Веганството - да споделим опит (6)

• 41 653
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Присъединявам се към съветите ви и стискам палци за вземане на най- мъдрото решение.
Бързо да се оправя детенцето! Hug
И без паника!
И аз се присъединявам  Hug Hug Hug

Спиролинова, доколкото мога да видя от снимката, кваса ти е готов. Утре сутрин го замеси и ако готвиш го сложи близо до котлона, а ако от фурната идва топлината още по-добре, така да втаса 3-4 часа в найлонов плик.

# 361
Фоти, благодаря за отговора!   bouquet
Ще докладвам какви съм ги свършила. Laughing

# 362
Да споделя с вас едно  екстравагантно музикално изпълнение:  Grinning

Хареса ми колко е антипотребителско и антиконсуматорско, макар че накрая има консумация. Grinning
Абсолютно затворен кръг- вадиш от градината( в случая купуваш, но няма значение), правиш музика, накрая готвиш инструмента и гощаваш и публиката.  Heart Eyes
Страхотни са!
Каква чудесна реклама на здравословната храна!

Идеята е, че всичко е преходно, няма нищо вечно. (Инструментите се разпадат по време на концерта Laughing )

# 363
Спиролинка, интересно, мерси за споделения оркестър..  Hug
Soleil*, търся си ник, да оздравяват бързо дечицата!  Hug Следя ви за Шуслеровите и умувам..
I see you, и аз с лимонче, зехтин и малко тахан правя дресинг, също към сосче с ядки (пулпата обикновено) върви, малко чесънче също го маскира, ако се търси такъв ефект (но зависи за какво
е се ползва соса), и при маслини става, но тук вече отиваме към диповете..
Норчи, чакаме да пишеш! Praynig

Днес правих супа от листата на цвекло с кафяв ориз и киноа. Хапваме тученица, много приятна, а и прави красиви салатите, дъщеря ми е пленена, постоянно бере.. Заредих за пръв път дехидратора с кайсии и череши.. да видим..

# 364
Норчи, мила, много сте се измъчили  Hug
И аз да попитам от какво са провокирани гърчовете? От кой вид са и да препоръчам като невролог Литвиненко тук в детска неврология.
Искам да ти обърна внимание на следното нещо, предполагам си чела доста:
http://www.kak-da.com/%D0%B3%D1%8A%D1%80%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B8 … %D1%82%D0%BE.html
Може тези гърчове да са на емоционална основа (моят голям син така ми е изкарвал ангелите), може и при липса на някои вещества. Може и да е комплексен проблема. Направете по-сериозни изследвания, а също имай предвид че когато стане 1 гърч, то организма става податлив към такъв вид проблеми. Ще се научиш да ги предугаждаш и предотвратяваш.
Ако са от типа на афективните, мога да дам и акъл как да се справяш/предусещаш.
По принцип по-емоционалните деца винаги са по-податливи, важно е да растат в много спокойна среда. За температурните е ясно - стриктно следене. Почти винаги към 4 години преминават/израстват се.
http://www.smartcellsbg.com/?q=bg/node/145 - ето тук има още за респираторните, при нас превъзмогнахме всичко без никакви лекарства, даже не помня дали пи чай от маточина.
Nqmam mnog vreme da pi6a i az se symnqvam za vitamini i minerali. Vitamin D,B12,4etoh za mozyka lecitin,omega 3 ,6,9....No ne znam kyde i kakvi izsledvaniq da napravim za tova.V bolnicata mu praveha nqkakvi -natrii,kalii,kalcii,fosfor,magnezii.....i razni drugi ne6ta...Mai  6te kupuvam i 6te davam pone po malko,moje bi pone vitamin D,sld kato pro4etoh tazi statiq....Ina4e utre sme na homeopat,6te po4vame le4enie......Moga da kopiram LS do Christian ,ako vi se 4ete.
Diagnozata na malkiq  e generalized seizure disorder -ne e epilepsiq,pripadyk e ili gyr4,no ne razbrahme ot kakvo.Mislihme ,4e moje da e ot obezvodnqvane i visoka temperatura navyn....ne znam,mai sme se zabludili,pone testovete pokazaha 4e ne e obezvodnqvane....
Ne znam dali da ne go vodq i pri naturopat i vsy6tnos takkyv li to4no da tyrsq i kak da izbera

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 02:43 от nor4y

# 365

Pyrviqt pripadyk be6e na 10 mai , mnogo topyl den,moje bi pyrviqt takyv,vse edno lqto,daje i za lqto topyl,ne znaeh 4e e takava jega dokato ne izleznahme....Sedqhme mnogo vreme na parka,deteto igra,nqma6e 6apka,ne be6e pilo mnogo voda(imame problem s vodata ,mnogo zor e,postoqnno go molq,karam i podkannvam,no ne izpiva pove4e ot 250-300 ili 400 ml,ne sym sigurna-na 2 i 5 meseca e 12,4 kg)Vse o6te go kyrmq i se nadqvam ottam da priiema dostaty4no te4nosti...ne pie drugo...Ta onzi den po4ti ne pi voda,hapna qgodki i vidq 4e na priqtelka deteto hapva obqda si navyn i nie ostanahme ,ta toi vednaga sled qgodite podhvana obqda i.Be6e obedno vreme ,jegaObiknovenno spi sledobed i az re6ih 4e 6tom e ql,naprovo 6te spi vka6ti,sigurno be6e okolo 2-3 kogato re6ihme da si hodim.Bqhme s 2 bremenni priqtelki,ednata ima i po-golqmo momi4ence-na 4g.Potyrsih toaletna,tyi kato ne be6e pi6kal,no nqma6e,zatova otidoh do edno dyrvo i go hvanah kato momi4ence,ne sme go u4ili o6te prav,s gryb kym men i sviti kra4enca v kolenata kym korem4eto,gledah kym pi6leto mu-ni6to,poglednah kym nego da vidq za6to ne pi6ka,be6e otpusnat,o4ite mi bqha 6iroko otvoreni i gledaha v edna to4ka nagore,ne znam dali v centyra ili kym nqkoq strana ,no nagore.Ne reagira na dumi,na dopir....po4nah da vikam,vleznahme v kola,be6e za4erven leko...ama toi mai be6e ot dosta predi tova,po princip e mnog bql....opitah da mu dam mlqko-ni6to,napryskahme go malko s voda....ednoto momi4e pomisli 4e sie  glytnal ezika,za6toto 4eliusta mu be6e mnog stegnata i ne mojahme da mu otvorim ustata,ima6e puls,doide edna meksikanka....az bqh v panika,po4ti v bezsyznanie....ta meksikankata vze da mu duha v ustata i da ga go natiska leko po gyrdite...ni6to.V kolata be6e legnal vyrhu krakata mi,a kato doide tq go izvadi i mai be6e prav ne pomnq,pomnq 4e se opitah da se obadq na edin dokto ,zanimava6t se s kitaiska medicina i po4nah da vikam i da revq ,ednata priqtelka vze da govori s nego....a drugata se setila da se obadi na lineika-911,be6e minalo dosta vreme...malko predi da doide lineikata ustnte mu po4naha leko da posinqvat za kratko i mi se struva 4e 1-2 se opita da poeme vyzduh,no ne moja,ili ne znam kak da go opi6a,smisyl ima6e zlek zvuk....Ne sym sigurna oba4e za tova,kakto i za ezika,taka i ne raazbrahme,a za o4ite sy6to se 4udih-ili gledaha v 1 to4ka bez da myrdat ili sa se mestili samo natsrani no pak v edna to4ka bez migane i gledane naokolo...Bqh mnogo ne v 4as,revqh....lineikata doide i go slojiha po gryb na trevatapo4naha da me razpitvat,az obqsnqvah kato na teb,,ne znam dali mu byrkaha v ustat i kak stana ,no se svesti,az po4nah da revq nastrani,be6e zamaqn  ,ne reagira6e,umoren,otpadnal....slojiha mu saline water ili ne znam to4no kakse pi6e,mislq 4e e na6iqt fiziologi4ennn r-r,nalepiha go oo gyrdite i korema s