Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 791
  • 666
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Оф с тези пъпки не знам-все едно кара пубертета.Не сме ходили на доктор за тях,доколкото знам са от моите хормони.

# 601
Здравейте, изтерзани май-чета,  #Crazy
почвам подред:

За ортопед в София - препоръчвам д-р Драганов във ВМА - доста е известен и съответно доста натоварен. Много е добър, но казват, че вече е малко куку. С каката ходихме при него, сега може би пак, но вече май не ставало с направление. Ходи се след първия месец. На нас на първата консултация ни дадоха напрмление да ходим. И аз звънях на доктора, но и при мен му е изключен телефона. Дали си го е сменил или е в отпуска?

За косопада - бях чела някъде, че почвал откъм 3-тия месец. Аама то е нормално да пада повечко, щото по време на бременност почти не пада.

За BioGaia-та - на мен педиатъра ми каза да го давам следобед, но ми каза, че не заместват капките за колики. Дават се 5 капки веднъж на ден. Можеш да ги дадеш с лъжичка или разтворени в кърма, АМ или течност. А за капките против колики ми каза да не ги давам на всяко ядене, а примерно два пъти на ден.
В тази връзка имам въпрос към мамите, които дават Colief: Първо на всяко ядене ли ги давате и второ, как точно ги давате. Аз всеки път различна схема измислям, щото това дето пише в листовката ми се струва много сложно. Там пише ако се дава с кърма, преди хранене да изцедя около 15 мл и да ги разтворя вътре. Ама аз докато изцедя, той ще умре от глад милия, пък и всеки път за едните 15 мл помпа-момпа, стерилизиране... Другият вариат е в АМ, ама трябвало като се разтворят капките и да се изчака 30 мин?? Е тогава пък съвсем ще умре от глад, пък и откъде да знам кожа точно ще яде? кажете моля вие как ги давате?

Искам и да ви питам дали мажете бебоците с крем против слънце преди излизане. Аз не съм го мазала досега, щото седи все на сянка, освен това в количка и под чадър, но тия дни ми се струва, че е доста почернял в лицето и е по-тъмен от краката и ръцете. Мисля вече да го мажа всеки път, независимо, че седим на сянка, но се притеснявам да не съм му навредила вече на нежната кожа.

Имам и въпрос към ЛЛЛ относно прословутите забранени храни при кърмачки. Някой има ли списък какво точно НЕ може да се яде, че всеки различно разказва. И също така, пробемът е, че ще се усилят коликите, или че са вредни за бебето? Най-известните като какао, кофеин, боб, ягоди, цитруси ги знам, ама примерно леща и фасул мога ли да ям?
Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 13:33 от SYMa

# 602
За ортопед, водихме баткото, а после и за разни наши проблеми при д-р Димов от 14 ДКЦ(на Витошка). Млад, специализирал в Щатите.. много много сме доволни от него.

Моите батко и татко са на море от няколко дни, но успяваме да се гледаме с дребното сами. Днес ме пита таткото по тел. как се справяме нощем с храненето, ми не го усещам кога яде.. сутрин не съм напращяла, Митко не реве, което значи, че си яде добре. Просто нищо не разбирам, кога мрънка, кога му давам...но явно се спогаждаме Joy  

Започват му от днес някакви колики, та ще почвам хомеопатично да давам. Отделно мислех някаква възглавничка с черешови костилки да взимам, но не ми се търси сега точно и си сътворих една малка торбичка с наличните костилки в нас. Затоплих и веднага се кротна човечето. Сега ще купя още черешки да допълня торбичката  Crazy

# 603
Здравейте и от нас.Честити месечинки на всички бебоци,и честит рожден ден на патерици на Милиш.
Жени в една от старите теми беше споменала че 90 дневната диета е подходяща при кърмене,но искам да питам можели да закусвам само плодове и нямали така да намаля кърмата,предвид,че ям жито,кромид,пълнозърнест хляб за да я увеличавам и ако почна само на плодове да не объркам работата.

# 604
почвам подред:

За ортопед в София - препоръчвам д-р Драганов във ВМА - доста е известен и съответно доста натоварен. Много е добър, но казват, че вече е малко куку. С каката ходихме при него, сега може би пак, но вече май не ставало с направление. Ходи се след първия месец. На нас на първата консултация ни дадоха напрмление да ходим. И аз звънях на доктора, но и при мен му е изключен телефона. Дали си го е сменил или е в отпуска?

За косопада - бях чела някъде, че почвал откъм 3-тия месец. Аама то е нормално да пада повечко, щото по време на бременност почти не пада.

За BioGaia-та - на мен педиатъра ми каза да го давам следобед, но ми каза, че не заместват капките за колики. Дават се 5 капки веднъж на ден. Можеш да ги дадеш с лъжичка или разтворени в кърма, АМ или течност. А за капките против колики ми каза да не ги давам на всяко ядене, а примерно два пъти на ден.
В тази връзка имам въпрос към мамите, които дават Colief: Първо на всяко ядене ли ги давате и второ, как точно ги давате. Аз всеки път различна схема измислям, щото това дето пише в листовката ми се струва много сложно. Там пише ако се дава с кърма, преди хранене да изцедя около 15 мл и да ги разтворя вътре. Ама аз докато изцедя, той ще умре от глад милия, пък и всеки път за едните 15 мл помпа-момпа, стерилизиране... Другият вариат е в АМ, ама трябвало като се разтворят капките и да се изчака 30 мин?? Е тогава пък съвсем ще умре от глад, пък и откъде да знам кожа точно ще яде? кажете моля вие как ги давате?

Искам и да ви питам дали мажете бебоците с крем против слънце преди излизане. Аз не съм го мазала досега, щото седи все на сянка, освен това в количка и под чадър, но тия дни ми се струва, че е доста почернял в лицето и е по-тъмен от краката и ръцете. Мисля вече да го мажа всеки път, независимо, че седим на сянка, но се притеснявам да не съм му навредила вече на нежната кожа.

Имам и въпрос към ЛЛЛ относно прословутите забранени храни при кърмачки. Някой има ли списък какво точно НЕ може да се яде, че всеки различно разказва. И също така, пробемът е, че ще се усилят коликите, или че са вредни за бебето? Най-известните като какао, кофеин, боб, ягоди, цитруси ги знам, ама примерно леща и фасул мога ли да ям?
Благодаря предварително!

здравей аз съм използвала colief  но не мисля че са нещо добро ...чесно казано детето пак се прививаше само акаше добре Smile доста често доста разхлабващи са внимавай... давах по 28 капки преди всяко яде с кърмата като от гърдата си изцеждам с ръка върху лъжичка малко кърма и после добавях 4 капки..и така е най лесно... пробвай така

# 605
Биогайа давам вечер преди хранене, в лъжичка слагам малко кърма или АМ и 5 капки биогайа. След това преминаваме към храненето  Grinning

Значи, аз да давам сутрин, тъй като Валентин сутрин го боли коремчето и е неспокоен, вечер си спи като пън newsm78.

да

# 606
Здравейте и от нас.Честити месечинки на всички бебоци,и честит рожден ден на патерици на Милиш.
Жени в една от старите теми беше споменала че 90 дневната диета е подходяща при кърмене,но искам да питам можели да закусвам само плодове и нямали така да намаля кърмата,предвид,че ям жито,кромид,пълнозърнест хляб за да я увеличавам и ако почна само на плодове да не объркам работата.

Спокойно можеш да преправиш малко диетата на този етап, яж си сутрин каквото ще ядеш и през целия ден. Като цяло за повече кърма играят в голяма степен течностите и добрата стимулация, а не определен вид храни. Аз лично и преди като я спазвах, имах страхотни резултат, а не съм се ограничавала сутрин само с плодове. В момента имам страшен апетит и не бих си го причинила това да гладувам Simple Smile Диетата е супер щадяща по принцип, само я преправи по твое желание така, че да ти допада, ефект ще има със сигурност Peace

# 607
почвам подред:

Благодаря предварително!

