Раждане вкъщи 12

• 21 338
  • 844
  •   1
Отговори
# 195
Mamacita Bandida, легализирането на домашното асистирано раждане не прави автоматично НЕасистираното домашно раждане нелегално, нали? Това отговаря ли на въпроса ти кой би се доверил на израждащата го у дома акушерка и кой не би?

# 196
Може да имаш всякакви лични мнения, но доколкото те противоречат на международното законодателство и хартата за правата на човека те ще бъдат оставен без последствие. В случая-хич не ме впечатляваш с това, че си била против личния избор на жената да роди където иска. Аз пък съм за. И приятното, е  че хартата за правата на човека подкрепя моето мнение, а не твоето. Образовай се.

Напротив, казах отдавна, но няма кой да чете! Нито има "противопоказания", нито някой говори за тях! Удобно, но безотговорно!

Значи ти искаш да се напишат противопоказанията така ли? Това е всичко? Ами тогава сме на едно мнение, за какво спорим?

Не се хабим изобщо. Виждането за противопоказания може да е много по-лежерно и неточно, ако си нахъсена, че раждането е цветя и рози. Според мен трябва да се вземат предвид не само абсолютните, но и някои относителни противопоказания.

Освен това съм напълно против тезата, че личният избор е напълно неприкосновен, що се отнася до домашното раждане. Един закон би трябвало не само да го позволи, но да даде и стандарти на добра грижа. Ако една майка пренебрегне изискванията и стандартите и така застрашава живота на бебето, изборът вече не е неин личен. Той не е и на бебето. Той става наполовина обществен и имам право да го съдя- морално, както и правно.

Няма такова нещо- някой да "има право по право". Аргументи не се доказват така кръгово. Нарича се логическа грубост и е знак за необразовност и тъпота. Аргументи се доказват с реалности.

# 197

Аз имам идеи кого да повикам, не се грижи ти за  мен.

И защо отказваш да споделиш с нас? Не съм ти конкуренция - ако за това се притесняваш.

# 198
А недай си боже...аз съм била в ръцете на тия величия и за малко да ме уморят на няколко пъти. Почти успяха веднъж-с перитонит по тяхна вина, и веднъж със странични реакции на малоумните им ваксини. Да не говорим какво пък щеше да ми е станало ако бях следвала съветите им за лечение.

Иначе, аз не съм против медицината и лекарската професия. И по-специално хирургията, намирам за животоспасяяваща в много случаи.  Както и спешната медицина като цяло. Имам близки лекари, които ужавам много и има имам доверие. Но те пък не гледат на нешата по традиционния и характерен за доста лекари начин. За всичко си има причини и от всичко има последици. Физични закони. Simple Smile

persimon, добре ще е да задържиш малко иронията към "медицинските величия". Без да съм крайно суеверна, не бих предизвиквала съдбата по този начин, защото за теб, родителите ти, децата ти винаги може да възникне една такава ситуация, в която да се молиш онези със скалпелите в джоба да направят "чудо", което нито можеш ти да постигнеш с раздутото си самочувствие, нито "алтернативите" със своите тантри и билки. Съвсем добронамерен съвет.

Преди да плюете, добре ще е да мислите малко за евентуалните случаи, срещу които никой не е застрахован. Не знам на какво отгоре си вярвате, че вселенската енергия ще ви пази доживот и никога няма да се наложи да благодарите за живота си на някой от ония със скалпелите.

Това ме подсеща, че един от много ми въпроси остана без отговор: защо Цвети е бързала за болницата във фаталната нощ?

# 199

Аз имам идеи кого да повикам, не се грижи ти за  мен.

И защо отказваш да споделиш с нас? Не съм ти конкуренция - ако за това се притесняваш.

Споделям с приятели. Sunglasses

# 200
Mamacita Bandida, легализирането на домашното асистирано раждане не прави автоматично НЕасистираното домашно раждане нелегално, нали? Това отговаря ли на въпроса ти кой би се доверил на израждащата го у дома акушерка и кой не би?

Нищо не е автоматично нелегално, разбира се. Опасявам се обаче, че стандартите за домашно раждане ще попаднат под едно нездраво лобиране, вдъхновено от гореспоменатите неразумни доводи и нереални виждания за раждането, както и от нездрав бунт срещу системата.

Бих се радвала, ако този закон се изгради на базата на "стандарта за разумния човек"- какви мерки би взел един разумен човек, запознат с логика, с фаловете на ума и леснотата да повярваш в суеверия. Оттам, ако има обществен интерес, никой не ни спира да криминализираме домашното раждане и най-вече самозваните акушерки. Да кажем, че стане прекалено масово и публиката не харесва новините за мъртви бебета. Тогава може да има начин да подведем хора, дори и майката и бащата, под отговорност.

Не съм правист, но не е само текста на закона- има и тълкуване, част от което е свързано с философски и морални категории.

# 201

Хм, аз пък мислех, че това е тема, в която точно такива неща се споделят - кой лекар да си изберем за раждане вкъщи и прочие полезна информация.

# 202
За всички, които си мислят, че правата им стоят над всичко, да ги питам: има ли право правителството утре да реши да ви прати на фронта, да ви вземе живота и да ви съди за дезертьорство, ако си гласуваме такъв закон?

Правата не са абсолютна категория.

# 203

Тогава може да има начин да подведем хора, дори и майката и бащата, под отговорност.

Не съм правист, но не е само текста на закона- има и тълкуване, част от което е свързано с философски и морални категории.

Sick Sick Sick  168uu doh

# 204

Хм, аз пък мислех, че това е тема, в която точно такива неща се споделят - кой лекар да си изберем за раждане вкъщи и прочие полезна информация.

Не Laughing Като се махнат троловете може и да стане такава тема. Можеш да си сигурна, че с теб не бих споделяла каквото и да било лично.

# 205
  • Куциндрел
......
 Хубаво е, че си могла да родиш както искаш, мисля, че имена на такива лекари и акушерки допускащи естествено раждане трябва да се споделят в списък в тази тема, като алтернатива за жени които не могат или не искат да родят в къщи, но искат естествено раждане. Peace
Как ще посмее някой да спомене нечие лекарско име? След като тук всеки с професия лекар е заклеймяван и оплюван?

# 206
За всички, които си мислят, че правата им стоят над всичко, да ги питам: има ли право правителството утре да реши да ви прати на фронта, да ви вземе живота и да ви съди за дезертьорство, ако си гласуваме такъв закон?

Правата не са абсолютна категория.

Ъхъ, аз викам да анлуираме хартата за правата на човека.  #Crazy Ти си агравирала сериозно в последно време.

# 207
.......
 Хубаво е, че си могла да родиш както искаш, мисля, че имена на такива лекари и акушерки допускащи естествено раждане трябва да се споделят в списък в тази тема, като алтернатива за жени които не могат или не искат да родят в къщи, но искат естествено раждане. Peace
Как ще посмее някой да спомене нечие лекарско име? След като тук всеки с професия лекар е заклеймяван и оплюван?
[/quote]

Не е баш така:)

# 208
Mamacita Bandida, а не те ли притеснява, че неподготвени кадри (в случая акушерки) могат да не преценяват правилно кога една ситуация наистина изисква спешна помощ и кога не - "очите на страха са големи"? В известна степен и сега процент от родилките си "отнасят" процедури, които биха им били спестени, ако някои израждащи не ги беше шубе... Знам за АГ-та, които не смеят да родят вагинално, както и за такива, които правят планово секцио на собствените си дъщери... Това за мен са хора, които по една или друга причина имат страх от нормалното вагинално раждане и не съм сигурна до колко този страх не е водещ и при израждането на родилките, които не са им роднини...

# 209

Не Laughing Като се махнат троловете може и да стане такава тема. Можеш да си сигурна, че с теб не бих споделяла каквото и да било лично.

persimon, трогателна си с опитите да ме уязвиш, наистина. Simple Smile

За пореден път те уведомявам, че съм много далеч от деня, в който ще бъда впечатлена от напъните ти.

Не те карам да ми споделяш лично, каквото и да е - темата е публична и свободно достъпна.

Ти сама предложи в темата да се публикуват имена на лекари, при които може да се ражда естествено и комфортно. Какво ти пречи да започнеш първа?

"Бон тон" - дето вика Бу.

Общи условия

Активация на акаунт