 14:20 от Rossella

# 708
  • Испания
  • Мнения: 37 503
един готварски въпрос хаха  дали може да се смени микровулновата с нормална  доста загрята фурна .... защото тази рецепта май най-много ми хареса но нямам микровулнова хахаха ... отново ти благодаря   bouquet

Щом нямаш микровълнова, опитай в нормалната. Няма причина да не може да стане. Аз предпочитам МВ, защото става по-бързо и се харчи по-малко ток.  Wink

Дали ще се отрази негативно на процеса на бебеправене?  newsm78 В понеделник съм на преглед и ще питам доки, но ми се искаше да прочета и вашето мнение, т.к. минавате по този път.

Точно обратното! Имама много "дюкански" бебчета. Майките забременяват точно след смъкване на килограми с режима и по препоръка на личните им гинеколози за спазването му. Сигурно ще се включи някоя от тях, за да потвърди. Чак и аз, вече двукратна баба, по едно време бая се бях изплашила.  Joy

Успех!  Hug

# 709
  • Пловдив
  • Мнения: 14 748
Къде е Мира, тя е забременявала най-много по време на Дюкан  Laughing

# 710
  • Бургас
  • Мнения: 1 486
Къде е Мира, тя е забременявала най-много по време на Дюкан  Laughing
Joy Joy JoyТамън два пъти.Не стига,че забременявам,ами и имам леки и прекрасни бременности,а си имах доста проблеми с първите две. Peace
Триците ги ям с кисело мляко и степче,като ги оставям 30-40мин да се накиснат.

# 711
  • Мнения: 176
Днес си направих палачинка с трици и стана много вкусно.А да си призная като четях за тях ми се струваше, че няма да има нищо общо с истинските палачинки, за които между другото умирам.
Разбих яйца за пържени филии за малкия и мъжа ми и добавих от тях на око към 3 с.л. трици, сипах малко пр.мляко, разбърках и в тефлоновия тиган.Стана страхотна палачинка.Много се кефя!!!

# 712
  • Мнения: 144
Вижте какво намерих , за да знаем дали приемаме необходимата вода

http://calculator.nwcb.eu/

# 713
  • Мнения: 20
момичета взех си трици от утре и тях ги започвам Simple Smile  ще си направя рецептата за кексчето ,което ми даде smiley   bouquet ..... mira 1919    да те питам само  в същите пропорции като за палачинката ли слагаш трици в млякото?  bouquet

# 714
  • София
  • Мнения: 600
Здравейтеее...
Отчитам се след редовната софийска дюканска среща-страхотна както винаги. Баби, Мари, благодаря ви за страхотната компания  Hug, много си ви обичам, ей  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 21:10 от desitka*

# 715
  • Бургас
  • Мнения: 1 486
момичета взех си трици от утре и тях ги започвам Simple Smile  ще си направя рецептата за кексчето ,което ми даде smiley   bouquet ..... mira 1919    да те питам само  в същите пропорции като за палачинката ли слагаш трици в млякото?  bouquet
Дааа,в 400гр мляко,слагам 3л трици,степче каквото ми харесва и след 30 мин,хапвам. Peace
Софиянки, супеееер сте  bouquet

# 716
  • Мнения: 4
Здравейте,всички !! Темата ви е страхотна..браво на всички ви за постигнатите резултати,а те наистина са много добри.Надявам се да включите и мен към темата Simple Smile Първо да ви се представя - аз съм Шуши и съм на 17г. Започнах диетата преди 6 дни и вече съм с -2,5кг. Аз по принцип нямам кой знае ли колко килограми за сваляне бях 53,а сега съм около 51кг.Целта ми е да намаля размерите на талията си,които са си доста (73см) Sad Исках да ви попитам дали може да ми дадете някои съвети..някои по-лесни рецепти (понеже аз ходя на училище втора смяна и не винаги мога да готвя).Също исках да ви питам има ли някакви ограничения в яденето като количество имам предвид.Примерно сутрин с овесените трици какво  количество мляко може да се изяжда(аз ям по половин кофичка мляко т.е. около 150гр.) за обяд ям едно малко кюфте на скара,след обяд пак половин кофичка мляко без трици и за вечеря две кюфтенца(каймата я приготвям без никаква мазнина и с много малко сол,без подправки), но като че ли има моменти,в които чувствам глад.Според вас много ли е или е малко?Надявам се да ми отговорите,ще съм ви много благодарна Simple Smile)

# 717
  • Испания
  • Мнения: 37 503
shukreto, режимът не е за подрастващи.  Naughty
Софиянки, хубавици прекрасни! Надявам се да напишете рецептите на вкусотиите, които сте документирали.  Praynig Моляяяяя!

Аз започнах да превеждам рецепти от испанския форум. Явно, темата с рецептите не се чете. Какво ще кажете да ги поствам тук?  newsm78

# 718
  • Мнения: 0
smileys, лакомия като мен винаги се интересува от новички рецепти. Днес чак се учудих на ентусиазмът с който си приготвям дюканската храна. А преди все ми тежеше да готвя и мия чинии.
shukreto, много пъти се е казвало във форума, че режимът не е за подрастващи. Какви са тия кюфтета? Само от приготвена от нас кайма можем да ядем печени кюфтета /от пилешко или телешко месо/. Пък и ядеш по малко. Явно не си запозната добре с режима. Прочети книгата и си помисли, дали да не изчакаш някоя и друга година и тогава да го правиш в пълната му фаза. Виж- за трета олекотена не съм сигурна, може и да става за теб. Да кажат момичетата, които  дълго прилагат режима.
Дюканки- Софиянки много сте хубави. Мариди, аде утре да се мяташ на автобуса и в началото на другата седмица да заформим една Варненска среща.

# 719
  • Испания
  • Мнения: 37 503
veroni76, винаги съм обичала да готвя и да изпробвам и модифицирам нови рецепти. Тук готвя почти за цялата седмица, защото от понеделник до събота работя и нямам време да се мотая из кухнята. Готвя отделно за мъжа ми. Всичко се слага в кутии и в хладилника. После той само си топли и яде. А аз не топля.

Поствам до тук преведените рецепти. Ако има възражения, ги махам и ги слагам в темата с рецептите, но имам чувството, че отдавна никой не чете там. Както кажете.

Тук има обезмаслено сирене, но може успешно да се замени с извара. Ако ви се стори, че ще стане много сухо с изварата /не знам каква е в БГ/, може да я разредите с мъничко прясно мляко. Ако ви е интересно, ще ви преведа още рецепти.


СОС “АЛИОЛИ” /за всички фази/

1 скилидка чесън
1 жълтък
1 г горчица
80 г обезмаслено сирене /в БГ извара/
сол

Обелете и нарежете на много ситно чесъна, прибавете жълтъка, горчицата и сиренето /изварата/, посолете. Разбъркайте много добре. Гответе на водна баня, като разбърквате от време на време, докато жълтъкът не се желира.

ПИЛЕШКИ ГЪРДИ С КЪРИ НА ПРАХ /П/

4 пилешки пържоли
1 кисело мляко /тук са по 125 г/
3 ч. л. къри на прах
сол и черен пипер

Смесете киселото мляко, солта, черния пипер и кърито на прах. Намажете пържолите със сместа и оставете да се мариноват 2 часа в хладилника. След това изпечете на тефлонова скара или оребрен тиган.

БЪРКАНИ ЯЙЦА С РИБА ТОН /П/

1 консерва риба тон /200 г/ в собствен сос /оставете малко от соса, за да не стане ястието сухо/
3 яйца
Подправки /канела, кимион, чесън на прах, босилек, други сухи подправки, които обичате/

В купа разбъркайте рибата с подправките. Изсипете в тефлонов тиган. Прибавете трите разбити яйца.

ЗАЕК ВЪВ ФОЛИО /П/

Половин заек
Дижонска горчица
Естрагон
Магданоз
Сол, черен пипер
Сухи подправки

Половин или един ден преди печенето смесете горчицата и подправките в купа. Сложете в хладилника. Разпределете на следващия ден сместа по заека. Завийте в алуминиево фолио и печете във фурната половин час.

КИШ ОТ РУЛЦА ОТ РАЦИ /П/

/Киш – ястие от френската кухня/

3 с. л. овесени трици
2 с. л. пшенични трици
12 рулца от раци
2 с. л. кисело мляко 0,1%
2 яйца
бакпулвер
¼ л прясно мляко 0,1%

Смесете всички продукти. Изсипете ги във форма за торта върху хартия за печене. Печете във фурна 30 минути при температура 180 градуса.

ТОРТА ОТ СьОМГА И РИБА ТОН /П/

200 г пушена сьомга или 1 консерва риба тон в собствен сос /200 г/
100 г сварени обелени скариди
3 яйца
1 с. л. кисело мляко 0,1%
бакпулвер
2 с. л. обезмаслено сирене за мазане /За БГ Ескуиза или извара/
¼ чаша прясно мляко 0,1%
черен пипер, сухи подправки

Смесете всички продукти. Изсипете ги във форма за торта върху хартия за печене. Печете във фурна 30 минути при температура 180 градуса.

ЛИМОНОВ МУС /П/

20 капки лимонова есенция в 50 мл вода /за Трета сокът или настърганата кора от два лимона/
2 яйца
течен подсладител
желатин на прах
при желание: жълт оцветител

Разбийте белтъците на сняг, а жълтъците разбийте и смесете с подсладителя лимоновата есенция /или сока, или кората от двата лимона/. Изсипете в тенджерка и варете на тих огън. Прибавете разтворания желатин и бъркайте внимателно с дървена лъжица, докато сместа се сгъсти. Дръпнете от огъня. Прибавете разбитите на сняг белтъци. Разделете муса в две купички и сложете в хладилника поне за 2 часа.

КОКОСОВИ МЪФИНИ /П/

3 яйца /1 жълтък и 3 белтъка/
3 с. л. овесени трици
1,5 с. л. пшенични трици
кокосова есенция
1 кисело мляко 0,1% /125 г/
течен подсладител

Разбийте белтъците на сняг. Разбийте жълтъците с подсладителя, триците, есенцията и киселото мляко. Прибавете белтъците и разбъркайте бавно и внимателно, за да не спаднат. Печете във фурна 20-30 минути на 180 градуса.

Забележка: Не съм изпробвала нито една от рецептите. Сега ги преведох. Чудя се за лимоновия мус тези 50 мл вода... newsm78 Струват ми се прекалено малко.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 19:21 от smileys

Общи условия

Активация на акаунт