Веганството - да споделим опит (6)

• 41 679
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Кройтерблут взимам сега, ама много сладко беее Crossing Arms

сега взимам магнезий на микрогранули - отврат.
преди съм взимала на таблетки - много ми се подуваше корема Rolling Eyes

търся си ник , чудех се дали да не си взема просто бадемово масло?

fio, не се препоръчва да се консумират в момента сурови кълнове, заради риска от е коли.
поне тук съветват да се избягват, независимо дали има бременност или не.
някои от семената можело да бъдат заразени с е коли и съответно си се разможават при високата Т и влажност при покълването.
за друга причина не съм чувала.

# 391
asyalein, аз съм си купувала магнезиева лимонада (ефервесцентна). Много приятничка. Трябва да се намира и при вас, но гледай цялото съдържание да няма аспартами и други екстри.

# 392
Момичета, минавам абсолютно транзит, защото помня, че тук М Ник и Мег, преди време, коментираха хомеопатични лекарства при спешни случаи на ухапване от насекоми. Днес детенцето ми пострада - нещо го е ухапало жестоко и сега е с много подуто краче от коляното надолу, до глезена...Видимо не го боли и не му пречи, но е страшно подуто, чак безформено Sad Изписаха антиалергичен сироп (Ериус) и мазане с Фенистил.
Не помня къде коментирахте точно, мисля че беше в предишната тема, но в момента нямам време да търся и ще съм много задължена ако някой се появи с вълшебните имена на препаратите Praynig

# 393
  • София
Стеф, предполагам, че вече си използвала от обикновените препарати, и ако е така, вече няма смисъл да започваш с хомеопатични. Дано са подействали бързо и да ги спреш бързо Simple Smile
Но няма начин да получих указания от нас за отекъл крак на дете. Представям си какъв разпит ще последва ако се обадя на който и да е от хомеопатите, с които сме си имали работа Simple Smile -  топло ли е отеклото, студено ли, твърдо ли, от студ ли се подобрява или от топло, детето как...... място на ухапване, контур, издигнато, релефно...болка, сърбеж, пулсиране, .... всичко това ни се е случвало...
Така че ако те влече към хомеопатия, изберете лекар, посетете го със здраво дете и вече след като сте негови пациенти по телефона лесно можете да получите лекарство, след такъв обстоен разпит Simple Smile

Веднъж детето ми получи обрив който приличаше 1:1 на обрив от коприва, въпреки че беше от непоносимост към адаптирано мляко (върху кожата). Разпростираше се със секунди, свързах се с хомеопата, докато вече бях намерила хомеопатичното направено от коприва и бях на път да го дам в паниката си. Хомеопатът настояваше да дам Апис, което е за ужилване, защото се водеше от според описанието на състоянието, а не от причината. Три пъти настоях да дам копривеното... добре че го послушах, разбира се. Отбъбна за същото време, за което се поду. Беше като фокус..

# 394
  • София
Ася, магнезиевото олио на Пашкулев се пие вечер, непосредствено преди лягане, но 2 часа след последен прием на храна. Това според него е най-правилно за да се усвои максимално.
Вторият вариант е сутрин, веднага след събуждане и се чака половин час преди да се яде нещо, но това не е толкова ефективно.
На детето ми беше дал да пие и по двата начина, щото ние ту единият не съумявахме да приложим, ту другия.

За двата препарата за стрии - не съм ги използвала през бременността, трябва да проучиш дали са за бременност или за след това. В първата бременност се мяжех само със зехтин и нямах стрии. Така че мазане с бадемово или сусамово (забравих ставаха ли за бременни) ще е достатъчно според мен за поддържане на нормална влажност (+ неизползването на миещи препарати).

Днес на семинара "Дом за живеене" са предлагали някакви невероятни вегански пици, мъжът ми ни донесе да пробваме, обаче не знаеше какви са. Според нас блатът е пълнозърнест, изпечен самостоятелно, а плънката е сурова- накълцани на ситно тиквички, слънчогледови семки и доматен сос от мляни домати+счукан лен и други "втвърдители", зелен лук и други подправки. Мнооого вкусно!

# 395
Благодаря ти:)

Ася - честито, мила, много се радвам за теб, пожелавам ти прекрасна бременност Hug

# 396
Ася, честито! Леко бременеене!  bouquet

търся си ник , мисля, че пиците бяха сурови. Погледни в "Земя на заем" за рецептата. Могат да се правят различни вариации. Аз оприличих поръската на смлени орехи.  newsm78  Иначе другото беше така.
Асортиментът там ми е познат. Предлагат винаги много вкусотии- сурови крекери, хлебчета без мая, био мед, сок от бъз и какво ли не, разни "ароматиади" или както там се казваха( с лавандула, с портокал), без захар (оказа се, че са леко газирани обаче). Този път имаше и банички с пълнозърнести кори, тиквички и булгур ( Страхотни!!)
Естествено най- хубавото беше самият семинар. Интересни хора, и най вече тези, които споделиха личния си опит, дългите си търсения, успехи и неуспехи.

# 397
Здравейте,
търсих рецепти за домашен сладолед и ми попаднаха доста, в които се слага кокосово мляко. Откъде може да се купи такова мляко в София?
Благодаря! Hug

Ооо, сега попрочетох по-надолу, Ася, честито и от мен! Лека и прекрасна бременност!  bouquet

# 398
Ася, честито и лека бременност.   bouquet
Аз също първите 3 месеца само спях и никъде не ми се разхождаше Simple Smile Отделно, че ми се ядяха само хляб, картофи, соево киселя мляко и ягоди Simple Smile След 4-ти месец нещата се оправиха.

# 399
Ехе, Ася, честита и лека бременост!
Аз имах леки крампи чат пат на прасеца, но не съм пила никакъв магнезий, наблягах на ядките.
Добре дошли на новите попълнения  bouquet

# 400
благодаря ви за пожеланията  Hug

търся си ник, бадемовото масло е неутрално, става дори за масаж на бебета. от миризмата на зехтина ми призлява в момента Sick

I see you, имаш предвид онези таблетки по 10 в една цилиндрична опаковка?
не ги понасям от преди, сега абсурд да успея да ги пия.
то даже хапчетата са пълни с оцветители, подсладители и желатин  ooooh!

някой взимал ли е спирулина през бременността и каква?

.:.Stef.:. , няма ли на български описано детайлно кога се прилага дадено хом. лекарство?
на немски има много инфо и аз така си определям какво да взема Blush
още не съм си намерила хомеопат на цена, която да мога да си позволя, а личния ми лекар боаронства.

apis съм взимала при силен сърбеж, без зачервяване, повлияващ се добре от студено.
ако се повлиява добре от топло се взима Urtica urens. има още няколко лекарства при ужилване и ухапване от насекоми. апис е спешно лекарство.
но се консултирай с хомеопат!

# 401
asyalein, честито, лека и прекрасна бременност ти пожелавам!

Аз взимам спирулина - първо такава , сега - такава.

Наскоро попаднах на противоречиви мнения относно употребата на спирулина по време на бременност заради евентуално съдържание на живак в нея; от друга страна, за да се достигне токсична доза, трябва да се приемат поне 70 гр. на ден.

Аз продължавам да взимам по 3 гр. дневно. За желязото пия същия сироп като теб + чай от коприва.

Против стрии използвам чисто какаово масло и съм много доволна от него; не знам дали наистина предотвратява появата на стрии, защото според мен най-вече зависи от кожата, но нямам нито една нова.

# 402
благодаря ти Алексче. Simple Smile
погледнах в iHerb, но там не виждам инфо дали спирулината е от океана или е аква култура.
прочетах в нета, че при спирулина от океана има минимално замърсяване от други водорасли.

ще трябва да погледна и по други сайтове.

# 403
За тази, която аз пия от iherb, на сайта на производителя пише, че използват oкеанска вода от 600 м. дълбочина.  Rolling Eyes

Иначе за тази съм чела, че е много добра, но я няма в наличност от доста време.

# 404
asyalein, благодаря ти  Hug
Лека и безпроблемна бременност ти желая!

Стигнах сега дотам, където сте обсъждали кълновете, извинявам се, че избързах с питането  Blush

В такъв случай, какво да правя с ръж и жито, мога ли да ги сготвя като ориз, да речем  Rolling Eyes
Приемам идейки всякакви  Praynig

Иначе аз засега „официално” съм вегетарианка, сериозно запътила се към веганство.
Малко интересно се получи при мен завоя. Зимата правих 14-дневно гладуване на плодове и чай, след това реших захранването да е сурово, после пък започнаха постите и така си бях на вегански режим. В един момент започна да ми се дояжда сирене, успях няколко дни да се въздържа, но накрая хапнах малко и  Sick  да не навлизам в подробности. Това се повтори няколко пъти – не можех да устоя на нещо млечно, после задължително повръщах. Малко след това теста за бременност „каза” каква е причината  Heart Eyes Сега хапвам нещо млечно много рядко. Колкото до вредата от млечните – убедена съм, че не пропускам нищо, като не ги консумирам, но засега само мъжа ми знае, че съм ги ограничила до минимум, че само той ме разбира.

Надявам се във вашата компания, с всички полезни съвети, които давате, да успея да стана истинско веганче  Hug

Общи условия

Активация на акаунт