Тема Незабравима 202

• 35 469
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Напротив! Има вина! Ако не можеш да държиш един мъж на дистанция, проблемът е твой и ничий друг! И нищо не те извинява, ако си мека Мара! Никога не съм наричала Арас гадняр! Само развивах тезата, че когато между двама мъже
има жена, те не могат да бъдат приятели! Дори и в последните си действия, Арас е мотивиран от любовта си към Еда, а не от чисто самарянство и добри намерения към Харун! Нищо, че Харун  спаси живота му!И както добре знаеш, очакванията за Арас бяха други!
Ако Еда е мека Мра,то тогава Харун какъв беше П*тко Маринкин ли  newsm78 newsm78 newsm78(извинявам се за нецензурните изрази  bowuu )ТСитуацията е почти аналогична преди Едже се влачеше постоянно след Харун и той го позволяваше,но тогава беше правилно защото ставаше въпрос за европейката.Сега когато Арас следва любовта си е грешно и Еда е мръсница едва ли не  ooooh! ooooh! ooooh! Поне намеренията на Арас са открити и честни,каза в очите на Еда че е влюбен в нея,но чака и нейното одобрение за да действа(както сам се изрази нужна е само една твоя дума  Peace),докато Едже си въртеше номерцата,използвайки по най-долен начин едно дете и любовта му към нея.
При несподелена любов не е ясно коя реакция е по-адекватна - да си признаеш за чувствата или да ги таиш дълбоко в себе си! В единия случай не те интересува никаква взаимност, затова си себичен, егоистичен, нахален, докато при втория
имаш по-реален поглед върху нещата! И затова имаш шанс да овладееш положението! Това, че Арас  признава чувствата си само затруднява Еда и я кара да се чувства неудобно! И ако си  деликатен по природа и не можеш да кажеш твърдо не, човекът започва да се самозаблуждава,   да се самонавива и става  все по-трудно
 да приеме истината! Какъвто е нашия случай!

Добре,че Ямур се учи да плете още на 5г.,защото явно мен плетенето на по-късна възраст,не ме е направило достатъчно търпелива и спокойна!
И това е последното,което пиша по този казус!
Арас призна чувствата си,и Еда,въпреки нейната деликатност,каза твърдо НЕ,от самото начало.
Едже ги е таила в себе си,и независимо от реалния поглед върху нещата(а именно,че Харун не я обича),се опита с лъжа и мръсни номерца,да постигне целта си!

# 496
  • София

Eeee, вече почнахме и на черното да викаме бяло! Втрората бременност беше абсолютно ножелана! Реакцията й след това беше продиктувана само от желание да нарани и да отмъсти на Харун! А не от мъка по бебето!
smile3555 smile3555 smile3555 smile3555 smile3555 ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Е ти наистина гледаш друг филм.Само ти явно  видя момент,в който  Еда не е искала детето си.Понеже не го искаше,затова толкова страдаше от загубата му,след шока от новината за бъдещата му поява.

# 497
Този път серията ще завърши с тази целувка

# 498
  • Варна
И продължавам да си дрънкам...Прави впечатление и господарското отношение на мъжете към жените! Crossing Arms Най- пресен случай- Керем, който си позволи да удари сестра си Ферда, да крещи на нея, на Мелда, че дори и на майка си!  #Crazy
Да си спомним за Джемил, който противно на всички твърдения и думи, че бил чудесен съпруг и баща- всъщност беше груб тиранин! Crossing Arms Самата Тюркян, която уж беше много щастлива от живота си в кухнята, веднъж каза на Еда- Дъще, да си ме виждала някога да се засмея?!...Тия думи сами по себе си са показателни за семейното им щастие! Crossing Arms
За Бурак какво да кажа- ужас! Дори удряше Ашъл, да не говорим за безбройните му изневери и открития тормоз, на който я подлагаше!
Бату- изнасилвача! И двете му жени станаха негови след брутално насилие! Оттам насетне- няма каво дори да се коментира! Ниса я би, малтретира я всякак, трови я, тормози я...Ужас! Мелда накрая я заключи като куче в оная каюта!
Пък дори и нашия всеобщ любимец супермъжът Харун- и той е груб с Еда на моменти! Колкото е нежен като го налегне любовната треска, толкова е груб като го хванат дяволите- демек ревността! Малко ли я дърпа, бута, блъска, обръща, завръща, стиска тая жена- дори я шамароса веднъж, и то само с какъв замах- главата й щеше да отнесе! Като е нежен и любвеобилен- няма втори като него, но полудее ли веднъж- да не си му пред очите, респективно в ръцете! Гледали сме! Peace

