Веганството - да споделим опит (6)

• 41 638
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Ааа, сложих пълнозърнесто брашно - не знам какво е all purpose flour.

Това у нас ще рече Тип 500 - става и за хляб, за кекс, и за торта, и за мекици, сладки и солени бисквити - за всичко става с други думи  Peace

# 346
Норчи, що не си платиш една консултация при д-р Роси или д-р Майер Айзенщайн http://www.homefirst.com/? Вторият е ученик на д-р Менделсон, ако се сещаш (How to raise a healthy child despite of your doctor и други).

Дайте идеи за приложение на сусамов тахан в сосове.

# 347
Норчи стискаме палци да намериш най-правилното решение  Hug Аз не разбрах, има ли някаква причина за тези припадъци?

И с какво ще навреди на хомеопатията, ако пийнеш примерно едно чайче от орехи като кашляш?

# 348
Жени, аз съм задавала много сходен въпрос на хомеопата ни отговорът беше повече от логичен - палиатвини средства, които временно подобряват един или овече симптоми от картината на пациента всъщност я маскират така че изглежда като друга картина и не може да се проследи точно как действа лекарството. Това е причината да не се ползват никакви подобрвяащи чайчета, таблетки (питала съм и за таблетки желязо при анемия), накиване на гъбясали крака в разтвор на соли и подобни...

# 349
Значи всъщност пречи на хомеопата, а не на излекуването Simple Smile

# 350
Ами хомеаптията цели цялостно излекуване и отминаването навсички симтоми на болеста, а като се маскира един като отминал, не е ясно какво сатва с другите, защото различните проявления са от различно естество като острота, продължителност... Примерно, ако човек има проблеми с абсорбирането на желязото и започне да пие таблетки в комбинация с ХЛ, след едни месец като си направи изследвания, желязото му ще е в норма, но тава далеч няма да значи, че е решил проблема с абсорбацията и няма да се знае дали от ХЛ е подобрението (т.е. организмът се е възстановил до здравото си състояние) или от таблетките е доставено голямо количество, което и при лошо усвояване все пак дава нужното на организма....

# 351
Ааа, сложих пълнозърнесто брашно - не знам какво е all purpose flour.
Това у нас ще рече Тип 500 - става и за хляб, за кекс, и за торта, и за мекици, сладки и солени бисквити - за всичко става с други думи  Peace

Ахаа, ясно  Simple Smile

Хомеопатията ми е много интересна, поражда много въпроси. Според мен човек трябва да слуша хомеопата си и ако изпитва съмнения да сподели с него. На мен не ми разрешават кафе, мента, цинк, камфори, лавандули ..., аз самата в началото не исках да приемам и хранителни добавки, за да си докажа, че хомеопатията действа - да не си размишлявам после, ама то ми мина, защото пих еди какво си. В началото на тази година обаче попитах и ми казаха, че мога да пия рибено масло, бирена мая.

# 352
Хора, изпуснах ви пак и се извинявам, че влизам ни в клин ни в ръкав, с въпрос Embarassed .

Мъча се за втори път с един квас, но мисля, че не ми се получава. Мехурчетата на повърхността ми се виждат много малки. Стои вече 3-4 дни, храня го, поя го  Laughing, но вижте го колко е мижав:

Аз си мисля, че шуплите трябва да са по- големи, но може и да бъркам. Държа го на топличко, за да не му е студено, но пак капризничи. Rolling Eyes
Моля, майсторките на квасните хлябове да помагат с експертно мнение.

Ай-Сийке,  Wink Laughing радвам се да те видя тук! Hug Heart Eyes

# 353
Ами хомеаптията цели цялостно излекуване и отминаването навсички симтоми на болеста, а като се маскира един като отминал, не е ясно какво сатва с другите, защото различните проявления са от различно естество като острота, продължителност... Примерно, ако човек има проблеми с абсорбирането на желязото и започне да пие таблетки в комбинация с ХЛ, след едни месец като си направи изследвания, желязото му ще е в норма, но тава далеч няма да значи, че е решил проблема с абсорбацията и няма да се знае дали от ХЛ е подобрението (т.е. организмът се е възстановил до здравото си състояние) или от таблетките е доставено голямо количество, което и при лошо усвояване все пак дава нужното на организма....
E, аз говоря за някакви природни лекове, а не готови таблетки Simple Smile Според мен примерно, без да съм запозната с хомеопатията, пиенето на чай от орехи би спомогнало отхрачването, оттам и пречистването и като краен резултат излекуването на белите дробове.

