Южния вятър леко се носи, ОКТОМВИЙСКИТЕ крачета вече са боси!

• 26 861
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ето ти мъжки отговор на това, което си му казала "Е ти ако по книгите ще си гледаш детето.. Прочела някъде и айде - веднага. Не може така да слушаш тоя и оня" Crazy Аз потърсих постове как други майки отказват децата от памперс, но него го интересуваше да пише "се напикава/нааква вкъщи", иначе не било ясно Rolling Eyes

# 631
  • София
Бебзи, аз за твоя мъж мога само да ти съчувствам на историите и да ти пращам виртуално кураж. Иначе акъла ми не го побира как го изтърпяваш.

Съни и Бобче - прегръдки за вас Hug Как се справяте с всичко, шапка ви свалям   bouquet

Мила, Нико се покатерил на масата със столче  Shocked Shocked Направо ме разби, какви са ви пъргави децата, браво! Аз и на Ванеска клипчетата като гледах, се опулих - моята мързелана само й дай да седи и да дърдори и да блъска играчките една в друга  Laughing Мераци за придвижване - нулеви  Laughing

На консултация бяхме вчера, ударила е 8-те кила Мая  Laughing Педи каза да започвам да й давам бульон, а към края на месеца и супа, понамачкана. Бульон било като варя месо и зеленчуци за нашето ядене, преди да застройвам и преди подправките, да й отсипя 30-40мл.
Хубаво де, ама аз не съм варила за нас от сто години, хеле пък сега в жегите да се емна да правя супи и яхнийки, малко не го виждам. Плюс това Мая просто нищо не пие, как да й го дам тоя бульон? Евентуално направо някоя супа да сваря, с картоф и тиквичка примерно, знам ли.
Абе, в чуденка голяма ме вкара, най-вероятно нищо такова няма да давам. Все пак, ако някой дава бульон или супа, да даде едно рамо с малко обяснения  Praynig

# 632
bebzzz - след като синковеца е готов и ти си тази, която основно възпитава и се грижи за децата - смятам, че можеш да си позволиш лукса да не обръщаш внимание на хапливите забележки и неодобрение на благоверния. В крайна сметка ти си по цял ден с тях и можеш най-добре да прецениш дали това, че ще се налага да миеш по-често пода за някакъв период от време, ти е в повече или не. Децата, независимо на  каква възраст се отказват от памперсите, в началото се изпускат по навик. Защо трябва да се травмира малкия на 4-5 години, например, вместо сега да се възползваш от готовността му!
Ок, мъжа ти недоволства. Е и? Кое е най-лошото, което би могъл на направи, ако решиш да не обръщаш внимание на думите му? И кое за теб е по-важното - да следваш неговите или на децата нужди? Hug

# 633
Хаха, Бърди, и Мила беше така. Трудно подвижна, ама за метка на това все бърбореше нещо.
Сега устата и не спира за миг. А Нико - да, успя от столчето да се качи на ниската ни маса.
Ако не е на стол, се опитва пак с единия крак, но за сега не може.

Супи и бульони не съм давала. Ако правя за нас, мога да отделя, ама така да варя бульон - едва ли.  Laughing Снощи, по този повод, направих супер ядене - задушавам в масло картоф, тиквичка,лук, пресен магданоз, чушка и бяла риба. Варя ги и след това намачках леко и запекох с кашкавал.
Много вкусно, аз с кеф го доядох.  Grinning

Бебз, и аз не знам какво да ти кажа...
Моя мъж е решил, че аз съм експерта по възпитание и отглеждане, и като цяло не се бърка,
а само изпълнява, хихи.

# 634
 Laughing  Party - http://fishki.net/comment.php?id=89779

# 635
  • София
Ето ни!
Райън е с Варицела вероятно и малките ще се заразят ма по добре сега отколкото като пораснат!
Нямам никакво време за това не се включвам,а и малките още не са напълно оздравели и купона ми е пълен! Confused