здравей аз съм използвала colief  но не мисля че са нещо добро ...чесно казано детето пак се прививаше само акаше добре Smile доста често доста разхлабващи са внимавай... давах по 28 капки преди всяко яде с кърмата като от гърдата си изцеждам с ръка върху лъжичка малко кърма и после добавях 4 капки..и така е най лесно... пробвай така
ЗДРАВЕЙ АЗ ДАВАХ КОЛИЙФ НО САМО ЕДНА ОПАКОВКА ДАВАХ ГИ НА ВСЯКО ЯДЕНЕ НОЩЕМ ОБАЧЕ НЯКОЙ ПЪТ ПРОПУСКАХ АМА НАЩЕ КОЛИКИ ПРЕЗ ДЕНА МАЙ СА ПО СИЛНИ..ДАВАХ МУ ГО С МАЛКО КАПКИ ИЗЦЕДЕНИ В ЛЪЖИЧКА МЛЯКО....ПРЕДИ ЯДЕНЕ

# 608

Спокойно можеш да преправиш малко диетата на този етап, яж си сутрин каквото ще ядеш и през целия ден. Като цяло за повече кърма играят в голяма степен течностите и добрата стимулация, а не определен вид храни. Аз лично и преди като я спазвах, имах страхотни резултат, а не съм се ограничавала сутрин само с плодове. В момента имам страшен апетит и не бих си го причинила това да гладувам Simple Smile Диетата е супер щадяща по принцип, само я преправи по твое желание така, че да ти допада, ефект ще има със сигурност Peace
[/quоо страшотно незнаех сега почвам и аз

# 609
  • София
И при нас болчиците са предимно сутрин. Давам Биогая веднъж на ден по 5 капки по време на ядене с лъжичка. Така каза нашата педиатърка.

# 610

Мерси Жени,аз преди съм я правила,но наистина ядях само плодове,ама сега и мен ме гони голям глад.

# 611
  • София
Не знам дали защото вече ми паднаха голяма част от вътрешните конци, но вече не ме боли така - имам само някакво "усещане"... Вече дори и аз почнах да се замислям за luvbed Blush, но нещо имам проблем с овлажняването (а преди бях дооста влажна  Blush - сега съм суха като пясъка в Сахара  Joy hahaha).... Може да пробвам първо самостоятелно с някой овлажняващ гел... Имам чувството, че проблемът ми е на психична основа, тъй като доста ме е страх...   Rolling Eyes

П.П някой тук да се разхожда в парка край Герена??

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 15:09 от menyanthe

# 612
Нелка, ако не ти е късно - да кажа, че обирах устичката с Дактарин след всяко кърмене, а също и гърдите си мажех след всяко хранене.
Нелли, ма много е дръпнала хубавата Елена! Бравос! Вие сте само на кърма нали?
Мойто пиле като го гледам прилича на скумрия, в сравнение с вашите бъбречета!  Laughing

Да ви се оплача-от вчера съм като изгнила, втриса ме, облечена съм с 3 блузи и през нощта дигнах температура 39.9 градуса. Направо изгорях! ooooh! Еййййй, само като е болен човек разбира колко е хубаво да ти няма нищо. Друго не искам.

Моите деца и трите нямат колики. Никога не разбрах какво е това колики, както и контракция!  hahaha
Ма моят гинеколог казва, че нищо не съм изпуснала!  Laughing
Мислех, сега че Ирката ще има, ама тц! От какво зависи незнам - предполагам им е добра храносмилателната система?!?

# 613
Днес бяхме на отртопед в ортопедията в Горна Баня. Всичко е ок следващ преглед ако нямаме някакви съмнения за проблем на 3 годинки.

за ортопед ММ работи в здравната каса само около лекари те си препоръчват ортопедията в горна баня тя е специализирана за това. Работят с направления.

за Bio Gaia
аз давам веднъж на ден по 5 капки директно в остата ( използвам докато плаче преди ядене)  Wink

за Colief давам с всяко хранене по 4 капки в шишето с АМ. Не спазвам написаното в листовката няма как да чакам по 30 мин преди храненето. Разбивам млякото слагам капките и стоплям. Crazy

за крема против изгаряне все още не съм купувала гледам да седим на сянка. Смятам да взема другия месец когато отидем на море. ( не че ще ходим с бебето на плаж)  Grinning

# 614
ЙУХУУУУ  wavey
ЕЛФИ се завърна най-сетне и моля ви нека съм си към майските мами  Praynig  Hug !!!

Първо искам да благодаря на всички за милите и прекрасни пожелания!!!ОБИЧАМ ВИ!!!

Ами какво да ви кажа за раждането....  Laughing
От 23:30 вечерта започнаха контракции ,но нищо особено като болка.И така до сутринта си продължиха първо през 10-15 минуи,накрая вече на 6-7-5  Crazy Но пак казвам нищо особено.С малко дишане и отминаваше болката.Не спала де...изписах 'Списъкът на Шиндлер" да ги засичам   Crazy .
И така сутринта в 08:00 кафенца ,мафенца,цигарки-2 броя за отскок....грим и прическа прилични-като за раждане- две плитки  Laughing
Отиваме в 9:15 в болницата и си викам...ако и сега няма нищо,просто ще се гръмна.Обаче док вика..."Ти някакви магии ли си правила,маза ли се с нещо.....то раждането почти минало-6 см !!!"
И аз ей така  Shocked Shocked Shocked Ухилена ,ама ухилена до уши!!!  Laughing
Документи,глупости-ала-бала....аз нахилена,все едно яйце ми белят  Laughing
Влизаме вече в предродилна с мъжът ми.....10:15 е все още  Tired Времето едвам се тътри,не минава.Вързаха ме на тонове.....и ни зарязоха.А ние си бъбрим и се хилим вътре с ММ,той до мен на едно столче със зелена манта облечен  Laughing
И през цялото време се уговарям да не ми слагат система,да не ми правят епизиотомия,защото съм пила АРНИКА и някакви такива бул шетс......  Laughing
По едно време се появи док отнякъде и вика дай да видя какво става,ама да има контракция.Аз ...ааа.не.Нека да не е по време на контракция.И той се хили,че тук вече той щял да казва какво ще се прави.
Проверява положението...аз питам колко санта...той вика 7 см.А аз ей така  #2gunfire Как може за цялото това време само 1 сант да съм мръднала  Tired Карай,викам си...ще се мре явно  Rolling Eyes
Пука ми мехура,включват системата......и видях вече ОНЗИ ДЯВОЛ ПО ПЛАДНЕ  Whistling ooooh! Tired #2gunfire
Започнах да вия на умряло и да се набирам за решетката на леглото......дъх не мога да поема...и така 2-3 зловещи контракции от онези,в които мислиш ,че умираш.И в този момент...значи да е било 10 минути след пукането на мехура и системата..започват напъните и главата на бебето започва да излиза.Мале...като се разпищях,като се развиках.....мъжът ми скочи.....веднага довтасаха от съседната предродилна всички......и бегом към магарето.ама какъв ти бегом.Оплетох се в системата...измъкнах си абоката...цялата ръка обялана в кръв....ни приемам -ни предвама...едва седнах на стола,напъвам си инстинктивно,но акушерката ми каза,да не напъвам сега,ако искам да стане така както съм я помолила/без епизиотомия/....и с един по-мощен напън/точно когато ми казаха/ се показа главата на РАЯ и след още няколко секундни тялото се измъкна.А аз този път си бях пълно съзнание,може би зашото ми се разкачи системата  Laughing
И така.....всичко приключи без нито един шев или кьораво разкъсване ,където и да било.Нито отвътремнито отвън.ЧАК още ми чудно.

Няма да ви говоря за възстановяване,защото такова няма при мен.Само 2 часа след раждането усещах ,че съм все едно натъртена в интимната област  Embarassed ,но след това всичко отшумя.Все едно не съм раждала  Crazy

Незнам какво стана,но мисля ,че печелившата комбинация беше АРНИКА+ късното отиване в болницата/тоест естествено и бавно постигане на сантиметри/ и системата за 10 минути накрая.

От всичко избръщолевено до момента,мога да кажа,че голямата болка беше след ситемата плюс раждането...тоест общо за 10 минути.Другото в нас въобще не го броя  Peace

Ами това е.Поне си струваше голямото чакане и сега съм доволна.И се оказа,че беба е 53 см,а не 52...нещо грешно съм чула в суматохата  Laughing Най-голямото ми бебе-родено без грам шевове  Thinking Още се чудя дали пък не е от арниката  newsm78

По-късно ще пусна снимки,че още съм ошашавена след тържествата в нас и не мога да сваря да измия чиниите Laughing

Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт