Веганството - да споделим опит (6)

• 41 657
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Мег, не знам отговора на въпроса ти Simple Smile
Но е много е вкусно, прилича на купешко, не е като предишните ми варианти наблъскани със смлян сусам и подобни.
Може и домат да се прибави, но моите са хидропонни, както разбрахте  Joy и не сложих, а лимон нямах.

# 241
Мег, ако соята е богата на калций, може и да пречи на усвояването на желязото. Доколкото си спомням калцият и магнезият пречеха. Желязото се усвоява добре с храни богати на вит С. Поне такива са ми спомените, като се ровех преди няколко години. Thinking 

# 242
  • София
Искам да споделя с вас нещо относно вица пуснат от Почти безобидна http://yovko.net/blog/565

Коментираме с приятел този текст
http://www.organichno.com/biohomefamily/reduce-reuse-po-priroda/ … skopartinaotkrito
Много му харесва описаното детско тържество и т.н.
 Накрая той ни кани на рождения ден на детето си и ми казва - Пак ще е там, където миналата година......
Естествено аз попитах защо, след като му харесва партито от сайта, не разбирам.
Той- защото на дъщеря ми й харесва да е като миналата година ( торта - кукла Барби забодена в купол, покрит с боя, дрехите на децата се боядисаха и не се изпраха с обикновен препарат; сандвичи от бял кисел хляб с маргарин и резенче кисела краставичка; соковете не коментирам, имаше и вода, но никой не пи вода освен нас ) Вегетарианско парти!Попитах го - Ти показа ли на дъщеря ти, че има и други начини?
Не.

....Не знаех, че 5 минути след като аз прочетох вица и ще ми се случи този разговор. Беше ми много неудобно да му пратя линка.В потрес съм от това невероятно съвпадение , колко е точен този гнусно написан и адски въздействащ виц. Приветствам стила, ще го разказвам точно в този му вид .

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 22:41 от търся си ник

# 243
Можете да гледате в 23.30 часа лунното затъмнение  Simple Smile

А в неделя в Южния парк (тръгва се от НДК) ще има Живей активно:
http://www.jiveiaktivno.bg/p=179&article_id=337.html

Търся си ник, изглежда вкусно, на мен това тофу под никакъв начин не ми е вкусно, може би с чушките ще стане приятно!  Peace Мисля и лук или чесън да метна вътре.

# 244
fotina,nisto li4no ne sam priela.izwinqwai,ako rqZko sam prozwu4ala.pisah to4no predi da izlqza naburzo i posle malko sujalih kak ste go priemete.wrustam se da wi iz4e a
Soleil*, благодаря ти за този уточняващ пост, защото за момент се почувствах неразбрана и някакси "оценена" от един пост /аз поне за хората, които пишат редовно си имам някакъв образ и отделни постове са ми част от цялото/ Peace

търся си ник, ммм вкусно звучи. И аз правя нещо подобно, но с леко покълнал слънчоглед, тофу май един-два пъти в годината ядем...

...сега и аз да прочета вица

# 245
O, изпуснала съм ви..   Crazy Ще чета назад.
Мога да коментирам само информацията от последната страница. За партито на открито, за което говори търся си ник:
И ние бяхме там, и ние се веселихме, както никога досега. Laughing
Купонът беше чудесен, както за малките, така и за големите. За първи път бях абсолютно спокойна за това, какво ще чуе, види и най- вече с какво ще бъде почерпено детето. А тортата беше толкова съблазнителна и както се оказа по- късно невероятно вкусна, че аз ( срам, не срам, ще си призная hahaha) както се бях зазяпала някъде в един момент видях, че е останало съвсем малко от нея и от страх да не ме забравят, отидох и си отрязох едно парче. Joy  Чак после се усетих какви ги върша. То бива, бива вкусотии, ама.. Grinning
Всичко си беше точно така, както е  описано в статията. Peace Истински празник!
Дай Боже, всеки да преживее такова вълнуващо парти!!

# 246
Вицът кърти мивки, просто!!  Laughing Много е точен и показателен обаче!!!

Госпожа Спиролинова, хайде, поне рецептата за тортата дайте или само какво имаше вътре, пък опитните тук ще нагодят рецептата   chef

И аз съм на тема измисляне на детско парти на открито, но се чудя къде в София и дали в София, ако тата и така всички ще са с коли...

Гледах затъмнението точно когато лунат абеше почти напълно затъмнена, но някак не ме впечатли... Повече ми харесва чистот опълнолуние Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 12:45 от Love&Light

# 247
Гледахме и лунното затъмнение. Забелязахте ли как в един момент Луната беше кървавочервена. Много зловещо! Аз почти не спах цяла нощ. Не знам дали има връзка.

Стана ми смешно и не само като се натъкнах на "любимото" "Нестле" наред с "Живей активно". Малко със смесени чувства съм...

# 248
О, Мег, честит нов ник! Hug

Знам само, че основният блат е бил основно от сусам. Имаше и цели бадеми вътре- нещо, което аз не съм се сещала да правя, когато майсторя сурови торти. Кремът беше от ягоди и нещо си. Ще разпитам. Peace
Моята щерка отначало помисли, че тортата е конвенционална, заради розовия крем  hahahaи започна веднага да ме кандърдисва: "Мамо, нали може да хапна само от блата?" (Защото обикновено такива компромиси правя, когато сме поканени другаде.)

# 249
Г-жя Спиролинава, чудесни насоки ми даваш!!!   bouquet
На детето правих сладолед с основа замразен банан, после пресни ягоди (охладени) и малко соево мляко - чудно стана!! Може и за крем да се ползва, но ще трябва да си носим хладилните чанти по партита през лятото Simple Smile

# 250
Мег, ако соята е богата на калций, може и да пречи на усвояването на желязото. Доколкото си спомням калцият и магнезият пречеха.
Това при растителните храни не важи. Даже един познат преди време ми казваше, че и за другите храни организма свиквал и си взимал каквото му трябва.

Аз не видях затъмнението Simple Smile В 10 и малко погледнах, но не видях Луната, а и облаци имаше и си легнах да спя Grinning

# 251
Абсолютно има логика в това, което казваш. Зеленолистните растения са богати на калций и желязо, няма логика природата да измисли подобно нещо, ако едното пречи на другото!  Peace Вероятно и за много други неща е същото.

# 252
Моля някой, ако има телефон или мейл на Мер (Земя на заем) да ми прати на лични! Благодаря! Hug

# 253
Не калцият ме притеснява мен при соята, нещо свързано с белтъка на соята или някакви фито.... беше, което пречеше на добто усвояване на желязото...

# 254
Меги, за това мисля, че сме писали преди. Даже сравнявахме различните соеви продукти и стигнахме до извода, че при соевите кълнове и мляко , последвано от натуралното тофу, най- добре се усвоява желязото. иначе именно белтъка възпрепятства процеса.
Ако не се лъжа, точно ти разказа за една жена, която сама прави тофу по някаква специална автентична рецепта, и което е много качествено и подходящо за профилактика именно на железен дефицит. И за млякото  ти също беше писала Rolling Eyes....
по принцип, фитатите на пшеницата и другите зърнени ограничават усвояването на желязото.
бяхме говорили и за едновременното наличие на калций и желязо и усвояването на едини и другия елемент.

ниролин, и за етилена е  писано Wink

Общи условия

Активация на акаунт