Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 458
  • 666
  •   1
Отговори
# 570
Мартаа, каква дългокрака госпойца е твоята, ще има да те наобикаляме ми се струва! Heart Eyes  Laughing
Ние с Филип сега се връщаме от разходка - 33 градуса е  ooooh! На вън не плаче, с влизането вкъщи и се почва - реееееееееееев , и така цял ден  ooooh! Tired Не са колики, нахранен е, преобут - просто си реве и това е!  Crossing Arms Tired

# 571
  • София, св. Троица
Цитат на: bonbonkata-maia
Почти сме се нагодили  за сега всичко е на ред ,храним се и спим , долу горе сме на около 3 часа хранене.
Храня по 10 мин на гърда , но мисля първо от едната и после от другата ,но не знам какво да я правя втората гърда , тя като се наяде от първата,вече имам контейнерчета в камерата , но не се сещам като реша да я ползвам как да я претопля , ставали във топла вода да я оставя , докато се стопли .....

Здравей Бонбонка,
Поздравления за бебето, да сте живи и здрави и двете. Чудесно е, че всичко е наред при вас. Би ли ни разказала малко повече как се държи Сияна по време на хранене? Дали тя сама пуска гърдата или по-скоро ти преценяваш кога се е нахранила?
По принцип няма общо правило как да се кърми – дали от едната или от двете гърди. Всяко бебе е различно и има различни потребности, които освен това се променят непрекъснато. Възможно бебето да се засити, като суче само от една гърда. Много майки кърмят успешно по този начин – веднъж предлагат едната гърда, а следващия път другата. Същевременно други бебета желаят да сучат и от двете гърди на едно хранене. Честото кърмене(между 8 и 12 пъти за денонощие) би могло да обезпечи, че бебето получава млякото, от което има нужда. Освен това бебета на кърма обикновено приемат различни количества в различните части от денонощието. Така че, може да е добър вариант Сияна първо да приеме всичко, което може една гърда да й предложи и ако има необходимост да се предложи и втората. Тя може да приеме с охота да суче още, а може и да откаже ако вече се е заситила с първата гърда.
Добре е бебето да суче толкова дълго колкото пожелае, без да се ограничава във времето, за да може да достигне до задното мляко, което е богато на мазнини и важни ензими. Ето тук може да прочетеш повече по този въпрос: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=177530.0 Ако не си сигурна, че Сияна е успяла да изсуче гърдата(усещаш, че е все още пълна или напрегната), можеш да приложиш компресия. Така ще й помогнеш да достигне до нови порции мляко. В тази статия е обяснено как се прави компресия: http://missby.wordpress.com/2007/12/04/compression/
За да си спокойна, че получава достатъчно мляко, е добре да следиш пелените.
По принцип не е необходимо втората гърда да се изцежда, когато бебето не желае да суче и от нея. Ако обаче има напрежение и се усеща дискомфорт от това, е добре да се изцеди малко, колкото да се почувства облекчение.
Изцедената кърма можеш да затопляш в топла вода, а в тази статия има повече подробности: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

# 572
  • София
 Бубе: Обривът ни е същият! Peace
 Дано скоро се оправим  Praynig, че за една дама не е добре да е обрината по лицето! ooooh!
Златка: И ние много се давим, явно имам много кърма, а тя си е лакома и понякога както я кърмя се задавя така, че става цялата червена и връща кърма от всякъде...тогава  аз я слагам да седне във скута ми  с главата напред!
*milly* : Ако е спаднало детето в болницата около 200 гр., което е нормално, значи е качило 550 гр., което не е зле! Peace( за 20 дни ако съм разбрала правилно)
Хоупче: Няма лошо, ама сте ми малко далече! LaughingЩе идвате в БГ по- често, че аз едвали ще дойда скоро при вас Hug
 Бубе: Това детенце ти е 2-ро!Третия път ще уцелиш като мен да обличаш розово!! Joy Joy

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 20:46 от jenajena

# 573
Мартаа, каква дългокрака госпойца е твоята, ще има да те наобикаляме ми се струва! Heart Eyes  Laughing
Ние с Филип сега се връщаме от разходка - 33 градуса е  ooooh! На вън не плаче, с влизането вкъщи и се почва - реееееееееееев , и така цял ден  ooooh! Tired Не са колики, нахранен е, преобут - просто си реве и това е!  Crossing Arms Tired

Как 33, бре? До оня ден разправяше, че било 5. Егати рязката промяна  Crazy

Бубе: Обривът ни е същият! Peace
 Дано скоро се оправим  Praynig, че за една дама не е добре да е обрината по лицето! ooooh!
Златка: И ние много се давим, явно имам много кърма, а тя си е лакома и понякога както я кърмя се задавя така, че става цялата червена и връща кърма от всякъде...тогава  аз я слагам да седне във скута ми  с главата напред!
*milly* : Ако е спаднало детето в болницата около 200 гр., което е нормално, значи е качило 550 гр.,което не е зле! Peace( за 20 дни ако съм разбрала правилно)

