Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 453
  • 666
  •   1
Отговори
# 540
Аз сигурно съм единствената мама, която не обича разходките... Вместо тях бих предпочела да легна и да спя...   Blush

Кво беше това ? Така ми се спи  newsm50 , като зомби съм . Малкия звяр постоянно се кокори и тая нощ не спа . Сега си дремва сладко , но  10 -15 минути му стигат . Ако легна с него  , мозакът само ми се размътва още повече .

Имам едно въпросче , страшно много се изпотявам под мишниците , ясно е че е на хормонална основа , но е неприятно . Има ли лек ? Момичета , моля помагайте  Praynig

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 11:56 от nannii

# 541
за еднократната помощ - аз си извадих удостоверение за родствени връзки в кметството във владиславово, експресната поръчка ми струваше 10 лв. Дадоха ми го веднага и след това с него и актовете за раждане си попълних молба в социалните.
За депресията  - ми нямам такава слава богу! Мисля че се справям засега и с бебо и с кака и с домашните задължения.

# 542
Здравейте момичета, аз отдавна не съм писала, дано не си мислите че съм ви изоставила.Просто с тази малка немирница никакво време не ми остава,гледам през деня да сме навън а вечер като я приспа почвам с гладене и миене на чинии,прахосмокиране и т.н.Мечтая си за 1 ден почивка ама май скоро няма да ме огрее.Отгоре на всичко малката иска постоянно на ръце и да се разхождаме,за миг да седна и почва да плаче.Иначе вече гукаме на играчките и се смее като и говоря,с всеки изминал ден учи нови номера.Да се похваля днес разбрах че ще получа еднократната помощ за студентки dance

Дона Ани надявам се да не е нищо сериозно и бързо да се оправите с бебешока.
Виктория  дано да не се повтаря вече да плюе кръв.
 А за потенето и аз много се потя,ако някой знае лек да казва,много ще съм му благодарна

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 12:15 от babybu

# 543
  • Варна
Mushence, сега питах мъжа ми, 10 лв. било, не знам защо в акъла ми е останало 20 лв. ooooh!.

Относно ортопеда, на нас педиатъра ни каза след 1-ви месец, ние задължително ще отидем, тъй като аз съм с луксация, която е открита късно и лекувана с операция и не ми се иска Валентин да минава през същото.

# 544
  • София
А за ортопед  - мамите в София решили ли сте при кого ще ходите? Аз искам да я заведем, но не знам къде? Thinking

# 545
  • София
Здраевйте момичета! Laughing
Бързо оправяне на всички бебенца със здравословни проблеми newsm17
Жени: Голямо ''БЛАГОДАРЯ" за упражненията за тазово дъно!
За потенето: Обливам тялото си с хладка вода минимум 2 пъти дневно, ползвам ролката ма мъжа ми на Нивеа( това не е препоръчително, но аз не издържам, а и не пречи на бебка) и ходя облечена само с презрамки ( затова съм изгоряла на потник и сандали Mr. Green)Преобличам се 3 пъти дневно- добре, че имам достатъчно такива дрехи Peace
За домакинството:Готвя всеки ден, но само когато мъжа ми е тук! Сега си поръчвам готова храна, защото момчетата са вегетарианци( за разлика от нас ) и го карат на филийки, салатки,царевички, маслинки, лютенички и т. н.Чистя когато и както мога, основно 1 път седмично, а за гладенето... #2gunfire иде ми човек да убия в тази жега- гладя само най- необходимото! Mr. Green
По малко ще влезем в ритъм, но трябва се наспивам повече!Добре, че Вики е във ваканция, че ако трябваше да учим....нямаше да успея! Laughing

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 13:28 от jenajena

# 546
Здравейте, момичета  Hug
Мерси на Жени за упражненията  Hug А защо след 2-я месец  newsm78
Аз съм почнала коремните преси, ама не смогвам всеки ден  Rolling Eyes
Бубе, не само на два часа, понякога и на час и половина се храним и после пак реве и е неспокойна  Shocked Дано да е тая криза на растежа и да преминава скоро  Praynig
Депресия като че ли имах първите две седмици - едно ми беше напрегнато, един страх за това вързопче и не знам още как да го обясня. Не че този страх да не се случи нещо с малката някога ще изчезне де, ама поне не ми се вижда всичко толкова апокалиптично  Simple Smile
А бе този следродилен косопад кога да очаквам? Една позната беше останала с три косъма на главата и се притеснявам да ме застигне  Crazy
На ортопед след първия месец се ходи, аз от два дни звъня на този, който ми препоръчаха, но му е изключен тел  Crossing Arms
С това ядене по време на кърмене вече не знам какво да правя - уж всички можело в не големи кол-ва, пък много от вас се оплакват, че се засилват коликите  newsm78
На мен даже педиатърката ми каза сладолед да не ям  newsm78 Някой чувал ли е такова нещо?
За акта за раждане и за семейното положение не са ми искали никакви пари, но не са ми издавали такова за родствени връзки. Да не вземат да ме върнат от тъпите социални  Crazy
Виктория, Ани стискам палци всичко да е наред  Praynig  Hug

# 547
Ние на ортопед ходихме в клиниката в Горна Баня

# 548
princess SHENY ,благодаря за отговора. Hug

# 549
  • До морето :)
Малката упорито не иска да спи днес  Tired Като ранен самолет съм. Сега в кошницата и в кухнята с мен да готви  Crazy Ааааа
Ох, одеве се сетих, че днес с ММ имаме празник. Покрай малката и дни, и месеци забравих. Днес правим 2 години от както сме заедно, но едва ли ще празнуваме  Crazy
Абе на вас причува ли ви се вашето бебе, че плаче? Аз съм се побъркала вече, даже като съм при нея и пак ми се причува  Joy Joy Joy
А аз вчера изядох доста голямо количество сладолед! Вече ми писна с това ядене - това може, онова не може. Пффффффффф. Най-накрая ще мина на АМ и готово. Половината си проблеми ще реша. Ще си ям каквото искам и по колкото искам, няма да прехвърлям хормони от мен на нея и на всичкото отгоре шишетата се стерилизират много по-лесно от циците  Crazy
ПП: Ето, сега не ми се причува, а наистина си ревна  Confused

# 550
Благодаря ви момичета за пожеланията!
Хайде и аз със закъснение Hug Честито, elfi4ka ! Да ти е жива и здрава малката хубавица, много да те слуша и радва!

Момичета много ме притеснява акото на моята мома. Много е рядко и седи като пресечено. Дали не е някаква бактерия или алергия Thinking Педиатърката каза, че е нормално да е по-рядко, но до кога? Някои от вас има ли подобен проблем?

# 551
  • София, Павлово
Такива са акетата на всички бебета. Променят им се чак като започнат да се хранят с друга храна

# 552
Моята запеканка пък ака гъсто като каша...Само можеш да се радваш, че акото и е редичко, такова трябва да бъде Peace

# 553
  • София, св. Троица
Цитат на: diana lobodova link=topic=585001.msg18811051#msg18811051
към консултантите за кърменето имаме проблем пак: често се случва примерно 2-3 пъти в денонощието, когато слагам Габи на гърдата тя почва да суче, млякото слиза дърпа се от гърдата и аз изчаквам струята да спре малко или изцеждам малко и тя пак захапва гърдата но много скоро почва да се ядосва излиза и мляко от устата,пуска гърдата, давам и пак, но се ядосва не иска да я лапне или пък смукне пак дърпа се реве, става червена и пак е цялата в мляко в устата, гладна е а не може да се нахрани, та така слагам за малко на гърда тя смуква 2-3 пъти дърпа се аз я вдигам да се успокои и пак същото в рамките на 3часа, какво да правя сили нямам   .
Проверих гърдата е мека, мислих че няма мляко,но като цеда има доста, излиза от няколко каналчета, дали не се отбива да и идва много млякото и да не иска да сучи

Здравей Диана,
Съжалявам, че ти забавих отговора толкова, надявам се все пак да ти е полезен. Разбирам, че се чувстваш изтощена и притеснена, че бебето може да се отбива. Споделяш, че имаш по-силна струя в началото на кърменето и бебето не може да се справи с нея, както и, че това се случва два или три пъти в денонощието. Можеш ли да споделиш през коя част от денонощието се случва най-често, дали тези проблеми се проявяват след по-дълга пауза от сън на бебето, например? Миналия път коментирахме някои от мерките за намаляване на струята, като изцеждане на известно количество преди кърмене и кърмене в полулегнала поза. Дали е вариант за теб да опиташ да изцедиш малко повече от обикновено, за да обърнеш внимание дали бебето би имало по-голям контрол над струята мляко. Количеството в тези случаи може да варира, понякога и в широки граници и можеш да опиташ да прецениш, кога бебето се чувства най-добре. Разбира се би било добре тези количества постепенно да се намаляват, докато производството на мляко се регулира. Можеш също така да опиташ по-често кърмене, така в гърдите би трябвало да се събира по-малко мляко и съответно струята да е по-слаба. Освен това, с възрастта бебета стават по-силни и биха могли по-лесно да справят с повечето мляко.
Относно позата за кърмене, дали тя имаше ефект при теб? Дали ако си още по-легнала назад, ще е по-добре. Все пак гравитацията би трябвало да забави струята?  Можеш да опиташ да промениш класическата поза люлка, като я поставиш така, сякаш обкрачва твоето срещуположно на кърмещата гърда бедро, така че да идва леко по диагонал. А ти, за да я улесниш още повече, можеш да се облегнеш по-назад. Вариант е също така ако бебенцето е мъничко и не стига до бедрото ти да си прокараш срещуположната ръка между крачетата и я опреш в гръбчето за по-голяма стабилност. Така може би Габи ще има по-добър контрол върху гърдата и струята мляко. Може в  тази статия ще намериш и други полезни за теб идеи: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46389.0
Бебета имат силен инстинкт за самосъхранение и тъй като оцеляването им все пак е свързано със сученето, и да се самоотбие на тази възраст по скоро е малко вероятно.

Можеш да опиташ и някои от следните неща и да видиш дали те биха имали ефект при вас:
- чест и близък физически контакт - кожа-до-кожа, носене в слинг за успокоение, кърмене и приспиване по този начин;

PS: Поздравления за чудесното наддаване, килцата са си много добре.  PeaceСправяш се прекрасно Hug

# 554
princess SHENY, Мамарина bouquet за мненията!

Общи условия

Активация на акаунт