МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 79 746
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
И мен моят доктор (Георгиев) ме посъветва да не избирам екип, по неговите думи, то бебето само си се ражда, пък и всички негови колеги са професионалисти. Радва ме и факта, че НЕ ми препоръча секцио, за да го поеме той! От всичките ми посещения в Дева Мария съм останала доволна, НИКОГА не са ме насочвали към избор, в който ще трябва да дам допълнително пари, дори напротив- давали с ами съвети какво и как да направя, за да ми излезе по- евтино и да остана доволна Simple Smile  Усилено разпитвам дали не се процедира "уж секцио по спешност", но за сега няма недоволни Simple Smile А ми прави впечатление, че в София практиката е такава, бързо бързо се преминава от естествено раждане към операция  #Cussing out

# 541
  • Бургас
Момичета в сайта на болницата не намирам Добрева ,знаете ли къде практикува освен в кабинет си?

# 542
Момичета в сайта на болницата не намирам Добрева ,знаете ли къде практикува освен в кабинет си?

В МБАЛ Бургас.

# 543
  • Бургас

В МБАЛ Бургас.

от кога ?

# 544
Здравейте момичета, ние  с малката ми принцеса се завърнахме в София, вече сме у дома Simple Smile За раждането, ами какво да ви кажа бях с пълна упойка. Нищо не усещаш докато се кълца. След това ми беше малко гадно в устата, но това било нормално, мъжът ми ми донесе ментолови бонбони и се облекчи болката (абе не мога да кажа, че е точно болка, но ме дразнеше като преглъщах).
За поставянето на самата упойка, поставиха ми абокод и докато д-р Гамишев ми разказваше поредния виц съм заспала... После вече всички знаете станах мама и съм много щастлива! На втория ден имах едни състояния, но не ми се говори за тях, че вече ми е смешно. Още веднъж изказвам благодарност на Светлина, че ми помогна и на д-р Гамишев, че ме дари с такова щастие!

# 545
 HugЗдравейте и от мен момичета,час сега успявам да драсна някой ред.На 26.08. се роди нашето прекрасно момченце Георги,3020г,49см.Всичко мина добре,секцио със спинална упойка,изписаха ни в сряда.Изключително съм доволна от целия персонал на родилно отделение и специални благодарности на Д-р Дорийска,която ме оперира.ѝимах възможност да опозная всички лекари,които бяха на дежурства и съм очарована от тях,без изключение.Единствените ми забележки и неприятни моменти ми бяха относно анестезията,но вече е минало. ooooh!Това ми е второ раждане,първото ми беше в София-в Първа АГ-Тина Киркова и имам база за сравнение-в Дева Мария всичко беше на ниво и се радвам,че я избрах.Поздрави на всички мами и стискам палци на всички,които очакват скоро събитието. Hug

# 546
svetli6 честито бебче, да е жив и здрав малкия,и много късмет в живота:))) Тъй като и мен ме интересува секцио със спинална в Девата, моля те като имаш време пиши как е минало, хвана ли те упойката, имаше ли някаква чувствителност, и имаше ли разлика от първото секцио?

# 547
NIA.M,спиналната упойка е за предпочитане пред пълната,тъй като е доста по-щадяща.въпроса е да ти я направи някой грамотен и специалист.Н а мен не знайно защо ми се падна една специализантка май,която доста неумело ме набоде и не уцели точно мястото между прешлените и не само,че не ме хвана,а и ужасно ме заболя.Не стига това,ами реши и да се пробва втори път-отново неуспешен,при което извиках от болка.Наложи се да дойде Д-р Янев и да ми я постави.Това е единственото ми разочарование от болницата,добре,че сега съм вече добре.Иначе не усещаш болка,само дърпане и теглене в областта на корема.И най-важното е,че си виждаш бебчето веднага като го извадят,а при пълната упойка чак когато излезеш от нея.Успех ти желая,всичко ще е наред. Hug

# 548
svetli6 - честито ти бебче и да ти е живо и здраво и много да ви радва. И мен ме интерисува раждане секцио със спинална упойка. За анестезия и аз знам, че д-р Янев е най-добър в Девата. Виждам, че си описала за самото раждане. Ако имаш време може по-подробно да ни разкажеш как е минало, за което ти благодарим. Колко ти излезе като цена?

# 549
svetli6 благодаря ти за отговора, това със специализантката много несериозно звучи, винаги трябва да има титуляр в такива случаи според мен. Значи ако настоявам за д-р Янев всичко ще е ок, той умее да я поставя както трябва така ли? Леле сега събирам инфо и като му дойде времето незнам как ще ме изтърпят хората, щото ще си търся всичко, ама затова бих отишла там де, то иначе ако ще е каквото си знае персонала, ще си отида в МБАЛ:))

# 550
NIA.M,наистина звучи несериозно,но е така.Казва се доколкото разбрах Д-р Ботева,не знам дали има специалност Анестезиология или сега я кара,но определено се учеше упорито върху моите прешлени.Имах предварителен разговор с Д-р Янев и се зарадвах,че ще е дежурен когато ще е моето секцио,но незнайно защо не ми постави упойката той,а трябваше да изтърпя този кошмар,при това 2 пъти,имайки предвид,че е достатъчно голям самия стрес преди още да е започнала самата операция.Иначе самото раждане мина бързо и без проблем,благодарение на Д-р Дорийска и мисля,че и Д-р Бояджиев беше с нея-също изключително позитивен и добър лекар.След като ми показаха бебчето и аз се развълнувах много,Д-р Янев ми предложи да си поспя малко и ми сложиха малко Дормикум мисля венозно и се събудих след около 45 мин.в реанимация.2 часа след това вече ме сложиха в стаята.Болките са поносими,но факта,че имаш нещо толкова прекрасно те кара да не им обръщаш внимание.Персонала на родилно отделение е страхотен,изключително мили и внимателни.Благодаря на всички тях,включително и на всички от Неонатология,които се грижеха изключително добре и за бебчетата.На следващия ден идва рехабилитаторка,която ти помага да станеш-нещо доста болезнено и неприятно,но се преодолява-колкото повече се движиш след това,толкова по-бързо се възстановяваш.Това е,надявам се да съм била полезна,въпреки,че стана малко дълго.

# 551

svetli6 - благодарим ти за информацията. само да те попитам кога ти дадоха бебето за да започнеш да го кърмиш. Ния наистина д-р Янев е най-добре за поставяне на упойката. И аз много искам да присъства и той живот и здраве на моето секцио. svetli6 освен за избор на лекар, плаща ли се и за избор на анестизиолог

# 552
tania_burgas ,бебо ми го дадоха на 3 ден,нямах търпение да го гушна.От там нататък до изписването той постоянно е при мама,вземат го само за тоалет и го връщат.Но няма как да ти го дадат по-рано,защото нямаш възможност да го гушкаш,трябва да се възстановиш малко и да можеш да ставаш лесно.А колкото до избор на лекар не съм плащала нищо,имах уговорка за планирано секцио с мойта докторка,за анестезиолог също не се плаща.Сумата,която платих накрая е 750лв.Но ако нямаш уговорка с някой лекар за дата,не те съветвам да плащаш за избор на лекар-всички там са достатъчно добри,на който и да попаднеш.Единствено се моли да не ти се падне тази Д-р Ботева,защото мен още ме боли гръбнака.Успех ти желая,кога ще раждаш???

# 553
svetli6 - благодаря ти отново за отговора:)Simple SmileSimple Smile Само още един  ако може Embarassed Embarassed EmbarassedКато ти дадоха бебето на третия ден тогава ли запона да кърмиш т.е. бебчо искаше ли да сучи след като е свикнал вече с шишето. Как си сега с кърменето във вас. Налага ли се да дохранваш?

# 554
Simple SmileЗдравей tania_burgas-да,още на 3 ден започнах да го кърмя,въпреки,че все още нямах кърма,просто започвахме да опитваме,докато все още не е свикнало с шишето,като му давах и шише,разбира се.Но от 5 ден започнах да го слагам през 2-3 часа,без да дохранвам и от тогава слава богу сме само на кърма,не дохрахвам.Добър ориентир в този случай е броя на пълненето на памперсите-почти колкото броя на кърменията.Храня го когато той поиска,не почасово и нямаме още режим-смятам,че е рано още.Толкова от мен,поздрави.Кога ще ръждаш??

Общи условия

Активация на акаунт