Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 602
  • 666
  •   1
Отговори
# 90
На 27.05 в 02:30 се роди синът ни Димитър , 3600кг.,52см,нормално раждане.На 29.05 ни изписаха и вече сме си вкъщи.Стискам палци на неродилите мами,а на родилите ЧЕСТИТО!

# 91
Добър ден и от мен и Честито на мама Теди!
Хайде Елфи и Мист да се стягат да раждат, не ви даваме на юнките Simple Smile

Аз докато похваля моето зверче, че не се буди вечер да яде, ей го на днес пак стана в 3ч. Явно не е съвсем установен режима. Вчера кара като по учебник храненето 12,3,6,9... И понеже преди банята не го оставих да будува, а гледах да го преспя, че да си поизгледам Стъклен дом, и после няма преспиване това дребното, до 12ч очите  Shocked и не иска да си лежи сам в леглото малкия хитрец. Та снощи голямото преспиване беше при нас. иначе мисля, че коликите намаляват, не са изчезнали, но са къде къде по-малко и по-слаби.
А и по този повод да ви се оплача аз. Вчера се прибираме от разходка и ме среща съседът над нас и ме пита "Това бебето от долния етаж ли е (под тях живеем)" Отговарям "Да" и той - "А то певец или певица е, че много му се чува гласа"....... Брей, изнерви ме това тъпо коментарче. Ми много ясно, че ще го чува като има колики и реве като си легнат. И това е човек, които има 2 деца..... не е да не знае, какво е да имаш бебе. Теглих му една и си врътнах Д-то и количката.
А аз доста пъти като се е късал да реве в самото начало съм си мислела и за съседите, ама сега, никак не ми пука, да се спасяват!!!

Да кажа и аз за кафенцето- бях спряла да пия всяка сутрин, уж заради коликите. Дали ще има ефект някакъв. Сега си пия кафенце, когато имам нужда. Не смятам, че се отразява. И доки ми каза че по едно на ден може както и шоколада и какаото, може но да е умерено.
Аз вчера хапнах и ягодиии. Сега наблюдавам днес дали ще има реакция и как ще се държи детето. Горе-долу до колко време след като изядем нещо може да се отрази на детето - на другия ден или след часове след храненето?
Някой беше питал и за размразяването на кърма - ето един файл с инфо от предните ни темички е за съхранението на кърма
 http://docs.google.com/Edit?tab=edit&docid=dhhp7557_0kdknj7&pli=1

За пробиотиците - това са добри бактерии, които населяват чревната флора. Важни са за правилната функция на храносмилателния тракт и червата. Не смятам, че АМ с пробиотици и Био Гайя ще е проблем, просто ще се натрупат в организма, което мисля, че не е лошо. Обясних го простичко, както аз си го разбирам   Flutter
Гери, не се впечатлявай на мъжа ти. Знам, че не е хубаво да има така разногласия, но ти ще решиш кое е добре за Еди и така ще го храниш. Сега е супер странен период и всякакви такива вмешателства дразнят много. И като чета как си поплакваш...... Недей така, тези нерви ще ти трябват за напред! Вярно е, че на новобранки като нас ни е по-голяма схема. То и аз много пъти не знам какво му има и защо аджаба реве, но така ще е. Ще се научим. Ти си наблюдавай Едито и гледай кое как му се отразва и сама ще решиш кое е добро и..... горе главата. Чакаме те вече за разходка в морската Simple Smile
И да кажа на Maria_I че това масажче за оригването и при нас подейства на няколко пъти. Сега остана да се специализирам да го оригвам всеки път.

Друго не се сещам, пожелавам слънчев ден на всички! Чакам моя синковец да става да яде и да отиваме на разходка!

# 92
Здравейте, майчета и от нас! Вече сме двама и минавам много набързо да споделя!  newsm44
На 23 май се роди Румен  /вагинално/ - 3,250, 48 см. Изписаха ни от болницата преди 3 дена, защото беше с повишени левкоцити и се наложиха антибиотици, но сега вече всичко е наред. Караме и лека жълтеница, но и тя ще мине. Откакто ни изписаха сме единствено на кърма и се чустваме много добре. пу пу пу
Засега толкова, че още свикваме с новия режим. Надявам се скоро да успея да попрочета назад и да се включвам по-редовно.
Честити бебчета на всички мами! Да са много здрави, да ви слушат и да ви радват малките съкровища! Hug

# 93
Иха....Честит син Мартин на Теди!!! Да е жив и здрав и да порастне още по-голям!!!  smile3525
БРаво на мама Теди,че не се даде за секцио!

Хайде сега вече наистина сме само две  Laughing

# 94
  • гр. София
Въпрос към консултантите по кърмене
Кърмя бебо на поискване. Той обаче си е направил следния режим: кърмене в 10-11 сутрин, после 13-14, 17, 21-22, 2, 6, което прави само 6 кърмения. От една седмица спрях да се изцеждам след всяко кърмене. Правя го само когато имам напрежение. Притеснявам се да се си загубя кърмата и дали бебо ще наддава нормално. Иначе вода давам след всяко кърмене - общо за 1 ден му се събира да изпива 100 мл. Моля да вашия съвет какво да правя ?

# 95
изказването ми е за майки които имат карма а не искат да кърмят другите да не се засягат

# 96
Добър ден и от мен!
Ние сега спим и аз попрочетох набързо темата.
За хернията: сина ми е опериран от херния на 3 годинки - с пълна упойка е, но минава много бързо- операцията траеше около 40мин., след около час беше буден, можеше да яде и става сам до ВеЦе-то веднага. След 24 часа ни изписаха. Конците ги извадиха след 10 дни. Проблема беше да го укротявам да не беснее и да не се удари.
За залъгалката: Давам - иначе си яде ръцете, палци, показалци, дрехи - каквото докопа. И я давам само като е гладна, а часа за ядене не е дошъл.
За храненето с АМ: ами като си родил 4кг бебе със секцио, и кърмата ти не слиза до 7-8 ден, като го кърмиш, стои по 2 часа на гърдата ти, и е гладно, озверяло от глад и рев, като се мъчиш да се цедиш и излиза едва около 30-40мл от двете гърди, ще дохранвам разбира се. И на мен ми се иска  само да я кърмя, ама... като няма, давам при всяко ядене първо двете гърди, и дохранвам с АМ. Ген си е това при мен!
Честит син Мартин На мама Теди!!!Да са живи и здрави!

# 97
И ние засега караме на кърма,ама май нямам много,почвам тоя чай да видим кво ще стане,иначе съм купила един розов хип,че тва яде в болницата първата нощ,ако се наложи ще и дам.
Тва с цеденето е голяма мъка....ужасТ.
Залагалка и аз давам още от болницата.
ЧЕСТИТ СИ НА ТЕДИ!!! baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 98
Привет и от нас  Hug
От 2 дни сме си вкъщи и свикваме една с друга. За сега се кърмим и след това цедя. Връщам се да чета назад, а после ще разкажа за моето раждане.

# 99
  • София
изказването ми е за майки които имат карма а не искат да кърмят другите да не се засягат

Първо кърма  се пише с Ъ , а не с А
  Второ къде видя някой да споделя как има кърма в изобилие, но предпочитат да дават АМ ?

Честито бебче н Теди и останалите нови мами!

# 100
Привет, ние от вчера сме си вкъщи.
Много сте изписали и имам много да наваксвам, а времето нещо не мога да си организирам.
Елфи надявах се, че си родила имаш още време да е през май.
Като се организирам малко ще пиша за раждането.

# 101
Здравейте, майчета,

Моят юнак още спи и аз използвам намалението да драсна 1-2 реда.

Няколко идейки срещу коликите - май от 2-3 дни и нас ни тормозят. Вечер по 2-3 часа ревем, задремваме и след малко пак почваме. Сега пробвам различни методи за успокоение - понякога едни помагат, друг път - други:

- сешоар - за мен това е най-полезният бебешки уред засега. Предполагам повечето сте чували за белия шум (издаван от сешоар, аспиратор, радио и т.н.). Бебенце спи много по-добре, когато сешоарът работи (особено като е в този лекия сън, при който много маха с ръчички и се разбужда). Освен това и много бързо се успокоява, ако е кисел и реве. А през нощта след като се нахрани и започне да се чуди дали да спи или да разхожда мама да го носи из хола, сешоарът му помага да вземе правилното решение (за мен).

- по време на колики много ни помага струята на сешоара, насочена към коремчето, а също така затоплена детска играчка с пшеница или пелена. Веднъж като е затоплено коремчето, нещата изглеждат къде-къде по-розови. Относно играчката - моята е от Англия, пълна със пшеница и лавандула. Знам, че има и такива, пълнени с костилки. Но принципът е същият - нагрява се играчката в микровълновата и след това пълнежът й я поддържа топла известно време.

Ако някой иска да пробва, може просто да сложи пшеница (или спелта) в парче плат и да го използва като възглавничка. Аз моята играчка я изпрах в пералнята, без да мисля за пълнежа и след това се наложи да я "изкормя" и напълня с нов пълнеж. Купих пшеница и лавандула и воала.

- и още един метод - този, описан от д-р Карп (малко инфо тук, аз си купих и прочетох книгата му http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.0). Малко ми е трудно повиването (не става дума за това опасното повиване на крачетата, практикувано от нашите родители и баби), но иначе след стъпка 4 вече сме спокойни и при най-зверския рев (до биберон не стигаме, понеже моят юнак не го иска).

Е, от вчера давам и капки Еспумизан, но съм решила засега само при следобедно ядене да ги давам, че да не ни запечат.

- още нещо, което мога да ви препоръчам за нощното хранене (поне при нас проработи) - не светвайте лампата, нека храненето става на приглушена светлина. Ние ползваме една бебешка лампа 2w, която работи през цялата нощ. Така като бебенце се размрънка, мога да го видя, да му сменя памперса, да го нахраня и приспя на тази светлина. А когато ми се е налагало да отидем в друга стая и пусна осветлението - няма заспиване с часове...

За пишката - нашата докторка е фен на забелването, но засега ни каза само леко да придърпваме (колкото позволява) и да почистваме с тампон с физ. разтвор / преварена вода. Каза, че със самото забелване ще почнем по-късно. Освен това каза, че момчетата до 3м възраст са много по-податливи на възпаления на пикочните пътища и трябва много добра хигиена, след тази възраст момичетата вземат превес.

Въпрос до майките в чужбина - на вас педиатрите какво ви казват за къпането? Тук сякаш имаме ритуал къпането да е всяка вечер, но четох доста статии, че в чужбина това се отрича. Препоръчва се в началото (когато бебе е малко) да се прави 1-2 пъти в седмицата като се ползва само вода. И да не се ползва после козметика. Ще споделите ли вие как процедирате?

Гери С. - изпращам ти моята най-искрена подкрепа. Преди раждането бях ходила на няколко лекции за кърмене и бях убедена, че ще направя всичко, което зависи от мен, за да не давам АМ на бебо и ще се боря с всички и всичко за това си право. В болницата стояхме 2 дни в кувиоз и не ми дадоха да му давам коластра, но аз упорито се цедях. Като почнаха да ми го дават да го кърмя, си взех бебенце при мен и започнах да го храня, когато поиска. И категорично отказах добавка - акушерките не можеха да повярват и час по час го мереха. Но явно и бебо беше слушал лекциите и добре засмука (като пиявичка).
Тъжното е, че ти срещаш съпротива от най-близкия ти човек (съпруга ти). Но защо не го помолиш да ти покаже поне една статия, в която се говори за нехранителна кърма? Защото аз такава не съм виждала. Малко кърма - да, но нехранителна… дори знам, че няма изследване за "хранителността" на кърмата.
Вие двамата решавате, но помисли добре за метода да се кърмите на 2-3 хранения - първо, като не се стимулира гърдата, тя ще спре да произвежда; второ - биберонът може съвсем да обърка детенце и да откаже да суче. Защо не пробваш следното - предлагай всеки път и двете гърди (да ги стимулираш) и след това дохранвай, ако е нужно. Така хем ще видите дали детенце е все още гладно и мъж ти ще е спокоен, хем гърдите ще си вършат работата. При нас засега нямаме проблем с храненето, но също имаме моменти на безумен рев след ядене. Но съм убедена, че не е от глад…
Извинявай, ако ти е писнало от тъпи съвети и акъли и счетеш и моя за такъв, но предполагам, че след като си писала във форума за това, се нуждаеш от нашата подкрепа. Надявам се да вземете най-правилното решение и за 3ма ви. И каквото и да е то - продължавай напред без никакви угризения и съжаление.

Сега го чакам да се събуди телето, да се нахраним и да излезем на кратка разходка със слинг (кратка, защото ще ни е първа в слинга, а и аз не мога още много добре да го ползвам това чудо)...

Слънчев и неплачевен ден на всички!

# 102
Въпрос до майките в чужбина - на вас педиатрите какво ви казват за къпането? Тук сякаш имаме ритуал къпането да е всяка вечер, но четох доста статии, че в чужбина това се отрича. Препоръчва се в началото (когато бебе е малко) да се прави 1-2 пъти в седмицата като се ползва само вода. И да не се ползва после козметика. Ще споделите ли вие как процедирате?
Филип се къпе всяка вечер, защото много му харесва. Това е единственото време, в което гарантирано няма рев, а кеф  Mr. Green Иначе моята педиатърка каза да му спестим къпането до като падне пъпчето, а после може и всеки ден.  Peace

# 103

Първо кърма  се пише с Ъ , а не с А
  Второ къде видя някой да споделя как има кърма в изобилие, но предпочитат да дават АМ

Освен това се спазва някаква пунктоация, ползват се главни букви и т.н. Ама това е в България най-неграмотните все се пънат да дават съвети и мислят, че са най-компетентни  Naughty

Честито голямо момче  Марти на Теди! Да е много здрав , много щастлив и да е голяма радост на мама и тати Hug На мама стискам палци за бързо възстановяване   HugHug
Ехаа, nanni, като видях 11.05 и как с пълна си тръгнала към Шейново бях сигурна, че си ти  Mr. Green Хайде като тръгнете към Западния парк пиши да миткосваме заедно  Wink Целувки на малкия Дани  Hug
gabaritka, вигантол ни изписаха да пие от 1-я месец  Peace
Сешоара ползвам и аз за успокоение  Laughing като го чуе се кротва на секундата и заспива  Mr. Green лошото е, че като спра, в повечето случаи се буди и започва пак рев  Tired
Май тоя колийф ни действа, от вчера Тиянка е доста по спокойна  Peace Дано така да продължи и да не е моментно състояние Praynig

# 104
  • София
Аз пък много обичам като почнете да се заяждате едни с други... Направоо умирам от кеф! А особено пък като почнете да се заяждате с правопис, пунктоация, нови редове и т.н. Ами никой не е перфектен. Тук все пак не сме в час по български език и не е нужно да обсъждаме подобни неща.
Не само в нейния пост има грешки все пак. Ако почнем да коментираме всички грешки в темата, къде ще му излезе краят?

А за белият шум - при нас сешоарът не действа, но действа едно клипче от youtube с бял шум.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт