Джогинг

• 35 383
  • 250
  •   1
Отговори
# 105
На някой случвало ли му се е и нормално ли е, при условие, че вече тичам редовно (всеки ден или поне 5 пъти в седмицата), изминавам горе-долу еднакво разстояние всеки път, не пуша, не пия (поне не преди да съм си направила тичането  Mr. Green), и въпреки това понякога не ми стига въздух и имам чувството, че и 500 метра не мога да измина. Насилвам се и продължавам да тичам, с надеждата, че "кризата" ще отмине, но тц, зялото разстояние минавам със задъхване и спиране за почивки (които не правя друг път). Случи ми се веднъж на стадиона и веднъж в парка. И двата пъти мислех, че ще пукна от задух.  newsm78

# 106
На мен ми се е случвало. Много е неприятно. Аз например бях една седмица нам оре и сега още н е мога да свикна да бягам вече 3ти ден. Много е неприятно Sad

# 107
pachikrak на мен ми се е случвало,но после ми идва въздуха..след 2-3 км Simple Smile

# 108
Black Arrow ,какво  е мнението ти за ходенето пешвместо джогинк?  bouquet

# 109
Black Arrow ,какво  е мнението ти за ходенето пешвместо джогинк?  bouquet
Има голяма разлика едното от другото.Ако редуваш бягане с ходене-Да.Ако си с повече килограми-Да.Но в другите случаи ходенето не замества бягането Simple Smile

# 110
Black Arrow ,какво  е мнението ти за ходенето пешвместо джогинк?  bouquet
Има голяма разлика едното от другото.Ако редуваш бягане с ходене-Да.Ако си с повече килограми-Да.Но в другите случаи ходенето не замества бягането Simple Smile
Благодаря ти за бързия отговор.  bouquet
Проблемът при мен е ,че много бързо се изморявам и задърхавм от тичането,,може би ще пробвам да ги комбинирам и ще видя как е,ако не ще гледам да вървя пеша по 6-7 километра на едн и да се надявам ,че ще се постегна малко.

# 111
Прави интервално тогава.100 м бягай-100 върви Wink Това не е точно интервално,но ако издържаш така ще има по-голям ефект от монотонното Simple Smile

# 112
В първите няколко месеца след като редовно започнах да тичам  и на мен ми се е случвало да се задъхвам и да се уморявам. Тогава изтичвах по-малко разстояние - някъде около 2.5 км за 30ина минути - съвсем бавно. Аз така си бях решила - вместо да спирам и да ходя, да намаля темпото, но да не спирам да тичам. С времето обаче мускулите ми се развиха и сега издържам много. Тичам по-бързо и по-дълго. И пулсът ми се намали, въобще много добре се чувствам. И ако пропусна тичането някой ден, не ме свърта на едно място Simple Smile.

А, искам да благодаря на Кейси за идеята за кардио апликацията. Въобще не ми беше и хрумвало, че може да има подобни програмки. Сега много й се радвам и я използвам главно като ходя (когато тичам ми е некомфортно да имам слушалки в ушите).

Приятно тичане на всички   bouquet

# 113
Здравейте!Как сте Simple Smile Влизам да се похваля, че влезнах във форма след морското отпускане  и днес си купих нови маратонки за бягане . Не са кой знае какво, но са ми удобни. Я кажете какви са тези кардио апликации, питах но никой не ми отговори? newsm78

# 114
tinki_15 , ето Кейси беше писала, когато пита първия път - явно си я пропуснала.

Апликации може да си свалите, ако сте с айфон или смарт телефон.

Аз ползвам CardioTrainer, преди това бях с Endomondo. И двете апликации имат безплатни версии.
Освен че замерват разстоянието, скорост, показват и калории някакви. Има за различни видове спорт. Изобщо, много са удобни, да си следиш статистиката за седмицата или месеца.

Аз си свалих CardioTrainer-a и съм доволна.

# 115
Благодаря!

# 116
Ихаа колко сме били много тичащите! И аз от месец "тичам". Слагам кавички,защото в общи линии обикалям няколко пъти улицата до вкъщи. ами далече ми е стадиона. Супер се чувствам,леко свалих кг.но не това ми е целта,а стягане. Дайте ми съвет как да тичам,за да се стегна? Искам да махна брич и целулит,не държа на кг. как да дишам,къде държа ръцете? Аз например не разгрявам,знам,че трябва,но така и не се научих,искам нещо на бързичко за загрявка Laughing

# 117
sladurka, моят целулит намаля, но не изчезна - не вярвам и някога да изчезне. Не знам дали тичам "правилно" за да мога да спомогна за преодоляването му. Според мен специални упражнения биха имали повече ефект (в комбинация с тичането).  Правила съм разни, но не съм била изключително постоянна, за да мога да преценя дали има полза от тях.  Примирила съм се вече, че след ражданията ми няма да имам 20годишната си фигура, но пък важното е, че сега се чувствам достатъчно стегната и си се харесвам.  Simple Smile

Честно казано не мога да дам определение как дишам. Опитвам се да е равномерно, но не винаги ми се получава. Ръцете ми са винаги сгънати в лактите, близо до тялото и много следя да не забравям да ги движа енергично, защото като се замисля за нещо и се отнеса и спирам да ги размахвам и ми пада скоростта.

# 118
Ехее супер темичка!   bouquet За мен най- добра форма се поддържа с редовно тичане, тялото просто придобива страхотна форма, за съжаление аз го правя само вечер, сега включвам и Л Карнитин за един месец, че имам 2-3 килца, които ме дразнят, аз съм от Пловдив и жалко, че на гребната база е най- удобно да се бяга, но пък си заслужава, резултата след месец е чуден!  Heart Eyes  а след бягане се чуствам като преродена, доста повече ми допада от фитнес залата, където и без това  зимата само на пътеката кисна........  Joy  newsm44

# 119
На някой случвало ли му се е и нормално ли е, при условие, че вече тичам редовно (всеки ден или поне 5 пъти в седмицата), изминавам горе-долу еднакво разстояние всеки път, не пуша, не пия (поне не преди да съм си направила тичането  Mr. Green), и въпреки това понякога не ми стига въздух и имам чувството, че и 500 метра не мога да измина. Насилвам се и продължавам да тичам, с надеждата, че "кризата" ще отмине, но тц, зялото разстояние минавам със задъхване и спиране за почивки (които не правя друг път). Случи ми се веднъж на стадиона и веднъж в парка. И двата пъти мислех, че ще пукна от задух.  newsm78
здравейте момичета, като човек който тича от много години ще си позволя да направя коментар
виждам че много от вас тичат сутрин.трябва да имате предивид, че при сутрешни тренировки се натоварват много повече ставите отколокто при вечерните.затова тези които имат ставни проблеми е по-добре да избягват да тренират рано сутрин.Освен това трябва по-продължително загряване и вмъкване на изометрични упражнения със задържане от поне 30 сек за всеки мускул.
Някои тичат всеки ден или в дните в които не тичат правят други натоварвания, което също е грешка.тялото има нужда от почвика и възстановяване на мускулния тонус.така само претоварвате организма и не постигате искания резултат. независимо колко обиколки сте правили преди сега се съобразявайте с моментното състояние на тялото си и спирайте когато усетите, че напрежението е стигнало прага на поносимост и увеличавайте натоварването постепенно защото тялото привиква към определено натоварване и за да продължамва да се променя ще иска ново предизвикателство, така че броя на обиколките не е толкова важен, по-важно е да предизвиквате тялото си, което ще усетите по напражението в него.Тичайте с изправен гръб задължително и удобен сутиен.Що се отнася до дрехите е най-добре да са памучни по много причини, които трудно ще изброя тук, но съм сигурна че са ви известни.варианта е резервна тениска ако не искате да си тръгвате потни от стадиона и както беше писал някой по-горе наистина е хубаво да се сменя темпото на тичане напр ако бягате 10 обиколки то нека последната е спринт. но това е само предложениеВсеки сам преценява как му е най-удобно
Получи се доста наставнически пост ,за което се извинявам, но хамалски не е хубаво да се спортува защото след време това дава негативно отражение върху здравето а не е това целта

Общи условия

Активация на акаунт