Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 602
  • 666
  •   1
Отговори
# 495
  • До морето :)
Ние официално сме с млечница  Tired Сега ще се мажем с Дактарин  Confused Нея, мене, шишета, биберони, всичко което може да стигне до устата й  ooooh! Няма нещо което да не прихванем ние  Crossing Arms Гледам да не се отдавам на тази гадна депресия, ама ме надвива гадината. То едно след друго, едно след друго, ако не е окото, ще е кожата, ако не е кожата, ще е устата....  smile3512 Чувствам се като най-некадърната майка   Weary

# 496
СпасДиди, къде се затри толкова време, бе жена  Hug

Я разкажи за раждането ти  bowuu

Моето дете е на смесено хранене и е наддал около 1.200кг за един месец. Роди се 2920, иписаха го 2830, точно на един месец го изтегли и беше 4 кг.

Аз пък не искам да наддава много! Naughty

Дай снимки да видим Иринка, де (Фейсбук не се брои, аз само тук влизам)  Wink

# 497
Привет от нас,

И как я борите таз депресия....... аз от три дни стане ли 8 часа и почвам да рева и да чувствам най-ненужната и лоша майка на света, децата ми се чудят как да ми угодят , а аз им крещя направо съм непоносима........иде ми да се гръмна.

За раждането : не съм си помисляла , че може да стане за миг. Първите ми контракции започнаха към шест на 20 минути, седем и малко станаха на 12 минути,  в осем на 7 минути, след това прокървих и бързо към болницата с контракции на 5 минути. 21.20 бях на входа на болницата в 21,50 бебо беше на гърдите ми .......

Толкова от мен, че въртележката започва.......

Лека вечер

# 498
 Момичета, като чета доста бебета са с млечница, но това не е чак толкова често срещана инфекция, така, че аз лично поставям под съменние това..Може някои педиатри да не я разпознават! Хич няма да се учудя!

Нелка, успокой се, умората може би си казва думата и затова се чувстваш така. Няма лоша майка, щом с любов и нетърпение е износила и родила рожбата си!   bouquet

Аз пък нямам никаква депресия (да чукна на дърво!). Психически се подготвих преди това, че я има, но е нещо, което ще е без причина и това ме спасява мен..Тоест повтарям си, че ако се чувствам зле е заради хормоните и промяната, не защото има конкретна причина (най-добрия вариант!) Представете си наистина да имате проблем някакъв и да знаете, че депресията е резултат от това..Тогава каквото и да правите, проблемът си съществува, а когато е така, как човек да се чувства добре?!  Confused

Но понякога и на мен ми се плаче от умора, което е съвсем нормално предвид факта, че няма кой да ми помага и съм сама с двете деца през деня. Мъжът ми се прибира следобяд между 4 и 6, различно и тогава мога да разчитам на него, но през деня съм си съвсем сама и като прибавим това, че нощем не се спи..доста ми се понатрупа, но това е положението, аз си го знаех..Така е на хиляди километри от всички близки..

При мен, обаче даже и броя на децата не е проблем- имат достатъчно голяма разлика, Габ е страхотен, толкова е грижовен и мил, помага ми много, няма никаква ревност, макар всички това да ме питат най-напред  Thinking
Той няма нужда от обслужване, само от внимание и помощ с домашните, което получава задължително от мен. След раждането с нищо не сме променили дневния ред и отношението си към него. Не смятам, че е редно и от каквото и да има нужда бебето, то намирам начин да се справя и да го осигуря, не за сметка на по-голямото дете  Heart Eyes
От тази гледна точка смятам, че се справям много добре и за разлика от някои от вас, които се чувстват "лоши майки", аз напротив, смятам, че съм добра майка и съм доволна и щастлива от факта  Grinning

Аз почнах да въвеждам отново режим, дано този път се получи. Той пак си реве озверял от глад на точно два часа, но аз успявам да контролирам положението още 30 минути, така, че през деня го храня на 2.5 часа, само сутрин като искам да поспя още малко му давам веднага щом заплаче- на всеки два часа.

# 499
Днес ни е втори ден за разходки, вчера бяхме на вън от 10,30ч до 14, но днес от 10,30 до 17 ч. Дали не прекалих, може ли да му стане нещо, като не е климатизаран още, нали е малка душица. Струва ми се, че като се приберем е неспокоен, цяла нощ е мрънкал  newsm78

# 500
Myst, еми как я боря, гледам да не й обръщам внимание, но това, че не излизам от вкъщи ми идва в повече  Confused Дано вече тази седмица да вземем прословутата количка и да излезем, че ще се гръмна  Grinning И най-забавното е, че днес сигурно аз ще къпя малката със сестра ми  Crazy До сега все поливач го играех, или майка я къпеше, или свекито, но най-често ММ. Да видим каква ще я свърша аз  Laughing

