МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 70 690
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • Пазарджик/Лондон
mama Tin , хлябът стана разкошен , много ти благодаря за рецептата   bouquet!Това е първият ми хляб с жива мая и не мога да преценя дали стана така вкусен заради нея, или просто рецептата е много сполучлива.Скъпият не можа да повярва , че се прави само от най- необходимото, без разните му там екстри Joy.Ще кача и снимка тези дни,само да намеря малко свободно време Embarassed.

И сега да попитам нещо - още ме е страх да ползвам  отложеният старт, че все добавям брашно до хубава топка - не ми се иска да рискувам Rolling Eyes.Та въпросът ми е следният - ако готовият хляб остане в машинката, докато се прибера, има ли проблем?Ще престои в машината около час някъде.

# 376
.....Та въпросът ми е следният - ако готовият хляб остане в машинката, докато се прибера, има ли проблем?Ще престои в машината около час някъде.

Аелис, а защо трябва да престоява един час? Задай му време с един час повече, тъкмо като се прибереш, ще го извадиш. Аз също дълго време не смеех да ползвам отложен старт по същите причини. Отскоро го правя с хляба с айрян, просто по тая рецепта не ми се налага нищо да добавям. Стават ми чудесни хлебчета сутрин, като стана, че и как ухае кухнята приятно само........ Crazy Сега съм в търсене на друга такава удачна рецепта. Ще пробвам и тая на mama Tin. Peace Да уточня само, нали за тая рецепта става въпрос?

# 377
  • Пазарджик/Лондон
Лабрекс, все ми се налага да прибавям брашно до хубава топка, а ако задам с един час по- късно - няма как да добавя и се страхувам, че няма да ми се получи хлебчето Sad.

# 378
Аелис, аз за отложен старт използвам две рецепти от книжката ми на машината ( в случая Мулинекс 5000), които стават без грешка. Не рискувам с не точни рецепти. Нищо му няма на хляба ако престои малко в машината. Моята до 1 час, го запазва топъл. Ако престои повече може да се получи конденз и разликата е че коричката му омеква, а не е хрупкава.

# 379
  • Пазарджик/Лондон
sisku , много ти благодаря за отговора Hug.То аз вече настроих машинката на отложен старт, дано да стане Praynig.Рецептата е от темата само за рецепти за машина за хляб, пише, че става на отложен старт - то ако не стане едва ли ще е виновна рецептата, нещо не ми става хубава топка с количествата брашно от рецептите или аз не го меря както трябва newsm78.
Вече ще знам, че до час не е проблем да държа хляба в машинката Wink.

# 380
За отложен старт и аз използвам изпитани рецепти за по сигурен резултат. Иначе до един час няма никакъв проблем Peace
Много се радвам че ви е харесал хляба, то тя рецептата не е моя а е резултат от пропорциите, които Ердинч ни беше дал за съотношението брашно-течности-мая Peace

# 381
   Тези дни много се  купуват пекарни Мулинекс от  La Redoute .
  Айви@ е пуснала много хубави указания на БГ . Ето  http://www.bg.moulinex.com/service/ProductManuals/Moulinex%20Bre … %20OW5000-new.pdf

Ако може тези указания да отидат на 1-ва стр. ще улеснят много  хора.
  Нануче погледни ги , по нагледни са от нашите указания .

И да се отчета , че тези дни правя само хляба но Мама Тин , на пълна програма е много по хубав . В днешния сложих семена .

# 382
  • Пазарджик/Лондон
В указанието пише да се използва само суха мая, а не химическа....Химическа означава жива ли?И защо да не бива да се използва ?

# 383
Според мен е от превода брат ми имат Мулинекс от 2 години  използват само жива мая - никакви проблеми Peace

# 384
Имам едно въпросче!Тук в шкафа се разхождат два пакета "Готов микс за хлебопекарна"-брашно.Трябва ли да се прави по рецептата на пакета или може и в други рецепти(примерно хляб с айрян)?Пише ,че има суха мая,трябва ли да се слага допълнително??Благодаря предварително. Simple Smile

# 385
Имам едно въпросче!Тук в шкафа се разхождат два пакета "Готов микс за хлебопекарна"-брашно.Трябва ли да се прави по рецептата на пакета или може и в други рецепти(примерно хляб с айрян)?Пише ,че има суха мая,трябва ли да се слага допълнително??Благодаря предварително. Simple Smile
маята си е за това брашно. ако слагаш допълнително ще трябва да сложиш допълнително и мая. все пак зависи и от количеството брашна които ще използваш.
ако сложиш 500 гр от микса и 50 гр друго брашно може и да не добавяш мая.
но ако сложиш 50 гр от микса и 500 от друго брашно .... newsm78

# 386
От днес и аз съм собственик на хлебопекарна. Сложих първият хляб с отложен старт за сутринта... Да видим дали ще се събудим с аромата на прясно изпечен хляб (който да става и за ядене Simple Smile). Та ще съм чест гост в темата ви и се надявам и аз скоро да се хваля с добри резултати.

# 387
Да се отчета с резултата Simple Smile Направих малък хляб, 500гр, на основна програма, със смеска на СофияМел. Мислех, че е само брашно, но се оказа, че било смес с мая и сол. Добавих малко сол все пак. След края на програмата допекох още 20мин, защото ми се стори, че е бял отгоре. Иначе си втаса добре, на вкус също е добър. Само коричката стана доста твърдичка, та се чудя дали не е от допичането.... Какво ще кажете?
И още един въпрос - как вадите хляба от формичката? И как вадите бъркалката, след като е омесила тестото?

# 388
Да се отчета с резултата Simple Smile Направих малък хляб, 500гр, на основна програма, със смеска на СофияМел. Мислех, че е само брашно, но се оказа, че било смес с мая и сол. Добавих малко сол все пак. След края на програмата допекох още 20мин, защото ми се стори, че е бял отгоре. Иначе си втаса добре, на вкус също е добър. Само коричката стана доста твърдичка, та се чудя дали не е от допичането.... Какво ще кажете?
И още един въпрос - как вадите хляба от формичката? И как вадите бъркалката, след като е омесила тестото?
Според мен напълно възможно е да е от доупичането. Остави да истине върху решетка и след това прибери в найлонов плик до довечера коричката ще е омекнала

# 389
Да се отчета с резултата Simple Smile Направих малък хляб, 500гр, на основна програма, със смеска на СофияМел. Мислех, че е само брашно, но се оказа, че било смес с мая и сол. Добавих малко сол все пак.
нали говорим за смеска , а не за брашно . самата думичка "смеска" не ти ли говори, че в плика ще има повече от един продукт ?  Joy

Общи условия

Активация на акаунт