Веганството - да споделим опит (6)

• 41 677
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
...правя на дъщеря ми сладолед от замразени малини или ягоди + един незамразен банан, слагам и малко спирулина, но тя е за разкош  Wink Бижжж с пасатора и това е,  харесва й много.

# 301
Май разбиването не трябва да става с ножове  newsm78 , може би с миксер ще става пухкава смес и няма да се образуват толкова кристали.
Аз последния сладолед, който правих най си го харесах. 1 ябълка, шепа кашу, малко стафиди, сокът на 1портокал, овесени трици. Всичко в блендера и после в камерата. Триците придават усещане за бисквитка. Но и този сладолед много стяга в камерата и задължително трябва да се извади десетина минути преди ядене.

# 302
Аз пък правя със замразен на парченца банан и пресни охладени плодове, всичко в шейкър каната (с ножове) и става много гладка и кремообразна смес - няма кристалчета....

# 303
Аз досега не съм правила с банан, днес мисля да пробвам, то със сигурност зависи и от плодовете.

А авокадо и банан връзват ли се като комбинация?

# 304
Триците не трябваше лид а се избягват? newsm78
Не помня точното обяснение, но пречи на усвояването на някои вещества в червата.

# 305
Пречат триците на усвояването на желязото... Но пък подобрявата моториката на червата. Не се препоръчват и за малки деца. Аз лично не ги ползвам, достатъчно е че ползвам пълнозърнести храни.
А, излъгах! Ползвам трици, ама само за козметилнчи цели - много са ми подходящи и високо ги ценя за такива цели Simple Smile

# 306
Упс, това не го знаех Confused , аз от време на време ги ползвам, но само когато нямам налични овесени ядки и много рядко в хляб. Странното е, че уж там е по-концентрирано съдържанието на желязото в зърното.  newsm78 Има противоречива инф в нета, както и за спанака...

# 307
Момичета, някой има ли машина за сладолед (не ми се чете в нарочната тема, защото ще отидат 2-3 часа). Всякакви рецепти пробвах, но явно без машина сладоледът става ужасно леден, заради кристалчетата вода и дори на детето му е неприятно чак. Идеи/съвети?
Заповядай - http://www.recipemagician.com/recepti/sladki-izkushenia/surov-do … bananov-sladoled/.
Става много вкусен, кремав сладолед. Само робот ти трябва и банани Simple Smile

Онзи ден правих за пръв път такъв сладолед и по тази рецепта. Много ми хареса. Половината от сместа направих шоколадова с брашно от рожкови. Поръсих със смлени лешници и ммм ...

# 308
И аз сложих рожково на 1/2 Simple Smile

# 309
И аз правя предимно с основа авокадо и банан, когато целя да са по-мазнички.. Но моите деца се радват и просто на замразени пасирани плодове (днес череши).. сега като намерих и формички ми е мого лесно и бързо приготвянето. Затова към момента машината ми е ненужна покупка, макар че и аз много исках.. това намаление в Метро е изкушаващо, но след дълго проучване смятам, че е добре да се инвестира в по-хубава машина, задължително с ледогенератор (евтините варианти нямат) и поне 1,5 л. вместимост.

Малкото ми момче стана на 2 г. и правих торта, всички гости много я харесаха.. Блатът беше от бадеми, орехи, кокосови стърготини, фурми, рожков.. вторият слой - кашу, манго, кокос, мед, яб. пектин.. вероятно изпускам нещо.. Вече импровизирам много, сега съм накиснала ядки, утре ще правя нещо като "чийз" кейк с боровинки..

# 310
Чудна супичка от тиквички ми се получи!!   chef Почти всички продукти ми бяха био, може и затова да беше така вкусна Simple Smile
- нарязан на ситно морков
- нарязана на дребно тиквичка
- пресен лук
- копър
- крема тофу, разбито със соево мляко
- ръжено фиде
- зехтин                              
Благодарение на крема-тофуто имаше приятно млечно-кисел вкус и плътност; и пак заради тофуто няма нужда от допълнително сол.

# 311
Дайте моля ви изпитани идеи за пълнени чушки (аз правя с орис, елда, червена леща или киноа).

# 312
  • Пловдив
Аз ги пълня с ориз и зеленчуци /морков, тиквичка, чушка, патладжан, кромид, домат.../

# 313
Дом за живеене Някой ще ходи ли?

# 314
Момичета, листата на морковите ядат ли се и как може да си ги приготви човек?

Общи условия

Активация на акаунт