Е, Марте, моето като е мъж, с пъпките ли да си ходи  Crossing Arms

За наддаването- то има още време до месеца, но на месец е добре поне 700-800 грама да наддават. И не повече от 1.500 кг, което за мен лично е доста  Rolling Eyes

# 574
  • До морето :)
Аз имам чувството, че сме станали огромни  Laughing Толкова пораснала ми се вижда, откакто бяхме в болницата. Не знам още колко сме качили, след седмица ще разберем  Grinning Пък и като я гледам на снимките от родилното, едно такова миловдно ми изглежда, пък сега ми е такъв звяр  Heart Eyes Ама мама и така си я обича  Heart Eyes
Иначе тази вечер моята щерка се насука само от едната гърда  #Crazy Тя може и да не се е насукала като хората, ама не сеш събуди за още, а 10 минути я молех. Накрая се ядосах и й намазах устата за млечницата. Сега и да иска, 1 час няма ядене  Grinning Да е мислила на време  Crazy

# 575
  • София
Бубе: Hug Имам усещането, че много си приличаме с теб по характер и не само! Е, видях че си доста по-слабичка от мен, но какво да се прави! Mr. Green Ти да не си зодия скорпион?

# 576
Бубе, тука е така - от 3 градуса , на 30 ! ooooh!
Сега гледам Гала, На кафе - да не се пипа кожичката на пениса казаха. И мята педи така каза.  Rolling Eyes

# 577
Здравейте майчета,  Hug

виждам пишете за депресии и за оправянето в къщи...
Ами моя милост си беше в депресия и даже на моменти продължава мисля, все си поплаквам за щяло и нещяло  Confused

Хера, понеже знам че си на Аптамил. Искам да те попитам Борис по колко мл му даваше като беше на около 30 дни... щото на Едито му давам по 90мл вода и три лъжици аптамил, но от два, три дни забелязвам, че започва да ми търси още след ядене... Мисля че беше казала, че и през ноща даваш, значи 8 пъти се храни. А кога минават на 7 и 6 хранения и как да му увелича паузата...
Ей, хич ме няма в тези неща - по колко мл да му давам, кога да минем на по малко хранения и по големи паузи, как става тоя номер ...  ooooh!
По колко мл трябва да яде бебе на 1 месец, на 2 месеца и т.н.???? Някаква таблица нещо някой има ли да сподели???

Честит Рожден Ден, Милиш!!! Жива и здрава и много щастлива бъди!!!

Дона Ани и Виктория, стискам палци малчуганите да се орпавят! Дано не ви тревожат вече така!!!  Hug

Жени, благодаря за упражненията!!  Hug

Ааа за оправянето в къщи... еми не се справям много.. относно готвене - добре че е свеки, аз изключително рядко успявам да направя нещо, просто защото до обяд сме в къщи, а след това сме навън до вечерта. А до обяд или храня малкия, или оправям някое пране, или гледам да поспя час, два (ако малкия спи), обикновенно той бодува, ама то поне да не реве, а той реве братче, като не заспи и почва да се нервира и става ужасия.. гледам по най бързия начин да се изстрелваме навън. Днес добре че баща му го заведе на разходка, че аз да ошетам в къщи, до готвене не стигнах... и към 13 часа се присъединих към тях само че в морската градина ходихме... Доста ми е изморено, нооо... това е положението.

# 578
Здравейте милички,

аз малко се загубих, но докато влезнем в някакъв график и така.....

Въпроси към консултантите:
1. Нормално ли е да иска да суче на всеки два часа, като само през ноща прави паузи от по 4 часа?
2. Ако не я махна от гърдата ще суче и по 30 мин, но след това ми повръща, защото явно преяжда. Почти на всеки памперс ака,а всеки е напишкан, което ми говори, че се е нахранила добре и кърмата и стига, но това повръщане много ме притеснява?
3. Когато я мъчат коликите иска да суче, но пък аз знам, че когато има криза, не се храни, дали това е така?
Благодаря предварително за отговора Hug

# 579
Честит рожден ден на Милиш Hug Да си много здрава, щастлива и обичана!
Мили, и аз бях в Шейново и на епикризата пише колко е изписана малката  newsm78
Бубе, Тиянка яде по 70-80мл, понякога и по-малко  Close Естествено за това е гладна по на често  Tired Защо се получава така - нямам идея, започва много добре и след някоя друга минута или заспива /по рядко вече/ или започва да рита с ръце и крака, измаря се и спира  Tired
uniqueless, същата работа е при нас  Tired
Така като гледам и Елис и други мами са на тВа дередже, явно е повсеместно  Thinking
Аз днес я изведох за първи път сама с колата. Водих я до офиса на татко й и после викам да се пуснем на малко шопинг. Тъкмо започнахме и тя като ревнаааа  #Crazy Докато се приберем не спряяя, направо ми изкара акъла, голямо дране, голямо чудо, после от умора и от жега и вкъщи продължи.Страшна работа  #Crazy

# 580
jenajena, така както е облечена Маги, само по това ли е или има отдолу боди?
Аз го обличам така, но отдолу слагам едно тънко боди потник. И Максим имаше по врата 2 дни такива пъпчици и по сгъвките на ръцете, та се чудя дали не е прегрято детето, или се чисти още.
Гери, обаждай се като ходиш в морската Simple Smile и ние днес със зайчето бяхме там но от 4часа. Давайте да се организираме да опъваме кълки заедно Simple Smile
И аз да кажа, както не можех да кърмя навън,днес звяра като ревна........ и край, обърнах количката и газ към първата пейка и да яде, че да мълчи. завих се с одеалцето и се чуваше само едно "цок, цок, цок" Simple Smile  и така, и това мина Simple Smile Вече мога да миткосвам малко повече от 2 часа.

Щях да пиша още, но забравих.....

# 581
  • Den Haag
Цитат на: diana lobodova link=topic=585001.msg18811051#msg18811051
към консултантите за кърменето имаме проблем пак: често се случва примерно 2-3 пъти в денонощието, когато слагам Габи на гърдата тя почва да суче, млякото слиза дърпа се от гърдата и аз изчаквам струята да спре малко или изцеждам малко и тя пак захапва гърдата но много скоро почва да се ядосва излиза и мляко от устата,пуска гърдата, давам и пак, но се ядосва не иска да я лапне или пък смукне пак дърпа се реве, става червена и пак е цялата в мляко в устата, гладна е а не може да се нахрани, та така слагам за малко на гърда тя смуква 2-3 пъти дърпа се аз я вдигам да се успокои и пак същото в рамките на 3часа, какво да правя сили нямам   .
Проверих гърдата е мека, мислих че няма мляко,но като цеда има доста, излиза от няколко каналчета, дали не се отбива да и идва много млякото и да не иска да сучи

Здравей Диана,
Съжалявам, че ти забавих отговора толкова, надявам се все пак да ти е полезен. Разбирам, че се чувстваш изтощена и притеснена, че бебето може да се отбива. Споделяш, че имаш по-силна струя в началото на кърменето и бебето не може да се справи с нея, както и, че това се случва два или три пъти в денонощието. Можеш ли да споделиш през коя част от денонощието се случва най-често, дали тези проблеми се проявяват след по-дълга пауза от сън на бебето, например? Миналия път коментирахме някои от мерките за намаляване на струята, като изцеждане на известно количество преди кърмене и кърмене в полулегнала поза. Дали е вариант за теб да опиташ да изцедиш малко повече от обикновено, за да обърнеш внимание дали бебето би имало по-голям контрол над струята мляко. Количеството в тези случаи може да варира, понякога и в широки граници и можеш да опиташ да прецениш, кога бебето се чувства най-добре. Разбира се би било добре тези количества постепенно да се намаляват, докато производството на мляко се регулира. Можеш също така да опиташ по-често кърмене, така в гърдите би трябвало да се събира по-малко мляко и съответно струята да е по-слаба. Освен това, с възрастта бебета стават по-силни и биха могли по-лесно да справят с повечето мляко.
Относно позата за кърмене, дали тя имаше ефект при теб? Дали ако си още по-легнала назад, ще е по-добре. Все пак гравитацията би трябвало да забави струята?  Можеш да опиташ да промениш класическата поза люлка, като я поставиш така, сякаш обкрачва твоето срещуположно на кърмещата гърда бедро, така че да идва леко по диагонал. А ти, за да я улесниш още повече, можеш да се облегнеш по-назад. Вариант е също така ако бебенцето е мъничко и не стига до бедрото ти да си прокараш срещуположната ръка между крачетата и я опреш в гръбчето за по-голяма стабилност. Така може би Габи ще има по-добър контрол върху гърдата и струята мляко. Може в  тази статия ще намериш и други полезни за теб идеи: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46389.0
Бебета имат силен инстинкт за самосъхранение и тъй като оцеляването им все пак е свързано със сученето, и да се самоотбие на тази възраст по скоро е малко вероятно.

