Веганството - да споделим опит (6)

• 41 652
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Купих ЧИМЕН и СМИНДУХ  от пазара, за което съжалявам. Много са на едро и двете. Купете си от аптека или магазин Simple Smile

Има ли някой данни какви са тези розови домати, които масово продават за български? Вярно ли са български  и да не са с хидропоника?
Децата ми не искат да ги ядат натурални. На мен са ми супер сладки и вкусни.
Също и краставиците- сега избираме най-хубавите краставици от пазара и не им харесват. А за Гимел се избиват, по една наведнъж изяждат.

# 211
  • Пловдив
Да, български са, поне тези розови, които продават в Кауфланд, а сигурно и на други места, хидропоника... Mr. Green
От сигурен източник... Wink

Не знам за тези...Но оранжерията, за която говоря, праща за Кауфланд и не е в Кресна...

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 09:45 от *Бенджи*

# 212
  • София
Моля те, Бенджи, попитай дали и в София на Женския пазар са хидропоника! Мъжът ми купува ли, купува!

Пишат на етикета , че са от Кресна.

# 213
  • София
а какво й е лошото на хидропониката? от това, което прочетох май са само предимства, и да питам в нашия квартален магазин надали знаят как са гледани доматите, които продават (3-4 вида поне), а ако знаят, надали ще ми кажат... ето тук информация за органична хидропоника:

http://varnahs.blogspot.com/2010/05/blog-post.html

# 214
В Кресна наистина имат голяма оранжерия с розиви домати,със семена от Франция.Вече зависи дали написаното на табелата съответства на това,което е в щайгата.Иначе си спомням,че миналата година имаше изследване на розови домати са пестициди и нивото им беше многократно завишено,но не помня дали бяха български.
Аз не купувам вносни домати,защото ги берат зелени и ги обработват с етилен за да почервенеят.Освен това съм чувала,чекогато изнасят доматите ги мият и така лабораторните анализи излизат чисти,а вътре са пълни с отрови.
Вече ми е голямо мъчение да избирам плодове и зеленчуци,заради всички отрови.

# 215
Дао, това все пак е органична хидропоника (което си дала), а тези зеленчуци в магазина не са такива. А и за мен това е напълно НЕестествен процес (сходен на ГМО) с който се променя естествената среда на 1 растение и всъщност то не се храни от почвата, а от нещо - незнайно какво (освен водата), по-вероятно все пак някаква тор (в общия случай изкуствена), плюс електричество и вкарано в стиропор или някакви камъчета (перлит или др.) Целият процес е едно лъгане на растението и като последствие НЕ е ясно как се изменя цялата му структура и физиология, доколко естествени са клетките му, изкуствено подтиквани да растат в нетипичен и форсиращ режим, с голям добив на производсто (освен това).
За цветя става, но за храна  Stop
http://hobbykafe.com/flowers/malko-za-hidroponikata/

# 216
Купих един кокосов орех и днес като го отворихме, мирише на вкиснато, а и млякото с гаден вкус. Аз съм пробвала преди доста години, но все си мисля, че нямаше такъв гаден вкус. Може ли да се развали кокосът преди да е отворен? И как да позная в магазина, дали всичко му е наред?

# 217
Жени, разваля се кокосът и още как!! Точно както си го описала - мирише лоши и на вкус е  Sick Когато се избира, трябва да се разклати - усещането трябва да е все едно разкващаш плъно шише, но без да има въздух в него; гледат се също 3-те "очички". По тях не трябва да има мухъл, не трябва и да са много сухи. В общи линии е това.

Ниролин, големи познания имаш явно!  bouquet Сега и аз се чудя какво да купува и гледам все на Гимел да взимам - цените вече не са шаш и паника, но пък продукцията е толкова унифицирана като размер, цвят... Иначе хлапето много харесва техните домати.

# 218
Може да е развален. И за съжаление доста 4есто са развалени. В магазина като го разтръска6, трябва да се 4ува 6умоленето на водата вътре. Ако не се 4ува или направо дрънка месото, зна4и не става за ядене. Там, където са трите дупки/кръг4ета, не трябва да мири6е на мухлясало. Като раз4овърка6 въпросните кръг4ета с нокът, трябва да са твърди, а не да се ронят.

Аз напоследък виждам навсякъде надписи за български зелен4уци. На пазара като ги пита6, винаги вси4ко е българско. Ама колко е вярно...

Писали сме заедно с Мег.

# 219
И сега какво, в коша ли? Иначе се чуваше водата вътре като го разклатиш, но дупките не съм се сетила да гледам.

Мег, Гимел явно пласират в мрежата по стандартно изглеждащите си зеленчуци, а в фирмения им магазин - кривите Simple Smile

# 220
Безобидна, а това хубаво хлебче толпо ли се завива или трябва добре да изстине като хлябовете с мая? Досега му маех на моето, на всеки 10 мин връсвах вода с пулверизатор във фураната докато се печеше и не стана много твърда коричка. Като го извадих също няколко пъти го напръсках, пък да видим.

# 221
Мег, сега видях ника ти. Хубав ник  Simple Smile!

# 222
Мег, сега видях ника ти. Хубав ник  Simple Smile!
Благодаря Simple Smile Нови "дрешки" за лятото Simple Smile Малко разнообразие да има Simple Smile

Хлебчето ми се получи много добре, много вкусно и не се рони!! Увих го в памучна кърма още топло, но след няколко напръсквания с пулверизатора. Кората не е твърда. Изобщо, доволна съм   chef Мисля си обаче че можех по-дълго да го меся и сигурно по-добре щеше да се получи. Много по-вкусно ми е от видовете със сух квас и мая, за които имам готови смески.

# 223
 Simple Smile Мег, с голямо закъснение - винаги увивам хляба като го извадя от фурната в памучна кърпа, така става по-мекичък и ми е по-вкусен, не знам дали е правилно, така правя и с хляба от пекарната. Между другото чудех се дали да го понамокря, като го вадих от фурната, но му го спестих, другия път ще опитам твоя метод!

# 224
Увих го в памучна кърма още топло.
Верно вече си е време за сън, но 5 мин. се чудих брей каква е тази памучна кърма Joy

Общи условия

Активация на акаунт