Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 668
  • 666
  •   1
Отговори
# 165
Пак добър вечер Simple Smile
Елфи, Мист  Hug
Нели, много хубаво разказче Peace
Аз за раждането на две на три ще кажа, че явно няма да имам време.. Но пък за сметка на това пак цял ден бяхме навън, много се радвам че е хубаво времето и можем да се мотаем така.. Днес подвиг направих - баткото с колелото + беб с количката, успяхме да се дотътрим и до парка.
Та - за раждането  Mr. Green
След цял ден някакви болки, нерегулярни и частично падаща тапа (поне разбрах, че ще се ражда), като ми станаха под 10 мин. контракциите звъннах на док. Тя каза да ида да ме прегледат и ако има нещо - тръгва и идва. Съответно реших да отида, че нали уж второ раждане, по-лесно и бързо.. пък и път до болницата имах повечко. Там установиха 5 см. разкритие, звъннаха на док. и в 17.30 се почнаха процедурите - клизма, документи... (уговорих се без окситоцин, док. го спази, много съм доволна поне за това..) в 18.00 в родилно и чаааааак в 21.30 проплака Митко. През тези часове в родилно много странно се развиваха нещата, уж в началото бяха на 4 мин. контракциите, после станаха на 3, на 2 мин, след това се закучи нещо и станаха пак на 7, на 5, на 2.. после пак се увеличаваше времето и така няколко пъти, беше просто ужасно. Тоновете на бебето обаче бяха ОК през цялото време, докторката каза, че няма проблем и ще си чакаме.. Ааа, забравих да кажа, че ми спукаха мехура към 19.00 ч, разкритието беше вече 8 см. И така.. последва нещо като напън, първи - при който тръгнах да си свивам коленете, но ми го спряха с дишане акушерката и док, извикаха че ще задуша бебето.. и с втория пълен напън се пръкна Митко цял целеничък (следствието на това - разкъсвания). Докато излизаше дребното вече ревеше зверски. Сложиха ми го да го погушкам, а след 2 -та часа вече ми го донесоха и не сме се разделяли с него Simple Smile
В крайна сметка това раждане го усещам като доста по-трудно от първото и на тоя етап не обмислям следващо  Crazy

# 166
Нели, Буба, Хера, страхотни фотосесии и страхотни дечица. Пу-пу, да не им е уроки
Отивам да се храним, и после да миткосвам улиците.

# 167
Ние много плакахме вчера..и ни обвиниха, че не се справяме с детето..Много ми е тъжно..Как ли не се пробвахме да го успокоим..Казват, че в количка се успокоявали, ние още не сме излизали, но се чудя днес дали да не пробваме.
Явно и ние го претопляме малко. Аз само го отвивам, след мен минават да го завият. Както Гери е писала, но само без шапка сме в стаята, а тук е 25 градуса.. Това за кихането не го знаех.
Толкова искам да сме си сами, ама на този етап не е възможно..Сигурно след няколко месеца..

# 168
  • София
Последните дни много се бях притеснила, че се бяхме обринали като за световно. Ама какво да се прави като малката е взела чувствителната кожа на майка си, че даже и по-чувствителна и от моята. Така и не разбрах защо бяхме толкоз много пъпчасали (от претопляне имахме пъпчици по главата - под косичката, ама тях лесно ги оправихме, като се осъзнахме, че се обличаме прекалено много от страх да не настинем  Blush). Но благодарение на неонатолозите в Окръжна си решихме проблема - още имаме пъпчици, но се подобряваме вече. Предписаха ни едно спрейче GinGira Alba. С него ни се оправиха проблемите... Иначе имахме и пъпчици тип плюски-ранички под памперса, по цялото телце бяхме станали червени... Положението беше трагично. Този спрей обаче оправи нещата и много съм доволна.

*milly*, аз моите "помагачи" общо взето ги изгоних. В началото идваха само за къпането - тъй като аз бях доста зле и не можех да стоя права. Но сега идват само когато ходим на курсове с мъж ми.  Wink

# 169
  • Айтос/Бургас
Здравейте на всички мами и бебчета! Hug
И аз се чудя дали не го претоплям,и ние имаме 2 пъпчици на главата и е зачевено по вратлето -обличам го с боди с къс ръкав,отгоре блузка с дълъг,итанки и чорапки.Спи завит с тънко одеалце,а температуата е 23 градуса.
Моля,споделете вие как обличате децата вкъщи и навън,когато са в количката? Rolling Eyes

# 170
Добро утро,МАЙ-чета  Grinning

Много са сладки бебенцата ви  Heart Eyes

Надявам се и аз скоро да гушкам моето  #Puppy dog

Джени,аз не мисля да отказвам система окситоцин/то не,че ще ме и питат де  Laughing /.То ,че боли и в двата случая боли,поне с нея всичко става много по-бързо,ефективно и се регулират контракциите  Rolling Eyes
Точно седя и си мисля,че с второто ми раждане зверските болки бяха точно 1 час/даже по-малко/ преди да се роди Виктор и то защото за този час направих от 5 см пълно разкритие  Shocked.
Преди това нищо смущаващо не е имало.Даже като отидохме в болницата не ме болеше нищо и си помислих да не съм се разкарвала напразно.
Все ще издържа някакси на болката,дано не е по-кофти раждане... Rolling Eyes

# 171
Елфи, стискам ти много палци да мине лекичко твоето и ще чакам с нетърпение разказчето за третото Simple Smile
А за окситоцина, добре, че в този случай не са ми сложили така или иначе (аз се пазарих да не ми слагат предварително), че кой знае пораженията при мен какви можеше да бъдат.

За обличането - на мен също ми е малко странно сега, с какво да го обличам и т.н. навън.. щото стоим и до по-късно навън, поне 9-9.30.. и тогава в парка си става хладно, мятам още нещо отгоре. Иначе - боди с къс ръкав, отгоре тънка памучна жилетка и надолу ританки за сега. В количката - бархетна пеленка, вечер в памучен чувал го тъпча в количката.

# 172
Елфи, стискам ти много палци да мине лекичко твоето и ще чакам с нетърпение разказчето за третото Simple Smile
А за окситоцина, добре, че в този случай не са ми сложили така или иначе (аз се пазарих да не ми слагат предварително), че кой знае пораженията при мен какви можеше да бъдат.

Ох...само да родя...ще разкажа всичко до най-малка подробност.Надявам се да е скоро  Praynig
Благодаря за пожеланието  Hug

Аз стигам до извода,че окситоцинът трябва да се слага според обективното състояние на родилката,а не на всеки.Чета в другата тема за окситоцина и точно това ми прави впечтление,че при едни не се променя болката,а при други става много сложно положението,стига се до разкъсвания,падане на тонове и т.н.
Тъпото е,че лекарите ей така ти бухат системата,а въобще не се съобразяват има ли нужда,няма ли  Rolling Eyes

# 173
Здравейте и от мен...да кажа и аз две приказки за раждането ,от което толкова ме беше страх.През деня имах цял ден леки болки,които вечерта почнаха да се засилват и аз се изтрелях до болница,ама нямах разкритие и ме върнаха,започна да пада тапата и да изтича нещо,което си мислех че са водите,ама съм се излагала,цяла нощ болки,почти не съм спала...и сутринта айде пак в болницата и 5 см разкритие,клизма,разходка,и на леглото на система...към  7 см,дойде един лекар и ми помогна  сракритието,много болеше всичкоо.Започнаха ме напъните,то беше повръщане,дори шамари ми биха,щото съм припаднала за малко,и после на магарето..,направиха ми епизиотомия и за няколко ефективни напъна душицата изплака ,така ми олекна....

Я  да питам как поддържате необходимата температура в стаята на бебето-отварятели прозорци докато то е в стаята.При нас лошото е че нямаме двустранен механизъм на прозорци и врати,а креватчето е срещу вратата(няма къде другаде да го  сложим) и съм открехнала леко вратат на терасата,и съм спуснала дебело перде да не духа много,ама ме е страх да не я простудя?
Хера,Бубе,Нели.....много хубави тез деца бре,пупу baby_neutral
Честито на всички родили мамчета
Елфи,ти още ли се ппомотваш,мятай едни тиквички с чесън и в болницата:)

# 174
бръм, бръм, бръм  Mr. Green

# 175
  • Варна
Добро утро!

Бързам да ви почерпя за рождения си ден днес:

Тъкмо си мислех какъв карък съм днес - малкия от сутринта е кисел и реве и ми виси на цицата - коликите ни мъчат, ама явно сме наобратно ние, вместо вечер да е кисел, той сутрин Twisted Evil. Което май е по-добрия вариант де, поне се наспиваме. За капак мъжът ми го викнаха спешно на кораба за неопределено време и си викам, ей ся стана весело, оставам сама в къщи с ревящо бебе, супер рожден ден. И изведнъж, о чудо, звъннаха да отменят спешното повикване на мъжа ми, после и малкият се успокои и успях да драсна няколко реда тук  Laughing.

Елфи
, айде бе жена, виж днес какъв хубав ден е, празничен Laughing. Като бях малка нашите ме лъжеха, че сирените са в моя чест и бях много горда  Crazy.

# 176
Привет майчета,

завърнах се от поредния преглед, тоновете супер, но другия преглед беше гаден и болезнен , и започна да ми пада тапата. Доки се надява , че бебо ще тръгне ако не утре хапче, следваща стъпка в болницата и системка с окситоцин.

Лек ден:)

# 177
Честит рожден ден Мария !!! Бъди здрава, много шастлива и много обичана!!!

Елфи,  леко раждане ти пожелавам и здраво бебче!

Жени  Hug как си? Кърмите ли се?

За коликите -  Аз и давам преди всяко хранене Колийф х 4 капки и по 25 капки Еспумизан преди всяко хранене и определено има ефект. За цената на Колийфа от Санита го взех за 29 и нещо , но в Марешки е по 25 и нещо.

има ли някакви новини от Myst ? Ако не е родила все още и пожелавам и на нея леко раждане и здрабо бебче?

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 13:39 от Dona Ani

# 178
Честит ройден ден на Мария:)  newsm59

# 179
ЧРД, Мария Simple Smile
ее, Мисст, айде да си тръгне само бебето ти пожелавам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт