Джогинг

• 35 382
  • 250
  •   1
Отговори
# 120
а и забравих, че след тичането също задължително трябва да отпуснете и разтегнете мускулите Peace

# 121
Благодаря за хубавите съвети. Така като гледам аз се опитвам да ги спазвам. нямам проблеми със ставите и сутрин ми е само възможно да бягам. Другото си е ОК Simple Smile

# 122

Искам да питам, ако се тренира с постоянно темпо ще има ли резултат?
Знам, че интервалното кардио е най-добро и много вдига метаболизма, но нямам възможност да тренирам така - в момента дори не мога да тичам, но за сметка на това почти всяка сутрин съм 1 час на крос-тренажора.

Аз лично смятам, че това все пак е полезна тренировка - натоварва сърцето, горят се калории и стягане на мускулите все някога ще има, макар и по-бавно, но ми се иска някой специалист да се изкаже по въпроса...  Peace

# 123
 Nadia79 , разбира се че ще има
чрез комбинираното темпо се предизвикват мускулите да работят в различен режим и се постига по-добра издържливост , но и тренировка с постоянно темпо ще ти даде резултат стига да натоварваш така че да усещаш максимално напрежение в мускулите в края на тренировката, а не просто да въртиш ако ме разбираш правилно.Но по-добро от тичането за моделиране на тялото, особено като е съчетано с определен вид силови тренировки съобразени с нуждите на телосложението, аз лично не знам.дори бягащата пътечка макар да е по-трудно от тичането навън/ или поне аз така го възприемам/ не може да го замени.Ако искаш да сваляш от краката не ползвай кростренажора на голяма степен на натоварване а поддържай по-висока скорост, така че пулса ти да е достатъчно ускорен/ би трябвало да е около 125 но всичко зависи и от нормални ти пулс/
надявам се да съм ти била полезна

# 124
Black Arrow ,какво  е мнението ти за ходенето пешвместо джогинк?  bouquet
Има голяма разлика едното от другото.Ако редуваш бягане с ходене-Да.Ако си с повече килограми-Да.Но в другите случаи ходенето не замества бягането Simple Smile
Благодаря ти за бързия отговор.  bouquet
Проблемът при мен е ,че много бързо се изморявам и задърхавм от тичането,,може би ще пробвам да ги комбинирам и ще видя как е,ако не ще гледам да вървя пеша по 6-7 километра на едн и да се надявам ,че ще се постегна малко.

мелиса, бих ти предложила да ходиш  с бързо темпо и накрая да завършваш с тичане от поне 300-500метра
като се почувстваш в по-добра кондиция намали ходенето за сметка на тичането но това трябва да е постепенно и трябва да си упорита

# 125
udy,
Много ти благодаря за отговора  Hug
Аз точно така и правя - на минимално натоварване, поддържам високо темпо, а пулса ми е от 120 до 150. Отделно съм с термоклин на краката и се потя доста цялата, даже косата ми става мокра...
Харесва ми, че работя по издържливостта си.

Наистина няма как да тичам - наоколо няма къде, напоследък не мога да стигна до фитнеса, а това ми е вкъщи и го правя всяка сутрин без почивните дни - мисля, че е по-добре от нищо все пак..  Thinking

# 126
Наде, продължавай така ! със сигурност ще имаш успех, а когато имаш възможност за друг вид натоварване използвай я. във всички случаи ще имаш успех, а и ще се чувстваш добре като знаеш че полагаш усилия и се грижиш за себе си.Поне при мен е така. Hug

# 127
но за сметка на това почти всяка сутрин съм 1 час на крос-тренажора.

А защо не ползваш крос-тренажора като тренираш интервално?

Мелиса, според мен е добре да комбинираш по следния начин: малко ходене, малко тичане с бавно темпо, с не много вдигнати крака, нещо между тичане и ходене, после пак ходене, после пак тичане и така...и постепенно ще вдигаш темпото на тичането, от малки стъпки, ще ги правиш по-големи и така, докато постигнеш повече издръжливост.
примерно 30-40 минути редуване ходене с тичане е много добре  Peace Сама определяй кое по колко време и с каква интензивност.
Човек трябва да усеща тялото си  Peace

# 128
След едноседмична почивка (на морето) днес отново поднових тичането. Очаквах, че ще грохна след 50-тия метър, но не - изтичах си 5-те километра със страхотна лекота  Crazy
А на морето поддържах форма (3 от дните) с подскачане на място на плажа - 500, 1000 и 1500 подскока - идеален вариант за спорт на хора с малки деца, които няма ка да зарежеш и да спортуваш  Mr. Green

# 129
Добра вечер! Hug

Страхотна тема сте направили. Моля за помощ от по-компетентните. Напълно невежа съм отн.спорта (какъвто и да било  Sad ) Имам желание да започна да тичам с цел редукция на тегло ,мога да ходя с колата до стадиона ,така че това не се явява проблем ,но: Казаха ми ,че има вероятност да си увредя коленете,доста съм висока ,а не съм и лека  -знаете ли как да го избегна това ? Ще има ли по-добър резултат ако пия и Л карнитин? Трябват ли специални маратонки ? Ако включа и скачане на въже ще има ли по-добър резултат?

Предварително благодаря на всички ,които ще ми отговорят  Hug

# 130
но за сметка на това почти всяка сутрин съм 1 час на крос-тренажора.

А защо не ползваш крос-тренажора като тренираш интервално?

На уред е трудно интервално - пробвала съм, ще се разглоби като дигна оборотите  Wink

# 131
Не съм писала досега в тази тема, но вече втора година тичам по 3-4 пъти семично, не повече от половин час и мога да се похваля със страхотни резултати. Първо, трайно свалих около 5-6 кг, нещо, което не успях да направя във фитнес залата, второ, краката и дупето ми се стегнаха, коремът се "стопи" също. Единствено целулита не може да изчезне напълно, но това е тема на друг разговор.   Mr. Green В момента правя интервално бягане, редувам бързо с бавно темпо и след това малко ходене. 

# 132
bubolina_17, ако те притесняват колената, защо не пробваш ходене с  бързо темпо? 40-50 минути на ден (ако ходиш и с тежести има още по-добър ефект). Като посвикнеш и видиш как ти се отразява, може да започнеш да тичаш.

За тичащи на стадион - много добро упражнение е тичането нагоре - надолу по стълбичките. За по-напредналите може и през една.

# 133
КТВ  Hug Щото всички хвалят джогинга ,когато целта е отслабване ,но не пречи да опитам бързо ходене известно време пък ако съм ок ще се затичам Laughing

А стълбичките са много ефектни ,гледала съм тренировки на Васил Левски -инструктора ги прави криви -душа нямам милите след тренировка-скачат в едни гуми ,по стъпалата  ,на въжета ...

# 134
Моят целулит също си седи, но и аз не разчитам да намалее, без доп. козметични процедури. Ръцете ми се пооформиха също, най-вече, благодарение на ходенето с тежести.
В последните седмици, 2 дни бягам по 40 мин., 2 дни ходя бързо с тежести, по около 10 000 стъпки и 2 дни карам колело по около час. Редувам ги, в неделя почивам. Напипах идеалната си програма, ми се струва.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт