Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 587
  • 666
  •   1
Отговори
# 555
Днес имам рожден ден почерпете се за мое здраве виртуално  Simple Smile

# 556
...подариха ми 5 кутии НАН сензитив и мисля да си ги употребя  Mr. Green, начела съм първата, ма то на това устата му не се затваря  Laughing.
Mацките от ЛЛЛ, ако не сте ни изоставили  Flutter: през нощта и до обяд имам кърма, сутрин направо пръска струйка, а след обяд и вечер никой  newsm78, къде е логиката и мога ли да контролирам по някакъв начин количеството.

Не сме ви изоставили, темата ще се следи поне докато децата не поотраснат и не преминат първите месеци от захранването. Може не винаги да успяваме да отговорим веднага, но се стараем при първа възможност съвместявайки работа, семейство и доброволческата си дейност Simple Smile

Пролактина е в пиковите си нива между 2-3 през нощта и 8-9 сутринта, като при повечето жени нощем и сутрин млякото е най-обилно, а в следобедните и вечерните часове може да не е толкова. За разлика от бебетата на изкуствено хранене, при бебетата на кърма, млякото което изсукват е различно като количество през различните части от деня. Много често следобед или вечер бебето може да посуче по-продължително или с по-кратки паузи и после да си вземе малко по-голяма почивка за сън. Понякога, ако усещат дискомфорт (примерно колики) би могло да искат да сучат по-често, тъй като кърменето освен, че е храна, която затопля и отвътре, осигурява и спокойствие, сигурност и утеха на бебето. Тъй като ме нямаше известно време, удобно ли е да попитам кое налага приема на АМ и дали бих могла да съм ти полезна, в случай, че би искала да го намалиш?  Heart Eyes

Здравейте! И ние сме с такъв проблем.  Божидар е роден секцио в събота в 18.20 и ми го дадоха в понеделник в 10 и е хранен с АМ. Като ми го дадоха тепърва ми тръгваше коластра, аз се цедях с помпа, тъй като не успявах да го сложа на гърда и той да захапе....Така 5 дни там, борба и даване на добавка. Вкъщи от три дни се опитвам да минем само на кърма, но тя е малко и не му стига  Sad , храненията успявам най-много до осем на брой.Следобяд и вечер положението е ужасно, не му стига, почва да ми дърпа зърната, да реве, чак се дере и се принуждавам, ако нямам изцедена кърма да дам АМ. ВЧЕРА И ДНЕС КАТО СЕ ЦЕДЯ СЛЕД ХРАНЕНЕ НЕУСПЯВАМ ДА ИЗЦЕДЯ МНОГО, около 10-20 милилитра (като не винаги е ял от двете гърди, а в повечето случаи яде и от двете).
Какво да направя за да ми се увеличи кърмата.

Честит рожден ден на Милиш! Всичко най-хубаво!

# 557
  • Сливен
Mushence, сега питах мъжа ми, 10 лв. било, не знам защо в акъла ми е останало 20 лв. ooooh!.

При мен това удостоверение за родствени връзки струваше също 3 лв, но ми го направиха за 1 ден... Странно наистина защо навсякъде е различно...

Ние вчера ходихме на преглед при педиатърката... Беше ми направило впечатление, че като диша има някакви хрипчета... Помислих си, че може да съм я простудила и се притесних... ММ не ми вярваше и казваше, че си внушавам, но после и на него му направило впечатление и се обади сам на докторката... Оказа се, че всичко е ок, но в нослето и най-вероятно има някакво секретче и затова така се получават хриповете... Педиатърката ми препоръча да и вземем Тетрисал/Е и да и впръскваме, за да се изчисти нослето... Поне се успкоих, че така се притеснявах да не би да е друго... След това се разходихме и тя спинка през цялото време... Днес отново реших да я изведа към 10.30 и до към 13 часа бяхме на вън... Спинка си и е спокойна... Чудех се дали сега като нямаме колики по-късно ще имаме, но ми казаха, че е възможно да нямаме въобще... Дано е така и за в бъдеще...
Честит рожден ден на Милиш... Пожелаваме ти здраве, щастие и много радостни моменти със семейството Simple Smile

# 558
Честит рожден ден на Милиш!   bouquetМного здраве и прекрасни мигове със семейството!

# 559
  • гр. София
Честит рожден ден, Милиш! Пожелавам ти много здраве, щастие, късмет, любов и сбъднати мечти Simple Smile

# 560
  • До морето :)
Честит рожден ден на Милиш   bouquet

# 561
Нашия момък трудно заспива, като пропусне да спи между храненията, надува гайдите страшно..Много кофти.. Едвам го успокояваме, какво ли не прилагаме, гушкане, люшкане, ляга ми върху корема, бял шум, всякакъв шум...
Иначе от раждането за 20 дни е качил 350 гр., не знам колко е спаднал след раждането, в Шейново не го отчетоха.
Честита дъщеря на Елфи! Най-накрая се появи.  bouquet
Честит рожден ден на Милиш!  bouquet

# 562

Милиш, ЧРД! Жива и здрава!   bouquet

Мили, 350 гр за 20 дена ми се струва недостатъчно! За 10 дена до втората седмица трябва да е възвърнал рожденното си тегло, но ти не знаеш с какво тегло са го изписали..което също не е особено редно  Rolling Eyes
И след това трябва да наддава, но тези 350 гр кое по-напред- да възвърнат първоначалното тегло или да наддава...педиатъра ти какво казва по въпроса?!

