МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 69 353
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Привет! Спешнен въпрос!
В книжката с рецепти за хляб за програма САНДВИЧ не е предвидено да се слага мая. Наистина ли е така? Това хляб без мая ли е?
Маята по всяка вероятност е пропусната при превода. На програма сандвич се пече хляб с тънка кора, който ще се реже на филийки за сандвичи. Има си мая като всеки друг хляб.

# 61
  • Австрия
Здравейте момичета и момчета  Wink
да ви покажа и моя хляб с кедрови и слънчогледови семки. Рецептата не беше за машина, но мен ме домързя и оставих машинката да работи вместо мен.  Embarassed Много хубав се получи, с тънка коричка.

и един млечен хляб с кокосови стърготини от книжката на машината. Много пухкав, топи  в устата.

# 62
  • Монреал
Привет! Спешнен въпрос!
В книжката с рецепти за хляб за програма САНДВИЧ не е предвидено да се слага мая. Наистина ли е така? Това хляб без мая ли е?
Добре, че сложих, видя ми се нереално да е без мая, макар, че във всички преводи в книжката беше без. mama Tin, благодаря за отговора.

Нахлух в темата без да се представя. Правя хляб с хлебопекарна вече повече от 6 г., но преди месец ремъка й се повреди, не можахме да намерим подобен /понеже не се среща в България, марката е немска/ и си купихме нова, пак немска. Засега съм доволна, прави по-добър хляб от другата и има повече програми - 12. Вярно неизвестна марка е HERU, но пък е изцяло немско производство, а не е някъде в Китай. И понеже предната ми служи вярно 6 г., заложих пак на този стандарт. И бонус към машината имаше - килограм брашно /отново немско/  Laughing
Много хубави хлябове показвате тук, отивам да избера някоя рецепта.
Със здраве да си ползвате машините! Hug

# 63
Може ли рецептата за млечния хляб с кокосови стърготини, моля  bouquet

# 64
Днес пак правих хляба с крема сирене.Вече стана традиция в нашия дом да ядем такъв. Grinning

# 65
Хлебарки и хлебари, здравейте!!!!

Извинявам се,че само при нужда влизам в темата......Но може ли да ми предложите рецепта за сполучлив кекс в машинката....Не е за мен....и ако може да не се изложа Embarassedс предложението.....Благодаря много!  bouquet

# 66

Извинявам се,че само при нужда влизам в темата......Но може ли да ми предложите рецепта за сполучлив кекс в машинката....Не е за мен....и ако може да не се изложа Embarassedс предложението.....Благодаря много!  bouquet

Маме, виж тая шарлотка, много вкусна се получава. Докато я търсех, попаднах на тоя блог, момичето пише, че е добалвило и масло. Пък за излагацията, винаги е възможна! Grinning  bouquet

# 67

Маме, виж тая шарлотка, много вкусна се получава. Докато я търсех, попаднах на тоя блог, момичето пише, че е добалвило и масло. Пък за излагацията, винаги е възможна! Grinning  bouquet

Благодаря ти много!!!!! Ако и аз я направя - да знаеш ти ще си виновна........За много неща ти си ми виновна, ама това е друга тема........Ти си знаеш! Heart Eyes

# 68
  • Пазарджик/Лондон
Маме, шарлотката на Лабрекс е разкош!

И шоколадовият кекс на Танита Wink.

# 69
нещо интересно

Hug

# 70
Наистина интересно! Спомних си баба едно време печеше хляб в пещ, не знам по колко хляба, но ми се струва, че по доста. Едни такива кръгли, после ги завиваше с голяма бяла покривка. И сиурно по цяла седмица ги ядяхме или повече. Laughing Но не изсъхваха. Само че тук сложиха съд с вода, предполагам, а нямам спомен баба да е слагала, но и бях много малка, възможно е да не съм обърнала внимание. А тестото беше толкова хубаво, направо го усетих в ръцете си - меко, еластично, податливо. Хубаво клипче! Благодаря!  bouquet

# 71
  • София
Наистина интересно! Спомних си баба едно време печеше хляб в пещ, не знам по колко хляба, но ми се струва, че по доста. Едни такива кръгли, после ги завиваше с голяма бяла покривка. И сиурно по цяла седмица ги ядяхме или повече. Laughing Но не изсъхваха. Само че тук сложиха съд с вода, предполагам, а нямам спомен баба да е слагала, но и бях много малка, възможно е да не съм обърнала внимание. А тестото беше толкова хубаво, направо го усетих в ръцете си - меко, еластично, податливо. Хубаво клипче! Благодаря!  bouquet

То и замесването ми се видя интересно. Имаха май някакво готово тесто, което сложиха в месачката и после добавиха пак вода и брашно и го месиха отново.

# 72
Здравейте Simple Smile Тепърва ще навлизам в материята с хлебопекарните (още не съм избрала модела). Та да ви попитам, вярно ли е че е по-добре да е с 2 бъркалки? Ако все пак е с 1, значи ли, че хляба е по-лош?

# 73
Здравейте Simple Smile Тепърва ще навлизам в материята с хлебопекарните (още не съм избрала модела). Та да ви попитам, вярно ли е че е по-добре да е с 2 бъркалки? Ако все пак е с 1, значи ли, че хляба е по-лош?

Не е до качеството на хляба......А до количеството....Машинките с 1 бъркалка са макс. до 1 кг. хляб. С 2 бъркалки - до 1,5кг. Т.е. можеш повече неща като количество да направиш - и козунаци, и тесто, и хляб........Иначе не е лош хляба, става си добре, също както и с 2 бъркалки.......Лично аз винаги препоръчвам на мои близки да си взимат машинки с 2 бъркалки....Че апититът идва с яденето, само после се внимава да не се дезертира в подфорума с диетите.......

Ердинч, отново нещо хубаво! БЛагодаря!

Моята баба също печеше хляб, баници и пр. в пещ.....ех........спомени, спомени......

# 74
  • София
То и замесването ми се видя интересно. Имаха май някакво готово тесто, което сложиха в месачката и после добавиха пак вода и брашно и го месиха отново.

Точно така, може би защото тестото е замесено с квас, а не мая. Поне така пише на филмчето - хляб с квас. Явно технологията е по-различна. Ама как хубаво изглеждаха тези хлебчета, да ги схрускаш просто! Ердинч   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт