МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 79 672
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • Pomorie
Мамиии на днешната лекция някоя от вас дали ще взима бъдещия татко  newsm78 newsm78 аз искам да го взема моя , но дали ще е удобно  newsm78 newsm78 Да не съм единствената която ще е с мъж там ?
Няма да си единственна, спокойно  Grinning

# 526
  • Pomorie
Здравейте. от днес съм официално в 9 мес. Бихте ли ми казали какъв багаж трябва да събера за Дева Мария. какво изискват, а какво не.
Благодаря Ви предварително.

Аз си носих козметика за мен, там има сешоар, мокри кърпички, сухи, бельо, макар че първите два дни ходих без гащи, заради шевовете, зарядно за телефона, и други дреболии. За бебчо всичко има там, дрехи, шешенце, памперси, пълна програма  Laughing

Не знам дали съм споменала преди това, но препоръчвам който има възможност да си вземе ел. помпа още  в болницата. Аз с ръчна се измъчих три дни. Добре че една приятелка ми даде нейната като се прибрах от болницата, иначе бях почнала да вдигам температура, но пък и аз съм си с хиперлактация  Rolling Eyes

# 527
Здравейте момичета!Искам да споделя радостта си и с вас! В петък станах майка на едно предкрасно момиченце. Малката Поли се роди с мерки 52см и 3,250 кг  благодарение на д-р Гамишев!Нашия татко беше много навит да влиза с мен в залата за раждане, но 5 мин преди на настъпи момента се отказа.
Преди да вляза в операционната беше голям майтап, толкова бях притеснена, тъй като ми бе първо раждане, че не знаех какво следва и гледах като уплашена сърна, но след два-три вица на д-р Гамишев се окопитих и всичко надмина очакванията ми.
Някоя от вас имала ли е следродилна депресия? При мен на втория ден се появиха едни странни състояния плачех ту от радост, ту от мъка... абе луда... Добре, че беше старшата сестра Светлина Николова да ме успокояваше, много ми помогна да преодолея тези състояния, днес съм доста по-добре. Благодарности още веднъж на д-р Гамишев, Светлина Николова и целия екип на болницата, че ни дариха с една малка буба, която прави дните ни по-хубави!

# 528
dobi_82 - Честито ти момиченце. Да ти е жива и здрава и много да ви радва и нека има едно безгрижно детство. Разбирам че си раждала със секцио или? Ако е така би ли споделила с нас как мина, с каква упойка беше?

# 529
Поздрави на малката Поли- да расте здрава и много да ви радва  bouquet

Здравейте бъдещи мами,очакваме ви на 31.08 - от 14.00ч. в МБАЛ-ДЕВА МАРИЯ , конферентната зала на 6 етаж- ще се проведе лекция :
1."Адаптационен период на новороденото. Най-чести здравословни проблеми през първата година. Режим на отглеждане.
лектор: д-р Згурова Педиатър - Неонатолог- Началник Неонатологично отделение

# 530
4естита дъщери4ка на dobi.да и е жива и здрава и много да ви радва.може ли да сподели6 как мина раждането,понеже и мен това ме 4ака след месец и 5 6 дена и съм се спряла то4но на др Гами6ев,а може и др мами да споделят.благодаря ви предварително и още веднъж 4естита дъщери4ка.

# 531
Честита бубка на мама dobi_82!
Няма как да не си с такива впечатления от всички и най-вече от Светлина Николова или Morska_Zvezda  Wink. Страхотна и като човек и като професионалист!   bouquet
Еееее, още няколко дни и няма да е актуална тази лекция за малкия Ники!
А така ми се ходи, не успях да я посетя преди да родя, но искам да кажа на бъдещите мами да не я пропускат (особено тези, които са с първо бебче), защото ще си спестят много притеснения, страхове и въпроси!

# 532
dobi 82, да ти е живо и здраво момиченцето, много здраве му желая и спокойни нощи, както й на теб! Добре дошла в компанията на майчетата, родили в МБАЛ "Дева Мария".

# 533
Здравейте!Имам запитване към работещите в МБАЛ "Дева Мария" а именно: от сигурен източник зная, че от началото на 2012г. и при Вас ще се практикува т.н. водно раждане. Има 2 акушер-гинеколози, които в момента минават съответното обучение - д-р Гамишев и още един, името на когото не зная. Може ли да ми дадете малко повече информация, защото ми предстои раждане и за мен това е варианта да родя в родния Бургас, а не да пътувам до София или Пловдив. Предварително Ви благодаря!   bouquet

# 534
Здравейте! Моля, ако може от болницата да публикувате графика на дежурните лекари в родилно отделение за м.Септември! Не съм посочвала екип за раждането, но ми се иска тръгвайки натам да съм наясно кой ще ме посрещне Simple Smile Благодаря предварително!!!!

# 535
  • Където морето целува небето...
Здравейте и от мен! На 24.08 ми се наложи да посетя по спешност болницата. Обадих се на рецепция и след като споделих какви са ми оплакванията момичето ми каза веднага да тръдвам натам. Отидохме и се оказа, че и двамата дежурни АГ са влезли в операции. Веднага се обадиха и попитаха кой може да излезе и така дойде д-р Гамишев. Много приятен човек ми се стори. Веднага ме прегледа и знаейки от какво се притеснявам обърна монитора да ми покаже бебо. Държеше се доста професионално и въпреки болките се опита да ме разведри. Знаеше, че бременноста ми се следи от друг АГ (която беше втрият лекар в операция), но ме прие веднага и се държеше с мен все едно съм му пациент от 10 години. След това предложи да изчакаме и моята лекарка, която само потвърди казаното и назначено от него.

Не съм се колебала и за миг, че ще раждам там (и дано не се разколебая). Иска ми се да родя нормално и много ме интересува един въпрос - Има ли смисъл от избор на екип при нормално раждане? Много ще се радвам ако има такива мами да споделят мнение.

# 536
здравейте от мен Laughing
следч си бременността при доктор драгнева в девата,но не искам да раждам при нея.мисля да избера доктор гамишев за който съм чела добри отзиви.дали трябва преди това да говоря с него или е достатъчно само да попълня формуляра за избор на екип?
благодаря предварително за отговора Heart Eyes

# 537
  • Pomorie
Аз бих ви посъветвала да не плащате за избор на екип.
Това беше съвета и от моят лекар. Представете си ситуация в която лекаря за който сте платили не е на смяна, наложи се да го извикат по спешност, но тъй-като и той е човек, може да е седнал на маса и да е изпил две ракийки Simple Smile.
Мен ме изражда д-р Драгнева, и съм и много благодарна за вниманието и отношението, много ми помогна, а за шевовете да не говоря. Все едно са ми правили пластичен шев, няма и следа от него.
Мисля че всички лекари в болницата са добри специалисти, и няма да останете разочаровани.
Снощи коментирахме с моята приятелка, раждането и в частна болница в София, за която е платила сумаси пари. Само се пляскаше по челото като и обяснявах какво е отношението в Девата към пациентите.
Ако раждам втори път, пак ще е там!

# 538
  • Където морето целува небето...
Мерси neli_cute. Точно това ми беше идеята. Изборът се плаща предварително (до колкото знам, ако може някой от болницата да обясни все пак дали е така). Но... има вариянт лекарят, който сме избрали да не може да дойде, ако примерно не е в града или има часове на другото място на което работи. И какво се случва с парите, които сме платили?

В случая може само да се надяваме да е на смяна когато отидем да раждаме.

# 539
До колкото си спомням, merry_ng беше отговрила на този въпрос, но доста назад в темата. Пояснението беше, че ако на раждането не присъства избрания лекар или екип, парите не се начисляват (плаща се на изписването). Но от тогава може да са се променили нещата, дано някой от болницата се включи.

Общи условия

Активация на акаунт