ne6to kato pri EEg-to ,mai mu meriha kravno to i temeperaturata,az ne bqh na sebe si i ne sa mi kazvali,samo pitah kakvo ima v sistemata i t.n.Pitaha kolko e prodyljilo ,az ne znaeh,okaza se po dumite napriqtelkite mi 4e e bilo mnogo dylgo,moje bi ob6to 10 min ,dokato se 4udim kakvo da pravim,dokato mu pipnem pulsa,ta probvame da otvorim ustata,ta meksikankata,ta ednata da se seti da se obadi za da moje te da doidat....mnogo vreme.Az bqh panika,ne mi dadoha da sedna pri nego,a samo otpred v lineikata,otidohme do bolnicata,toi be6e umoren i zaspiva6e i bez tova mu be6e vreme,a i tozi pripadyk sigurno mnogo go e umoril....Ostaviha ni v spe6noto,doidoha sestri razpitaha,toi spe6e,otvreme na vreme sebude6e,slojiha mu abokat i vzeha kryv,prez pove4eto vreme spe6e gu6nat v men,pak mu meriha kryvno,temperatura,vsi4ko normalno,mislq 4e i kisloroda s edno ne6to ,koeto go slagat na paleca (mai moje i na kraka i na rykata)i sveti 4erveno...Doide doktor razpita ni,kaza 4e v lineakata mai sa mu slojili malko maska za podilvane edin vid,temepraturata mu e bila normalna,kogato sa mu q merili v parka....mal4o se razbudi i se usimhna leko na ba6ta mu....vidqhme 4e e adekvaten,pregleda mu u6i,o4i,gyrlo,vsi4ko be6e normalno,Pita ni dali e bil bolen,obiknovenno decata pravqt taka kato sa bolni,toi ima6e malko sopoli predi nqkolko dni...edno vmetvane (Nie sme v USA ot po4ti 11 meseca,zimata be6e dylga i studeno,a malkiqt boleduva6e po4ti postoqnoo-sopoli,ka6lisa,pone 4-5 pyti prez zimata,na 4esto,2 pyti s temperatura,1 pyt i s leki povry6taniq.Ne sym go lekuvala s ni6to.Samo 4ai ot ma6terka,bosilek,solena woda w nosa....1 pyt s kitaiska medicina-jen6en,4ai i malko sirop ot plodove i vitamini,ni6to temperaturo ponijava6to,a i poslednite pyti slagam i ehinaceq v 4aq....Malkiqt ima vsi4ki vaksini do 4-qt mu mesec v bg po bg kalendara(mai ob6te 7 Sick s 3-te pentaxima)do togava ne sym si i pomislqla,4e moje da vredqt ,vmesto da pomagat,vsi4ki kazvaha kolko sa vajni i t.n. Ne pomnq sled drugite,mai e plakal,ne sme davali profilakti4no panadol,no sled poslednata vaksina v prodyljenie na dosta vreme plla4e6e vsqka va4er po 2-3 4asa,ne iska6e da su4e,daje po4na da otslabva,po4na da spi mnogo.....uspqhme da spravim nqkak si s kyrmeneto i vze da naddava ot togava ne sme slagali ni6to,za6tot po4ah da tyrsq kakvo se slu4va,popadnah na foruma i t.n. Be6e me mnogo strah da nqma podsleddtsviq sled vreme....i ei na....ako e ot tova....Pil e kato bebe kapki za koliki mislq infakol,bez rezultat,no lekarkata ni be6e kazala 4e sa bezvredni,mazali sme ezika ot mle4nica 2-3 dni s daktarin oral gel mislq be6e,i sme slagali 1-2 pyti kato mnogo malyk krem4e na nokyta na kraky,4e mu be6e sezabil navytre i zabralo,no ne pomnq to4no kakvo....davala sym vitamin d do 6-ti mesec toie roden 1 fevruari,zna4i do avgust....tova e ,koeto pomnq.Vegetarianec e,daje vegan moga da kaja,ponqkoga navan e ql ne6ta s jivotinski hrani,ne piem vitamini.....
