МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 69 390
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Един картофен хляб с ким омеси машинката днес,мнооооого е вкусн Grinning

# 541
  • Пазарджик/Лондон
Дес , чудесен хляб  Hug! А рецептичка? И може ли изцяло в машината да се направи?

Bilkova , добре ми изглежда шарлотата ти - на мен много ми хареса, но така, само по снимката не мога да преценя дали на вкус е точно като тази, която правих newsm78. Помня само , че я направих точно по рецептата, не съм добавяла брашно Rolling Eyes.

# 542
И аз се нареждам за рецептата на картофения хляб с кимион. Peace

# 543
Аз след малко ще пускам машината на програма ,,тесто,, за пици. Досега не съм я ползвала, но дано да се получи, че иначе плановете ми ще идат на кино Laughing
Иначе хлебчета си пека постоянно. Пълнозърнести, бели, сладки....Особено сладкия хляб, аз направо на два пъти останах с пръст в устата newsm78 newsm78 Докато си оправя машината след печене, докато си подредя кухнята и....моите го излапали Joy
Само дето няма познат, който като ме види, да не каже, че нещо съм понапълняла Close
Ами то с тези топли хлебчета и питки....

# 544
  • Пазарджик/Лондон
tzarina , каква е рецептата за сладкият хляб?В рецептите към моята машинка има разни хлябове с екзотични имена , но не смея да ги изпробвам.Твоят ще е изпитан и с удоволствие ще завъртя един такъв Wink.

# 545
Аз правя този, който е в книжката, защото много,много не смея да еспериментирам Laughing
Приготвя се стандартно, само дето му се слага повече захар. Аз понеже вече поне 10 пъти съм го правила, му добавям всеки път различни неща и винаги се харесва.

за 750 гр. хляб

- вода или мляко 270 мл., загряти до 27С /аз ползвам само мляко заради малкия, че го обожава навсякъде/
- сухо мляко 1 1/2 супена лъжица /никога не го ползвам/
- олио - 2 супени лъжици
- сол - 1 чаена лъжичка
- захар - 4 супени лъжички
- бяло брашно - 500 гр.
- суха мая 1 чаена лъжичка.

Добавяла съм какво ли не. Мак, сусам, не много едро смляно кашу, стафиди, орехи...За следобедна закуска  айрян е идеален, особено като се намажат топлите филийки с масълце. Само дето при мен му отнема близо 3 часа на тази програма, ако не се бъркам. Но определено мисля, че бавничко става.

# 546
  • Пазарджик/Лондон
tzarina, на програма Сладък хляб ли го приготвяш?На моята машинка тази програма е доста дълга, за 750 гр. е 3 часа и 45 мин., но няма проблем - след като се получава добре , ще сме търпеливи Joy.И топъл ли може да се разрязва?Защото аз си мислих, че всички печива трябва да изстинат преди разрязването newsm78.

# 547
Да, на програма сладък хляб. Действително е доста дългичко, правилно съм се ориентирала, че е близо 3 часа и нещо.
Аелис, при мен сладкия хляб само веднъж бе разрязан студен и то защото нямаше никой в къщи. През останалото време направо горещ, с масълце и домашна шарена сол. Децата въобще не го чакат Laughing Горе-долу да му дадат 15-на минути време най-много след изваждането.
Сетих се да питам нещо.
Тестото ми е още малко и ще го вадя от машината. Ама трябва ли да го оставям навън да втасва или направо мога да го ползвам?

# 548
Здравейте, от няколко дни имам машина за хляб и днес реших да експериментирам с кекс, това което ме учуди е че времето за приготвяне - 2,50 часа.  Crazy Четох рецептите и там се споменаваше за програмки по 1,20 часа. Колко е дълга програмата за кекс на вашите машинки?

# 549
Здравейте, от няколко дни имам машина за хляб и днес реших да експериментирам с кекс, това което ме учуди е че времето за приготвяне - 2,50 часа.  Crazy Четох рецептите и там се споменаваше за програмки по 1,20 часа. Колко е дълга програмата за кекс на вашите машинки?
какво ти пречи да си избереш по-кратка програма или комбинация от 2 програми - бъркане (месене) + печене ?

# 550
Аелис,копирам рецептата която едно момиче от темата със снимки ми изпрати.При мен само това, че сложих ким и картоф намачкан е общото с тази рецепта.Всичко слагах на око и тестото ми излезе като за два хляба.Аз си бях решила че искам да го пека във фурната тка или иначе.Иначе съвсем спокойно можеш да си го направиш изцяло в хлебопекарната.
Извинявам се че така късно реагирам на питането ти Blush

Картофен хляб с ким

както често се случва при рецепти от книга или списание и тук рецептата не беше точна. Ще напиша както е дадено в рецептата и след това моите забележки.

250гр. бяло брашно тип 1050 
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 кубче жива мая 
1 ч. л. захар
350мл газирана мин.вода   
100гр. сварени настъргани картофи
1 с.л. ким ( половината се слага в тестото другата половина се оставя за поръсване )

Пече се в загрята на 180°С ( вентилатор )фурна за 30 мин.

Забележки:

1. брашното може да е и друг тип
2. сложих 10гр жива мая
3. сложих вода от чешмата.
Количеството на водата за това брашно е определено много, така че се наложи да сложа допълнително брашно може би още около 150-200гр.Може и част от това брашно да се замени с картофи. А може да намалиш количеството на водата ако не ти трябва голям хляб или се страхуваш да не изхабиш материяла Simple Smile)

Лошото при неизпитани рецепти е, че има винаги някакви изненади и се налага да се импровизира. Надявам се при теб да стане добре.
Ако искаш, след като го направиш, може да споделиш и твоят опит.

Месих в машината за хляб. Формата за печене е сравнително малка 25см дължина, затова хляба отиде на височина. Въпреки несъответностите в рецептата, с малки корекции, хляба стана на външен вид много добре, а и на вкус също го докарах. Според мен може да се сложи повече ким и сол, но това е въпрос на вкус

# 551
  • София
А тази рецепта с 250 грама брашно на програма за 500 г ли се изпълнява?

# 552
  • Пазарджик/Лондон
Дес , благодаря Hug!

# 553
А тази рецепта с 250 грама брашно на програма за 500 г ли се изпълнява?
Виж обяснението по долу в рецептата.Нудел33 е казва че това брашно за водата която дават в рецептата е доста малко,така че се добавя брашно.Незнам дали е за 500гр.При мен са 750гр и 1кг,но сигурно е за по малката.Аз не меря слагам на око всичко и съм си изградила някаква визуална мярка Crazy за да знам кое тесто за колко голям хляб ще излезе.

# 554
  • София
Мерси, Дес!

Общи условия

Активация на акаунт