# 501
И аз за сега (да чукна на дърво) прескачам депресията! Може би защото раждането мина много леко, а и се възстанових почти веднага (остават ми 2-3 килограма да свалям) и това ми влияе на самочувствието, а може би и факта, че мъжа ми и майка ми  помагат много...абее, благодаря на Бога и само се моля да сме живи и здрави! Praynig
Майките с две и повече деца са герои - моето уважение, момичета!  Hug

# 502

Мен кат' ми е криво и гледам да ходя на шопинг и на ресторант, задължително. Комбинирам ли ги тия двете удоволствия..съм като нов човек  Blush
Шопингът, обаче е доста разорително занимание..Защото първо гледам да купя нещо на бебето (тук има невероятни бебешки дрехи и изобщо всичко, като нищо не е с такава цена, че да не можеш да си го позволиш, затова обичам Америка  Heart Eyes  Grinning ), разбира се купим ли на бебето, купуваме и на Габ. И ние уж нищо не искаме, обаче то като се поразходиш и поразгледаш..все нещо си харесваш.  Mr. Green
И накрая всички сме с нови придобивки и ето ти, 100$ са хвръкнали. После седнем на някое заведение да се почерпим за хубавия ден и там хвръква още някой долар, но важното е, че крайния резултат е усмихнати и доволни членове на семейството (бебето не го броя. То винаги си е криво  Mr. Green )

Хоупче, като чета за хемороиди, епизиотомии, шевове, болки отпред и отзад и незнам си какво още, наистина си давам сметка, че това, че сме родили секцио  и не сме разбрали хич не е толкова лошо  Grinning

Ти видя ли, че си свали килограмите, а толкова се притесняваше  Wink
Аз каквото свалих, свалих и от три седмици си стоя все 60 кг, тоест продължавам да имам  за сваляне 4 кг, но нито бързам, нито ми личат, нито, най-важното ми пречат  Grinning

# 503
Бубе, аз това си мислех, че ние с тебе депресията я изкарахме преди раждането  Mr. Green
Добре, че е шопинга!!! И лятото !!!!!!!!!
Слагам една снимка моя, да се изфукам със свалените килограми  Mr. Green Има още да се свалят, ама вече се чувствам човек, че последния месец бях като кръстоска между  хипопотам и крокодил(толкова красива и толкова добра)  
кака Ви Хоуп Mr. Green
п.п. то и аз имам да свалям десетина кила, но тях си ги имам за сваляне от няколко години, не е от бременността  #Cussing out

# 504
Здравейте и от мен мили мами!Моето майско бебе се роди на 29!Вече сме на 10 дни Grinning Имам питане към вас - притесненията ми са 4е от 2 -3 дни  на бебе Божидар му сълзят очите.Педиатъра го видя вчера и каза че не е нищо тревожно, натисна му с пръстче единия канал да ми покаже как да го чистя и от тогава тече повече секрет.Мия му очите с преварена вода ,НО това достатъчно ли е???
Има ли някои с подобен проблем и как се справяте с него?

# 505
Ох, и на мен килограмите не са ми проблем. Не знам колко съм оставила в болницата, но единствено корема трябва да сваля сега малко  Grinning Май ще се започва с коремните преси  Grinning че още не мога да нося много стегнато бельо, за стягащи гащи  Grinning
tzura, а имате ли гурелчета, или само сълзи?  newsm78 Нашето оченце се пооправя, още малко ще му слагам капчици (те и без това са до 20 дни след отварянето), но не знам дали имаме същия проблем като вас  Hug

# 506
  • гр. София
Здравейте,
Днес Марио изплю малко кръв и съм много притеснена. Обадих се на педиатърката и според нея няма нищо притеснително щом е инцидентно, но ми препоръча да отидем в Шейново за преглед, но там казаха, че имат много работа и няма кой да ни прегледа. МОЛЯ, ако някой е имал подобни притеснения да сподели. Благодаря предварително!

# 507
да отидем в Шейново за преглед, но там казаха, че имат много работа и няма кой да ни прегледа.
Що за отговор ????? !!!!!
Аз си мсиля, че каквоито и да ти кажат тук момичетата, няма да се успокоиш. Заведи си детето на лекар! Потресена съм от отговора в Шейново..... Shocked

# 508
Имаме гурлички да !!

# 509
 Браво Хоупова! Стройни краци сте заформили  Heart Eyes
Наистина предродилна беше нашата депресия  Crazy

Виктория, не виждам нищо НОРМАЛНО?! дори и в инцидентно изплюта кръв!
Задължително идете на лекар да види детето. Нали има спешни центрове. Каква е тази педиатърка, която така с лека ръка, по телефона раздава успокоителни думи, без преглед! Ако беше нейното дете, пак ли за толкова нормално щеше да го намира..Егати хората!  Stop

Все пак не бързай да се шашкаш! Идете на лекар  Hug

Общи условия

Активация на акаунт