Виктория, аз не бих се успокоила, че кръвта е била само веднъж и да не отида на лекар, нито да разбера какво е провокирало плюенето/повъщането на кръв! В никакъв случай и при никакви обстоятелства такова нещо, пък макар и еднократно не е в рамките на нормалното. Дори и случило се само веднъж, за това явление има конкретна причина и аз лично, ако става дума за моето дете, не бих отхвърлила проблема с лека ръка....   Confused

Дона Ани, стискам и на теб палци, ако имаш възможнст, дръж ни в течение!

Полита, това с огладняването толкова често ми е много познато, все едно аз съм писала! Аз и по-рано попитах дали има друго такова чудо като нашето, явно има  ooooh!
А какво количество изяжда детето след като се храни толкова често? Рафаелчето изяжда по-малко отколкото връстнците си, но и те се хранят на 3 часа, та е нормално да са по-гладни и да опукват всичко. Пък и явно стомахчетата им са с по-голяма вместимост, защото при нас рядко се случва да изяде 90 мл и даже след това често връща малко мляко и започва да хълца продължително ooooh!

# 563
Честит рожден ден, Милиш:) Жива, здрава и много усмихната!
Иначе от раждането за 20 дни е качил 350 гр., не знам колко е спаднал след раждането, в Шейново не го отчетоха.
А в епикризата не го ли пише? На нас всичко подробно ни беше описано в нея Peace

# 564
Милиш, Честит Рожден Ден!
Какви 3 часа между хренене, няма такъв момент на час моя ме прекарва нощем  ooooh!. И тези колики ме побъркват, досега съм пробвала: Инфакол, Колиеф, Био Гая, сега купих Нърс Харви, но пак май ще е същия ... Съдира се от рев, червата му къркорят като симфоничен оркестър, ни носене, ни висене, нищо не го успокоява. А той все яде, повръща, пак яде и ревеее...

# 565
Не пише в епикризата, най-вероятно не са смогнали да го премерят. Така че са 350 от рожденното тегло, нещо е компенсирал. Педиатъра каза, че е добре.

# 566
Ина е естествено продължение на гърдата ми.Цяла нощ виси там.Ползва ме  и като биберон.Как си мечтая да си поспя.....

# 567
  • Айтос/Бургас
Здравейте май-чета и бебоци! Hug
Искам да попитам,само аз ли съм такава паника когато Калоян повръща?
Днес като яде повърна 3 пъти по малко,редовно ми се дави на гърдата,но това беше след ядене,вече го бях сложила в кошарата.И след първото връщане го вдигнах но ми се стори много отпуснат като,че ли не може да си поеме въздух. Confused После пак повърна на рамото ми,а аз бях толкова шашната-той издаваше едни звуци едва-едва.Аз го навеждам и го потупвам по гръбчето,не знам дали е правилно.После го оставих в кошарата и пак върна малко.Беше се оклюмал един такъв...не знам,голям страх ми е това повръщане,да не би да се задуши.Моля,пишете какво може да се прави в такава ситуация.Тои не може да се изкашли,а стои със затворена уста,даже като се задави Sad

# 568
  • София
 ЧРД Милиш!Да си жива и здрава и винаги усмихната!  bouquet
Цитат
Какви 3 часа между хренене, няма такъв момент на час моя ме прекарва нощем  . И тези колики ме побъркват, досега съм пробвала: Инфакол, Колиеф, Био Гая, сега купих Нърс Харви, но пак май ще е същия ... Съдира се от рев, червата му къркорят като симфоничен оркестър, ни носене, ни висене, нищо не го успокоява. А той все яде, повръща, пак яде и ревеее...
:
 elissee : Надявам се, че има кой да ти помага от време на време, защото иначе ще полудееш  Peace- аз бях така с Викито- то милото пищеше 25 от 24 възможни часа!
zlatttka : И ние от вчера повръщаме яко, явно е от жегата, размести си храненията и започна да иска повече нощем на гърда.Освен това и се поизприщи, а я държа съвсем тънко облечена newsm78-  ето така:
http://media.snimka.bg/8782/023819680.jpg?r=0
Сигурно е хормонално! Sad

# 569
 уф Марте, стига ме дразни с таз розова бонбона, де  Crossing Arms

И моя син е целия в ситен обрив по бузките, малко по вратлето и по сгъвките на ръчичките. Но основно бузите са в ситни пъпчици, грапави, такива на допир.. Същото ли е и при вас?

Злате и моето дете на два пъти ми изкарва така акъла, наистина е много плашещо, напълно те разбирам! Но не е повръщал толкова много, просто като върне храна, тя злиза от устата и носа и той почва да се дави, стряска се, изпада в шок и ужас и минава секунди докато си поеме въздух. Имам аспираторче за нослето при нужда, но така и не стигам до него в такъв момент. Аз правя същото, навеждам леко надолу и държа главата, защото той инстинктивно я дава назад, а това е още по-зле в тази ситуация. Та държа главата и накланям леко надолу за да изплюе. Не навеждай прекалено, за да не се напълни носа още повече!

Общи условия

Активация на акаунт