МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 79 672
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  Здравейте мацки!!! Аз с един малко неудобен въпрос, но пропуснах да питам като бях на място в клиниката, а д-р Георгиев нали е отпуска и не смея да му звъня за това Simple Smile
  Знаете ли дали преди нормално раждане се прави клизма в "Дева Мария"? Имам инфо, че не се процедира, но аз предпочитам д ами направят. Чудя се, дали ако помоля ще се случи?! Една приятелка ми препоръча да си взема свещички Бизакодил, но се чудя... за мен ще е по- малко неприятно да си направя прочистване сама у дома, но дали е уместно?! А точно докато раждам не ми се иска да се притеснявам, че се случват и други неща  Embarassed

# 511
# 512
Не правят клизми! Поне на мен и на другите момичета с които бяхме не са.

# 513
Странно! В документа пише, че правят! Явно е по желание! Аз май ще си я свърша тая работа сама у нас  Crossing Arms

# 514
Здравейте.Някой знае ли всъщност от кога болните с решение на телк над 71% не са освободени от заплащане леглоден 4,80?Откога се доплаща и храната?Кой може да ми каже предварително при постъпването по дадена клинична пътека какви изледвания покрива тя?Да не се окаже после че примерно болният е постъпил за лечение на инфаркт , а от сумата която му се съобщи  накрая да го получи отново.Мисля ,че всеки е в правото си да знае предварително , ако това не може да се предвиди то поне преди самото изследване или каквато и да било услуга болният или близките му да бъдат уведомени колко струва тя.
Здравейте PEPABS,
Таксата от 4,80лв/ден не е потребителска такса по НЗОК. Това е сума, която пациента заплаща за престоя, за подобрени битови условия. До скоро (до 01,06,2011г) таксата беше 35лв/ден. След влизането в сила на новия ценоразпис, тази сума бе намалена.
Що се отнася до стойността на всяка клинична пътека и какво включва тя, може да погледнете в този сайт за справка: http://spravochnik.framar.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%B5%D0%BA%D0%B8
Тази информация може да се вземе и от Здравната каса. Има случаи обаче, при които пациент, който лежи по дадена КП му се налагат допълнителни изследвания или манипулации поради придружаващи заболявания, които се заплащат допълнително и които няма как да бъдат избегнати или пропуснати, заради лечението на пациента. Тази информация се дава на пациентите и близките му винаги при постъпване.
Заплащането на храната става ако пациента надвиши дневния си порцион, стойността на който се определя от НЗОК.
За съжаление здравната ни система не е идеална, но в случая вашето недоволство не трябва да е отправено към лечебните заведения, които си вършат работата, а към тези които създават законите и пречат на гражданите да получават качествени здравни грижи.

Само да направя едно уточнение, за тези които не разбраха за тази такса от 4.80лв/ден, че това не се отнася за Родилно отделение, а за всички останали отеления в болницата (хирургия, ортопедия, неврология и т.н).

# 515
А така вижте на какво попаднах днес http://poligraff.net/статия/Светило-на-ендокринната-хирургия-ще- … Л-Дева-Мария/5503 Дано не се налага, но в Девата продължават да вдигат летвата. Браво!

# 516
Относно доц. Сечанов, за когото съобщават, че ще идва да преглежда и оперира в Девата, поздравления.....Преди 10 години той оперира майка ми. Тогава беше/незнам , сигурно още е/ в ендокринологичната клиника в София. Да чукна на дърво, майка ми от тогава няма оплаквания с гушата. Просто е свършил перфектна работа. Спомням си, че сигурно 80% от пациентките, когато майка беше в клиниката, искаха да се оперират при него.
Относно темата, която сте обсъждали преди дни за клизмите - на мен не са ми правили, когато раждах . Yaroslavche, не се притеснявай, дори и да имаш някакъв проблем в това отношение, мисля, че е човешко и разбираемо...никой сигурно няма да те нагроби или погледне накриво.

# 517
 Здравейте бъдещи мами, очакваме ви на 23.08.11 от 14.00ч  - ще се проведе лекция:
"Кърменето като начин на живот - грижа за гърдите, първи стъпки, практически насоки и съвети за успешно кърмене."
Лектор - Светлина Николова -старша акушерка на Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария"

# 518
Благодарим за поканата - там сме:)  bouquet

# 519
Здравейте. от днес съм официално в 9 мес. Бихте ли ми казали какъв багаж трябва да събера за Дева Мария. какво изискват, а какво не.
Благодаря Ви предварително.

# 520
Мамиии на днешната лекция някоя от вас дали ще взима бъдещия татко  newsm78 newsm78 аз искам да го взема моя , но дали ще е удобно  newsm78 newsm78 Да не съм единствената която ще е с мъж там ?

# 521
  • DE
Моля за графика на доктор Люцканов за месец септември - Света София!

# 522
Ала Бала щом искаш вземи си таткото, мисля че няма да има проблем какво ако се окаже сам:)

# 523
  • Бургас
Здравейте. от днес съм официално в 9 мес. Бихте ли ми казали какъв багаж трябва да събера за Дева Мария. какво изискват, а какво не.
Благодаря Ви предварително.

По напред в темата е обсъждано няколко пъти  Peace

# 524
  • Pomorie
  Здравейте мацки!!! Аз с един малко неудобен въпрос, но пропуснах да питам като бях на място в клиниката, а д-р Георгиев нали е отпуска и не смея да му звъня за това Simple Smile
  Знаете ли дали преди нормално раждане се прави клизма в "Дева Мария"? Имам инфо, че не се процедира, но аз предпочитам д ами направят. Чудя се, дали ако помоля ще се случи?! Една приятелка ми препоръча да си взема свещички Бизакодил, но се чудя... за мен ще е по- малко неприятно да си направя прочистване сама у дома, но дали е уместно?! А точно докато раждам не ми се иска да се притеснявам, че се случват и други неща  Embarassed

Аз също се притеснявах много то това, но преди да ми започнат контракциите, същият ден ходих три пъти по голяма нужда, така че докато се напъвах после и да е имало нещо е било малко.
Природата си го е измислила много добре, едно след друго.
А пък само да вмъкна, че като ти почнат силните констракции изобщо няма да мислиш за това както излиза от там, а как по бързо да излезе бебето   Joy.
От гледна точка на лекарите и санитарите, мисля че за тях това е ежедневие, и дори няма да забележат.
Не се притеснявай за глупости, а тренирай дишане, много помага  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт