Кюретаж и забременяване след това - 18

• 25 464
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз така и не съм си прочела епикризата...

vnd, в проблемно забременяване има тема за пкя...

# 466

Аз не намерих нищо, освен 90% невярна информация в моята.Относно самата хистолокгия в моята има точно 1 изречение.

# 467
  • София
Хистологията не съм я взела още. Но пък я прочетох сега. В общи линии си е наред - с изключение на факта, че темп. или кръвно / пулс никой не ми е мерил, но пък сигурно са ме питали - във всеки случай не мисля, че кой знае какво съм изтървала...  Mr. Green

Обаче някои неща са ми непонятни. (т.е. не знам какво означават):

ВПО на нераждала - какво е ВПО?
Маточна шийка - конична, гладка, запазена по дължина - така ли й се полага да е? Какво ще рече да е конична и... каква друга може да е... изобщо каква трябва да е?
ОЕСС - кръгъл - какво е ОЕСС и кръгъл ли трябва да е?
цервикален канал (не ми се минава на лат.) - затворен - така ли му се полага да е?
Матка - отговаря на аменореята - ... което е... какво?

# 468
Хистологията не съм я взела още. Но пък я прочетох сега. В общи линии си е наред - с изключение на факта, че темп. или кръвно / пулс никой не ми е мерил, но пък сигурно са ме питали - във всеки случай не мисля, че кой знае какво съм изтървала...  Mr. Green

Обаче някои неща са ми непонятни. (т.е. не знам какво означават):

ВПО на нераждала - какво е ВПО?
Маточна шийка - конична, гладка, запазена по дължина - така ли й се полага да е? Какво ще рече да е конична и... каква друга може да е... изобщо каква трябва да е?
ОЕСС - кръгъл - какво е ОЕСС и кръгъл ли трябва да е?
цервикален канал (не ми се минава на лат.) - затворен - така ли му се полага да е?
Матка - отговаря на аменореята - ... което е... какво?

Ох, Кати, и аз се лутах около 2 минути в тези термини и накрая захвърлих всичко и толкова. Ще занеса великите писания на АГ-то, тя жената ще ми обясни.
За моята маточна шийка пишеше нещо от рода, че била скъсена преди абразиото, заради контракциите, които бяха жестоки.
За цервикалния канал - и при мен затворен
Аменореята е липса на цикъл. Друго не мога да кажа. Най-добре питай АГ-то си, че иначе е голямо лутане. ...На моята пише за хистологията нещо за псевдо-кистозна мембраноза и бла, бла, бла, дето не знам какво е и се шашнах, но доки е казал на мъжо, че нямало нищо притеснително..Ами добре, друго сега не ме интригува  Simple Smile Ще чакам срешата с моето си АГ, за ад обсъдим нещата. Лека нощ на всички, че на поспаланка й се затварятт очите!

# 469
  • София
Кати...

ВПО - външни полови органи. Нали секцио си раждала.. няма начин да са като на раждала жена  Wink
маточна шийка конична, така й се полага...
ОЕСС предполагам е цервикалния канал.
Абе всичко си е както трябва... отговаря на аменореята значи, че си е отговаряла матката на срока на бременност. Колкото седмици, толкова е бил размера на матката.

# 470
  • София
Знаех, че ми се полага много неща да са като на нераждала, щото бебе през този път не е излизало, ама ВПО какво е ми беше непонятно...
ПП
Ваче, бързо заспивай! Само след няколко дена и да искаш няма да може...

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 01:01 от katiABV

# 471

Аз не намерих нищо, освен 90% невярна информация в моята.Относно самата хистолокгия в моята има точно 1 изречение.

Зузи, напълно те разбирам и в моята епикриза пишеше пълни глупости, които аз знам, че не са верни !!! Това се нарича точене на касата!!! И аз много се бях ядосала!!!
Тед, ще стискаме палци скоро да се похвалиш с повишението  Peace
Аз мога да се похваля, че вчера цикълът ми дойде  Grinning Това много ме зарадва, защото няма да се налага да пия хапове разни, за да го предизвиквам.
Хубав ден момичета   bouquet

# 472
Кати, а за плода, всъщност самия резултат от хистологията какъв е?

Зузи, какви са тези свободни съчинения, то голяма хоспитализация е било hahaha аз най- ценното което научих от моите документи беше кръвната ми група hahaha иначе си пишеше че хистология е излязла след 10 дни, което стана по- рано и последващ преглед че е правен, което си беше така Thinking обаче ще проверя по въпроса за изписването на другия ден че ме заинтригува Joy

Мила, вие колко цикъла ще чакате докато подновите опити, правите ли изследваиня?