Можеш да опиташ и някои от следните неща и да видиш дали те биха имали ефект при вас:
- чест и близък физически контакт - кожа-до-кожа, носене в слинг за успокоение, кърмене и приспиване по този начин;

PS: Поздравления за чудесното наддаване, килцата са си много добре.  PeaceСправяш се прекрасно Hug
Благодаря много за отговора  Hug  bouquet
Габи е неспокойна от 7-8ч. до 11-12ч. вечерта през това време сме или на гърдата или на ръцете на мама и тати  Heart Eyes, реве та се къса. трудно се успокоява. Пробвах и позата да е отгоре а аз назад силно облегната, но не и е удобно нещо или аз не я слагам добре. Иначе се успокоява като я взема и я сложа на гърдата и се разхождаме така вкъщи, тя не сучи а по-скоро си дъвчи и се успокоява. Изцеждам и преди кърмене малко,но пак след няколко нейни глътки усещам как се пълнят гърдите, тя ускорява сукането,следва давене и рев  Tired. Иначе след като заспи след 11-12ч. се храни към 3,4 или 5ч. и сучи без проблем,дори като се пълнят гърдите тя не пуска, а продължава докато се нахрани доволно  Grinning Предполагам,че с времето би трябвало тази криза да отмине. И друго ми е интересно все така ли ще ми текат гърдите докато кърмя? Слагам подплънки за еднократна употреба иначе дрехите ми стават мокри отпред.

Благодаря за статията, ще я прочета   bouquet

# 582
Охоо спите а Mr. Green
После само някой да се е оплакал,че детето му не спи Mr. Green

Ние с Филип сега се връщаме от разходка - 33 градуса е  ooooh! На вън не плаче, с влизането вкъщи и се почва - реееееееееееев , и така цял ден  ooooh! Tired
Е,те това вече все едно аз съм го писала ooooh!

Вчера пак като се почна - спиране нямаше Twisted Evil
Сега се хранихме точно и пак се гъни и тръшка и нещо не може да заспи,поне на това хранене друг път като го сложих в леглото и заспиваше почти веднага ooooh!

Жени,ако ти кажа колко добре ми дойде статията ти за акането,няма да повярваш.Винаги може да се разчита на теб Hug Благодаря и за споделените упражнения Hug

Милиш,честит рожден ден на патерици!Да си жива и здрава и много щастлива!

Спасдиди,добре дошла мила Hug Липсваше ни много Hug

Май няма да ме остави и форума да си разгледам,нестига че не спа Mr. Green
Айде това е от мен,че утре с Хера миткане ни чака,тя с това добро дете пак ще е кукуряк,а аз  Tired

# 583
  • Стара Загора
:
Айде това е от мен,че утре с Хера миткане ни чака,тя с това добро дете пак ще е кукуряк,а аз  Tired

Ти поне до форума си стигнала...аз само до кенефа дет се вика успях да ида Twisted Evil Борис като влезе във фаза снощи от яденето си в 23ч. та до...момента почти не е спал нито ял /що АМ хвърлих ooooh!/...респективно и аз Twisted Evil Сержът днес е наряд...и утре може да се окаже вдовец с две деца завещани му от мен Mr. Green
Борис сутринта пак имаше голямммм пробив в системата....Изака се човека..тръгвам да сменям памперса...ама той продължава и в новия...омаза и спалнята и него и...абе картинка...а аз неспала и вече една гледаща го мих към 6ч. #Crazy
Гери С. по принцип със Слави смятах нещо такова за грамажа / той от началото до края на пиенето си на АМ беше на АПтамил и добре му понасяше/...на месец 110мл...на два 120мл. и така...но Слави ми ядеше повече от тези мл. Борис беше на АПтамил но го спрях заради акането и сега е на Розовия ХИП. Като беше на АПтамил през деня ми ядеше около 80мл. а вечер правех 60мл. вода с 2 мерителни лъжички и ядеше около 40мл. от него Tired Ако питаш мен...давай му щом му се яде на детето.
Толкова от мен щото пак....се дере #Crazy Иде ми сега да излезна по улиците та дано миряса.

# 584
Добро утро

Тази нощ Лазар се събуди в 02 както винаги за кърмене и от тогава до 6 не заспа повече. Tired От 02 часа до сега ака два пъти.
Въпрос към ЛЛЛ: и  двата пъти като ака(на свален памперс ) имаше едни малки тъмнозелени нишки в акото.Консистенцията беше по - рядка и цвета жълт,но по -тъмен.Нормално ли е това?Лазар е само на кърма.От два дни му давам по 10-20  мл вода със захар от шише когато сме навън и няма къде да го накърмя.
Утре сме на консултация и на ваксина.

Днес моето синче става на 1 месец.Почерпете се за първата месечинка на Лазар.

Честити месечинки и на другите  3 юнака  родени на тази дата  - Димитър на genisi ,
Валентин на Maria_I ,Дейвид на lideto86.

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 08:58 от лава

Общи условия

Активация на акаунт