# 636
 Димяни, дано по-бързо се оправяте и леко да мине всичко  Hug
 Смехи това хлапе  Laughing
 Бебз сетих се, че може да му слагаш или многократна пелена или гащи памперс, така че да си ги сваля дребния и в същото време, ако се изпусне да не мокри. Това е, ако много държиш да угодиш на мъжа си и да има средно положение. Аз лично бих го пуснала по пързалката де. И като ти каже, че по книгите ли да си гледам детето ще го питам ми по звездите ли да гадая и пак ще го затапя  Twisted Evil Другата ми тактика, ако много ми досажда с акъли по мой дейности е да почна да му давам в неговите. Например за колата-демек нещо дето не разбирам. Почвам да мрънкам що колата е бензин, а не дизел или обратното и си го повтарям денонощтно, докато не му писне да се обеснява и се усети  Mr. Green

# 637
Здравейте!
Нямам много време покрай децата,но реших да споделя едно стихотворение, което прочетох тези дни (на Блага Димитрова е и се казва Всичко):
Имаш младост и хубост,

цялата си една усмивка.

Даже дърветата те харесват

и те прегръщат със сенките си.

Рамото ти изгрява

като новолуние.

После – като пълнолуние.

И догде се озърнеш -

нямаш младост и хубост.

Какво ти остава?

Имаш любим и нежност -

цялата си една тръпка.

Стъпваш по звездният свод

с тънки звънливи токчета.

И под стъпките ти угасват

една по една звездите

като сгазени фасове.

Докато паднеш на земята.

Нямаш любим и нежност!

Какво ти остава?

Имаш талант и воля -

цялата си една факла.

нощем безсънно светиш

търсиш в тъмната пустош,

нещо такова, което,

никога, никъде, никой…

Тъкмо да го откриеш,

факлата гасне и пуши,

и се превръща в главня.

Нямаш талант и воля!

Какво ти остава?

Имаш дете и радост,

цялата си една грижа.

Водиш бъдещето за ръчичка,

учиш го да бъде послушно

и да не тича много напред,

за да бъде по-дълго твое.

Докато ти го грабне от ръката

болест или война,

или безкрайният път…

Нямаш дете и радост!

Какво ти остава?

Всичко да имаш,

нищо да нямаш,

цялата да си една шепа.

Всичко да даваш,

нищо да вземаш.

Да се загърнеш в самота

като в излинял шал,

майка си да повториш на прага,

всичко да посрещнеш,

всичко да изпратиш.

Всичко!

- Това ти остава!!!

# 638
Привет момичета!   bouquet
Хубаво е временцето и няма никой...  Simple Smile
Честити месечинки днес, да растат здрави и винаги усмихнати деца!
Бебз щом сладура е готов да маха памперса го подкрепи, независимо какво казва мъжът ти. Много е важно да подкрепяме децата в моментите, когато те се чувстват готови да направят нещо.
Смехи супер си.  Hug Само с един клиничен психолог съм общувала, д-р Райна Арнаудова (преподаваше ми психодиагностика на деца с отклонения в поведението) и останах с впечатлението, че гилдията сте супер позитивни хора, винаги след лекциите се чувствах положително заредена и не усещах как е минало времето. Ти сега ми затвърждаваш мнението, като се зачета в това, което си писала и не чувам нищо около мен  Simple Smile
Димяни бързо да оздравяват дечица  Praynig
Жана много вълнуващо стихотворение.  Cry
При нас нищо ново, по цял ден сме навън, днес гледах за сандали, ама нищо не ми хареса, а такива мазоли са ми излезнали от тези, които сега имам  ooooh! едвам ходя.
Лека вечер.

# 639
  • Варна
jana.tihomirova Cry Cry

# 640
Ох, много тъжно това стихче... Cry

# 641
Ох, много тъжно това стихче... Cry

И на мене ми стана тъжно  Cry

# 642
Ох, позагубих се, ама организации туй-онуй, направо се скапах тия дни.
Благодаря на всички за пожеланията!
Страхотен купон й спретнахме на Моника.
Димяни, доста ти се насъбра! Дано децата изкарат леко варицелата! Моника я изкара с 5 пъпки и никакви проблеми.

# 643
Ноел, от къде се снабдяваш с дрешки? Много хубаво облечени двете красавици.
Рокличката на Ева е направо убийствена.  Laughing

Лина, и на мен Арнаудова ми е преподавала.  Grinning

# 644
Ноел, я разкажи за купона, че се чудя какво да правя за чрд-то на нашия батко?

Общи условия

Активация на акаунт