Ta pogovori malko i pak zaspa.Rezultataite ot bolnicata izeznaha ok.Ne e bil obezvodnen,makar 4e otbelqzohme s doktora,4e ekipa ot lineikata ve4e mu bqha slojili malko sistema,taka 4e ne mojem da sme sigurni.Doide glavniq lekar ,kaza 4e 6te ni izpisva ,no trqbva do 1-2 sedmici da idem na pregled pri pediatyr i da napravim EEG i MRI.Nie si msilihme 4e e ot toploto i ot tova 4e ne pie voda.....
Prebrahme se ,be6e mnogo tejko,sled nqkolko dni ponah da 4eta za EEg i MRI,razbrah 4e MRi e s upoika i re6ihme da napravim EEg.Deteto oba4e nqma6e zastrahovka,a tuk e mnogo skypo za tova kandidatsvahme i 4akahme da ni odabrqt.Prez tova vreme az razpitah priqtelkite si kakvo to4no se slu4ilo spored tqh za da moga da go zaveda na pregled pi pediatyr i da obqsna to4no kakvo e bilo,a ne moje bi....Da ,no i te ne bqha na 100% sigurni,za6toto ednata obikalq6e s telefona,drugato pove4eto vreme be6e s deteto si i taka.Re6ihme da go zavedam na bg doktor(v chicago sme i ima) za6toto agliiskiq ni ne e dobyr i da nie po lesno da se razberem,da obqsnim dobre,da ni se obqsni i taka.No re6ih da probvam da se obadq v bolnicata i daq gi pitam v kakavo systoqnie to4no sa go namerili ekipa ot lineikata(o4ite,ezika,ustata i t.n.) i kakavo t4no sa mu napravili.Obadih se,kazah 4e ne moje taka,v dokumentite ,koito sa ni dali s izledvaniq diagnoza,nastavleniq i napravleniq za EEg I MRI imalo i dokumenti ,koito trqbva da popylnim i da vyrnem v bolnicata i togava mojelo da ni pratqt report...popylnihme gi sigurno pone sled 10 dni,ako ne i pove4e,sled sedmica polu4ihme drugi-kolko sme dovolni,koi kak se e spravil i t.n.,obadihme se kazaha ,4e i nego trqbva da popylnim,popunihme pratihme,polu4ihem drugi i taka posledno polu4ihme ne6to ot sorta na kakav to4no report iskame i kolko 6te ni struva na stranica....V petyk pyk mi se obadiha da mi kajat dali imame LL i da si izberem takyv za da ni go vpi6at i da ni pratq karta ,qvno ni odobriha za zastarhovkata....da ama az ne znam kogo da izbera,zaradi vaksinite,da ne ni pretisnat i sega hem sme odobreni ,hem nqmame zastrahovka.....i trqbva i da tyrsq lekar ,koito da e ok s tova,a trqbva da imame kakto zaradi zastahovkata,taka i za profilakti4ni pregledi...
na 26 uni(06) bqhme pak navan pak po toplo,ne 4e do togava ne sme bili,ama mai ne za mnogo,pyk i togava se slu4i....Bqhme navanot kym 12-12:30 do kym 16:30-17,be6e toplo,imahme 6apka,ne znam kolko voda e pil,govorih mu,davah mu 4esto,mlqko ne e sukal,toi navann zabravq ili se se6ta na kraq.Mnogo igrahem navan.Pribrahme se za 4as toi igra vka6ti i izleznahme do edno mqsto i ostanahme i o6te 30tina minutki navan,ve4e ne be6e jega.Kym 7 i ne6to ve4erta sednahme da qdem,kakto ed6e salatka i  izpusna lyvicata i se oblegna na stola,az huknah za telefona,myja mi kaza 4e v na4aloto e bil leko stegnat,krainicite,posle otpusnat,sloji go na legloto po gryb,o4ite pak sa bili 6iroko otvoreni i v 1 to4ka,no toi misli,4e kato mu e myrdal glavata leko nastrani i o4ite leko sa se myrdali,no pak v 1 to4ka i 6iroko otvoreni.Zapi6il mi e nosleto i e otvoril ustata imal e malko marulka na varha naezika,ezika e bil ok....imal puls,duhnel mu e 3-4 pyti v ustata i e 4ul kak idi6a....az bqh na telefona okolo 4 minuti dokato odidat ot 911,malkiq se opravi,pulsa i kravnoto bqha o.pak be6e otpadnal,sanlv,Zakarahme go v spe6noto,tozi pyt pyrvo vzeha kryv,posle slojivha sistema,rezultatai pak izleznaha ok...Donqkyde se pritesnih mnogo silno,za6toto si mislihme ,4e se dehidratira,a se okaza ,4e ne e tova...a na men nqkak si mi izglejda6e po-prosto i leko obqsnenie.Malkiqt spe6e prez pove4eto vreme,mnogo reva kato slagaha abukata....Razbrahme se da se priberem tyi kato e kysno ve4erta i nqma nebrolog,a rano sutrinta da mu se obadim i da idem dani vidi i da kaje koga pravim EEG i t.n..Prebrahme se kysno,malkiq si spe6e...V 5:40 sutrinta(ve4e 27) kakto spqhme ili se opitvahme(spim zaedno)4uh vik,ili po-soro rev,ama ne specialna duma,ami kato jivotinski kys ,silen rev,be6e tymno,sko4ih za telefona,myja mi kaza ,4e e sy6toto,no v na4aloto za nqkakvi secundi krainicete sa trepereli leko,zaedno ne byrzo ,ne mnog i ne silno,za kratko,posle pak otpusnat.Az bqhna telefona okolo 3 minuti,toi pak se opravi malko predi tova.Maja mi kazva ,4e i dvata pyti predi da se sybudi e po4val leko da miga,o6te dokato o4ite sa gore i vstrani,a ediniqt pyt e po4nal leko da myrda ednata ryka nagore nadolu,dokato e legnal,no takova edno vse e dno e iztrypnala i ne 4uvstva,bavno ,leko i nekoordinirano,prodylji da spi,mislq 4e pak kryvno i puls bqha ok,temperatura ne premerihanqmahamai ured,no v bolnicata be6e ok,poneje izletqhme vednaga kym bolnicata ,taka i taka trqbva6e da se obajdame da zapisvame 4as za nevrologa,a taka te direktno 6tqha da go viknat.Otidohme v spe6noto ,vzeha mu urina,da vidqt za infekciq,toksini i t.n.Ok be6e,posle ni premestiha v detskata bolnica,toest otdelenie,doide pediatyr,posle nevrolog,rutinni proverki na kryvno,puls,kislorod....Po obed mu napraviha EEG,mnogo reva pri slaganeto  i mnogo barzo sled na4aloto zaspa(moje bi o6te pyrvite nqkolko minutki).Svar6i i go ostavihme da spi,kazaha 4e rezultatite 6te se gotvi sledobed ili ranna ve4er.I da obsydim MRI,toest predi da znaem rezultatite.Doide pediatyrkata-bylgarka po slu4ainost ,kaza 4e Phenobarbatol e nai-leko i taka....Az nastoqvah da probvame,kogato toi spi,tq kaza 4e nqma da dadat,za6toto pri nai malko potrepvane 6te razvalim vsi4ko,otdelno 6uma bil mnogo silen i taka.Sl;ed tova se konsultirah s vas,makkar 4e bqh v bezishodica trqbva6e da go napravim,4akaha me da kaja kakvo pravim i dali 6te go pravim,nastoqvaha da re6a byrzo za do go zapi6at ,4e se 4aka pove4ko.Govorih za mizolam i hloral hidrat ,no s nqkakva druga lekarka,tq mi kaza tova ,koeto bqh pisala v temata vav foruma i taka se saglasih ,kazah 4ak kym 8-9 ve4erta.Toi ne be6e ql ni6to ot predniq den,samo malko mqlko posred no6t i rano sutrinta vav spe6noto sled vzimaneto na urinata suka okolo 7 :30 sutrinta.Po nqkoe vreme doide nevrologa i kaza ,4e EEg -to e abnormal,vmomenta e nqmalo ni6to,no zavbyde6te ima veroqtnost 70-75 % da se slu4i otnovo,ne se znae kolko pyti,koga i kak.
Kym 9 oba4e toi stana mnogo razdraznitelen,reve6e,iska6e da hodim vka6ti ,4udihme se kavo da pravim,v tova vreme doidoha to4no i da slagat lekarstvoto,toi stana o6te po-razdraznitelenpi6te6e,reve6e,povtarq6e ,4e iska vka6ti,ne go iz4akaha da se uspokoi,biha mu injekciq v kraka 62 mg. oba4e toi prodylji da reve,uspokoi se malko,pak po4ne i taka dosta vreme ne zaspiva.Kazaha da mu dadat o6te 40mg. az otkazah i nastoqvah da iz4akame,znaeh 4e i bez tova e umoren i 4e kato se uspokoi 6te zaspi,gu6kahme mu ,pqhme,po edno vreme doide ednata sestra i vika doktorkata-nqkakva pak druga kaza ne 40 mg phenobarbatol ;i kakvo be6e a mizolam,ama go nare4e v na4aloto s drugo ime,az vikam ,ami az tova iskah v na4aloto,za6to ne se syglasiha,sestrata kaza ,ami ne znam ,uj e po-silno tova za tova davame ot drugoto i taka,no az pak otkazah ,da gi me6em,malkiq se uspokoii zaspa na ba6tamu na ramoto ,razhojdaaiki se.Sled MRI be6e kysno i otidohme kym staqta da spim,malkiq ne se e sybujdal 4ak kym 1-2 za mlqko i posle pak,rezultati ni kazaha na sutrinta,vsi4ko ok,MRi normalen.
Diagnoza Generalized Seizure Disorder.Nevrologa Kaza,4e ima golqm 6ans za 2 godini da go izraste,no trqbva lekarstvo-(Keppra 2 pyti na den,pyrvite 3 dni 2pyti  po 1 mg,sled tova 2 pyti po 1,5 mg) ,koeto da potiska now pristyo,za6toto vseki nov moje da mu uvredi mozyka.Izpisaha i sve6ti4ki Diastat acudial.,ako ima pristyp i e po-dylyg ot 3 minuti.Kaza 4e trqbva da sme podgotveni za 2 godini,ina4e 6te ima kontrolni pregledi i drugo EEG sled 2-3  meseca....I
Iskaha da ni dadat lekartsvoto vednyj v4era i da ni pusnat ,no ni otkazahame.kazahme ,4e iskame da se sre6tnem pyrvo s o6te 1 nevrolog.....Izpisaha ni,no pyk se okaza trudno,trqbva pyrvo da izberem li4en lekar,koito da ni preprati,kato v bgs napravlenie....a ne znam kak da izbera LL,za6toto ne vaksiniram Ohhhh stana tejko i dalgo.....
Strah me e da ne se slu4i pak i zatova iskam da se deistva byrzo.....Ima li variant s koito da se podtisnat pristypite po po bezvreden na4in.
Ti ili Vie,ne znam kak  predpo4ita6 kakav si/ste to4no s GNM li se zanimavate,4e i za tam sa mnogo bosa,bosa sym vav vsqkakvi medicini,prosto me e strah da ne se uvredi deteto,zanm samo Alexsander 4e e homeoprat.Doctora po kitaiska medicina smqta ,4e trqbva da po4nem s le4enieto,a toi obe6ta da se zaeme s tyrsene na alternativen metod.Kaza i da se konsultirame sas vtori nevrolog pyrvo,no ne stav za sega.....Strah me ot eventualni byde6ti uvrejdaniq.....mnogo

MRI e normalen,toest vsi4ko s mozyka e nared.EEg-to e abnormal i kazaha ,4e ima 6ans da se slu4i pak,moje bi 6te go izaste,no e opasno ,ako polu4i pak gyr4/pripadyk kazah 4e moje da uvredi mozyka.
 Diagnozata ni  e Generalized Seizure Disorder.
No iskat da ni prilojat le4enie s Keppra,za da predotvratqt/podtisnat pripadacite,kazvat 4e moje da navredqt mozyka...moje da se slu4iotnovo,a moje i da ne se,ne se znae,no ako se slu4i i napravi poryjenie na mozyka....Deteto e na 2 i po4ti 5 meseca.Kazaha 4e s 2 godini le4enie na Keppra ima 6ans da go izrastne.Kato 6te pravim kontrolni pregledi,kakato i EEG sled 2-3 meseca,toest ako vsi4ko e ok,mojem da sprem lekarstvata ,no perioda ,koito davat i za koito trqbva da sme podgotveni e 2 godini....Ne znam kakvo da pravq,ne iskam da mu davam lekartsva,no me e strah 4e po na4ina po,koito mi go obqsni glavniq nevrolog,toi 6te uvaji re6enieto mi,no trqbva da go lekuvame nqkak si,ina4e ako se lsu4i moje da navredi mnogo.Toest se 4uvstvam 4e ako otkaja sega ,omoje da sym vinovna za ne6to mnogo lo6o...Ne moga da sloja ne6tata na kantar,ne znam kakvo moje da napravi i tova lekartsvo...i kakvoda predpriema.....Nqma i s kogo se konsultiram,ne znam kym kogo da se obyrna.
Toest ne znaet kakvo to4no usilwa wyzbudimosta na ogni6teto,ne znaqt ot kyde idva...i Kepprata edinn vid samo 6te podtiska ili 6te predpazva ot tova da se slu4i otnovo.....Nqmam mnogo vreme za mislene....strah me e da ne se slu4i pak....Izpisa mu i Diastat Acudial ili ne6to podobno sve6ti4ka,koqto se slga v dupeto,ako ima pripadyk i toi e po-dylyg 3 minuti...
Nqmam vreme strah me 4e moje da se slu4i vav vseki edin moment i 4e moe da uvredim ne6to...taka 4e sigurno 6te po4nem lekarstvoto....ne mi se iska ,no nqkak si za uspokoenie,sega ne moga spq,ne moga da se grija za nego.....

Tova e pisano na nqkolko pyti  e mnogo podrobno ,moje i da se povtarqt nqkoi ne6ta....

Kakto kazah utre sme na homeopat ,a izsledvaniq ne znam kakvi i kyde da napravim

# 366
...

Норчи, не знам какво да кажа. Голяма одисея, направо ми се изправиха косите!

Най- важното е да си много силна сега и спокойна, каквото и да ти струва това. Иначе как ще вземеш правилното решение. Прегръщам те !  Hug

P.S.

Сещам се, че в една моя книга четох за някаква билка, която лекувала гърчове, въпреки че официално се води, че това не се лекува. Ако се интересуваш, ще ти снимам страниците.
Предупреждавам, че книгата е малко апокрифна, макар и 600 страници.

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 02:37 от Госпожа Емилия Спиролинова

# 367
Милата Hug

А, топлинен и слънчев удар отхвърли ли се? Защото и за тях мисля са характерни такива сиптоми? А и двата дни си го водила навън през най-топлото време от деня..

# 368
# 369
Норчи, какъв е редът там за смяна на педиатъра? Защо не си избереш спешно някой педиатър, който да ти даде направление за невролог, а после ще го сменяш , като му дойде времето? Той едва ли ще те притисне в това състояние на детето да му слагаш ваксини. Пак повтарям не знам какъв е редът, само размишлявам.

Виж в този линк има нфо за generalized seizure в съдържанието. По-надолу в съдържанието дават различни методи на превенция.

Кураж! Hug

# 370
  • София
Норчи, що не си платиш една консултация при д-р Роси или д-р Майер Айзенщайн http://www.homefirst.com/? Вторият е ученик на д-р Менделсон, ако се сещаш (How to raise a healthy child despite of your doctor и други).
Норчи, това възможно ли е да организирате?

# 371
Норчи, с риск да прозвуча малко по-иначе, смятам, че в момента нямаш друг избор, освен да се довериш на официалната медицина. За момента. Нямаш GP, нямаш доверен хомеопат или натуропат (а и все пак не става въпрос за грип или настинка), не знаеш причината за тези припадъци, какво ги провокира, не си набрала достатъчно информация за това заболяване ли е, състояние ли е, и най-важното - нямаш време да решаваш.

Паралелно се свържи с www.homefirst.com (те са в Чикаго), настоявай за по-скорошен час предвид диагнозата ви. Прегледите там струват около и над 100 долара мисля. Отиди с цялата документация от болницата.

Друго не знам какво да те посъветвам.

# 372
Норчи, стискам палци малкото човече да се възстанови бързо и да няма повече подобни инциденти! На вас с таткото да вземете правилното решение за вашето дете и да имате силите да преминете през това.
Не знам, докато четях поста ти освен, че ми беше много мъчно за вас, все си мислех и за това, че понякога форумите могат да бъдат много полезни, но понякога човек може яко да се забатачи именно от тях, а отговорността и последиците в крайна сметка са си за вас.
 Hug  Praynig

# 373
Норчи, бъди силна!  Hug Господ да пази детенцето, ти само не се побърквай, а го следи внимателно и прави каквото трябва. Пращаме ти положителна енергия!
Питах нашия педиатър за вашия случай и той попита дали са му видели и кръвната захар, че понякога както не е ял много и щом е слабичък и си го свила така напред - им пада кръвната захар и изпадат в хипоглекимия. Направете и това изследване, за всеки случай, то е от пръстта.
Стискам палци да нямате повече никога такива проблеми!  Praynig

# 374
Норчи, с риск да прозвуча малко по-иначе, смятам, че в момента нямаш друг избор, освен да се довериш на официалната медицина. За момента. Нямаш GP, нямаш доверен хомеопат или натуропат (а и все пак не става въпрос за грип или настинка), не знаеш причината за тези припадъци, какво ги провокира, не си набрала достатъчно информация за това заболяване ли е, състояние ли е, и най-важното - нямаш време да решаваш.

Паралелно се свържи с www.homefirst.com (те са в Чикаго), настоявай за по-скорошен час предвид диагнозата ви. Прегледите там струват около и над 100 долара мисля. Отиди с цялата документация от болницата.

Друго не знам какво да те посъветвам.
ne sym se se6tala za d-r Rosi,znam ot Desi,4e toi e alternativno nastroen,ne e homeopat,no lekuva s homeopatiq, no na boaron...
Ina4e poznavam bg klasi4eski homeopat tuk,nikoga ne sme bili pri neq,no na6ata homeoptai4ka ot bg ni q prepory4a o6te predi da zaminem,a i v Posledstvie se okaza,4e i Desi vodi malkata tam.
Ima 15 godi6na praktika-7 i ne6to v bg i 7 i ne6to tuk,zavyr6ila e v London,tuk q ima po bg vestnicite,kakto ima i otzivi ot izlekuvani pacienti.....ne znam ,ot strah ot podtiska6tite lekrastva i mnogobroinite im strani4ni efekti,kantara nakloni kym homeopatiqta i dnes imame 4as.

Общи условия

Активация на акаунт