Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 593
  • 666
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Явно това с еднократната помощ наистина е различно навсякъде. Във Варна бележката за родствени връзки струва 20 лв., ако е бърза  #2gunfire. Мъжът ми като ходи да я вади, им вдигнал панаир, че щели да ни вземат голяма част от еднократната помощ, преди да сме я получим Laughing. Аз даже не разбирам за какво е нужна тази бележка, нали в акта за раждане пише кои са родителите, защо трябва да се вади отделна бележка, доказваща, че сме родители на сина си Rolling Eyes.

Иначе никъде не съм ходила лично, мъжът ми ходи навсякъде с двете лични карти. Парите се превеждат на банкова сметка, посочена от мен, само че някъде към края на юли казали да ги очакваме големите пари Laughing /а мъжът ми отиде да подаде всичко в края на май/.

Депресия нямам, аз тези модерните болести не ги разбирам Mr. Green.

Днес майка ми дойде на гости за през деня, той пък за късмет малкия беше тих и кротък, какъвто си беше преди коликите. Дали е защото спрях кафето и млякото, или се опитва да се прави на ангелче пред баба си, не знам. Аз поне се възползвах и отидох да се подстрижа, че косата ми беше станала като метла.

Обаче накрая много ме изнерви майка ми и се радвам, че ги отсвирих всички и се справяме сами. Напълни ми главата с глупости относно как да си гледам детето, обаче едно от нещата направо ме хвърли в тъча - трябвало като къпем детето, да го хващаме за главата като го вадим от ваната /само за главата!/, за да има дълга шия Shocked. Какви са тези бабешки издевателства, не знам. Някой чувал ли е подобно нещо?

# 511
обаче едно от нещата направо ме хвърли в тъча - трябвало като къпем детето, да го хващаме за главата като го вадим от ваната /само за главата!/, за да има дълга шия Shocked.
Joy Joy Joy е, само това не бях чувала.
Силно се надявам , че никой няма да го прилага! Naughty

# 512
  • София
Виктория:Какво значи ''изплю малко кръв?''Повърна ли кръв и ако е така колко? Може да си е разранило устната кухина от нещо? newsm78 Можеш ли да му отвориш устичката и да видиш?
според мен сте си за преглед от педиатър!!!
Хоуп: Ако свалиш още 10 кг. ще изчезнеш направо? LaughingКакви ги говориш? Hugсега си много добре! Peace
За депресията:Момичета- излизайте на вън със или без децата, почивайте си във всеки възможен момент, опитайте се да се погледнете отстрани и да не взимате всичко на живот или смърт, когато се отчаяте се сетете за нас със по 3 деца и ще разберете, че има и по- трудно  Mr. Green
Аз на 26 бях болнава, несигурна и депресирана,че съм лоша майка.сега, на 36 съм спокойна и усмихната на пук на всичко! Laughing
За ужас на околните не слушам никого, освен себе си, извеждам си бебето, показвам го, даже в неделя на гости го водих, като ме изнервят околните ги изгонвам Mr. Green-те ще се съобразяват с мен! Все пак съм си вкъщи!
Летните дрехи много не ми стават, но аз си купувам нови роклички, които прикриват сланинките, гримирам се ,правя си маникюр, днес даже на хор отидох за малко( само да ги почерпя де) Peace
Когато ми докривее много- поглеждам малкото зайче в креватчето , пускам една сълзичка от умиление и си давам сметка, че съм най- щастливата жена на света! Hug
Спасиди:Днес получих еднократната помощ.. Sad 190лв. са ми внесли! Twisted EvilТе се подиграват с нас! #2gunfire

# 513
190 лева еднократно за трето дете?   #Cussing out #2gunfire #Crazy
Ще се въздържа от коментар защото само нецензурни думи ми идват на акъла !!!!!!!!!!
Дано никой никога не опре до тия помощи!!!!  Praynig

# 514
  • Стара Загора
Кви депреси бе момичета...кави пет лева Mr. Green
Моята еднократна помощ още не е преведена....но прочетох Принцесата, че пише, че е получава на следващият месец до 20-то число...значи си чакам 20.06.
Днес Боримечков счупи всички рекорди...ака три пъти bowuu
Той е на АМ и за първят месец беше качил 900гр. от изписването.
Днес Слави пък паднал в градината и с ударил в устата на един диван...никой не го е видял....чак след сън като станал с подута устна звънали на мъжа ми...щото ме знаят мене Twisted Evil Предните му зъби се изкривили от удара навътре /поне не са се набили нагоре, че незнам какво щяхме да правим/ Сержът го заведе до зъболекарката да го види...няма пукнат или счупен зъб....Когато изкара постоянните ще са прави...че се бях притеснила.
АМа как ги гледат незнм...аз неща да се правят на Спайдърмен и да го спасяват...ама да го видят като се забие в дивана #Cussing out То вярно, че и моето буйно ама.....

# 515
  • София
Хера, хера...Снинка правили ли са му????
Ако не са да направят!!!Може, не дай си Боже, да са се разместили зародошите на постоянните!!!Аз, от едно такова падане на 18 бях с 3 ретинирани( задържани в челюстта) зъби, та сега съм с огромен мост, обхващащ и резците ми!!!! ooooh!

# 516
  • Стара Загора
Хера, хера...Снинка правили ли са му????
Ако не са да направят!!!Може, не дай си Боже, да са се разместили зародошите на постоянните!!!Аз, от едно такова падане на 18 бях с 3 ретинирани( задържани в челюстта) зъби, та сега съм с огромен мост, обхващащ и резците ми!!!! ooooh!
Правили са му.

# 517
  • София
 Хера: Hug Peace

# 518
  • До морето :)
Мария, искат такава бележка за родствените връзки, защото за всяко дете е различна еднократната помощ. За първо е 250, за второ е 600, за трето и всяко следващо 200лв.
Хоупче, според мен за трето дете е толкова малка сумата заради ромите. Предтсвяш ли си, ако се увеличаваше все повече и повече колко щяха да се навъдят  Mr. Green
Иначе според мен е по-правилно първата помощ да е 600 лв, за второ дете - 250. В крайна сметка при второ по-малко неща ти трябват, я количка ще имаш вече от първото, я кошара. А за първото дете повече неща трябва да се купуват. Но всичко е за стимулиране на по-висока раждаемост  Grinning
Днес аз изкъпах малката, но направих ОГРОМНА грешка - изчаках я сама да се събуди и съответно с очите отвори и устата да яде и реееееееев. Докато я изкъпя ми се спря тока  #Crazy По едно време като се хвана за шезлонга в коритото, реве и не мога да я вдигна, да я обърна. На всичкото отгоре, като я държах за гърдичките, за измием гърба имах чувството, че ще я задуша  ooooh! Ужас  hahaha От утре татко й да я къпе, аз - като проходи  Grinning
Хера, е, госпожите в детските градини направо ме убиват. То вярно, че не са слънце навсякъде да огреят, ама пък да не видят как паднало детето - редовен номер им е. "Не беше при мен, при другата госпожа е било!"  #Cussing out
Има ли друга мама, която дава Дактарин за млечница?  Rolling Eyes

# 519

дано се чете..

# 520
..........Когато ми докривее много- поглеждам малкото зайче в креватчето , пускам една сълзичка от умиление и си давам сметка, че съм най- щастливата жена на света! Hug
Спасиди:Днес получих еднократната помощ.. Sad 190лв. са ми внесли! Twisted EvilТе се подиграват с нас! #2gunfire

jenajena, ох че страхотно си го казала!  Hug
Подиграват се - нещастна работа - дано децата ни се изнесат в чужбина. Моя приятелка роди в Испания и дадоха 2000 Е , а там тя не работи/осигурява я въжът и някак, който също е балгарин/. Предполагам, че не е с някакъв особен статут-сигурно там и на ромите си дават по толкоЗ!!!
Както и да е - не им ща парите, само да не приказват смешки за социална политика и демографски сривове!
Аз детето съм си го родила за собствена радост - за мен , за таткото и за кака и батко!  Laughing

Хоупче, пу-пу! Страхотно изглеждаш!!!  Hug Кви 10 килограма! Ма как седиш на тия токове?!? Аз такова нещо на бала едва обух и повече не ща да видя!

nelka_bg, Ирката имаше млечница! Мазах с Дактарин и бебето и гърдите си. Много е упорито това - 10тина дни трябва да мажеш, независимо, че ще изчезне по-рано! Купи стерилни марлички - навиваш на пръста си, мажеш марличката с пастата и хубаво обираш езичето и устичката отдолу. После хвърляш тази марля. Взимаш нова-мажеш и обираш горе небцето и цялата устичка отгоре! Отделно след като я накърмиш е добре да изплакваш устичката с една лъжичка преварена вода! Ирката не я гълташе, а се мръщеше и я изплюваше навън - т.е. наистина си плакнеше малката сладка човчица! хих
Ако има нещо още - питай.
Бубе,  Hug ще разкажа и снимки ще туря -само да се нарева едно хубавичко и ще се включа!

Виктория, отидете в Токуда-има страхотни педиатри и ще получиш невероятно отношение и помощ! Прегледът струва 30 лв. Аз там раждах - възхитена съм - все едно бях в чужбина! Изкарах си раждането като на хотел! Всичко беше перфектно и на ниво, каквото в БГ съм сигурна, че няма никъде другаде!  

# 521
Нас сигурно ни почват коликите, не е заспивал от 19 ч., чак преди половин час. Той плаче и аз с него, не знам какво му е.  Cry Дали може да съм му направила нещо като го държах цял ден навън  newsm78

# 522
dessince, споко, какво може да му стане от това, че е навън в това хубаво време! Навън му е сто пъти по-добре - по-спокойни са бебоците, количката ги подрусква така, както са били на мама в корема!  Laughing
Моят педиатър винаги е казвал от първия ден навън! А първото ми бебе беше зимно и ме караше да нямам ден без разходка. Аз го послушах и не съжалявам! Само при мъгли и при темп. под нулата не съм я извеждала или по за кратко!
Свива ли крачета, като плаче, пукат ли червата и успява ли да пръцка?

# 523
Не ги свива, по скоро ги изпъва и рита с тях. Пръцка и ака нормално според мен. Но както е спокоен и се унася да заспива, започва да плаче неутешимо.

# 524
Spasdidi,аз токчетата ги свалих само до като раждах и то не защото исках, ами да не извадя окото на някой док  Crazy Mr. Green
Десинце, ако не си го прегряла , едва ли му има нещо - може да се е превъзбудил, или колики.
Хера, ужасна работа, милия Слави!  Hug
Ох, Филип днес ЦЯЛ ДЕН реве.....без причина. Къса ми сърцето това дете, какво да го правя вече не знам... Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт