Веганството - да споделим опит (6)

• 41 644
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
fotinaklaros, открих тученица! Би ли споделила как я хапваш и само листенцата ли ползваш? Струва ми се, че само в салати ще е добре..
I see you, ябълковият пектин също става за сгъстяване, но за сладолед не съм пробвала..
Ане, и на мен ще ми е интересно..
търся си ник, после ще разгледам линковете, че дребс спи до мен..

Днес правих супа от моркови с просо, децата много я харесаха.. зачудих се дали да не сложа и тученица, но в крайна сметка сложих пресен босилек за зеленко..
И аз помня краставиците от моето детство, наистина бяха по-светли, а от големит екорнишони си правех чаша - издълбавах вътршността и така.. Simple Smile
Аз пък си чакам с нетърпение дехидратора (благодарение на едно чудесно момиче) и започвам да суша вишни, кайсии.. Децата карат почти само на плодове и зеленчуци, ех, хубаво е "на село".. малкия не спира да яде и черници (къкел също му казваме).. Simple Smile

# 331
Днес правих супа от моркови с просо, децата много я харесаха..
Сиси, сподели рецептата....  Hug

# 332
Задължително ще споделя, момичета.

Сиси, значи сте на село.
И ние така, няколко лета на село за 2-3 месеца, тичане на воля, прах по краката, вятър в косите,
нирвана.

а сега - няма. най-голямата ми болка. нямаме си село, не мога да ги заведа сега в моя роден край.
какъв е смисълът от всичко, като живеят в тази урбанизирана, стресираща среда?
навивам мъжа ми да махаме ТВ-то или поне 3-4 канала да останат.
и там вече има зависимост. какъв спомен ще имат децата от детството си, ами летата.
едно време 3 месеца ми се струваха цяла вечност и толкова спомени.

тъжно ми е  Confused

# 333
Cantariny, аз си я измислих - сложих 1 глава стар лук (накрая нарязах и 2 стръка пресен), чесън (2 скилидки), настъргах 4 моркова (не бяха малки), повряха малко и добавих 1 купичка просо, накрая ръснах пресни босилек и магданоз.. Правила съм подобна доматена (но нали са спорни за готвене) и мисля, че ще подхождат много, може да се добавят 1-2 домата.. друг път съм правила морковена супа с киноа, тогава пък сложих копър и също се хареса..

Ане, не случайно сложих кавички, защото всъщност сме в град в момента (Пазарджик), в къща сме тук, за съжаление само с райграс и много, много цветя, единствените плодни дръвчета са 2 кайсии, но великолепни, а и другите ядливи са копър и магданоз и лимони (когато им е времето).. Ходим обаче в близките села на около и се снабдяваме с какво ли не, сега съм хвърлила око на едно червено френско грозде за обиране.. Тъжно е наистина, че не съзнават какво имат и децата им се тъпчат с какви ли не пакетирани храни.. Гледаха ме вчера много странно с каква страст брах черници (като деца постилахме под дървото нещо и само чакахме да паднат сами, за да ги изядем - най-сладките), а вече като опитах тученицата и започнах да бера ме помислиха за луда сигурно.. Simple Smile (но от нея имаме и тук в градината между цветята). А тези дни ще ходим в планината за горски ягоди (Св. Константин), там имаме вила, август стоим няколко седмици - тогава бера малини и къпини.. В план програмата ми за тази седмица е и бране на лозови листа в едно изоставено лозе. Simple Smile Другите баба и дядо пък са в Казанлък и там намазваме доста вкусотийки.. но предимно лятото се възползваме максимално и гледам да не се свъртаме в София..

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 17:15 от Сиси ♥♥

# 334
Колко обичам и аз на село  Simple Smile И ние се качваме (на прибежки) за летните месеци, но мъжа ми хич не иска и седя сама с децата  Sad което доста ме натоварва, хем физически, хем псих. А и баткото (който досега все там е бил ваканцията) все по-трудно го свърта, хем сме с лаптопа и интернет.
Когато поотраснат децата става  трудно да ги накараш да мислят като теб  Mr. Green А да го оставя сам тук в София, без да готвя и да го следя какви ги върши... ще стои 24 часа на компа и по басейните и кой знае какви други глупости. М-да...
Трудно е и когато мъжа е е на друга вълна, все се опитваш да го промениш, а освен приемане на казаното и разбиране, няма друго...

# 335
fotinaklaros, открих тученица! Би ли споделила как я хапваш и само листенцата ли ползваш? Струва ми се, че само в салати ще е добре..
...да, към салатите  Wink
...упс, Сиси ♥♥, ами вие сте близо до нас  Hug През коя половина на август ще сте на св. Константин и Елена? И свекърите имат вила, но аз морското чедо се инатя и още не мога да се адаптирам с планинските наличности  Embarassed Моите представи за вила са много по-различно, но ще трябва да попреглътна вече някои неща и да посвикна... Там е нагъчкано, вила до вила, дишат ти комшиите във врата, без двор  Rolling Eyes Аз си мечтая за малка къщичка с огрооомеееен двор....Искам вече напълно да мога да приема нещата, които имам и да им се радвам, а не все да си мисля за неща, които нямам  Embarassed

M_Nik, уфф да, много е тъжно... с най-близкия човек да имаме различни нагласи за нещата...
Но слава Богу моя мъж се осъзна навреме  Laughing След много говорене, подхвърлене на разни четива и най-вече след Форум Храна каза, че иска да отиде при Гайдурков...Ходи, спазва режима, почувства се добре, осъзна се, т.е. той още от преди години иска нещо да направи, но някакси не се е вземал в ръце...Сега е друг човек. Месо почти не яде. Мноого рядко, на гости, когато му истипосат нещо пред него. В къщи - не. Не иска. Свекървата загрижена няколко пъти му е предлагала да му донесе, но той категорично отказва, така се чувствал добре и искал да е здрав...
По пътя на осъзнаването и промяната има нужда от трети човек за пример, защото ние в един момент се превръщаме малко в латерна, все напомняме...и ставаме досадни, а и може да се почувстват под чехъл. Тогава и да са осъзнали, че е полезно просто подсъзнателно ще се защитават противопоставяйки се и правейки напук. Затова ви се и чудя защо не си правите срещи /за софиянци, че сте мнозинство  Wink/, един път месечно примерно. Семейно - с децата и мъжете...може и някой друга свекърва да пречупите  Mr. Green Да има общуване, пример или просто среща на сходно мислещи...Иначе в тази динамика да ги съжали човек - работа до уши, в къщи само ги накланяме в определена посока... Нямат време да четат за тези неща, а без четене не става. Ние четем, замисляме се, искаме да променяме нещо постоянно, а на тях не им остава време да се замислят даже...
...спирам, че много се разписах нещо...

# 336
Momi4eta ,ne znam to4no za6to pi6a tuk,ima nujda da spodelq...Pi6a ot bolnicata.Neka ,koito ne mu se 4ete da ne go pravi,kakto i bremennite.
Malkiq polu4i gyr4/pripadyk predi okolo 45-50 dni,zakaraha ni v spe6noto ,praviha mi kryvni izsledvaniq i vsi4ko be6e ok,pusnaha ni vka6ti i trqbva6e da napravim EEG i MRI,no iz4akahme
zstrahovka i da se konustirame s nqkogo,
slu4i se otnovo ne v4era,a onzi den ve4erta ,pak v spe6noto,o6te kryvni izsledvaniq sy6to ok i pak se pribrahme s ugovorkata nasutrinta da se svarjem da se vidim s nevrolog,e da ma v 5 i 40 polu4ihme 3-ti gyr4(broqt go za 2ri epizod,6tom sa se slu4ili v ramkite na 24 4asa e 1 epizod)Napravihme EEG lo6o e,toest ima veroqtnost da se slu4i otnovo,napravihme i MRI(qdreno magniten rezeonans )tam vsi4ko e normalno,toest nqmame otgovor za6to se slu4va.
No nastoqvat da po4nem s lekarstvata....kazvat 4e EEG pokazva ,4e ima veroqtnost da polu4i pak gyr4 ili gyr4ove...s diagnoza gyr4 sme ili nqkakyv vid po-leka epilepsiq,ne moga da obqsnq to4no,no ne i obiknoven pripadyk.Ni6to ne se znae moje da ne se slu4i otnovo,no pri 3 pripadyka/gyr4a....No kazvat 4e ,ako se slu4i moje da uvredi mozyka,zatova iskat da po4nem s le4enieto vednaga i da pravim profilakti4ni pregledi,kakto i Drugo EEGsled 2-3 meseca,moje i po-rano da se sprat lekarstavta,no sroka e 2 godini,tost kazvat da sme podgotveni za 2 godini lekarstva vseki den.Lekarstvoto e Keppra,samo kazvam,tykmo sednah da 4eta....i me zabolq glavata ot strani4ni efekti i t.n. Cry Cry Cry
Izob6to ne sym naqsno sas tazi bolest ,nito s le4enieto,no me ubejdavat ,4e trqbva da deistvame ina4e moje da uvredim mozyka....Az kazah ,4e trqbva da po,mislq i te sa tolerantni ,no edin vid e gadno za6toto ,ako otkaja moga da izlezna vinovna..................Ne znam kakvo da pravim,myja mi sy6to,do nqkyde se uspokoihme 4e vsi4ko s mozy4eto mu e ok sega ot MRI,no ako se slu4i pak i stane ne6to...Kazaha ,4e trqbva da se lekuva,az nqmqm poznati tuk,ne sym zapoznata s bolesta,dali ima alternativni metodi za le4enieto i i t.n.No te kazvat ,4e tova 6te trqbv ada podtiskka i da ne polu4ava gyr4ove i 4e sled 2 godini moje da gi izraste...Ne znam koie po-golemiq risk da go lekuvam s lekarstva ili da se slu4i otnovo........Izvinqvam se,4e vi zanimavam,iskam da spodelq...Ne mi se obqsnqva i pi6e podrobno,mnogo e tejko...pone se radvame 4e MRI e ok,no sega trqbva da vzemem vajno re6enie

# 337
  • Пловдив
НорчиHug Hug Hug

А провокира ли го нещо тоя гърч? Как така получи гърч? Беше ли болен преди това или нещо  друго...

Виж за инфо тук във форума, има такива теми...
Пиши и питай и в хомеопатичната тема, обади се /пиши имейл/ на хом. ви в бг., за да споделиш и за да видиш тя кво мисли...

Успокой се, и прецени всички ЗА и Против. И се опитай да вземеш решение, което е най -добро за детето.

Hug

# 338
  • София
Норчи, пиши в специализираните теми тук, ще получиш пълна подкрепа. За невролог на малки деца има един препоръчан и пробван от мен (аз го избрах след мнооого четене) - Литвиненко. Сопнат е, но истински. Ако можеш да се добереш до него по телефона и да разбереш КАКВИ СА СТАНДАРТИТЕ В ЕВРОПА (България) за тази хипотеза- след 1+2 гърча, какво следва...
Всички знаем за грамадното презастраховане с изследвания и диагнози и лекарствена и друга терапия в САЩ. Щом си плащаш. Та ако можеш това да разбереш, после лесно ще вземеш правилното  решение.
Дотогава давай на детето най-висококачествената вода за пиене, в необходимото и не по-малко количество!
Имаш нашата подкрепа! Hug

# 339
Норчи, не мога да помогна, имам само бегла представа, с която рискувам да те объркам.. но мисля, че има различни форми на епилепсия, съответно различно лечение.. Познавам двама прекрасни мъже с такава диагноза, здрави, с престижни професии, бащи.. пият лекарства.. Това ми се искаше да е като успокоение.. Миналата година малкият ми братовчед получи гърч и му поставиха такава диагноза, беше непосредствено след бита ваксина! Изпращам ти цялата си положителна енергия!  Praynig Да пишеш пак!

fotinaklaros, сетих се и аз, че сте наблизо, може да се видим.. Wink Ние ходим там по веднъж на сезон долу-горе за изчистване на дробовете. Simple Smile Като през лятото е за повече, за да избягаме от жегите и през зимата, за да караме ски - перфектни са пистичките за начинаещи, Юлиана я качихме на 3 г., а малкия тази зима за кратко. Има един период, в който цъфтят боровете и е добре да се ходи и подиша точно този въздух, някъде по това време обожавам поляните с лилави минзухари.. берем много хубавини там.. Нашата вила е на по-усамотено място, имаме си и собствена полянка.. заповядайте! Hug

# 340
  • София
За шишчетата... голям провал, потънали бяха гемиите. Не палили огън, че имало вятър. И що не съм казала, че го пращам със сурови шишчета  hahaha
Изпекохме ги на една малка фурничка, обаче нищо не стана, щото не вдига висока Т, постоянно се самоизключва.

За селото и града- и аз да се оплача, и аз вече нямам семейна къща на село. Противно на моите всички съзнателни дейстивя да си купим парцел до София и да сме в къща, родителското тяло продало къщата.

# 341
Норчи, пиши в темата "Въпроси към хомеопати", вероятно могат и към хомеопат в САЩ да те насочат.

# 342
  • София
норчи, много обнадеждена ти пиша!
сега се прибирам от преглед при хомеопата на малкото ми дете
тя въобще не се притесни от трите гърча, жалко че не знаех дали са от Т
каза че това състояние се лекува с хомеопатия!!!!!!!!!!!!!!!
притесни се само че сте в САЩ, ни си го знаеш защо, от преоразмеряването на медицинската грижа и даване на страшни лекарства за най-проста Т

имаш 2 варианта
с индийски сайт, специализиран в лекуване оп интернет, остах с впечатление, че има такива пациенти
тя самата има пациенти в САЩ, но не може да поеме нови
втория вариант аз го предложиш -  да се върнете в България, каза че първоначално прегледите са всеки месец, после веднъж годишно

ето инддийския сайт mindhealhomeopathy.blogspot.com

не може да препоръча хомеопати в САЩ, то и мои приятели  са търсили и няма

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 12:35 от търся си ник

# 343
  • София
Моля противниците на хомеопатията да не четат Simple Smile

Искам и да се отметна от лечението със Шуслерови соли.Ето лекцийката:

Когато се лекува един орган , винаги лечението е подтискащо и се пренася върху по-важен орган. (например с шуслерова сол лекувах Т, без нищо друго) Дори лекуването с хомеопатично лекарство на един орган, пак е същото (напирмер миома, с лекарство за миома)
Ако се лекува хомеопатично, със снемане на статус, тогава се включват ТЯЛО, УМ И ЕМОЦИИ тоест лечението е холистично. Това е класическа хомеопатия.В този смисъл Баховиет капки пак не стават, щото пък лекуват само емоциите.

Сега, за да ми лекува детето от бронхит (след една огромна салата от всякакви илачи) трябва да не пие никакви билкови чайове, никакво мазане, нищо, нищо, нищо. Първо пие лекарство за връщане  на стаата болест, пък после да видим. Тя винаги  успява, така че мислех да напиша да стискате палци, но няма да го напиша Simple Smile Норчи?

# 344
Норчи, само положителни мисли и нагласа Hug, и аз стискам палци.

търся си ник, да, при хомеопатично лечение е така - оставя се да действа хомеопатичното лекарство, без мазане, пиене на други лекарства /изключения има разбира се, когато се приемат лекарства за вис. кръвно налягане например не се спират от раз/, защото може да се промени картината на лекарството. Дори сеанс с Рейки не се допуска, акупунктура и други енергийни лечения.

Днес правих овесени сладки по тази рецепта. Станаха хрупкави и вкусни. Замених маслото и яйцето съответно с кокосово масло и две суп. лъжици вода. От сушените плодове само стафиди ползвах. Следващия път ще намаля захарта, че доста са ми сладки така. Ааа, сложих пълнозърнесто брашно - не знам какво е all purpose flour.
Има и други интересни рецепти.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 15:55 от Palia

Общи условия

Активация на акаунт