# 354
Норчи, мила, много сте се измъчили  Hug
И аз да попитам от какво са провокирани гърчовете? От кой вид са и да препоръчам като невролог Литвиненко тук в детска неврология.
Искам да ти обърна внимание на следното нещо, предполагам си чела доста:
http://www.kak-da.com/%D0%B3%D1%8A%D1%80%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B8 … %D1%82%D0%BE.html
Може тези гърчове да са на емоционална основа (моят голям син така ми е изкарвал ангелите), може и при липса на някои вещества. Може и да е комплексен проблема. Направете по-сериозни изследвания, а също имай предвид че когато стане 1 гърч, то организма става податлив към такъв вид проблеми. Ще се научиш да ги предугаждаш и предотвратяваш.
Ако са от типа на афективните, мога да дам и акъл как да се справяш/предусещаш.
По принцип по-емоционалните деца винаги са по-податливи, важно е да растат в много спокойна среда. За температурните е ясно - стриктно следене. Почти винаги към 4 години преминават/израстват се.
http://www.smartcellsbg.com/?q=bg/node/145 - ето тук има още за респираторните, при нас превъзмогнахме всичко без никакви лекарства, даже не помня дали пи чай от маточина.

# 355
Норчи, стискам и аз палци да намерите най-подходящото за детенцето лечение Hug

Търся си ник, вие не се ли лекувате с хомеопатия? Защо сте пили коктейл от лекарства и сега сте с бронхит?
Аз се запалих от вас и давам Шуслерови соли на детето от седмица-две с прекъсване. Embarassed  Преди две седмици започна, после спря и сега от няколко дена се сгъстяват. Притесних се и аз да не слезе надолу и днес ходихме за първи път на преглед при нейното педи и познайте. Навика ме, че съм капала сребърна вода.
Първо искаше да ни изпише Тобрекс и аз й викам това е с антибиотик. Нужно ли е при прозрачна течна хрема?
Тогава изписа капки Коларгол, които в аптеката ми ги дадоха да си ги смеся вкъщи. Чета прахчето е колоидно сребро, а ампулата пречистена вода. Каква е разликата между сребърната вода и прахчето колоидно сребро?
И сироп Мукоплант ни изписа, а детето не кашля Shocked И през цялото време повтаря, че много сме четяли в интернет измислици.

Това за хомеопатията е малко противоречиво според мен. Аз например всеки ден пия чай, защото ми харесва. Ако се лекувам с хомеопатия, трябва да спра, защото ще замаже симптомите, така ли? Или пия, когато съм здрава, а като се разболея, спирам? Или пък имаше период, в който всеки ден си промивах носа със солена вода. Това пак ще замаже симптомите, ако има някакви, а йогите го правят редовно.
Също китайците, които консумират водорасли като храна, те ако имат анемия и се лекуват с хомеопатия, пак трябва да спрат. Тази логика изключва и някои храни.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 16:23 от Soleil*

# 356
  • София
Soleil*, не, като правиш нещо всеки ден, не го спираш, май го намаляваш евентуално Simple Smile

да, ние сме при същия хомеопат, но аз се пробвах на мускули  Simple Smile
реших да пробвам други методи,  нещо като пауза от хомеопатията
даже бях решила съвсем обикновени медикаменти да дам, ама пак  не можах...

# 357
Ами, аз явно сбърках, защото първият път давах два дена и всичко изчезна и спрях, а явно не е трябвало Rolling Eyes
Дано бързо се оправите и вие

# 358
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Дайте идеи за приложение на сусамов тахан в сосове.

с лимонов сок, малко сол става идеален дресинг за зелени салати  Peace

привет  Hug

# 359
Аз чак сега видях поста на Норчи Embarassed.
Присъединявам се към съветите ви и стискам палци за вземане на най- мъдрото решение.
Бързо да се оправя детенцето! Hug
И без паника!

Общи условия

Активация на акаунт