# 499
Същата Еда, която не си иска децата, сигурно накрая наистина ще му роди 7 на Харун  Mr. Green

# 500
И продължавам да си дрънкам...Прави впечатление и господарското отношение на мъжете към жените! Crossing Arms Най- пресен случай- Керем, който си позволи да удари сестра си Ферда, да крещи на нея, на Мелда, че дори и на майка си!  #Crazy
Да си спомним за Джемил, който противно на всички твърдения и думи, че бил чудесен съпруг и баща- всъщност беше груб тиранин! Crossing Arms Самата Тюркян, която уж беше много щастлива от живота си в кухнята, веднъж каза на Еда- Дъще, да си ме виждала някога да се засмея?!...Тия думи сами по себе си са показателни за семейното им щастие! Crossing Arms
За Бурак какво да кажа- ужас! Дори удряше Ашъл, да не говорим за безбройните му изневери и открития тормоз, на който я подлагаше!
Бату- изнасилвача! И двете му жени станаха негови след брутално насилие! Оттам насетне- няма каво дори да се коментира! Ниса я би, малтретира я всякак, трови я, тормози я...Ужас! Мелда накрая я заключи като куче в оная каюта!
Пък дори и нашия всеобщ любимец супермъжът Харун- и той е груб с Еда на моменти! Колкото е нежен като го налегне любовната треска, толкова е груб като го хванат дяволите- демек ревността! Малко ли я дърпа, бута, блъска, обръща, завръща, стиска тая жена- дори я шамароса веднъж, и то само с какъв замах- главата й щеше да отнесе! Като е нежен и любвеобилен- няма втори като него, но полудее ли веднъж- да не си му пред очите, респективно в ръцете! Гледали сме! Peace

Не случайно "турчин"се използва като нарицателно за мъж-деспот.(не искам никого да обидя).
Това поведение го има и в нашата народопсихология.
И не случайно,в толкова много съвременни турски филми,е застъпен този проблем.
А да си спомним и думите на Харун от съня в последния излъчен епизод-..."не искам никой да те гледа(или вижда)така-в тоалета,в който се появи Еда..."
По отношение на Тюркян-тя е обичала Джамил,и по своему,е била щастлива.Проблемите идват,когато се разкъсва между децата и Джамил-независимо от лъжите й,в нея има нещо по-прогресивно,или поне желание за разбиране-не съм сигурна дали съм права....

# 501
Незабравимке, удивлява ме толерантността ти към Арас! Какво прави и как изглежда са подробности, важното е какви мотиви го движат! Поне дай малко назад! Има достатъчно поводи за това!
 Peace Peace Peace

Каламитси,освен,че не споделям нищо лично,не пиша и на лични-тук съм единствено да коментирам филма.Затова, с риск да сме досадни на останалите,ще ти отговоря-
-Не мога да повярвам,че мислиш,че мотивите са важни-всеки един от героите има МОТИВ-и Мелда,и Бату,и Едже,и Арас,както и всички останали-Харун,Еда,Бурак ит.н.
-Наистина,за мен е по-важно,независимо от мотива,кой как се държи,и как действа!
С този си пост ме изуми!
Аз пък съм в нокаут като те прочетох! Кое е по-важно причината или следствието! Това е закон от диалектиката, дарлинг!
Някой е лицемерен с мен, аз обаче си се кефя, защото ми е гот да съм велика! И въобще не се замислям защо това е така! Според твоя пост това е нормално!

# 502
  • Варна
Е, Байгън ще ме прощава, ама не мога да се въздържа... Peace И без друго си говоря задочно с него цяла вечер  Grinning

Миналата година имаше бурни реакции по повод на едно подобно стихче (не беше мое) и се надявам, че сега ще се приеме откъм смешната му страна, а не като опит за гавра с най-великия измежду великите в нашата национална поезия, който ще честваме само след 3 дни. Той и досега си остава моя кумир в много отношения и особено в поетичната област. Може за някой и да е странно, но писането на стихове, наподобяващи неговия неповторим стил, е израз на преклонението ми към таланта и делото му.

Идилия

Седи на маса, седи и пъшка
юнак с дълбоки на тяло рани
До него Меца, в коса със въшка
Смрад се носи на дрехи непрани

Седят си двама, луна изгрее
Харун изпсува,  вежди си свъси
Мълчи Мецана и поглед рее,
Въздишки само с уста си ръси

Еда далече, с  Бату се бори
Злото проклина със клетви люти
Арас се чуди що ли да стори
Бату ще мъчи, Еда ще рути

Уау!

