Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 456
  • 666
  •   1
Отговори
# 525
Бебка днес няколко пъти ака кръв, говорих с личната лекарка и ми каза да изчакам до утре и утре супринта да отида, но на мен не ми се чака до утре и реших да отида в частна ДКЦ Лисичкова от та като чуха че има кръв в акото ми казаха да отида директно в инфекциозна болница. Там ми казаха че бебето трябва да се приеме в болница и че ще направят изследвания които ще бъдат готови след 5 дни, тогава попитах докторката без изследвания как ще лекуват бебето 5 дни - за какво, след като няма резултати и тя ми отговори за диария. Разбира се при такъв отговор отказах да остана и да ми лекуват детето за незнайно какво без изследвания и търся някаква частна клиника във Варна която да реагира адекватно и да предприема правилни лечения за точни диагнози , но немога да намеря
На някоя мама случвало ли се е бебето да ако кръв и поради каква причина? Тя е изцяло на кърма.

# 526
  • София
Аз сигурно съм единствената мама, която не обича разходките... Вместо тях бих предпочела да легна и да спя...   Blush

# 527
  • София, св. Троица
Цитат на: лава link=topic=585001.msg18786799#msg18786799
Имам въпрос към консултантките по кърмене: Лазар е само на кърма, трябва ли след всяко кърмене да изплаквам устата му с вода и как да го правя? Не давам вода с шише.Пробвах веднъж да му дам преварена вода с лъжичка, но той отказа.

Здравей Лава,
Няма данни даването на вода, т. нар. изплакване на устата на бебето да предотвратява появата на млечница, както и обратното – не даването да предизвиква гъбична инфекция. Много майки не са давали вода под каквато и да е форма на новородените си бебета(какъвто всъщност е и съвета на СЗО относно изключителното кърмене) и не са имали проблем, за разлика, от други, които пък стриктно са давали. От друга страна давайки дори и малки количества вода, може да се намали общия прием на млякото за денонощие. Дори при 5 мл вода, ако има 8 или 10 хранения това са около 40-50 мл по-малко прието мляко.
Обикновено повечето гъбични инфекции, в това и число и млечницата, са резултат от прием на антибиотици или честа употреба на стероиди. В тази статия са описани предразполагащите рискови фактори: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0
Кърмата е с антибактериален състав и самата тя предпазва бебето от инфекции. Когато обаче в устата се внасят външни предмети, шишета, залъгалки или нещо друго има вероятност от пренасяне на външни микроорганизми, от които може да се получи млечница. Освен това, при едно добро засукване, самото зърно се позиционира между езика и мекото небце, при което много малка част от кърмата би трябвало да се задържа в устата на бебето – по-голямата част от нея се излива почти директно в гърлото.
Изключително кърмените бебета рядко биха могли да имат млечница.

Въпрос към консултантите по кърмене
Кърмя бебо на поискване. Той обаче си е направил следния режим: кърмене в 10-11 сутрин, после 13-14, 17, 21-22, 2, 6, което прави само 6 кърмения. От една седмица спрях да се изцеждам след всяко кърмене. Правя го само когато имам напрежение. Притеснявам се да се си загубя кърмата и дали бебо ще наддава нормално. Иначе вода давам след всяко кърмене - общо за 1 ден му се събира да изпива 100 мл. Моля да вашия съвет какво да правя ?

Здравей genisi,
Дали би ни разказала малко повече за организацията на кърмене при вас? Колко горе-долу напишакни и наакани памперси има Димитър? Би ли ни споделила дали предлагаш едната или двете гърди на едно хранене? По какво се ориентираш, че се е нахранил? Какво е наложило даване на вода след всяко хранене? Дали бебето все още има физиологична жълтеница?

Чудесно, че си избрала да кърмиш бебето на поискване. Това означава често и неограничено във времето кърмене или предлагане на гърда винаги, когато бебето покаже признаци за глад. Ранните признаци за глад са мляскане или облизване на устните, отваряне и затваряне на устата, смучене на устни, език, ръце, пръсти на ръцете и краката, въртене на главичката наляво-надясно в търсене на гърда, а плачът по скоро е късен сигнал за глад. Тук има по – подробна информация за това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73982.0
Повечето малки бебета имат нужда да сучат поне 8-12 пъти или на всеки 2-3 часа за период от 24 часа. Обикновено тези чести кърмения могат да осигурят млякото, от което бебето има нужда. В първите няколко седмици, когато лактацията тепърва се установява, честото, неограничено кърмене е от изключителна важност, за да се осигури и по-добра стимулация за гърдите и съответно повече мляко, тъй като млякото се произвежда на принципа на търсенето и предлагането. Ако има често търсене, т.е. бебето суче често и максимално изпразва на гърдата, то и производството на мляко би трябвало да е гарантирано
Кърмене поне на всеки 2-3 часа през деня и поне веднъж през нощта, дори да се налага бебето да се буди през първите няколко седмици, ще осигури лактация, която да е установена и да задоволява растящото бебе. Добре би било също така, ако не се прави повече от една 4 часова пауза от сън.

Относно водата – кърмените бебета обикновено не се нуждаят от вода, тъй като кърмата е съставена от около 80 - 85 % , а когато майката кърми на поискване, те задоволяват нуждата си от течности. В същото време, когато се дава допълнително вода тя запълва стомахчето и по този начин общото количество приета кърма, може да намалее. Също така, това може да обърка показателя за количеството приета кърма, тъй като не може да се каже дали бебето пишка заради кърмата или заради допълнителната вода. Тази статия свързана с водата може да ти е интересна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73979.0 Освен това допълнителното даване на вода може да означава по малко стимулация за гърдите и съответно по-малко количество мляко.

Мислиш ли, че ще е добър вариант за теб и бебето, ако увеличиш броя на кърменията? Ако Димитър спи през повечето време, би било добре да го будиш, за да се храни, а ако се събужда по-трудно тази статия може да ти е полезна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2768. При по-често кърмене необходимостта от даване на вода може да отпадне, както и изцеждането, защото гърдите не биха се препълвали от по-дългите паузи..

# 528
...подариха ми 5 кутии НАН сензитив и мисля да си ги употребя  Mr. Green, начела съм първата, ма то на това устата му не се затваря  Laughing.
Mацките от ЛЛЛ, ако не сте ни изоставили  Flutter: през нощта и до обяд имам кърма, сутрин направо пръска струйка, а след обяд и вечер никой  newsm78, къде е логиката и мога ли да контролирам по някакъв начин количеството.

Не сме ви изоставили, темата ще се следи поне докато децата не поотраснат и не преминат първите месеци от захранването. Може не винаги да успяваме да отговорим веднага, но се стараем при първа възможност съвместявайки работа, семейство и доброволческата си дейност Simple Smile

Пролактина е в пиковите си нива между 2-3 през нощта и 8-9 сутринта, като при повечето жени нощем и сутрин млякото е най-обилно, а в следобедните и вечерните часове може да не е толкова. За разлика от бебетата на изкуствено хранене, при бебетата на кърма, млякото което изсукват е различно като количество през различните части от деня. Много често следобед или вечер бебето може да посуче по-продължително или с по-кратки паузи и после да си вземе малко по-голяма почивка за сън. Понякога, ако усещат дискомфорт (примерно колики) би могло да искат да сучат по-често, тъй като кърменето освен, че е храна, която затопля и отвътре, осигурява и спокойствие, сигурност и утеха на бебето. Тъй като ме нямаше известно време, удобно ли е да попитам кое налага приема на АМ и дали бих могла да съм ти полезна, в случай, че би искала да го намалиш?  Heart Eyes

# 529
Малко инфо за запек и т.н.., към края на страницата има и безопасни варианти за помагане на бебето да се изхожда.
http://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/

# 530
Бебка днес няколко пъти ака кръв, говорих с личната лекарка и ми каза да изчакам до утре и утре супринта да отида, но на мен не ми се чака до утре и реших да отида в частна ДКЦ Лисичкова от та като чуха че има кръв в акото ми казаха да отида директно в инфекциозна болница. Там ми казаха че бебето трябва да се приеме в болница и че ще направят изследвания които ще бъдат готови след 5 дни, тогава попитах докторката без изследвания как ще лекуват бебето 5 дни - за какво, след като няма резултати и тя ми отговори за диария. Разбира се при такъв отговор отказах да остана и да ми лекуват детето за незнайно какво без изследвания и търся някаква частна клиника във Варна която да реагира адекватно и да предприема правилни лечения за точни диагнози , но немога да намеря
На някоя мама случвало ли се е бебето да ако кръв и поради каква причина? Тя е изцяло на кърма.

Дона Ани, каква кръв изхожда бебето? Червена, ярка и прясна или тъмна и стара?
Това помага да се определи от коя част на стомашно-чревния тракт идва кръвта. Също така кога се появи това, в коя част на денонощето и ти кога потърси лекарски съвет?
Сега в момента има ли назначена терапия бебето? И в крайна сметка с диария ли е?
Какви други симптоми има? Има ли висока температура?

ккви са тия работи, бе момичета..едното плюе кръв, другото го изхожда..Ужас! Стискам ви палци, дръжте ни в течение  Praynig

# 531
  • София
Добро утро Майчета!
Донна Ани, Виктория стискам ви палци да се окаже нещо безобидно Praynig
Ние вчера бяхме на консултация и сме вече 56 см. и 4,600кг.по нашия кантар (според кантара на лекарката е 5,000кг. , но моя е  електронен и със сигурност е по точен) т. е. сме качили около 950 грама за 1месец. Биха ни и ваксината и плакахме много. Добре , че мъжа ми я държа . Аз се обърнах на другата страна да не гледам. Много ми е жал като ми боцкат децата  Sad
Пъпките ни не са алергична реакция , а хормонално почистване според лекарката. Много се радвам защото и без това се чудя какво да ям за да няма колики детето та се бях замислила ако изключа още храни от менюто си с какво изобщо ще се храня  newsm78
Спасдидиииии най накрая се появи. Знаеш ли от кога те чакам  Wink . Добре че е Жени от време на време да ме информира как сте  Hug
Много моля да погледнете първа страничка и ако има някаква грешка или не са пълни данните ви да ми пишете на лични за да ги оправя  Peace

# 532
  • До морето :)
Ох, дано да се оправят нещата при Дона Ани и Виктория  newsm17 newsm17 newsm17 Да не е нещо сериозно
Спасдиди, мерси за инфото, много ми помогна. А зърната си колко пъти на ден си ги мажеше? След всяко хранене ли? И колко пъти й мажеше устичката на Ирка и кога  - след хранене, преди хранене или между храненията? На мен педиатърката ми каза по три пъти на ден  Grinning

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 08:08 от nelka_bg

# 533
Добро утро и от нас !

Момичета,пиша ви притеснена.От 2 -3 дни чувам Лазар да се изкашля след кърмене обикновено(вместо да се оригне) или като тази сутрин беше в леглото 15 мин някъде след като сука,разплака се и аз го взех изправен в мен и се изкашля 2-3 пъти.Нормално ли е това или да звъня на педиатъра още днес.Не ми се чака до петък...... Sad Confused

Дона Ани и Виктория  ,дано не е нещо сериозно и да са добре дечицата. Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 13:51 от лава

# 534
Дона Ани и Виктория, дано да се оправят нещата при васи да не е нещо сериозно!  bouquet
Мойта Убавица вчера ми взе здравето. Цял ден беше неспокойна - реве, не спаот 10:00 до 18:00 часа - то на разходки не я водих, то не я храних, то на ръце ли не я държах - и нищо. Снощи реве за мляко - ами аз спя - даже не помня кога съм я хранила. Embarassed Разбирам вече Хера напълно. Grinning
Дано днес да е по-добре положението.

# 535
Здравейте момичета!
Дона Ани, Виктория - дано да не е нещо сериозно и да се подобри състоянието на децата бързо. Стискам палци всичко да е наред.
Депресия и аз засега нямам. До скоро бях при майка и тя ми помагаше с прането и готвенето, беба си я гледах аз. Сега сме двете само и ми е по-трудно, но се старая да не се вкарвам във филми. Не ми остава почти икакво време, тъй като моята хубавица не спи (вчера от 9 сутринта до 23 вечерта има точно 3 часа сън) нито в количка, нито в къщи. Най - обича на ръце и то не да стои, ами някой да я разхожда. И тъй като мъжът ми излиза в 9 и се прибира в 19,30 сме си самички по цял ден. Добре, че като си дойде веднага я взема, за да свърша някоя друга работа иначе щях да изкукам Crazy
Лава Али също кашля поне по веднъж на ден, по няколко киха - засега не съм взела специални мерки, пийвам по литър чай и се надявам да премине към нея. Дано да не греша!
Ние сме качили 940гр и сме пораснали с 3 см за един месец. И аз като Буба не държа да наддава. Даже се бях притеснила, че е качила прекалено много, но като чета виждам, че всички са така, а има и повече качили.
Усмихнат ден от нас!

# 536
  • гр. София
Здравейте,
Благодаря за положителната енергия на всички Simple Smile Марио от вчера за щастие не е имал проблеми и силно се надявам наистина да е било нещо инцидентно и никога да не се повтори.
Дона Ани, разбирам притеснението ти напълно и се надявам, че всичко ще е наред и няма нищо обезпокоително.
Пожелавам на всички много хубав и слънчев ден и само положителни емоции Simple Smile

# 537
  • гр. София
Искам да споделя, че в началото Марио имаше много силни колики, но от два дни му давам Colief и опредлено има резултат.

# 538
Здравейте момичета Simple Smile

Изчетох ви и да кажа и аз по някои темички.
За еднократните помощи: аз платих 3лв удостоверението за родствени връзки (Мария къде плаща 20лв, да не би да е експресна поръчка за другия ден???) за Варна. Моята е обикновенна поръчка за седмица е готово. Ние  нямаме брак- не искат никакви декларации и т.н. На семейно положение пишеш "неомъжена" и до там приключват подробностите за бащата. И аз си дадох сметка за превеждането на сумата - моя лична. Явно наистина има разлика и на някой места издевателстват над хората  #2gunfire
Депресия и аз нямам. Даже и през ум не ми е минавало да се депресирам. Бързо отсвирвам всякакви наченки на депресията. Успявам и да готвя и да чистя вкъщи, и да се моткаме по разходки, и да пазаря...... абе всичко. Няма натякване за нищо, всичко си го правя когато мога и имам време. Като не мога да сготвя, хапваме навън, или си поръчваме за вкъщи..... (защо ли все за храна говоря Simple Smile )Ходих и аз няколко пъти на шопинг и се отразява невероятно Simple Smile Вчера забелязах че за един месец ми се е поприбрал таза. След раждането пробвах доста дрехи, които ми пъваха на кокалите, но вече влизам и в тях. Значи след месец положението съвсем ще е добре Simple Smile Остана да си понапека краченцата навън по пейките и да свършват течовете, че да се захвана със стягането и всичко ще е супер.
И дакажа, пийвам си аз биричка, вечер като го нахраня и сядам на вечеря с биричка..... Сутрин пия по едно кафенце с мляко. Хапвам си и ягодки и череши (бях писала по-рано, че им се чудех). Докато не се отрази на детето по някакъв начин си вземам от всичко по малко...... Единствено не хапвам зелении сега и бобови.... а обичам доста. Но за известно време съм спряла това. Всичко друго - хапвам Simple Smile
За витамин Д, знам, че по-рано го бяхте обсъждали. И аз не смятах да давам през лятото, но педиатърката каза, , че натрупва бързо маса и да се формират правилно костите.
А кога се води бебето на ортопед? Сега след първия месец ли?

Дона Ани, Виктория, стискам палци всичко да е наред, че и аз бих се ошашкала с такива симптоми. Дръжте ни в течение. Hug Praynig

# 539
добро утро
Дона Ани виктория - с вас сме  Praynig дано не се окаже нищо сериозно!!! егати педиатрите - да не ти се налага да опираш до тях  ooooh!

Габ от вчера е по-спокойна - да чука на дърво дано няма пак такива стряскания че ми се къса сърцето. Вчера даже правихме кекс с нея - тя седи в шезлонга до мен аз и обеснявам какво слагам  Mr. Green - да ви почерпя Simple Smile сега съм я метнала в люлката и мисля да сядам да уча че мен изпити ме чакат  Tired а тя много си харесва рибките на люлката така че не и е скучно

Мария - по тая логика внимавай да не дръпнеш някоя ръчичка че да не стане по-дълга от другата  ooooh! с тея бабешките направо ... Mr. Green

Хера - бързо оздравяване на Слави  - егати отговорната детска градина ... как няма да го видят  ooooh! и после си оставяме децата на нечия БЕЗотговорност ... ужасявам се направо ...
та казваш розовия хипп действа на зетя а? При нас с хип Габи пак акаше веднъж на ден с много напъни - и сега е така с Аптамила но поне е по-близък като консистенция до моята кърма.

Десинце - може да се е стреснал нещо - Габче беше така цяла седмица заради тъпата ваксина - гушкай го повече да се поуспокои да разбере че си до него винаги Peace

За депресията - аз се депресирах заради кърмата - за щастие го изживях вече - при мен беше в началото след болницата - сега пак ми се поплаква от време на време за нещо но гледам да се държа щото няма място за отпускане  Naughty

За секса - Blush тея дни ще взема да се пробвам ...

айде ... Габка заспа ...  Party отивам да простра прането и сядам над книгите
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт