Веганството - да споделим опит (6)

• 41 665
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Норчи, все пак ми се стува в тази трудна ситуация, че трябва наистина да се довериш на и на класическата медицина. Аз също търсих някакви алтернативни методи, когато малкия не беше добре и само се маскира истинския проблем. Направи нужните изследвания, които ви изпишат и следи насоките на специалистите. Проблема е много специфичен и сериозен и изисква добър специалист в областта (аз не бих се доверила само на хомеопатия).

# 376
nor4y, д-р Роси и Айзенщтайн са лекари-натуропати. Поне са наясно с тези заболявания и кога са "overdiagnosed и overtreated". И ако не друго, ще разбереш реално как стоят нещата, какви са реалните рискове и какво може да се очаква. И чак тогава, когато знаеш реалното положение, да вземеш своето решение. Не че нещо те убеждавам, но ти в момента нито си наясно, имаш тонове информация да изчетеш за тези гърчове, нямаш доверие на лекарите, но и нямаш хомеопат, който е водил досега детето, да го познава и да може бързо да се ориентира... Трябва ти време за всичко това и убеденост, че си на прав път. Иначе, и ти ще станеш за спешното.

Търси чужди форуми за деца с такъв проблем. И чети, чети, чети. Стискам ви палци!

# 377
Po4nahme ve4e s homeopatiqta...
Smqtam da otidem do drug nevrolog,kakato i da napravim izsledvaniq za vitamini,minerali i t.n.
Gluikoza ni e pravena v bolnicata.Ima i edna naturopaka,ne e v Chivago oba4e,zavar6ila e medicina i homeopatiq i naturopatiq,ta tq lekuvala deca s problemi s nervnata sistema,sega ostava da se opitam da i napi6a edin roman na angliiski,koito ne mi se otdava,mnogo,mnogo i da vidim i tq kakvo 6te kaje.
Otdelno moje i pri Rosi da otidem.
Prosto mnogo mi se nasabira i nqmam vreme nito da pi6a,nito da 4eta,po telefona da govorq ,a se opitvam da se svarja s hilqda 4oveka ,bolnici i t.n.
Nqma vreme da 4eta za bolesta,da ne govorim za 4ujdi saitove,angliiskiqt mi e lo6....

# 378
  • София
НОРЧИ, в този дефицит на време според мен трябва да направиш свръх кратък конспект, без никакви обстоятелства и без твои предположения, с помощта на преводач-приятел и пак с приятел-преводач да ходите на прегледите. ЗАЩОТО ТИ ТРЯБВА ДА СИ ДО ДЕТЕТО И ДА ГО ОБГРИЖВАШ ПО СТАРИЯ НАЧИН, а не  да мислиш английския в този момент. За да усеща поне донякъде старото спокойствие и внимание от теб!

Пример: 1.На ...(дата) , в топъл ден и с малко изпита за деня вода, играхме до 14 ч навън. Без предизвестия , докато изпишквах детето, то....... Предполагаема продължителност на припадъка.... мин (можеш ли да порвериш по обажданията от телефона ти?)
2. В болницата- прилагам документи
3. втори припадък- в къщи, дата/час, пордължителност
4. в болницата - прилагам докуменит
5. трети припадък - дата/час, продължителност

Норчи, не повече! Защото хомеопатът ще ти задава въпросите-  уж прости, но трудни за отговаряне.

Прилагаш и документите от предишни изследвания.

Правиш и хронология на животът ви като цяло.
Проблеми около зачеването и връзката с партньора в този момент
Проблеми с бременността
Проблеми с раждането
Проблеми с преместването  в САЩ

Само по няколко думи. Те ще питат за повече!

С така подготвения класьор, се мъкнете навсякъде.
Те си го разлистват и си го четат на английски.

Позволявам си тези съвети защото и аз съм си мъкнала детето (бебе) по лекари (вкл. Литвиненко) със страшни диагнози и защото наистина хомеопатите работят по този начин, с предаврително попълнени опорни точки. Даже имам такъв конспект от индийски хомеопат.

Помни, че ние се вълнуваме за вас и ти помагаме дори и да не пишеш и да не четеш тук!

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 11:02 от търся си ник

# 379
Не пиши романи, постарай се сбито и ясно. Години, как е роден, ваксини, хранителен режим, при какви обстоятелства се случват гърчовете, диагнозата от болницата и изследванията. Ако има нещо, тя ще те пита конкретно.

Аз сега попрочетох 2-3 неща. Като една от причините за гърчове дават преумората и се сетих, че при вас са подобни обстоятелствата били. Трябва да избягваш да се преуморява.

Както и ярката светлина - препоръчват някакви цветни очила, да се избягва и трепваща светлина (като например от трептяща луминисцентна лампа) или телевизор.

Изследването на витамини ще отхвърли евентуален недостиг на B12, от който също могат да се проявят неврологични проблеми и да се сгреши диагнозата.

Generalized seizure = генерализиран припадък. Означава, че при припадъка всички мускули на тялото се съкращават (защото има такива, в които само определена част потрепва). След идването на себе си настъпва сънливост и умора.

През 2010г. в България от 80 000 души с епилепсия, 30 000 от тях са деца.

Норчи, Hug

# 380
Здравей Норчи,
днес разбрах за проблема ти и ако ми позволиш бих искала да ти дам няколко насоки,от това което съм чела за този вид гърчове.
Първо много е важно да се изясни каква е причината за гърчовете.Има ли наследствена обремененост,има ла ли си проблем при раждането-тоест възможно ли е плода да е останал без кислород,преносено ли е бебето-при преносените бебета се увеличава риска от гърчове.Имало ли е детето някакво травма на главата или някакъв възпалителен процес.Ако всичко това се отхърли помисли за биохимичен дисбаланс в организма.Тоест тук трябва да се изслезва съотношението на Натрий и калий в организма,което при нарушаване предизвиква гърчове,изследва се кръвната захар,защото резките колебания предизвикват гърчове.Много важно е да се разбере да ли детето няма хранителни алергии към глутен-основна причина за епилептични гърчове-налага се диета без глутен и децата се оправят.Изследвай детето за тежки метали-живакът предизвиква гърчове.Знам,че живак се изследва много трудно,защото се натрупва в мозъка.Ако се чудиш от къде идва живака в малки деца-от ваксините и от майката,докато плода е бил в нея.Изледвания трябва да се направят на магнезий,калций и мед.Друго,което мога да кажа,е че много майки прилагат така наречената кетонна диета-при която се яде основно мазнини, без въглехидрати.При някои деца дава много добри резултати.Нарушения алкално-киселинен баланс също води до гърчове,по-точно алкализирането на организма.
Това са основни насоки,които за сега се сещам да ти дам.
Много е важно да знаеш,че класическите лекарства имат доста странични ефекти и когато се приемат се стига до минерален дефицит на магнезий,калций,витамин В.Добре е да започнеш да даваш рибено масло,витамин Е и D.Много важно е да знаеш,че започнеш ли класическо лечение не трябва да го спираш или да го прекъсваш-много е опасно ,защото можеш да провокираш нови гърчове.
Моят съвет е да потърсиш невролог,с който да откриете точната причина на заболяването и след това хомеопат.От това,което знам за това заболяване е че първо се лекува по класическия начин и след стабилизиране се търси хомеопат като постепенно се намалява дозата.
Опитай се да осигуриш пълноценен сън на детето и дано намериш правилния подход.
Искам да те предупредя,че не съм лекар, просто се опитвам да ти дам някои насоки,защото доста съм чела за болестта.
Поздрави!

# 381
Някой питаше за капките Коларгол-това е сребро стабилизирано с някакъв животински протеин-желатин или белтък,не е колоидно сребро.Важно е да се знае,че частиците сребро са големи и не е препоръчително да се използва дълго време ,защото се натрупва в организма.Това се отнася и за всички соли на среброто като сребърен нитрит.В големи количества са токсични,защото организма не може да ги изхвърли.

# 382
Норчи, звучиш малко по-добре Hug
И моето мнение е като на Ниролин и останалите момичета. Струва ми се по-разумно да не се доверява човек само на хомеопатия, без да е изяснена причината, без да е овладяно положението и без да са направени допълнителни изследвания, като се има предвид, че това е по-скоро спешно състояние.

Споделям и мнението за консултация за витамините и мазнините с лекар и изследвания. Все пак в Щатите могат да се направят всякакви прецизни изследвания, не е като да нямат добри лекари.

За кетонната диета пишеше в линка, който постнах, но пак след консултация с лекар, защото и тя можела да има странични ефекти в бъбреците заради евентуално образуване на пясък.

Generalized seizure, доколкото прочетох аз, е единият от многото видове припадъци при епилепсия според това кой дял на мозъка участва.
Ето линк на български с малко инфо.

Ниролин
, много полезно инфо даваш винаги. На прахчето за коларгола пише, че е колоидно сребро. Ето тук намерих състав . Това значи ли, че са вредни и че се натрупват?
И последно да кажеш пак за сребърната вода на Аркол. О.к. ли е да се ползва за пръскане в носа и колко често, като е колоидно сребро?

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 13:24 от Soleil*

# 383
И аз доколкото се познавам не бих си позволила лукса да помпам детето с излишни медикаменти, само за да потискам, а не да излекувам нещо. ( А потискайки едно, както знаем провокираме друго. Това е природният закон.) Още повече, че официално НЕ СЕ ЛЕКУВАТ такива състояния. Само се облекчават и родителите се научават да боравят с тях. Или бъркам нещо? Rolling Eyes Разбира се, това съвсем не означава, че НЕ СА ЛЕЧИМИ. Така, че приветствам решението на Норчи.
Друг е въпросът, че за това е нужна МНОГО СИЛА, която най- искрено пожелавам на Норчи!  bouquet

И Норчи, най- вече те съветвам да започнеш да работиш със себе си, да бъдеш по- спокойна, по- уверена, защото връзката ти с детето е даже физическа още (кърмиш!) и всичките си емоции и енергии ги препредаваш с кърмата. (Това важи за всички, на които децата имат склонност да боледуват повече. Ние учим и се възпитавамечрез децата си, а не толкова учим и възпитаваме децата си. ( Това го казвам от личен опит. В момента, в който аз промених нагласата си, детето спря да боледува. Или може би аз спрях да виждам всяко "състояние" като "болест". )

Цитат
Причината е, че успехът на хомеопатичното лечение на пациенти с епилепсия зависи в много голяма степен от наличието/липсата на морфологично патологично огнище.
При наличие на такова е почти невъзможно да се мине без антиепилептични медикаменти, които от своя страна удължават периода на лечението.
При липса на такова огнище шансовете за излекуване с Хомеопатия вече клонят към 100%.
Цитат
Антиепилептичните медикаменти са много тежка 'дрога'. Те не са излекували никого от епилепсия в цялата човешка история.

Мнението е на хомеопат, нищо че не касае точно този случай.

http://www.self-help.bg/forum/index.php?topic=284.0

Норчи, можеш ли да искаш изследване за наличие на такова огнище? Или това е изследването, което правихте на мозъка и не показа нищо. Не разбрах точно.

И само да напомня: алтернативна медицина не значи само хомеопатия. Отваряй си очите и сърцето за всичко около теб. Здравето на детето ти зависи от теб. Не го забравяй! И аз като I see you да повторя: И чети, чети, чети!! Ще се намери време. Wink

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 15:11 от Госпожа Емилия Спиролинова

# 384
Здравейте, ще следя с голям интерес темата. Ще се радвам да видя опита Ви и ако мога да г използвам. bouquet

# 385
  • София
http://berlinparkvitosha.com/spa/abonamentni-karti

Честито !  Намери се басейн в София без хлор, почиства се с озониране ! Цените са супер! Мястото явно също е страхотно, още не съм ходила, минава маршрутка номер 21 много наблизо, на 4-5 мин разстояние Simple Smile
Работели от година, обаче не са се сетили да се похвалят  в сайта си и така информацията остава скрита.
Цената на тренировка е 10 лв (не е отразено в сайта)

Имат и сертификат/ваучер за подарък с обем процедури по желание.  Това е невероятен подарък. Аз бих подарила на близки хора процедури +басейн там.  Досега не ми е хрумвало, защото и аз не бих стъпила на задушливо хлорно място Sad

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 21:02 от търся си ник

# 386
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет  Simple Smile

тъй като веге темата отдавна позамря, то ще се наложи тук да попитам  Mr. Green

бременна съм вече в 3я месец  Party
гинекологът ми даде да пия фолиева киселина и магнезий.

магнезият нещо не ми върви, става ми гадно от него, а вече нощем имам схващания в краката Rolling Eyes
мисля, че и желязото ми е ниско, нямам сила, задъхвам се като кача няколко стълби, за йогата нямам сили вече, спя доста като сънувам постоянно и се будя нощем към 3  Crazy.
сега взимам един сироп с желязо - Kräuterblut, малко по-добре съм. ама е много сладък  Crossing Arms

интересува ме какво да взимам като добавки по време на бременността. натурален био продукт, моля. интересува ме какво мога да си купя в Германия, онлайн поръчка не ме притеснява.

как да си набавям желязо и магнезий? фолиевата киселина ще си я взимам, за сега не ми става зле от нея.
тъй като ми се промени вкуса, ми се промени и храненето, сега ям повече плодове и ядки, ядат ми се сурови храни, ям понякога леща. явно обаче не мога да си набавя всичко необходимо Confused

интересуват ме също мазилки против стрии - какво ползвахте? кожата ми е много суха.
споделям, че миризмите ме влудяват, купих си едно масажно олио и от миризмата на рози в него ми се  Sick
който има опит - да споделя Hug

приятни и ползотворни почивни дни  bouquet

# 387
  • София
asyalein, чудесно си описала моето състояние през първите 3 месеца от бременността Simple Smile
В четвъртия изчезваха като с магическа пръчица Simple Smile

блазе ти, че имаш апетит за най-ценните неща!
ще споделя опит за стриите и то започнах след втория месец след раждането ! имах огромен ефект от два продукта, по спомени без миризма (след раждането станах по-нечувствителна към миризми и може и да бъркам )
http://uk.clarins.com/webapp/wcs/stores/servlet/beauty-products_ … 32428_30520_30506   и това
http://uk.clarins.com/webapp/wcs/stores/servlet/beauty-products_ … 32323_30508_30506

трябваше едното сутрин, другото вечер или нещо подобно, но не помня вече...

за другите неща има много писано ... аз не съм ползвала хубави продукти освен Флорадикс за железен дефицит и много ми харесваше на вкус, приятелка го е пила през бременността и не й е падало желязото пир нито едно от изследванията (тя е вегетарианка и без яйца, яде само млечни)

# 388
Ася, честито! Много се радвам за теб Simple Smile
Аз ползвах едно масло на Kneipp за стрии и едно, купено от аптеката, но вече не помня марката. Беше пак за бременни и за стрии.
По възможност не се мий с душ гелове и сапуни по корема. Поне при мен там кожата толкова много изсъхна, ч еми се появи ужасен сърбеж и изчезна след като спрях измиващите средства.

За магнезия aз пиех таблетки и се чувствах добре.
Наскоро четох, че при много хора имало недостиг, без да знаят и било важно да наблегнат на него. Тук съм си запазила една статия на Димитър Пашкулев, но само набързо съм я чела. Най-долу пише за някакви Zechstein Inside ® продукти и магнезиево олио. Може би да ги разучиш по-подробно и да питаш гинеколога си дали е удачно да се мажеш с такова.

За желязо като натурален продукт само за Кройтерблут се сещам. Другото е водорасли. Аз пила това на Санатур, но не като бременна. Доволна съм много от таблетките. Ако решиш да купуваш водорасли, те съветвам да ги питаш какъв е произходът им заради радиацията, ако са от море, а не аквакултура.

едит: Сега видях, че Никчето е писала за Флорадикс. Водораслите май не са подходящи в големи дози по време на бременност заради съдържание на витамин А. Нека някой запознат да се изкаже също.

# 389
Здравейте!
Първо, поздравления за страхотната тема и за страхотните хора, пишещи в нея   bouquet

Бях решила да изчета всички теми, преди да се включа, но нещо все не остава време(вече прочетох първите 5 теми, де, остана ми само тази).

И понеже „рискувам” да родя преди да успея да ви настигна, затова ви моля, кажете ми наистина ли бременните не трябва да хапват кълнове. Прочетох някъде, че не трябвало, но нямаше обяснение защо. После търсих инфо, но нищо конкретно не намерих.

Общи условия

Активация на акаунт