Към човека-с уважение...
Към поета-с възхищение...
Въображението ти е богато,
но нека има нещо свято!...

Учителю любими,
какви са тия рими?!...
Твърде оригинално,
но малко брутално...

Майсторски сложи
всички и всичко под ножа!
Поетична намеса
в стил а ла Деса поетеса!

Съжалявам, но не можах да се въздържа! С най- добри чувства! Peace

# 503
                           Лека нощ,момичета! Hug Hug Hug  

txtloves                                                                                                   txtloves

txtloves                                                                                                   txtloves

# 504
За сравнение гнусната Мелда разправяше, че и през ум не й минавало да си маха бебето от Бату. ShockedПлод на изнасилване. ShockedНе че около Харунски се сеща за бъдещото си отроче. hahaha

Съжалявам,че така ти орязох поста,но да не се получват големи чаршафи.  Hug
Кога Еда е искала да се откаже от някое от децата си newsm78 newsm78 newsm78 всичките бяха желани деца.Аборта който уж щеше да прави си беше само на думи,според мен още от самото начало Еда беше решила да роди това дете(Ямур),а при второто бебе също нямаше колебания,въпреки ситуацията в която бяха.

Eeee, вече почнахме и на черното да викаме бяло! Втрората бременност беше абсолютно ножелана! Реакцията й след това беше продиктувана само от желание да нарани и да отмъсти на Харун! А не от мъка по бебето!
smile3555 smile3555 smile3555 smile3555
Извинявай, но това беше най-глупавият ти пост , който съм чела  ooooh! ooooh!
Между многото глупости, които са написани по тези страници и които си отминавала с мълчание, специалното внимание, което отделяш за моята глупост го приемам като комплимент!

# 505
Незабравимке, удивлява ме толерантността ти към Арас! Какво прави и как изглежда са подробности, важното е какви мотиви го движат! Поне дай малко назад! Има достатъчно поводи за това!
 Peace Peace Peace

Каламитси,освен,че не споделям нищо лично,не пиша и на лични-тук съм единствено да коментирам филма.Затова, с риск да сме досадни на останалите,ще ти отговоря-
-Не мога да повярвам,че мислиш,че мотивите са важни-всеки един от героите има МОТИВ-и Мелда,и Бату,и Едже,и Арас,както и всички останали-Харун,Еда,Бурак ит.н.
-Наистина,за мен е по-важно,независимо от мотива,кой как се държи,и как действа!
С този си пост ме изуми!
Аз пък съм в нокаут като те прочетох! Кое е по-важно причината или следствието! Това е закон от диалектиката, дарлинг!
Някой е лицемерен с мен, аз обаче си се кефя, защото ми е гот да съм велика! И въобще не се замислям защо това е така! Според твоя пост това е нормално!

Това последното,няма нищо общо с моя пост!
А що се отнася до причината-тогава да оправдаем Бату-той има причина!Но човек може да избере как да продължи живота си,независимо какво му се е случило!

П.С.
Като прочетох отново това,което сме писали,останах със съмнението,че неправилно сме се изразили.
Аз,лично,имах предвид,че всеки от изброените по-горе герои,има за себе си, мотив или причина да действа така,както го прави във филма-но това оправдава ли действията му?Трябва ли сам да раздава правосъдие и да наказва?-затова казах,че според мен действията и поведението(истинското,а не лицемерното като на Бату през първия сезон)са по-важни от мотивите(или причините)
Не знам какво мисли Каламитси,но аз смятам,че нещо объркахме терминологията.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 02:05 от nezabravimka

# 506
                          Лека нощ,момичета! Hug Hug Hug  

С този прекрасен кадър от бъдещия епизод-дали ще е насън,или наяве,и аз пожелавам ЛЕКА НОЩ!
 txtloves smile3524 txtloves

# 507
# 508
Добро утро !  Hug

Желая ви прекрасен ден!

# 509
  • Русе

Добро утро!
Успешен ден и приятни емоции на вси4ки! eat smile3525

Дани, много красив стих е "Красиво"! newsm74 newsm74 newsm74 smile3501 smile3501 smile3501 newsm51 newsm51 newsm51
Дано, както пише Диди88, да има и красив финал!
Гледам и ТВ-у4астието на Мерт- страхотен артист според мен!

Общи условия

Активация на акаунт