Веганството - да споделим опит (6)

• 41 661
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Стеф Simple Smile

Открих локална алергична реакция от храна при детето!! Цялто му лице става на големи, неравни, червени петна от школад с ядки. Първитя път стана след като опита черен школад с бадеми необмислено отворен пред него от човек извън тясното семейство. Помислих, че е нещо в самия промишлено правен школад, защото черен био школад е ял без проблеми, както и бадеми. Вчера обаче окончателно разбрах от какво се получава тази рекация след като за пръв път му предложих домашни бомбони от смлени лешници, орехи, био-какао, био-какаова масло и петмез от фурми. Този път беше по-лека обаче. Сега просто ще правя нещата с ядки с рожково брашно вместо какао, защото наистина мисля, че именно комбинацията ядки плюс какао предизвиква нещо у него. 

# 271
  • Пловдив
Момичета, да попитам за съвет за блендер.
Какво да гледам като купувам?
Марка?
Мощност?

Досега успешно се справях с един дърт пасатор /на около 15г. сигурно  Simple Smile/, но му дойде времето и се развали непоправимо... Wink
Та ми се налага да си купя нов уред и се чудя какъв...А знам, че преди време тук се коментираха...Но аз не обърнах внимание тогава, защото пасаторчето ми вършеше работа, а мразя да се затрупвам с вещи, които нито имам къде да слагам, а и мога да мина без тях...

# 272
Стеф, много се радвам да те "видя"! Hug Heart Eyes

Love&Light, интересно, но сякаш не за пръв път чувам за алергична реакция от комбинирани продукти.. все пак ми се струва, че е по-скоро от какаото.. и се сещам нещо сега, ходила съм няколко пъти на шоколадов масаж, винаги след това имах червеникави петна по кожата.. та може би връзката трябва да се търси в силните му антиоксиданстни свойства и затова кожата да реагира.. Сигурно тъпотии говоря, ама разсъждавам си.. Simple Smile

*Бенджи*,  най-хвалени и препоръчвани (включително и тук) са Kenwood! :peace Имат няколко модела, гледай мощността, ето този конкретно е със средна цена (има един за около 900 лв.) - http://www.technomarket.bg/products/09061031/reference?product_id=09061031

Като заговорихме за машини, аз пък търся дехидратор, но към момента безуспешно. Моля, ако някой е виждал скоро да сподели - Метро, Кауфланд?! За този от Зоя не ми се дават толкова парички към момента. Гледах в Amazon безброй модели - http://www.amazon.com/Food-Dehydrators/lm/RV4KVOAWKM65K, но ми е трудно да избера.. само знам на Вери модела кой е. Също ме притеснява пластмасата да не попадна на тази, която е с най-кофти код (че четох за такива модели)..
Намерих и идеи как да си направим домашен дехидратор - тук, тук,и тук и евентуално един от дядовците ще прегърне идеята и ще се пробва, но ми се вижда опасно.. Simple Smile Но пък е някакво временно решение, докато си намеря друг.. че сега исках и череши да изсуша, вишни, кайсиите започват (имаме 2 големи дървета)..

# 273
Момичета, да попитам за съвет за блендер.
Какво да гледам като купувам?
Марка?
Мощност?

Досега успешно се справях с един дърт пасатор /на около 15г. сигурно  Simple Smile/, но му дойде времето и се развали непоправимо... Wink
Та ми се налага да си купя нов уред и се чудя какъв...А знам, че преди време тук се коментираха...Но аз не обърнах внимание тогава, защото пасаторчето ми вършеше работа, а мразя да се затрупвам с вещи, които нито имам къде да слагам, а и мога да мина без тях...

Най-добре си поръчай от английския амазон. Излизат по-евтино. Peace

# 274
Бенджи, гледаш мощността и какви части има робота, в зависимост от това какво ти трябва. Аз имам този модел и съм доволна. Понеже имам сокоизтисквачка търсих такъв без. Нямах нужда от цитруспреса, но моделите бяха такива - купа, кана, сокоизтисквачка или купа, кана, цитруспреса. Моите са пластмасови.
Сега виждам, че си писала, че търсиш блендер - имаш предвид само кана ли?
А за марки освен Kenwood също Braun и Bosch.

# 275
  • Пловдив
Аз робот си имам Мулинекс, но още в началото му се прецака каната. Имаше и някакъв проблем със сервиза, не успяха тогава да ми донесат друга...Та си карам с робота /на който всичко му работи, с изкл. на блендера т.е. каната/ и един стар пасатор. Но пасатора ми "сдаде багажа"  Simple Smile  и искам само блендер/пасатор да си взема...
Нещо такова мислех: http://www.kolko.bg/bg/not-specified-blender-solac-bv5721-bg/p/1218248

# 276
Този, който си набелязала е с добра мощност, а и каната е стъклена. Само да се внимава да не се счупи  Wink.

# 277
Da,аз тия дни проучвам машини за хляб, з амайка ми.И установих че таиз на Kenwood у нас  е близо 400 лева, а в Английския амазон е 99 лири( 230 лева да кажем).
Та ако си купувам техника ще е от вън.
Аз също съм хвърлила око на роботите на Кеnwood.Но грешни пари за да го купя от Бг няма да давам.

# 278
  • Пловдив
Кеnwood ми идват скъпи...ще търся нещо по -евтино.

# 279
И аз се научих домакински техники и прибори, съдове от английския амазон да поръчавм - хем цените са по-ниски, хем често има допълнителни намаления. Последно взех кана Брита, която тук струва 80 лв за 40 лв бараб доставката!

Сега обаче ще ви споделя каква чудесна супичка ми се получи от цвекло! Хлапето и мъжа ми я ометоха до капка!!
- средна глава био червено цвекло
- 1 пакет био доматена супа на прах (единствената без мляко в съдържанието!)
- стрък пресен босилик (или риган)
- малко мазнина
- био царевичен чипс

Обеленото и нарязано цвекло барабр с част от дръжките и по-свежите листа сварих в малко вода. Добавих още студена вода (и малко оризово мляко, но те не отрази по никакъв начин на вида/вкуса), защото супата на прах се разтваря в хладка вода и постепенно се загрява до завиране; добавих и мазнината. Доматената супа по принцип си е въз подправена, така че никакви други подправки не са необходими. Поднесох с накълцания на ситно бислек и натрушения чипс отгоре (и чипсът е подправен, така че съвсем няма нужда нещо да се слага на супата). Ако се слага сварена царевица вчесто чипс, може да има нужда от още някоя подправка.

# 280
Бенджи, това, което си избрала изглежда добре и е мощно.

Аз имам този модел на Филипс http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … ;products_id=2374.
Предимство е стъклената кана. Много е тежка, но не попива миризмите и се мие в миялна.

Мощността ми идва малко малка-750 вата. Трудно прави тахан от ядки. Не е невъзможно, но иска бъркане.
Друг недостатък на всички такива блендери е, че нямат вградена бъркалка като на Витамикса. Аз обикновено бъркам с една силиконова шпатула, която с времето се нарязва от ножовете, а и никога не си сигурен дали парченце не е попаднало в ястието.

А как стои въпроса с гаранцията, като се поръчва от чужбински сайтове?
Цените в Бг наистина са доста по-високи.

# 281
  • Пловдив
Никога не съм поръчвала от чужди сайтове...
Затова му се чудя.  Thinking

Аз готвих зелен фасул с една тиквичка и пресни картофки на яхния.
И ядох даже.
Мнооо вкусно!   Wink

# 282
Бенджи, точно такава комбинация не се бях сещала да направя - с тиквичката  Peace

Аз нещо макар и био тези супи на прах не ги долюбвам, може би покрай разните видове Маги  Mr. Green

Само на мен ли ми мирише някак странно накиснатото и пасирано кашу  newsm78 Или просто има някакъв проблем с това, което взимам?

# 283
Аз робот си имам Мулинекс, но още в началото му се прецака каната. Имаше и някакъв проблем със сервиза, не успяха тогава да ми донесат друга...Та си карам с робота /на който всичко му работи, с изкл. на блендера т.е. каната/ и един стар пасатор. Но пасатора ми "сдаде багажа"  Simple Smile  и искам само блендер/пасатор да си взема...
Нещо такова мислех: http://www.kolko.bg/bg/not-specified-blender-solac-bv5721-bg/p/1218248
Мисля, че същия го имат един приятели и са доволни. Peace

Вегета пуснали подправка без разни гадости - глутамат, оцветители, аромати и т.н.  Simple Smile

# 284
Пък аз днес забърках най-вкусните солени зеленчукови бисквито-кюфтета, с овесени ядки, брашно (пълнозърнесто на Слънце и Луна), сода (сега направих нова доза без сода), морков, червена чушка, зелен лук, олио от гроздови семки, сминдух и смлени домати. Малко ронливи се получиха, но бяха страхотни.

Общи условия

Активация на акаунт