Ваче, късмет мила, ще чакаме да се похвалиш с послушно бебе Hug

# 473
Зузи, какви са тези свободни съчинения, то голяма хоспитализация е било hahaha аз най- ценното което научих от моите документи беше кръвната ми група hahaha иначе си пишеше че хистология е излязла след 10 дни, което стана по- рано и последващ преглед че е правен, което си беше така Thinking обаче ще проверя по въпроса за изписването на другия ден че ме заинтригува Joy

Tedd, не ми се занимава с глупости на мен, имам си достатъчно тревоги на главата, но ако се захване човек, да им изкара керливите ризи на тези хиени мръсни. Едва ли не съм била там гледана като писенце, че и изследвания пише, че са ми правили...явно докато съм спала е било това. Ей, ето удобен случай да използвам една емотка, която много ми хераса  finger

Та сега да кажа, че си взех днес направление от личната лекарка и си запазих час при АГ-то за понеделник сутринта. Ще пада яка консултация, но поне малко ще успокоя топката.

Ваче, не останало, мила! Много, ама много леко раждане ти желая и един пухкав здрав бебешок! Hug Hug Hug

# 474
  • София
Днес ще ходя за резултатите от хистологията. Ще се опитам и да навия някой да ме прегледа... макар да не ми е много понятно как точно става това - там пише, че имам право на 2 контролни прегледа, но как точно се осъществяват? В смисъл, към кого следва да се обърна?

Сега погледнах, ч в единствения случай, в който съм правила някакво изследване на хормони прогестеронът ми е бил много нисък - 0.12 на 7 ден от цикъл при референтни стойности 0.27 - 2.61 ... това какво означава - някой има ли идеи?

# 475
Катенце, за прегледа - при мен пише, че се прави след първи цикъл. Иначе може да отидеш там, където ти е правено абразиото. При мен поне е така (но аз няма да отида на същото място...отвратена съм)

# 476
Днес ще ходя за резултатите от хистологията. Ще се опитам и да навия някой да ме прегледа... макар да не ми е много понятно как точно става това - там пише, че имам право на 2 контролни прегледа, но как точно се осъществяват? В смисъл, към кого следва да се обърна?

Сега погледнах, ч в единствения случай, в който съм правила някакво изследване на хормони прогестеронът ми е бил много нисък - 0.12 на 7 ден от цикъл при референтни стойности 0.27 - 2.61 ... това какво означава - някой има ли идеи?

Защо на 7ми ден прогестерон Кати? тез реф ст-сти за фоликулярна фаза ли са?

Иначе, в епикризата не пише ли в кой кабинет се прави прегледа и при какви условия?

# 477

Иначе, в епикризата не пише ли в кой кабинет се прави прегледа и при какви условия?

В моята пише "пациентката има право на 2 безплатни гинекологични прегледа след първата менструация"

# 478
  Снощи щях да пиша за ПКЯ , но заспах доста раничко .... то по въпроса , аз преди доста години страдах от това заболяване и основата на появата му бяха високите кг , които поддържаш , заради лечението с Дуфастон . При първата ми бременност имах ПКЯ и след като стана така , че се наложи кюретаж , сама реших да спра всички лекарства и да започна режим на хранене , които да понижи кг - те . След 3 месеца режим и -15 кг при профилактичния приглед нямаше помен от кисти и всичко беше нормално , хормоните в норма и нормален МЦ , който до този момент ако не предизвиквах с лекарства никакъв го нямаше. Та , ако имате проблем с кг - те и ПКЯ , пробвайте първо този вариант.

Гушки на всички и много целувки  Hug

# 479
Шуши, може при теб да е имало здравословен проблем следствие наднормено тегло, аз хич не съм с такова...даже поднормено мога да кажа..ще изчакам да видя резултатите, не ми се почват противозачатъчни, ще ми се да се открие причината, но и доки си знае работата, както каза една позната, старата школа прави чудеса само по симптоми Hug

Общи условия

Активация на акаунт