МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 71 147
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Хляб по рецептата на Лабрекс,но му сложих едно яйце по инерция и нямах зехтин та сложих маргарин,брашното е пълнозърнесто и бяло плюс смеска за хляб:

Направо ме срази с размера на хлабя с пълнозърнесто брашно, моят винаги става един такъв като "Вита" хляб, а понякога и става тиклав и тежи направо за боклука
Aми то от 100% пълнозърнестто брашно това няма как да стане.Тук ползвах една чаша пълнозърнестто брашно и 2 лъжици концентриран микс от зърна и брашна за тъмен хляб(миналото лято си го купих от една мацка която предлагаше във темата)и останалото беше бяло брашно до 500гр докато стана общото количество брашно необходимо за хляба.

# 241
И моят е само от пълно-зърнесто брашно, зехтин,маково семе,риган,мащерка,4убрица,таблетка вит Ц,суха мая,сухо мляко на прах,кафява захар и сол ,но бухна и стана като показаният.
Дала съм снимка назад-първият ми хляб е с пекарната и доста се радвах ,4е стана като купешки:)

# 242
Ние купуваме 25 кг. чувал типово брашно от Метро, и повече от 2 години не сме купували хляб.
Не знам как да прикача снимка, иначе щеше да ви покажа какъв хляб правя.

# 243
  • София
Ми почнах аз едно царевично пълнозърнесто и аз не знам още какво тесто па ще го видя.

Да докладвам до тук:

- тесто (с настърган суров едър картоф, парено царевично тесто, мед, кимион и мащерка) нормална консистенция, леко лепкава - умишлено дадох превес на пълнозърнестото да видя какво ще излезе;
- втасване - много добро (само едно втасване направих) - понеже ги пекох в плоска тава а не във формени тави леко се разля;
- изпичане - много добро

За вкуса ще ви информирам допълнително, защото у нас хляба се чупи и яде едва след като изстине хубаво.

# 244
Ми почнах аз едно царевично пълнозърнесто и аз не знам още какво тесто па ще го видя.

Да докладвам до тук:

- тесто (с настърган суров едър картоф, парено царевично тесто, мед, кимион и мащерка) нормална консистенция, леко лепкава - умишлено дадох превес на пълнозърнестото да видя какво ще излезе;
- втасване - много добро (само едно втасване направих) - понеже ги пекох в плоска тава а не във формени тави леко се разля;
- изпичане - много добро

За вкуса ще ви информирам допълнително, защото у нас хляба се чупи и яде едва след като изстине хубаво.

ЕЕЕЕ много добре звучи   chef трябва да се опита, ама ще стане почивните дни

# 245
  • Пазарджик/Лондон
Chochito , каква ти е рецептата за хляба?

# 246
Днес ще правя хляб, някой да има някоя нова интересна идейка Hug

# 247
Хаджи, връщам се на отчет заради теб...Благодаря ти! Има и една подшушната идея вътре от Стоева.....

Какво има вътре - бяло брашно(не мога да смогна да си купя и други за мой страм), 2 сварени картофа, 2-3 с.л. сухо мляко, 2-3 с.л.твърд грис, подправки и карамелизиран лук(това ми е от Стоева) и чесън щях да сложа, ама много рано за него.....Направих и пърленки, и питка като фокача -

http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/DSC02726.jpg

http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/DSC02718.jpg

Рапорт даден, благодаря ви!

# 248
Да покажа и моя типов с малко трици и зародиш, бира, вода, мед, захар, сол, олио, мая... Ще видим как е на вкус. На вид ми харесва  Simple Smile.

Маме, много красива твойта пита!
Нека така да я покажа

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 16:26 от Анонимен

# 249
Чудно хлебче.Много добре изглежда. Simple Smile

# 250
  • София
Тоя път мама Цоцолана да се чувства виновна. Ама ха - ще подскрекава тука мъжете да месят по никое време.  newsm62 smile3534

И така моля - царевично-пълнозърнести хлебчета с мед, картоф, кимион и мащерка.

Кликни върху снимките за да ги видиш в уголемен размер !

Божеее тоя вкус ме върна в детството, когато в пекарната у нашата махала правеха един типов хляб.

Обаче честно ви казвам от как въведох пареното тесто (тоя път царевицата уйде у врялата вода с царевичното нишисте де) хляба много ми харесва. Стои леко по плътен и много мек.

Този път дадох превес на пълнозърнестото брашно (бялото да е било паксимум 25 %) и въпреки всичко не стана гнетав, но пък страхотно плътен и насищащ. Картофа тоя път е суров ситно настърган на ренде (то направо си стана на пюре ама ...).

Между другото нямам претенции към румънското брашно.

Да покажа и моя типов с малко трици и зародиш, бира, вода, мед, захар, сол, олио, мая... Ще видим как е на вкус. На вид ми харесва  Simple Smile.
...

Да те питам ти си с тия машинки дето са с една перка и вертикален контейнер - нали ?
Каква консистенция се постига при теб като работиш с пълнозърнесто брашно ?

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 17:55 от дядо хаджия

# 251
И моят е само от пълно-зърнесто брашно,
Браво, аз досега подобен резултат само от пълнозърнесто брашно не съм докарвала Thinking Пусни рецептата ако може,да пробваме.Аз хляб с подправки досега не съм правила,все се опасявам,че няма да го харесат домашните......

# 252
Да те питам ти си с тия машинки дето са с една перка и вертикален контейнер - нали ?

Контейнерът е с размери 19/14/15 см (последният размер е височината). Сигурно вертикален се води  newsm78. Последният хляб беше с типово брашно + овесени и пшенични трици + пшеничен зародиш - общо 612 г, от които триците и зародишът бяха само 12 г. Та на това количество брашно сипах 200 мл бира и 209 мл вода. (А като не бях сигурна в маята, сложих малко повече от чаена лъжичка и половина. И уж да го наглеждам, ама токът спря, после се наложи да излизам и по едно време само чувам сигнала за край.) Получава се, че течността е 67% от количеството на брашното. Но друг път съм правила и с 62-63% и става добре. Когато правя бял хляб с трици (ама те пак не са много), обикновено водата ми е 65%, но в книжките с рецепти водата варира в границите от 60 до 70% от брашното и при чисто бял хляб резултатът е все добър. Между другото, в рецептите няма разлика в консистенцията на тестото при бял и при пълнозърнест хляб.

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 20:57 от Анонимен

# 253
  • София

... Между другото, в рецептите няма разлика в консистенцията на тестото при бял и при пълнозърнест хляб.

При мен пълнозърнестия ми е по плътен като го изпеча. Иначе тестото ми е по влажно и лепкаво.

# 254
Тестото не успявам да го гледам, защото машинката започва да меси или 25, или 60 минути след зареждане. Ориентирам се по готовия продукт и евентуално променям, ако реша, че има нужда. Веднъж триците бяха 30 г и се получи доста сбит хляб, но може те да не са ми виновни, а нещо друго в рецептата да не е било наред.

Общи условия

Активация на акаунт