Веганството - да споделим опит (6)

• 41 663
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
# 286
М_Ник, кашуто понякога има по-остър орамат - зависи от партидата. Не е от накисването според мен...
И аз избягвам нещата на прах и кубчета (супи и бульони), но специално накои видове био такива са достатъчно добри като съдържание, за да се ползват без угризения. Разбира се има и био фаст-фуудс, за които просто се чудя защо хабят био-продукти, след като технологията на произвоство е повече от вредна!!

Жени, ти видя ли тази нова подплавка на Вегена без гадости? Къде да търся евентуално?

Бенджи и Мацко, много хубави идеи!!! Simple Smile

Палиа, сърдечни благодарности!!  bouquet

# 287
Страхотни са рецептите! Всичко изглежда много вкусно!

Ние редовно правехме в Германия рожденните дни на открито по парковете през лятото. Носят се една-две зеленчукови салати. А на грила се пекат картофи, зеленчукови шишчета, гъби, аспержи, царевица.
Подготовката отнема минимално време. Жалко, че в България няма къде да се прави такова нещо в града.
А и май повечето хора не приемат идеята за празник на поляната Crazy

# 288
Maцко, а  овесените кисна ли ги преди това?
Дай малко технология Grinning

# 289
# 290

Жени, ти видя ли тази нова подплавка на Вегена без гадости? Къде да търся евентуално?

Да, в един пловдивски магазин. Сигурно я има навсякъде. Търси я при другата вегета. Пишеше натурално или нещо такова. То може и отдавна да я има, но чак сега я забелязах и то защото магазина е нов и разглеждахме подробно какво има  Laughing Мисля, че съдържанието и ми се видя ок.

# 291
Аз с дин бърз въпрос  newsm78 Чия семената могат ли да се блендират или ще ги прецакам?

# 292
Аз с дин бърз въпрос  newsm78 Чия семената могат ли да се блендират или ще ги прецакам?
не виждам с какво би ги прецакала. Напротив даже, така става много хубаво кремче Peace

# 293
не виждам с какво би ги прецакала. Напротив даже, така става много хубаво кремче Peace
  bouquet

# 294
Maцко, а  овесените кисна ли ги преди това?
Дай малко технология Grinning
Не ги киснах, сложих в дълбока купа брашното и фини овесени ядки по 1 ч.чаша, 1ч.л.сода за хляб, върху нея накапах лимон, ама май ще е по-добре да се направи в чаша, че пак намирисваше содата; добавих нарязан на ситно морков, една червена чушка, зелен лук 2-3 стръка и подправките. Накрая сложих домата, смлян с пасатора, малко сол и олио около четвърт ч.чаша, Бърках с вилица, после върху хартия за печене оформих горе-долу кръгли кюфтета и ги пека, докато замиришат на готови (не съм засичала, но мисля, че беше около 30мин). На следващия ден пак правих, по-голямо количество, добавих маслини и махнах содата, пак станаха вкусни, само малко по-жилави.

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 00:54 от matzko

# 295
Страхотни рецепти, трябва непременно да ги пробвам Simple Smile Благодаря   bouquet

# 296
Момичета, някой има ли машина за сладолед (не ми се чете в нарочната тема, защото ще отидат 2-3 часа). Всякакви рецепти пробвах, но явно без машина сладоледът става ужасно леден, заради кристалчетата вода и дори на детето му е неприятно чак. Идеи/съвети?

# 297
I see you, с основа банан и авокадо ли пробва? С тях става доста кремеобразно и мазно (с авокадото, иначе трябва и мазнинка да се сложи)
На 25-ти юни МЕТРО има 40% намаление на машина за сладолед - цената на тази дата ще е 36 лв с ДДС.

# 298
Аз нямам ма6ина, но мисля да се възползвам от предложението в Метро. Пробвала съм всякакви комбинации за дома6ен сладолед и нито една не ми харесва.  Според мен в ма6ината няма да стават кристали и 6те е кремообразен.
Между другото истинският сладолед, дори биото се прави с гл#коза. 4етох някаква статия, 4е без нея сладоледът не става хубав.

# 299
Момичета, някой има ли машина за сладолед (не ми се чете в нарочната тема, защото ще отидат 2-3 часа). Всякакви рецепти пробвах, но явно без машина сладоледът става ужасно леден, заради кристалчетата вода и дори на детето му е неприятно чак. Идеи/съвети?
Заповядай - http://www.recipemagician.com/recepti/sladki-izkushenia/surov-do … bananov-sladoled/.
Става много вкусен, кремав сладолед. Само робот ти трябва и банани Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт