Веганството - да споделим опит (6)

• 41 627
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Очила и моята госпожица има няколко чифта. С УВ защита са, но не са от скъпите. Тя ги ползва по-скоро за игра, отколкото реално да ги носи навън.

Ниролин, благодаря за отговора! Отказах се от Коларгола след 3 капания.

Реалист, връщам се да чета. Върти ми се из главата, че сте писали за Аркол, че е безвредна за бебета, но подробности съм изпуснала.

Палиа
, на едно място бях чела, че при прекомерна употреба на спирулина може да се получи пожълтяване както при консумация на много моркови. На други места пишеше, че понеже съдържа бета каротин и не можело да се предозира. Та не знам къде е истината.
За бременност се разтърсих. Най-много спрягат живака като евентуална пречка да се приема спирулина. А аз мислех, че има връзка с витамин А, чието предозиране е опасно при бременни.

Cmilena, подобно нещо като в статията се случи и на нас преди 2 години в България. Пак в неврология, но бяхме при една доцентка. Диагнозата, която тогава каза тя я отхвърлиха в Германия, но за съжаление имаме други поводи за притеснения. Какво изживяхме тогава, само ние си знаем. Тази година пък ходихме при едно софийско кардио светило, което след 5мин преглед ни лепна друга диагноза на сърцето, която също беше отхвърлена в Германия. Имам ужасно ниско мнение за лекарите в България и направо си ме е страх да ходя на лекар. Знам, че сигурно не всички са такива, но моят опит показва много малко изключения.
И в крайна сметка я караме на самолечение, което хич не ме радва и ходим в крайни случаи.

Като дете прекарвах почти по месец веднъж годишно в отделението на доц.Переновска и д-р Куфарджиева. Тогава бяха съвсем други Rolling Eyes
Вие какви бронхиални проблеми имате? Опиши по-подробно. Аз ги израстнах след пуберитета.

Спиролинке
, и при мен е така. Даже се каня да изляза само на сурови зеленчуци, за да поотслабна, но само с каненето съм засега.

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 02:10 от Soleil*

# 421
Колко нещо изписах, а всъщност влязох само да питам кога ще си направим пак среща и да постна това http://www.hito.bg/offers/view/offer/48/aff/801   Mr. Green

# 422
Колко нещо изписах, а всъщност влязох само да питам кога ще си направим пак среща и да постна това http://www.hito.bg/offers/view/offer/48/aff/801   Mr. Green
Оле, едно парче 5лв Shocked

# 423
Здравейте, искам да питам някоя от вас дава ли хлорела на детето си, по колко и въобще имате ли опит с хлорелата? Чрез познати се сдобихме с хлорела, която е truganic (beyond organic), уж най-добрата възможна.
Мирише на блато обаче  Sick и детето не я ще. Чудя се дали да я давам или да се опитам аз да я изям.

# 424
Easy,досега няма сериозни изследвания за това как хлорелата действа върху децата.Но може да пробваш да даваш половината от минималната доза за възрастен -тоест 2 грама е за възрастен.
Хора имащи автоиимунни заболявания не трябва да приемат водорасли.Аз имам такова заболяване и затова знам.
Иначе в ниски дози други отрицателни ефекти не знам да има.
Вного внимавай да е наистина чиста хлорела-водораслите поемат като гъби всички тежки метали-от вода,въздух.Те затова се използват за детоксикация от тежки метали.

# 425
Мда, за 5лв въо6те не си струва.

Имам едно пакет4е био квас за хляб с 2месеца изтекъл срок на годност. Дали е вредно да го ползвам?

Аз давах хлорела на детето. Моята е на хап4ета без други добавки. Давах по 1 хап4е на ден, няма миризма. Ако е на прах мисля 1/2 или 1/3 4аена лъжи4ка. В пасиран плод с какао или боровинки най-добре се ка6ира гадния вкус/цвят. Съ6то в сок от моркови не се усе6та вкуса, но цветът е умопомра4ителен Grinning

# 426
Момичета, да ви питам за някое хомеопат. лекарство при повращане при патуване? Изпробвано от вас?   bouquet

# 427
Здравейте!  Hug  Приемате ли нови попълнения?
Вегетарианка от повече от 20 години, след Коледните пости почти веган. Изкушавам се понякога от хубаво домашно (био) мляко и сирене.
А поради факта, че дъщеря ми не обича готвени зеленчуци, станах голям любител (и тя също) на суровите рецепти.
Срам, не срам, да си призная, че дълго търсих веганска тема в готварския подфорум. Но при вас има повече от рецепти ... Дано ми остане време да изчета старите теми.

И да не е само запис ...
Момичета, да ви питам за някое хомеопат. лекарство при повращане при патуване? Изпробвано от вас?   bouquet
На приятелско дете съм давала Вомитусхил (Vomitusheel).

# 428

аз самопредписана хомеопатия не ползвам  Peace
Рескю ремеди препоръчвам  Peace

бронхиалните проблеми,обикновено  са предшествани от проблеми с кожата,т.е. постиснати алергии,АД,обриви...всякакви  Peace

# 429
Колко нещо изписах, а всъщност влязох само да питам кога ще си направим пак среща и да постна това http://www.hito.bg/offers/view/offer/48/aff/801   Mr. Green
Оле, едно парче 5лв Shocked

Те както са го написали, аз си помислих в първия момент, че цялата торта е 5 лева.  Laughing С тази изкусителна картинка. Grinning
Не са много 2.50, като се има предвид какво се слага в една сурова торта. Не сте ли правили? За да се оформи свестен блат, да се направи читав крем, а и за украса, си отиват порядъчни количества ядки, плодове, сушени плодове, семена. А дори само едни нашенски орехи са 15-20 лв./кг. За био да не говорим. А и трябва да остане нещо и за това, който го е направил все пак.

ucu , добре дошла!   bouquet Надявам се, че ще ти е уютно при нас. Зарадвах се на дългия ти вегетариански "стаж".

На мен напоследък започна да ми става лошо при пътуване с автобус/автомобил. Rolling Eyes Като малка трудно пътувах, после "обръгнах" и сега пак съм на този хал. На какво се дължи? Имам спомен, че се дължи на недостиг на някакъв витамин. newsm78

# 430
На мен напоследък започна да ми става лошо при пътуване с автобус/автомобил. Rolling Eyes Като малка трудно пътувах, после "обръгнах" и сега пак съм на този хал. На какво се дължи? Имам спомен, че се дължи на недостиг на някакъв витамин. newsm78
И аз съм по абсолютно същия начин, като дете не можех хич да пътувам, от около година пак започна много да ми прилошава, но за първи път чувам, че може да е поради липса на витамини.  Thinking

# 431
Точно защото правя сурови торти, 5лв ми се видяха много за 1 парче Simple Smile

На мен ми прилошаваше като дете, защото рядко се возех. После като ученичка пътувах всеки ден по 1 час със софийския, градски транспорт и свикнах Simple Smile Лошо ми ставаше само когато четях нещо по пътя. Сега ми става лошо само в колата на свекър ми, ако се возя отзад, защото е автоматик и той кара доста рязко. Ако съм отпред не ми е лошо. В други коли нямам проблем.
За липса на витамини не съм попадала на инфо, но то вече всички проблеми ги обясняват така Simple Smile Чела съм, че зависи от вестибуларния апарат, а той май е свързан с оросяването и при пътуване се отразява добре ако пиеш вода.

# 432
Мен запо4на да ми прило6ава по време на бременността и така си остана. Забелязала съм оба4е, 4е ако не съм яла ни6то, веднага ми става много ло6о. Като хапна сух хляб или не6то подобно, но не плод и се оправям.
За лекарство не мога да помогна.

# 433
Благодаря ви   bouquet
Рескю ремеди може ли да се дава без консултация?
При малчо водата не деиства добре, а това със сух хляб - ще пробвам. А ни се пътува... Simple Smile

# 434

Рескю ремеди може ли да се дава без консултация?
Рéскю Рéмиди (РР) или Спешни капки http://www.angelfire.com/alt2/subtle_energy_healin/bach_flowers/rescue_remedy/

Общи условия

Активация на акаунт