Веганството - да споделим опит (6)

  • 41 626
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 4 392
JeniB, то си зависи и какво се слага вътре.Че и на колко парчета се реже..

За пътуването- така е. На гладно е по- неприятно. Вода пия постоянно, но не помага особено.
Единственото, което помня, е че тези витамини, на чийто недостиг уж се дължало, се съдържат в бадемите.

# 436
  • Мнения: 9
Този витамин,за който става дума е витамин В1 или тиамин.Регулира сърдечно съдовата и нервната системи и има още куп функции.Да,има го в бадемите,булгура,грах и други.Недостигът на витамин В6 също може да доведе до гадене.Има го в тъмнозелените зеленчуци.
За хомеопатично,приятелка дава на детето си Соссulus.

# 437
  • Мнения: 4 392
nirolin,   bouquet

# 438
  • Мнения: 223
Хм, ами от недостиг на какво се пукат вени? На вит.С? Или от претоварване на крака? Само на единия.

# 439
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
днес ми пристигна спирулината  Simple Smile
откак взех да взимам желязото живнах малко, имам сила и не се задъхвам толкова лесно.

сега ще следя как се чувствам от спирулината Simple Smile
П.П. не мирише много приятно ...

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 23:08 от asyalein

# 440
  • Мнения: 1 849
Мами, бяхме на море за 1 седмица и беше чудесно, разгледахме и Шуменската крепост, а на връщане Царската тракийска могила и Демир баба теке. Чудничко си беше, но свърши...

Сега ме е обзела една апатия/депресия, нищо не ми се прави, никакви планове не ме радват, нищо не ме вълнува, направо ми е скапано имам и семейни проблеми
Знам, че трябва да се срещам с хора и да съм заета, но нито ми се гледа много с хора, нито ми се работи... Отиваме на село за по 3-4 дни всяка седмица, докрая на ваканцията (аз и децата), за което толкова се радвах, а сега ми е сдухано...

# 441
  • Мнения: 6 791
Момичета, имам въпрос към вас за домашния сладолед, имам налично кокосово мляко и плодове, какво друго ми е необходимо за сладолед? newsm78 Нямам машина,попаднаха ми рецепти за сладолед, но трябва да имаш и машина.  Rolling Eyes

# 442
  • София
  • Мнения: 5 349
Аз пък съм на море и ми е сдухано от това, че говорим уж на български, а сме в различни орбити и не говорим за едно и също. Колкото и да се пазаря все не мога да разбера какво слагат в храната, в зеленчуците и плодовете...
Върхът беше днес, отидохме при приятелско семейство и ни поканиха да си наберем узрели джанки(така и не знам как е правилно да се наричат кръглите тъмночервени плодове). След като ги поизмихме и хапнахме и децата набраха 2  торби, споделиха, че въобще не ги пръскат, само тревата били напръскали преди седмица с РАУНДЪП.  А тревата е под джанката....... Ни да кажа на децата че са яли отровни плодове, ни да им кажа да не берат повече, ни да берат .... абе още ми е криво, че аз не мога да се справя със ситуацията и с подобни.
Накрая синът ми ме хвана все пак и ме попита- ами ти защо поне не ни спря да не берем?

Трябваше да посетя  биомагазина в Бургас за да намеря свой пристан Simple Smile. Предлагат зеленчуци собствено производство на собствениците на магазина Simple Smile Имаше продукти в промоция и си накупих.
Ето, за почиващите на море http://bioburgas.com/ , адресът е Бургас, ул.Цар Симеон 65 , лесно е с кола.

В районът на Аркутино пък се мъдри реклама на ресторант с вегетарианска храна, но не съм проверила.

# 443
  • Мнения: 1 725
Лурдес, от стр. 20 нататък сме коментирали как да си направим сладолед без машина, но за кокосово мляко като съставка нямам спомени.

# 444
  • Мнения: 1 849
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=337099 - за сладоледа

Някой пробвал ли е тези "филета и пържоли"? Дали са добре на вкус, макар че се пържат?
http://www.balevbio.bg/index.php?main_page=index&cPath=37_43

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 08:45 от M_Nik

# 445
  • Мнения: 4 392
Леле, къде се изпокрихте всички?! Щом аз трябва да побутвам темата, каква стана тя! hahaha

Да споделя, че станах голяма фенка на червения ориз. Много му подхождат моркови и зелен лук( чисто хромотерапевтично- аз много държа на това!)
Готвя го така:
Измивам ориза и го слагам в тенджера. Наливам вода, която да го покрива един пръст. Половин минута, преди да е поел цялата вода, изключвам котлона, сипвам морковите и лука и го оставям със затворен капак, докато котлонът изстине. След като поизстине, добавям зехтин и зелени подправки.



***

Друго нещо, което открих за себе си, е просото.
Досега го слагах само за пълнеж на супи, но тези дни го сготвих самостоятелно със зеленчуци( моркови, тиквички, лук, зеле) и дребната беше очарована от "естествения кускус" Laughing

# 446
  • Мнения: 12 382
Стеф, Честита Втора годинка на Ивчо!!  Hug Да ви е жив и здрав, винаги усмихнат и все повече да ви радва и гордее!! Весел празник!  bouquet
търся си ник, много ми е мъчно като те чета и за съжалени и аз стигам все по-често до подобни абсурди констатации.. Sad
M_Nik, пожелавам бързо да се почувстваш както искаш и да полетиш! Wink Тези филета нещо не ме привличат..
Спиролинка, и аз към почитателите на червения ориз, онзи ден правих с тиквички. Peace А за просото отдавна за себе си съм открила, че ми е по-вкусно, когато не е разварено, разкашкано и децата го харесват така, вчера правих някаква импровизация със зелен боб и просо, много свежо стана..
asyalein, правих твоя нахутен чипс, одобри се! Hug

Ние сега сме в Казанлък и ще гледам да се организираме и отскочим на 16 или 17-ти към Узана Поляна Фест - ето програмата, във Фейсбук.

# 447
  • Мнения: 2 652
търся си ник, предполагам, че Раундъпът няма да е проблем за джанките. Дори и да е проникнал в корените, дървото го е филтрирало и не е стигнало до тях  Mr. Green

Спиролинова, аз правя един много вкусен кус-кус (от твърда пшеница), сигурно и с просо ще стане. Вариация на твоя ориз е.

Слагам кус-куса за 1 мин. в кипнала подсолена вода и свалям от котлона. Поседява под капак 5 мин., добавям зехтин. Съвсееем леко запържвам повечко пресен лук (1-2 мин.), добавям обилно чесън, сол и черен пипер на вкус. Изсипвам кус-куса (може просо, булгур, ориз и т.н.), разбърквам добре и поръсвам обилно с накъсан магданоз. Дребното казва, че е най-вкусното оризче  Mr. Green И е прекрасна гарнитура също към други работи.

А какво е хромотерапевтично? Ако е същото, което си мисля, много държа на чесъна и черния пипер.

На тази рецепта ще й отиват много и тиквички на кубчета.

И да ви питам - купувам едно олио от гроздови семки за готвене на Олиталия (май така беше, мързи ме да погледна), но предполагам е рафинирано, нищо не пише. Някой пробвал ли го е?

# 448
  • Мнения: 4 392
Сиси ♥♥ , на мен ми харесва контрастът между червеното, оранжевото и зеленото в случая. Преди бях голям фен на готвените тиквички, сега нещо са ми безвкусни. Може да е заради жегите. Crossing Arms


търся си ник, предполагам, че Раундъпът няма да е проблем за джанките. Дори и да е проникнал в корените, дървото го е филтрирало и не е стигнало до тях  Mr. Green

Спиролинова, аз правя един много вкусен кус-кус (от твърда пшеница), сигурно и с просо ще стане. Вариация на твоя ориз е.

Слагам кус-куса за 1 мин. в кипнала подсолена вода и свалям от котлона. Поседява под капак 5 мин., добавям зехтин. Съвсееем леко запържвам повечко пресен лук (1-2 мин.), добавям обилно чесън, сол и черен пипер на вкус. Изсипвам кус-куса (може просо, булгур, ориз и т.н.), разбърквам добре и поръсвам обилно с накъсан магданоз. Дребното казва, че е най-вкусното оризче  Mr. Green И е прекрасна гарнитура също към други работи.
Моето не ще лук и чесън, макар че напоследък започна да ги яде, ако са сготвени. На мен вкусно ми звучи. Благодаря!  bouquet

А какво е хромотерапевтично? Ако е същото, което си мисля, много държа на чесъна и черния пипер.
Имах предвид нещо като кулинарна цветотерапия. Laughing Храната трябва да ми е поне 3 цвята, иначе ми е блудкаво. Много странно.  Rolling Eyes

И да ви питам - купувам едно олио от гроздови семки за готвене на Олиталия (май така беше, мързи ме да погледна), но предполагам е рафинирано, нищо не пише. Някой пробвал ли го е?
Аз съм го виждала, но не съм купувала. Рафинирано е.

Ауу, колко съм телеграфична днес. Joy

# 449
  • Мнения: 961
Чудех се кого да питам, но освен вас, просто не ми хрумва друг  Simple Smile ! Някой правил ли е солен разтвор с хималайска сол? Трябва ми за промивка на носле, нямам друга сол, далече в планината съм и най близката аптека е на около 40км, а дъщеря ми взе, че се разхремави... Confused

Аз единственият начин по който успях да накарам малката да яде просо е с малко кленов сироп за закуска. Поне минава вместо кус кус. Това е начина да яде и киноа. Малкия покрай нея и той изяжда доволни количества. Иначе просото на мен много ми харесва в супа от тиквички, в грах, в зелен боб...
А червеният ориз наистина е невероятен, страхотен аромат има (хубавият де, защото попаднах на един, който не миришеше на нищо).
Тиквичките напоследък ги ям сурови, започнах покрай малкия, който един ден награби неизмита сурова тиквичка и я заръфа, като се опитах да му я взема побягна лапайки, колкото може повече.  Mr. Green Оттогава и в салата с домати си режа на кубчета.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт