Раждане вкъщи 12

• 21 336
  • 844
  •   1
Отговори
# 210
За всички, които си мислят, че правата им стоят над всичко, да ги питам: има ли право правителството утре да реши да ви прати на фронта, да ви вземе живота и да ви съди за дезертьорство, ако си гласуваме такъв закон?

Правата не са абсолютна категория.

Ъхъ, аз викам да анлуираме хартата за правата на човека.  #Crazy Ти си агравирала сериозно в последно време.

Хартата е политически инструмент, не е правно обвързваща. Не пиши глупости и не се опитвай да я развяваш в Иран и Северна Корея.

# 211
  • Куциндрел
.......
 Хубаво е, че си могла да родиш както искаш, мисля, че имена на такива лекари и акушерки допускащи естествено раждане трябва да се споделят в списък в тази тема, като алтернатива за жени които не могат или не искат да родят в къщи, но искат естествено раждане. Peace
Как ще посмее някой да спомене нечие лекарско име? След като тук всеки с професия лекар е заклеймяван и оплюван?
Не е баш така:)
С друго впечетление остава човек като следи темата.

# 212
Mamacita Bandida, а не те ли притеснява, че неподготвени кадри (в случая акушерки) могат да не преценяват правилно кога една ситуация наистина изисква спешна помощ и кога не - "очите на страха са големи"? В известна степен и сега процент от родилките си "отнасят" процедури, които биха им били спестени, ако някои израждащи не ги беше шубе... Знам за АГ-та, които не смеят да родят вагинално, както и за такива, които правят планово секцио на собствените си дъщери... Това за мен са хора, които по една или друга причина имат страх от нормалното вагинално раждане и не съм сигурна до колко този страх не е водещ и при израждането на родилките, които не са им роднини...

В случая не ме притеснява. Аз съм за оптимален изход, не се боря за начини на постигане. Ако всички са доволни и оптимално здрави, не ми пука за процента секцио. Предпочитам медицинските специалисти да са песимисти и да не вярват на раждането, да действат рано, а не късно. А ако не съответства твоята философия с тази на лекаря- той не ти е длъжен. Аз успях да си убедя лекаря да родя вагинално (останалите 14 пациентки за месеца бяха планово секцио, та му развалих рахата). Да, има страх, защото се е нагледал. Има хиляди раждания през годините. Баба ми сигурно е видяла поне 5000 раждания и я беше
 страх.

Колко има Клер?

# 213
Ти сама предложи в темата да се публикуват имена на лекари, при които може да се ражда естествено и комфортно. Какво ти пречи да започнеш първа?

Пречи и липсата на личен опит.
Но въпреки това с радост може да узнаем имената на тези, при които не трябва да се ражда.А най-добре е всеки да си ражда само в собствената компания,за да може да хвърли после вината за несполуките на всевишния,щото ясно стана,че родилката никога не носи вина-нито по писаните,нито по разписаните и от някои съфорумки закони.

# 214
Ако всички са доволни и оптимално здрави, не ми пука за процента секцио.

Да разбирам, че за теб секциото е нещо безобидно - като яденето на ябълки например? То вярно, че с ябълка може да се задавиш и умреш, но горе-долу такива са и негативите на секциото - пренебрежимо малки и редки? Е, аз не съм на същото мнение, особено след първо секцио, при това с усложнения... Не ми се иска второ такова, само заради страха на лекаря...

# 215

Да разбирам, че за теб секциото е нещо безобидно - като яденето на ябълки например? То вярно, че с ябълка може да се задавиш и умреш, но горе-долу такива са и негативите на секциото - пренебрежимо малки и редки? Е, аз не съм на същото мнение, особено след първо секцио, при това с усложнения... Не ми се иска второ такова, само заради страха на лекаря...

Анекдотите не са данни. Секциото не е безобидно, но може да е много полезно за общото здраве.

За някои жени и бебета вагиналното раждане е било по-голям ужас.

Стелт, а как си сигурна, че следващото раждане ще е по вода? А тоя страх от лекаря- дали е рационален?

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 16:29 от Mamacita Bandida

# 216
  • София
stelt, от позицията на жива майка с живо бебе може да скачаш срещу усложненията след секцио, колкото искаш.

Една жена, загубила бебето си при домашно неасистирано раждане, сигурно би направила всичко да върне времето назад и да легне под ножа, готова на 100 усложнения, само и само някой да върне детето. Ама няма.

Нещата са много относителни и това, че ти си имала секцио и усложнения, не означава, че секциото е по презумпция вредно или излишно.

# 217

Анекдотите не са данни. Секциото не е безобидно, но може да е много полезно за общото здраве.

За някои жени и бебета вагиналното раждане е било по-голям ужас.

Аз не съм някоя жена, а конкретна жена и няма да е лошо лекарите да подходят конкретно към моят случай, т.е. ако не се налага ресекцио, да не ми го прилагат просто от страх или за тяхно удобство...

Flip, би ли потърсила позицията на Елвира в този момент?

# 218
  • Куциндрел
Добре, че го има секциото, че иначе нямаше да съм на този свят, може би и майка ми.
Да ви кажа, че и по времето на майка ми е било много важно при кой лекар ще попаднеш. Тя е намерила такъв след известно питане и търсене. Доволна е от доктора и екипа, и от грижите след това по възстановяването й.

А тези, които го правят по желание е друг въпрос, повечето го правят от страх, май....

# 219
Стелт, в твоя случай нищо не те спира да говориш с лекарите и да решите случая индивидуално.

Но не може от своята позиция да искаш промяна на общата практика, нито да отричаш, че може да се постигнат оптимални резултати с по-голям процент секцио, отколкото идейно ти харесва.

А относно интервенциите- и там има някаква статистика. Не може да убеждавате жените, че са изнасилени, защото са им направили нещо, което не би харесала Клер.

# 220
Добре, че го има секциото, че иначе нямаше да съм на този свят, може би и майка ми.
Да ви кажа, че и по времето на майка ми е било много важно при кой лекар ще попаднеш. Тя е намерила такъв след известно питане и търсене. Доволна е от доктора и екипа, и от грижите след това по възстановяването й.

А тези, които го правят по желание е друг въпрос, повечето го правят от страх, май....

С пьлна упойка или с етер на устата е извьршено това секцио?

# 221
  • Куциндрел
Flip, би ли потърсила позицията на Елвира в този момент?
Случая с Елвира не идва ли от непоносимост към упойката, а не от самата процедура? Тя не изпада ли в кома точно заради анастезията?
За това преди раждане е хубаво да се направи тест за упойки. Peace

# 222
  • София
Ceca ме изпревари.

# 223
  • Куциндрел

С пьлна упойка или с етер на устата е извьршено това секцио?
Каза, че била с пълна упойка... Няма белег от секциото. Не е много доволна от раждането, защото ме е видяла на 4-тия ден, до тогава всичко я е боляло.
Но такива са били обстоятелствата, отлепена плацента в 5-6 месец. Тя сипе благодарности и сега на доктора.
Едно ми направи впечетление, че са чакали да започне да ражда и тогава са я резнали, един месец е стояла преди това в болницата.

# 224
Случаят на Елвира не е изолиран - смърт при секцио има - процента не е важен, ако се случи на теб... В случая говорех за страха на повечето лекари да се заемат с VBAC - а този страх е голям... Аз не държа да родя вагинално на 100 %, искам само да ми се даде шанс да започна раждането по нормален начин, обаче като говоря с лекаря си за това, виждам уклончивата усмивка и чувам думите "е, ти искаш, ама..."

Общи условия

Активация на акаунт